Palau Güell

Portes obertes per a la Diada de l'Onze de Setembre

Espais emblemàtics de Barcelona amb entrada lliure per celebrar la festa nacional de Catalunya

Publicitat

Com sempre, durant la diada de Catalunya, l'11 de setembre, museus i institucions obren les portes perquè pugueu veure les exposicions i admireu l'arquitectura de la nostra ciutat. Aprofiteu per avançar feina que el 24 de setembre no donareu l'abast!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans del setembre a Barcelona. 

 • Museus i institucions
 • Història
 • La Barceloneta

Es podrà visitar gratuïtament l'11 de setembre de 10 a 14.30 h. La seu del museu es troba al Palau de Mar, als què havien estat els antics Magatzems Generals de Comerç, l'únic edifici conservat del vell port de Barcelona que data de 1881.

El Museu d'Història de Catalunya vol conservar i exhibir una col·lecció que permeti donar a conèixer els fets històrics i la vida quotidiana dels ciutadans de Catalunya, donar suport a la recerca i estimular l'interès dels ciutadans per la història.Publicitat
 • Museus i institucions
 • Història
 • El Poble-sec

Es podrà visitar de 10 a 14.30 h el dia de la Diada. La seu de Barcelona està al passeig de Santa Madrona, a l’antic Palau d’Arts Gràfiques, i mostra permanentment els vestigis arqueològics que il·lustren l'evolució de Catalunya i el seu entorn durant la prehistòria i la història antiga. Exposa relíquies gregues, fenícies, romanes i visigodes, fins l’Edat Mitjana.

També ofereix una visió de diverses cultures de la resta de la península Ibèrica i de la Mediterrània.

Publicitat
Publicitat
 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella

Podreu entrar a l'edifici els dies 10 i 11 de setembre de 10 a 14 h, i no cal reserva prèvia. 

Igual que l’Ajuntament, el Palau de la Generalitat té una entrada lateral gòtica que dóna al carrer del Bisbe amb un relleu de Sant Jordi, patró de Catalunya, fet per Pere Joan en el 1418. Dins de l'edifici, destaquen el Pati dels Tarongers del primer pis i la magnífica capella de Sant Jordi de 1432-34, una obra mestra de l'artista català Marc Safont.

 

 • Llocs d'interès
 • Ciutat Vella

El dia 11 de setembre, de 10 h a 14 h podreu visitar el Parlament de Catalunya, sense reserva prèvia i gratuïtament.

Obra de l'enginyer militar Joris Prosper Van Verboom, al Palau de Parlament constitueix la seu de Parlament de Catalunya des de 1932. L'edifici és l'antic arsenal de la Ciutadella, construït durant el segle XVIII per ordre de Felip V per assegurar el domini de Barcelona després de la derrota de Catalunya contra les tropes francoespanyoles l'11 de setembre de 1714. Actualment, d'aquesta fortalesa de planta pentagonal només es mantenen en peu l'arsenal, el palau de l'governador (que ara és l'Institut Verdaguer d'educació secundària) i la capella (avui dia una parròquia militar).

Publicitat

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

L’ICGC organitza una jornada de portes obertes a la seva seu de Barcelona, que es realitzarà mitjançant visites guiades, d’una durada cadascuna d’entre 60 i 80 minuts. Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat