Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sardines: les millors de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

El raco del mariner
© Irene Fernández El raco del mariner

Sardines: les millors de Barcelona

La deessa del peix blau disposa d'uns quants restaurants que li reten advocació

Per Laura Conde
Advertising

Afilieu-vos al moviment que reivindica per al petit peix blau la veneració gastronòmica que mereix. No importa que sigui temporada o no, hi ha temples a la ciutat que la preparen tot l'any amb resultats espectaculars. Ja podeu començar a salivar.

Cuarto Y Mitad
©MariaDias

Palo Cortao

3 de 5 estrelles
Restaurants A la brasa El Poble-sec

Un dels imprescindibles del Poble-sec obert en els darrers anys és aquest bar de cuina andalusa revisitada que té, entre altres plats de gran nivell, unes sardines marinades amb aroma de gingebre i taronja, amanides amb un toc de pebre rosa. És un plat gustós i original, que reflecteix molt bé l’esperit d’un local encantador, amb aspecte de taverna moderna, i d’una carta basada en la cuina tradicional però sense gens de por de redefinir-la quan s’escau. És el cas d’un pop a la brasa sobre hummus de Santa Pau i dels calamarsets sobre cansalada confitada i crema Parmentier trufada, entre altres plats.

Chiringuito las Sardinitas by Moncho’s

Restaurants Espanyola La Vila Olímpica del Poblenou

Aquest xiringuito seria el feliç terme mitjà entre el clàssic bar de platja de tota la vida i el local sofisticat amb vista al mar. És un restaurant confortable i acollidor, molt lluminós, amb una interessant oferta de peixos, mariscs i, especialment, sardines. De fet, aquest peix dóna nom al local, perquè la seva especialitat són les sardines a la brasa, tot i que també en trobem en diferents versions, com ara en amanida o escabetx. Tenen música en directe cada dia de l’estiu, una terrassa immensa i el mar a quatre passes, esperant que ens atrevim a fer el primer cabussó de la temporada.

Advertising

Hofmann

Restaurants Cuina creativa Sarrià - Sant Gervasi

Hi ha plats que passaran a la història gastronòmica d’aquesta ciutat, des de les braves del Tomàs (sempre polèmiques) fins a les croquetes del Coure, i un d’ells és la versionadíssima coca de sardines que va crear Mey Hofmann ara fa 24 anys. Des de llavors, aquest plat ha estat un fix a la carta del restaurant, tot i que amb els anys ha anat evolucionant. Actualment, des de fa aproximadament un any, hi trobem una coca de sardines a la brasa a l’estil mediterrani, en què les sardines se serveixen sense espines, marinades i amb un lleuger toc de planxa, acompanyades d’un gel de cítrics.

Kauai

Restaurants

Aquest esplèndid xiringuito té molt clara la màxima que qualsevol sardinista s’ha de tatuar al cervell: “Les sardines són bones només en els mesos que no porten r”. Els seus populars espetos, cuinats a la brasa de carbó en una broqueta de bambú i acompanyats només d’un xic de sal, són un clàssic de la carta durant els mesos d’estiu. I constitueixen només un dels nombrosos encants d’un espai agradable i alegre, amb una gran terrassa amb vista al mar i una carta de tapes clàssiques amb bons productes de temporada.

Advertising

El Tropezón

Bars i pubs Bars de tapes El Gòtic

Braves, bombes, pops, calamarsets... Aquest restaurant de la Barceloneta obert des del 1969 té sardines tot l’any, generalment petites, i les cuinen a la planxa acompanyades de sal, all, julivert, oli d’oliva i llimona. Són un plat mític d’aquest bar popular i alegre, un lloc 'sui generis' ubicat al Gòtic, en territori 'hipster', on trobareu tapes i cuina de batalla en forma d’entrepans i plats combinats. La sofisticació i el glamur no serien marca de la casa, però si el que voleu és autenticitat, una canya ben tirada, unes braves, unes sardinetes i un partit del Barça sense que pateixi la butxaca, El Tropezón és 'the place to be'.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising