Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants libanesos de Barcelona
Beryti
Foto: Maria Dias Beryti

Els millors restaurants libanesos de Barcelona

Més enllà de l'hummus hi ha un Orient Pròxim de cuina fresca i mediterrània, amb un toc exòtic: per menjar lleuger i saborós!

Per Ricard Martín
Advertising

Massa sovint, reduïm la cuina libanesa –que va ser fonamental per exportar el falàfel i el xauarma arreu del món– a l'hummus i el pa de pita. Error: al Líban hi conviuen 17 religions i la seva gastronomia és un ric gresol de tot el que es menja a l'Orient proper i mitjà. Voleu fer un banquet de menjar fresc, saludable i amb un punt exòtic? O agafar un bon mos de menjar per endurt i que no sigui una bufetada de greix? És el moment d’anar a un restaurant libanès. Aquests són els millor libanesos de Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Els gelats més originals i sorprenents que pots tastar a Barcelona

Per sucar-hi pita!

Foto: Karakala
Foto: Karakala
Foto: Karakala

Karakala

4 de 5 estrelles
Restaurants Libanesa Gràcia

Lloc il·lustre i il·lustrat: la intenció del propietari, l’Imad Elhaddad, fou “portar a Barcelona la cuina libanesa tradicional, de molta feina i elaboració: aquí no hi ha res de llauna: bullim fins i tot els cigrons de l'hummus". L’Imad aposta per la 'mezzé', que vol dir literalment “assaborir molts plats mentre converses”.

La seva aposta per la cuina tradicional del Líban –més enllà del xauarma, que com diu ell, es menja al carrer i no pas als restaurants– passa per sabors mediterranis que encara que semblin molt llunyans, són a dues passes d'aquí. A més del ja conegut repertori d'hummus, babaganuix, falàfel o tabulé, hi trobareu segons com el 'warak inab', fulles de parra farcies d'arròs amb alfàbrega o la 'mqluba', un arròs amb verdures considerat la paella d'Orient Mitjà. 

Iakni

Restaurants Libanesa Sant Antoni

És per a alguns libanesos 'expats', la millor ambaixada de la seva cuina a Barcelona. Tot és casolà i fet amb una cura que s’assaboreix. Els falàfels són cruixents i saborosos, el babaganuix té un regust fumat delicadíssim i l’hummus està preparat amb dos tipus de cigrons: els sencers són de Salamanca i els triturats, catalans. Us atendrà el propietari, en Ralph, tan simpàtic i amorós que te l’emportaries a casa.

Ni microones, ni fregidores ni hummus de remolatxa. Aquí el puré de cigrons és espès, i el babaganuix és més proper a l’escalivada que no pas a la crema indeterminada. La carta és curta: tres menes d’hummus i un apartat de 'mezzés': les tapes libaneses, vaja –amb un falàfel esplèndid, suau, saborós, cruixent i no ressec, un tabule balsàmic i kebes (croquetes)–, i entrepans excel·lents.

Advertising
Beryti
Beryti
Foto: Maria Dias

Bērytī

4 de 5 estrelles
Restaurants Libanesa Gràcia

El Bērytī és una bufona casa de menjars libanesa de dúplex –amb una deliciosa estètica de bistrot francès–  amb el genuí esperit de proximitat gracienc, i que funciona com a bar local per a veïns. No tenen carta, sinó una pissarra, amb set o vuit plats del dia– on gaudir de receptes més enllà de l’hummus i el falàfel. 

Com per exemple els ous amb 'awarma', una carn de xai conservada en greix que també es pot presentar amb hummus. O una deliciosa adaptació de les braves al Líban, fregides amb all i i que suques en un deliciós 'labne' casolà, exquisida salsa de formatge de iogurt (tot el que us posaran a taula és fet per elles des de zero). Lloc maco, maco.  

Baladi
Baladi
Foto: Baladi

Baladi

Restaurants Libanesa Gràcia

Baladi en àrab significa autèntic, de casa. Baladi és, en paraules d’una de les sòcies, la sirio- libanesa Alia, “un local de take away del llevant mediterrani, de qualitat i artesà”: veus com pasten la massa davant dels teus nassos. La gran especialitat és la 'manousheh', la pizza libanesa. La gent ha oblidat les coses bones dels nostres països, lamenta Alia: recupereu gustos com el 'zaatar' –intensa mescla d’espècies, els arriba d’Alep!– o el 'labneh', deliciós formatge de iogurt. També hi trobareu empanades d'aspecte argentí i sabors d'Orient Mitjà, i també, esclar, totes les especialitats més populars de la regió preparades amb solvència: hummus, mutàbal, però també sorpreses com la 'muhhamara', una crema per untar a base de pebrots, nous i granada. 

Advertising
Semsom
Semsom
Foto: Semsom

Semsom

Restaurants Libanesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Heu vist mai un 'saj'? Una enorme planxa libanesa rodona molt calenta –sense oli– on es cuina la massa de pa al moment. En Patrick, metge libanès, combina la seva feina a Bellvitge amb el SemSom, un acollidor local de 'street food' on vol “ensenyar els sabors originals del Líban”. Agafen massa, la cuinen i la farceixen d’ingredients casolans i directes del país dels cedres. Un entrepà fresc de falàfel és una delícia. 

Belén

Restaurants Libanesa

El cartell anuncia cuina palestina, i m’informen que el propietari ho és, però el cuiner és libanès. Al Belén hi trobareu especialitats libaneses en versió casolana, racions hiperabundants i preus ajustats. Si compartiu un bon tabule i demaneu un plat combinat d’ 'arayes' –pans de pita farcits de vedella a la brasa, amb hummus, babaganuix i falàfel– sortireu amb ganes d’anar a comprar un mocador com el d’Arafat. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising