Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Viu el cap de setmana amb el Tram!

Et proposem sortides i activitats a peu d’una parada de tramvia

Escrit per
Contenido patrocinado
Publicitat

Per gaudir d’un cap de setmana diferent, descobrir edificis històrics, centres culturals o lúdics i espais naturals sense haver de patir per com arribar, la millor opció és pujar al tramvia. Les diferents línies que s’obren des de la Diagonal cap el Llobregat, d’una banda, i cap el Besós de l’altra, permeten apropar-se en un pim-pam als nombrosos punts d’interès que hi ha pel camí. Aquí va una proposta de llocs per no perdre’s a pas de Tram!

AMB TRAMBAIX i TRAMBESÓS

  • Art
  • Arquitectura

Parada de Tram: Walden (T3)

Prenent el nom de la novel·la de Henry David Thoreau, Ricard Bofill va crear l’edifici del Walden 7 als anys 70. Inicialment, el projecte preveia tres edificis germans, però només es va construir el que ara podeu veure. Si hi entreu, us sorprendreu amb el centenar de passadissos que hi ha, les escales laberíntiques, les parets blaves i vermelles i la llum que hi entra. Demaneu que us deixin pujar a la terrassa de dalt: hi trobareu piscines i una vista espectacular!
Can Negre
Irene Fernández

2. Can Negre

Parada de Tram: Bon Viatge (T1, T2)

Deixeble d’Antoni Gaudí, l’arquitecte Josep Maria Jujol va fer de Sant Joan Despí el seu laboratori de proves, experimentant en l’arquitectura rural. El millor exemple és Can Negre, una masia del segle XVII que Jujol va reformar a fons posant-hi tot el seu saber i imaginació. Des de fa uns anys s’ha convertit en el Centre Jujol-Can Negre, seu de l’Escola Municipal d’Art i on es duen a terme diverses activitats culturals. Al municipi s’organitzen itineraris guiats per visitar tant aquest edifici com la Torre de la Creu, una altra obra mestra jujoliana.

Publicitat
Museu Palau Mercader
Irene Fernández

3. Museu Palau Mercader

Parada de Tram: Ignasi Iglésias (T1, T2)

Visitar en un mateix edifici la planta noble d’un palau aristocràtic de la segona meitat del segle XIX, amb mobiliari d’època i més de 3.000 objectes, i, a la planta superior, un divertit museu dedicat a les matemàtiques, amb un munt de jocs i reptes, és possible. Ho trobaràs al Palau Mercader, una majestuosa i elegant construcció de Cornellà de Llobregat que va ser la residència del comte de Bell-lloc. La construcció, a més, es troba en un magnífic parc, on petits i grans podreu muntar dalt d’un tren elèctric.
Instal·lacions Futbol Club Barcelona
  • Esports
  • La Maternitat i Sant Ramon

Parada de Tram: Avinguda de Xile (T1, T2, T3)

Les coneixeu de sobres! El Camp Nou, un estadi espectacular on gairebé cent mil ànimes veuen futbol del bo –o teatre com diria Mourinho-. També, un Palau Blaugrana que acull futbol sala, bàsquet, hoquei patins i handbol i un Mini Estadi on juguen els futurs Xavis o Iniestas, a banda d’una pista de gel on us podeu deixar caure per aprendre a fer piruetes i manetes. Afanyeu-vos que, en principi, en no gaires anys ho volen remodelar!
Publicitat
Jardins del Palau de Pedralbes
  • Llocs d'interès
  • Barques i vaixells
  • Pedralbes

Parada de Tram: Palau Reial (T1, T2, T3)

Els senyorials jardins que envolten el Palau Reial de Pedralbes, d’accés públic, són un magnífic indret per gaudir de la fusió de la natura i l’art. Només passar la gran entrada principal, hi ha un estanc que marca una bifurcació. Els dos camins que s’obren a banda i banda descriuen una volta simètrica, plena de petits camins ombrívols, fins a retrobar-se davant el palau. Antoni Gaudí va dissenyar una part dels jardins, de la que es conserva la Font d’Hèrcules, un bust de l’heroi amb un canó de ferro forjat amb forma de drac de la qual raja l’aigua. L’altra part del jardí la va dissenyar Nicolau Maria Rubió i Tudurí, i integra tres fonts de llum de Carles Buïgas entre grans arbres mediterranis. També ressalta el Kolonihaven, una caseta de jocs infantils dissenyada per Enric Miralles i Benedetta Tagliabue.

  • Museus i institucions
  • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Parada de Tram: Glòries (T4, T5, T6)

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com 'la Grapadora', el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies. Acull les exposicions permanents 'Del Món al Museu', una selecció d’objectes de disseny industrial i de producte, 'Extraordinàries!', un recorregut per les arts decoratives, del segle III a mitjan segle XX, 'El Cos Vestit', amb vestits des de mitjan segle XVI fins al 2015, així com una mostra del disseny gràfic des dels anys 40 fins als 80. A banda, el museu incorpora un espai d’exposicions temporals, un centre de documentació –obert al públic– i l’arxiu  dedicat a la reserva i la conservació de les coŀleccions.
Publicitat
Centre Cultural La Farinera del Clot
  • Llocs d'interès

Parada de Tram: La Farinera (T5, T6)

Al servei del barri Clot-Camp de l’Arpa del districte de Sant Martí i de la ciutat de Barcelona, el CENTRE CULTURAL LA FARINERA ofereix una programació sociocultural de caire generalista, posant èmfasi en la música i les arts escèniques. Alhora, el Centre està especialitzat en moviment associatiu i en memòria històrica, tant de l’edifici com del barri. Des de la Farinera es promou un model cultural que vincula les arts amb els projectes comunitaris i la transformació social.
Parc del Centre del Poblenou
  • Llocs d'interès
  • Parcs i jardins
  • Sant Martí

Parada de Tram: Fluvià (T4)

Malgrat haver nascut entre la polèmica i les queixes veïnals, el Parc del Centre de Poblenou s'ha convertit en un lloc ideal pels passejos a peu o amb bicicleta, el descans, els jocs infantils i la contemplació de la vegetació, en la qual predominen les espècies autòctones mediterrànies. Són més de cinc hectàrees de verd, amb àrees temàtiques i l'avantguarda del disseny, obra de l'arquitecte francès Jean Nouvel. Va ser dissenyat amb criteris mediambientals com un dispositiu d'emmagatzematge i tractament d'aigües que garanteix el reg en tots els punts del parc a través d'un sistema de degoteig d'aigües freàtiques.
Publicitat
Museu Blau
  • Museus i institucions
  • Història natural
  • El Besòs i el Maresme
  • preu 1 de 4

Parada de Tram: Fòrum (T4)

El Museu Blau es va inaugurar el 2011 al Parc del Fòrum i forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes i al gran vestíbul ens dóna la benvinguda l’esquelet d’una balena que va varar a la platja de Llançà el 1862. El Museu s’estructura al voltant de diferents instal·lacions i espais, la mostra de referència Planeta Vida (un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta), espais per exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència (per a nens de 0 a 6 anys), aules, sala d’acte, tallers, cafeteria i botiga.
  • Llocs d'interès
  • Platges
  • El Besòs i el Maresme

Parada de Tram: Fòrum (T4)

És la platja sense sorra oberta tot l'any. I és que al Fòrum no és una platja tal i com s’entén tradicionalment sinó a un espai guanyat al mar a base de ciment. A la zona de banys del Fòrum s’ha amansit un pany de mar per transformar-lo en una gran piscina d’aigua salada de poca profunditat, ideal per fer un xip-xop. Potser no sabíeu que el Fòrum va enterrar sota l’asfalt el Camp de la Bota, nom amb el que es coneixia aquesta zona marítima limítrofa entre Barcelona i Sant Adrià de tan trist record pels catalans. Aquí és van afusellar represaliats pel franquisme, com recorda el memorial que, a l’esplanada que condueix a la zona de banys, ret homenatge a les més de 1.700 víctimes.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat