Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parallelo
Foto: Parallelo

Els gelats més originals i sorprenents que pots tastar a Barcelona

Farts de la tria de pistatxo o maduixa? Endinseu-vos en un món de nous sabors amb els gelats més singulars i gastronòmics de Barcelona

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si sou dels que ja fa anys que us vau avorrir del gelat de pistatxo o el sorbet de llimona, aquesta és la vostra: us presentem un reportatge amb els gelats més insòlits de Barcelona. No només perquè els sabors siguin poc habituals: rere cadascun d'ells hi ha una habilitat tècnica i un saber fer d'artesà, o sigui que en realitat us estem recomanant els gelats més insòlits de les millors gelateries de Barcelona. I recorda que si no vols experimentar, pots sortir-ne llepant un bon con de xocolata!  

NO T'HO PERDIS: I abans del gelat, fes un bon arròs!  


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Restaurants
  • Gelateries
  • Dreta de l'Eixample

Delacrem es una de les grans gelateries d'Europa, sense embuts. I Massimo Pignata explica que ha fet un pas més enllà en una aposta radical per portar el gelat amb producte de proximitat a nous nivells. Que implica combinar de proximitat destacats i conceptualitzar-los en forma de gelat creatiu. Aquesta temporada? Un gelat de xocolata negra amb cervesa artesanal de castanyes del Montseny! Pignata treu gelats frapants del 'pozetti' com el mag que treu conills del barret.  Un gelat de mançanilla salvatge de Menorca i ametlles de Mallorca! Un gelat vegà de pastanaga i matafaluga! Formen part d'un nou segell de gelat de proximitat de Delacrem que es dirà DelaTerra. 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Els nois de Parallelo (Matteo, Marco, Francesco) –que van deixar San Remo perquè “era avorrida, només hi ha cançó lleugera”– apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. "Som artesans en el sentit estricte i tradicional de la paraula; no en arriba ni fem servir mai cap producte acabat. Fan gelats que reprodueixin les sensacions de cada estació, com els restaurants reflecteixen la temporalitat en la seva carta. Aquesta temporada, per exemple, un gelat de pi: fet amb pinyons de Castella (a 80 € el kilo!) i pinya verda que van anar a collir a la Costa Brava, infusionada amb llet de nata! Per reproduir les notes aromàtiques del bosc mediterrani. La llet i la nata fresca que fan servir és de proximitat, de la granja Cal Porta. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Gelateries
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Takashi Ochiai és un dels grans pastissers de Barcelona i ara apunta també al gelat. I hi trobareu sabors tan plaents com el sorbet de maduixa, llima i 'yuzu' o el de xocolata i gingebre (que tot i els tocs exòtics, ofereix la cremositat d'un gelat italià excel·lent aplicada a xocolata i cítric). Ara bé, on trenquen esquemes és en el gelat d''umeboshi: un gelat de la cirera japonesa  'ume', encurtida i salada (allò que menjava el Suprunaman del 'Dr Slump' no era cap altra cosa que 'umeboshi'). El sabor és tan difícil de descriure que només puc dir que hi aneu i el demaneu. 

  • Restaurants
  • Gelateries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

En Mateo i la Rita van obrir aquest establiment l’any 2012 i a l’excel·lència italiana ells hi aporten un repertori de sabors original i encertat. "No n'hi ha prou amb què un gelat m'agradi i sigui estrany. El poso a la venda perquè és a la gent a qui ha d'agradar, ha de tenir sortida", explica en Mateo. El gelat de pomelo amb sal de yuzu compleix aquestes dues condicions. La dolçor del pomelo és agradable, però és un gust que no arriba a destacar massa; ara bé, contraposat amb el cítric salat, el gust es propulsa. Hi trobareu altres sabors deliciosos i que cal tastar per creure, com el de xocolata blanca i pebre del Camerun. O de iogurt amb sèsam i cogombre! 

Publicitat
  • Restaurants
  • Gelateries
  • preu 2 de 4

Natalia Ramírez, la propietària i geladera en cap de Selvática, és colombiana. I això es nota en la tria de sabors tropicals, com per exemple un sorbet d'alvocat amb llima, o una encertadíssima combinació de coco, pinya i alfàbrega. Ara bé, Martínez té una formació de cuina i pastisseria d'allò més sòlida: amb estudis a la Carpigiani Gelato University –el primer centre d'estudis superiors dedicat al gelat!– i a l'Espai Sucre de Barcelona, a Selvática ha establert una cafeteria d'especialitat-botiga-obrador en què els gelats van directes de l'obrador al client. I parlant de combinacions inèdites: aquí hi trobareu un gelat de formatge amb guaiaba! A Colòmbia és un pastís molt comú, però és la primera vegada que es converteix en gelat aquí.  

  • Botigues
  • El Raval

Els germans Roca van fundar Rocambolesc –gelats inspirats en les postres del Celler de Can Roca–, on expenen un gelat de màquina de qualitat excel·lent, que posa a l'alçada del record de petits la màgia d'un gelat que sortia per acció d'una palanca. El resultat és un sorbet cremós i un gelat ple de matisos i menys fred, sense el xoc gèlid a les dents. Tenen sis gustos amb guarnicions: a mi m'encanta el gelat de poma al forn amb 'topping' de poma caramel·litzada, tot un viatge en cremositat suau a les postres de la infantesa. I els panets calents, segellats i farcits de gelat, són per morir-se de gust.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat