Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Monk / Grup Confiteria
Monk / Grup Confiteria

15 restaurants i cocteleries emblemàtiques i amb carisma que heu de conèixer

Són locals arrelats a la ciutat que conserven la seva essència i que, a més, ofereixen qualitat, i tots comparteixen la gestió del Grup Confiteria. Us els presentem!

Time Out en col·laboració amb Grup Confiteria
Publicitat

Que ens agraden els bars i restaurants amb encant de Barcelona no és cap secret. Tampoc ho és que ens encanten les bones cocteleries, especialment les que es troben al bell mig de la nostra ciutat i estan considerades entre les millors d’arreu (o fins i tot, la millor cocteleria del món, com és el cas del Paradiso). En parlem sovint de cada un d’aquests locals, destacant l’oferta gastronòmica o coctelera, la decoració, el servei, la bona gestió... Però no sempre parem focus sobre els grups que els gestionen, perquè, potser, no sempre hi ha darrera un equip com el del Grup Confiteria.

Una empresa creada al 2014 per dos amics de trenta anys, l’Enric Rebordosa i en Lito Baldovinos, amants del bon menjar, dels còctels més innovadors i amb molt bon gust i, per sobre de tot, dos barcelonins enamorats de la seva ciutat i del seu patrimoni. Van començar amb La Confiteria i des d’aleshores han crescut intentant fugir dels locals desnaturalitzats i de "tendència", sinó buscant ser coherents amb l'espai i tenir una oferta respectuosa amb l'entorn. Descobriu-los, endinseu-vos-hi i assaboriu les seves propostes, us encantaran!

Locals emblemàtics

  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • El Poble-sec
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Aquest bar és, sense dubte, una de les grans joies modernistes de Barcelona. Va obrir l’any 1912 com a confiteria, i ha passat per moltes etapes diverses. El 2017, l'Enric i en Lito –fundadors del Grup Confiteria i fanàtics del lloc quan encara no existia el grup– en va assumir la gestió i li va rentar la cara, però mantenint l’essència. Això inclou també una carta de còctels excel·lents a preus assequibles i unes tapes cuidades, com els daus de salmó, l’ensaladilla i les xips amb salsa especial. De les cocteleres en surten joies com el Cuate Martínez (mescal, vermut i xerès) i l'Aphrodite (vodka, xocolata, fruita de la passió, tonka i llimona). Sí, sí, sí!

Sant Pau, 128

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Al Grup Confiteria són experts en la restauració d'espais emblemàtics de Barcelona, i la del Bar Muy Buenas –que en origen va ser una bacallaneria oberta el 1896– és tan impecable com atzarosa (l'anterior propietari s'havia endut elements catalogats com a patrimoni que va caldre recuperar). I després va venir una hercúlia restauració de l'espai, en què destaca l’acurada decoració modernista de la portalada exterior, així com l’elegant mampara de fusta amb vidres gravats a l’àcid de l’interior. El 2017 va reobrir en la seva nova vida, i el Raval va recuperar un establiment molt valuós en la millor versió possible. 
De la mateixa manera que es va recuperar l’origen modernista, també se n’ha recuperat el patrimoni gastronòmic: una casa de menjars catalana com una casa de pagès. Aquí s'hi ve a menjar cuina catalana de la bona, agafant bé la forquilla i el ganivet, o la cullera, amb actualitzacions alleugerides –però essencials– de clàssics com les mandonguilles amb sípia, el bacallà amb samfaina, el fricandó, el capipota amb cigrons, trinxat amb rosta, per exemple (i un bon repertori de tapes). Cal fer menció a l’extensa carta de vins i la de còctels fets amb licors catalans, que es poden gaudir en una cocteleria al pis de dalt. 

Carme, 63

  • Restaurants

Aquest és un dels locals clàssics del Raval, que funciona des de l'any 1940, amb una barra enorme amb una vitrina plena de tapes que fa goig mirar, algunes tauletes i un finestral que s'obre al carrer per veure passar la vida. Conserva l'aspecte de bodega i, fins i tot, les fotos antigues que pengen a les parets del local des de fa anys. I és que el Cèntric té un passat que no vol perdre, ni a la decoració ni a l'hora de servir als comensals.
Proposa plats senzills i ben cuinats a preus honestos, com les seves braves, que aixequen passions: allioli suau i un punt picant de bitxo. També les truites, de patata i ceba, brava o de trufa, els calamarsons a l'andalusa o platets de bodega com els callos amb cigrons o les gambes a l'allet. El vermut, del Bandarra, la canya ben tirada i una bona selecció de vins de proximitat. Atents a la seva selecció de tapes vegetarianes, com el bunyol d’espinacs amb allioli de mel. Us llepareu els dits!

Ramelleres, 27

  • 5 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Aquesta joia modernista pot presumir de ser el cafè en actiu més antic de la ciutat: d'ençà del 1873! I la bona notícia és que ara el Cafè del Centre és un gran restaurant gràcies a Grup Confiteria, experts en restauració de locals amb caixet. La primorosa regeneració de la fusta i l’espai –un taulell de 1960, pintures de Martí Teixidor... – es corresponen amb una carta plena de cuina catalana suculenta, de bon producte i juganera. No us perdeu joietes com les crestes de botifarra negra, el clatell de porc guisat (cocotxes porcines) o un fenomenal rosbif amb chimichurri picant. 
La restauració de l'espai és una meravella: amb detalls que s'han de conèixer in situ, com la sorpresa que amaga el piano. I, per cert, l'estació de servei que hi ha al mig del local, un moble expositor amb l'aristocràcia de l'embotit, és un tòtem carni davant el qual et quedes extasiat. El millor afalac que se li pot fer a un restaurant clàssic és trobar-t'hi l'expropietari dinant i que et digui que ho fan rebé, com passa aquí. 

Girona, 69

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Bar d'entrepans
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

No fa gaires anys, el Betlem era un colmado. I empro un castellanisme perquè un colmado és un colmado. Situat a la mateixa cantonada on van detenir Salvador Puig Antich l’any 1973, el Betlem va ajudar a educar els paladars dels veïns de l’Eixample post olímpic, amb una varietat de productes que evidenciaven que hi havia vida gustativa fora dels grans supermercats o de les petites botigues varades en el temps.
Amb una clientela tan ben acostumada, en Víctor Ferrer, cuiner educat en grans cuines, antic propietari del local i actual xef executiu del Grup Confiteria, va prendre una decisió lògica i va fer sis passes endavant: tancar la botiga de queviures per convertir-la en un bar de tapes i degustacions anomenat Betlem Miscel·lània Gastronòmica.
L’oferta és molt àmplia i trobareu des d'un tàrtar de salmó, unes croquetes de pernil, una papada cruixent o un crumble de pastanaga amb escuma de coco a entrepans freds o calents, com el de secret de porc ibèric o de llom amb foie gras. O potser preferiu unes braves o unes galtes de vedella guisades. De vegades, la vida et dóna sorpreses, i el Betlem n’és una.

Girona, 70

Bars i restaurants amb carisma

  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Crítica de Time Out

Aquest és un altre triomf del tàndem format per en Lito i l'Enric del Grup Confiteria. Amb una terrassa idíl·lica a la plaça de la Concòrdia, a Les Corts, El Maravillas juga amb una magnífica carta de vins i de còctels. A la barra preparen uns còctels extraordinaris que, a més, estan dedicats a tots els culés i amants del futbol i tenen noms de jugadors amb història. I, a la cuina, ho claven amb els platets que surten: galta de vedella, tàrtar de tonyina, mandonguilles amb papada i sípia...
Un cop estigueu satisfets amb el bon menjar i el bon beure, aneu al vàter, flipareu! Trobareu una capella dedicada a Romario, amb fotos vintage del davanter brasiler en acció. Aquest bar és l’hòstia.

Plaça de la Concòrdia, 15

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Les Corts
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Les parets empaperades amb retalls de la revista 'Hola' atorguen un aire retro a aquest bar. Ah, aquells meravellosos anys! Marisol, Julio Iglesias i Lola Flores no us cantaran però us vigilaran des del passat mentre assaboriu la proposta gastronòmica de tapes i platets del Bolero Bar, aquí i ara. Us recomanem l’estrella de la casa: el biquini melós fet amb galta de vedella guisada i esqueixada amb formatge scamorza fumat. Uau! La truita de patates també és brutal: es desfà, de les que hi pots acabar sucant mig quilo de pa. El Bolero Bar és, sens dubte, un racó a tenir en compte a les Corts!

Remei, 2

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Crítica de Time Out

Quina història més curiosa, la del Bar Michigan. Als anys 90 va ser propietat d’un senyor gallec. Vázquez Montalbán, assidu a la seva barra, deia que hi feien de les millors croquetes i truites de patates de Barcelona, dues pedres angulars del bon bar. Era tota una institució. El 2012 el va agafar una xinesa, la Rosi; i va passar la mà per la cara als que vaticinaven –amb un toc de racisme– croqueta congelada i truita seca: la truita de patates seguia sent de sucositat uniforme i melosa, les croquetes de pernil ibèric eren d’una cremositat delirant, les llesquetes de pa sucades amb aquella intensitat maníaca que deixa el tomàquet fet confitura.
El gallec va reobrir el Michigan al seu poble natal, la Rosi es va retirar i el Grup Confiteria el va reobrir el 2019. «Ens el va traspassar amb la condició que el mantinguéssim igual», expliquen. I ho han acomplert: «Mantenim l’ADN de Bar Manolo gurmet», explica Baldovinos, i això ho reflecteix una carta on pots fer el quartet de l’alegria (brava-russa-croquetes-truita), i altres tapes de gaudi desfermat i de sucar pa (caneló de pollastre i foie, cremós de ceps i parmesà; musclos al cafè de París i patates fregides; ,pop a la brasa, patata, llimona i safrà), i també gambeta blanca flamejada al Bourbon i entrecotte, mantega de tòfona i gírgola de castanyer (que és el mateix material que entra en un molt bon menú de migdia). O sigui, que pots fer tapa clàssica i bona o clavar-te un homenatge de producte. I cuina sense interrupcions de les 7 a les 23 h. Quina barra!

Travessera de Gràcia, 22

  • Restaurants
  • Sarrià

El Grup Confiteria es va plantejar una tasca difícil: recuperar i renovar l’essència de l’antiga i mítica Xarcu de la plaça Molina, amb tanta història viscuda al barri, i ho ha aconseguit amb èxit. La Bodega Molina combina tradició i modernitat tant en la decoració com en una carta exquisida plena de tapes i platets gourmets que cal tastar. Des dels macarrons de la iaia o les mandonguilles amb sípia fins a un steak tàrtar fumat amb rovell d’ou i piparra, passant pels ous ferrats amb sobrassada de Mallorca i una varietat de truites que fan venir salivera. Hi podeu anar a qualsevol hora del dia, i menjar a dins o a la terrassa i al sol, us sentireu com a casa.
i no deixeu d'anar al bany, perquè estan dedicats a Isabel Preysler i Júlio Iglesias i, fins i tot, ambientats amb música. Flipareu!

Plaça Molina, 1

10. Macba Bar

Aquest és el bar del MACBA, el museu que dona nom popular a la plaça dels Àngels, un lloc ple de vida i a on el Grup Confiteria els hi feia molta il·lusió ser-hi, perquè sempre han apostat molt pel disseny i l'art de la ciutat. Allà trobareu una oferta gastronòmica una mica diferent al que ens tenen acostumats: una carta molt més oberta, que inclou receptes d'aquí i allà, sobretot tapeo, platets per compartir com l'hummus al curri amb papadam de llenties i comí, natxos amb tot o unes braves com les del Bar Cèntric. I també burgers, aletes de pollastre i una bona oferta de plats vegetarians i vegans. I si voleu gaudir a tope, feu una ullada a la carta de begudes, tenen smothies deliciosos, vermuts, vins i uns còctels boníssims que cal tastar!

Plaça dels Àngels, 1

Cocteleries amb essència

  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Ha plogut molt d'ençà que va obrir el Paradiso al Born, rere la façana protectora del Pastrami bar. Allò que va començar com a una cocteleria creativa 'clandestina', amb tragos d'alta inventiva que no et costaven un ull de la cara, avui és una de les millors barres del món: de fet, la llista dels World's Best Bars considera que aquest és el millor bar del món! 
Rere la porta oculta d'un bar d'entrepans –estires una nevera de fusta que ocupa mig pany de paret– s’obre una porta cap a una cocteleria. És un speakeasy de porta tova (només l’heu d’estirar). A dins us hi espera una elegant cova delineada per lames de fusta on mana Giacomo Giannotti, que ja va rebre el premi al millor cocteler d’Espanya el 2014. 
L'elaboració i posada en escena de cada trago és una meravella de precisió i gadgets. No només han de fer la copa, sinó que tenen un laboratori I + D on fan els acompanyaments comestibles i els embelliments del còctel, els 'garnish'. Demaneu-vos un Tesla (inspirat en Nikola, no pas en Musk!): una al·lucinant copa en la qual dos gasos fan una reacció electromagnètica, sota la que vibren sabors de ginebra, vi de feijoa, mançanilla, mate, rom i llima. Cítric i elèctric! 

Rera Palau, 4

  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 1 de 4

La cocteleria Monk, del Grup Confiteria, és rere un colmado pakistanès i dins una finca de finals del segle XVIII: una façana realista a prova de bombes que amaga un bar únic. No us direm on hi ha la porta d’entrada a la cocteleria, perquè això ja seria treure part de la diversió. Però un cop a dins, et trobes en un bar que combina arcs i voltes gòtics amb instal·lacions immersives d’art lumínic. L’espai és impressionant: tot un estudi de les varietats del rosa en un bar sobri i senyorial. El cap de cocteleria, Giacomo Gianotti, el considera com el germà gran del Paradiso perquè és una cocteleria més reposada, fina i precisa. També hi podreu fer mossos d’alta volada com el niguiri de salmó amb tamarinde torrat i shisho.

Abaixadors, 10

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Ciutat Vella
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Que el Grup Confiteria –especialistes a infondre vida nova a bars clàssics– s’hagi fet càrrec del Bar Mudanzas –reducte local contra la gentrificació al Born– és una grandiosa notícia: s’hi bevia bé, però ara millor: hi trobareu una cocteleria on també us serviran qualsevol trago clàssic que us passi pel cap. Tingueu en compte que hi regna una carta creativa que ret homenatge als comerços clàssics del Born, dedicant-los un glop. Per exemple, el Vila Viniteca, amb vodka, poma i canyella, martini, vi negre i clara d'ou. Dolç, especiat i fresc. O un robust Sans & Sans, a base de whisky, licor de cedre i cynar. Dolç, amarg i intens.

Vidrieria, 15

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out

Balius és una cervesa 'afterwork', un vermut de diumenge i sobretot un còctel de dissabte a la nit: s'ha establert com a la cocteleria popular de Poblenou, i un dels llocs del barri on es practica una vida nocturna cívica, als antípodes del no massa llunyà merder del triangle golfo. Si us decanteu per la cocteleria, tasteu el Bourbon Bulleit, per exemple, a base de mescal, aranja i canyella (encara que si us ve de gust un dry martini de tota la vida, també us el faran i molt bé). Balius és també un lloc on gaudir de concerts de jazz els diumenges al vespre. 
I tenen una petita carta de snacks treballats per fer coixí i fer un vermut de traca: combo de xips, olives, seitons, anxoves i piparra, daus de salmó marinats amb vinagreta de soja i mel o setions i anxoves del cantàbric, per exemple. Tot de primera categoria: els propietaris són el Grup Confiteria, que han mantingut el preciós cartell i l'estètica exterior d'una ferreteria històrica. Una cocteleria per a tots els públics que ens encanta i fa barri.  

Pujades, 196

  • 5 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out

Al costat de l’entrada d’aquesta cocteleria del Born, un líquid ambarí cau, gota a gota, en un procés hipnòtic d’infusió freda. És un dels molts procediments que utilitzen a dins per fer les seves begudes. El local és una mena de catau alquímic ple de sorpreses. La saleta interior, per exemple, té les parets atapeïdes de pots il·luminats amb herbes on es fan olis essencials que recorden un antic herbolari. Amb còctels com el Camp Nou (gin, fino Tio Pepe i xarop d'herbes i cítrics) ja no ens sorprèn que l’Stravinsky sigui un habitual dels rànquings dels millors bars del món. 

Mirallers, 5

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat