Alfa i omega de la salsitxa a Barcelona, no s’estan d’hòsties. Rere la barra, un senyor d’accent germànic i jaqueta blanca de mestre salsitxer fregeix salsitxes tan gruixudes com la cuixa d’un nen de dos anys. Mossego un bratwurst amb avidesa (que et col·loquen damunt la barra sense plat, sobre dos mocadorets translúcids). N’assaboreixo amb delit el greix i la llimona, el budell té osques de dos centímetres. I penso en les generacions d’estudiants de la Politècnica que s’hi han alimentat d’ençà del 1973. Caram, si d’aquí en surten enginyers, tan dolent per a la salut no pot ser.
En qualsevol bar de la ciutat podreu trobar un bon plat de patates braves, i no són pocs els establiments que ens permeten menjar ràpid i bé. Però els frankfurts són com aquells col·legues de tota la vida que mai fallen quan els necessites. Aquests establiments fa una pila d'anys que estan al peu de planxa per oferir-nos, simplement, bons entrepans de salsitxes. Simplement? No és poca cosa!
NO T'HO PERDIS: Entrepans més originals de Barcelona