Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Sardines: les millors de Barcelona

Sardines: les millors de Barcelona

La deessa del peix blau disposa d'uns quants restaurants que li reten advocació

El raco del mariner
© Irene Fernández El raco del mariner
Per Laura Conde |
Advertising

Afilieu-vos al moviment que reivindica per al petit peix blau la veneració gastronòmica que mereix. No importa que sigui temporada o no, hi ha temples a la ciutat que la preparen tot l'any amb resultats espectaculars. Ja podeu començar a salivar.

Cuarto Y Mitad
©MariaDias
Restaurants, A la brasa

Palo Cortao

icon-location-pin El Poble-sec

Un dels imprescindibles del Poble-sec obert en els darrers anys és aquest bar de cuina andalusa revisitada que té, entre altres plats de gran nivell, unes sardines marinades amb aroma de gingebre i taronja, amanides amb un toc de pebre rosa. És un plat gustós i original, que reflecteix molt bé l’esperit d’un local encantador, amb aspecte de taverna moderna, i d’una carta basada en la cuina tradicional però sense gens de por de redefinir-la quan s’escau. És el cas d’un pop a la brasa sobre hummus de Santa Pau i dels calamarsets sobre cansalada confitada i crema Parmentier trufada, entre altres plats.

Time Out diu
Restaurants, Espanyola

Chiringuito las Sardinitas by Moncho’s

icon-location-pin La Vila Olímpica del Poblenou

Aquest xiringuito seria el feliç terme mitjà entre el clàssic bar de platja de tota la vida i el local sofisticat amb vista al mar. És un restaurant confortable i acollidor, molt lluminós, amb una interessant oferta de peixos, mariscs i, especialment, sardines. De fet, aquest peix dóna nom al local, perquè la seva especialitat són les sardines a la brasa, tot i que també en trobem en diferents versions, com ara en amanida o escabetx. Tenen música en directe cada dia de l’estiu, una terrassa immensa i el mar a quatre passes, esperant que ens atrevim a fer el primer cabussó de la temporada.

Advertising
Restaurants, Cuina creativa

Hofmann

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Hi ha plats que passaran a la història gastronòmica d’aquesta ciutat, des de les braves del Tomàs (sempre polèmiques) fins a les croquetes del Coure, i un d’ells és la versionadíssima coca de sardines que va crear Mey Hofmann ara fa 24 anys. Des de llavors, aquest plat ha estat un fix a la carta del restaurant, tot i que amb els anys ha anat evolucionant. Actualment, des de fa aproximadament un any, hi trobem una coca de sardines a la brasa a l’estil mediterrani, en què les sardines se serveixen sense espines, marinades i amb un lleuger toc de planxa, acompanyades d’un gel de cítrics.

Kauai

Aquest esplèndid xiringuito té molt clara la màxima que qualsevol sardinista s’ha de tatuar al cervell: “Les sardines són bones només en els mesos que no porten r”. Els seus populars espetos, cuinats a la brasa de carbó en una broqueta de bambú i acompanyats només d’un xic de sal, són un clàssic de la carta durant els mesos d’estiu. I constitueixen només un dels nombrosos encants d’un espai agradable i alegre, amb una gran terrassa amb vista al mar i una carta de tapes clàssiques amb bons productes de temporada.

Advertising
Bars i pubs, Bars de tapes

El Tropezón

icon-location-pin El Gòtic

Braves, bombes, pops, calamarsets... Aquest restaurant de la Barceloneta obert des del 1969 té sardines tot l’any, generalment petites, i les cuinen a la planxa acompanyades de sal, all, julivert, oli d’oliva i llimona. Són un plat mític d’aquest bar popular i alegre, un lloc 'sui generis' ubicat al Gòtic, en territori 'hipster', on trobareu tapes i cuina de batalla en forma d’entrepans i plats combinats. La sofisticació i el glamur no serien marca de la casa, però si el que voleu és autenticitat, una canya ben tirada, unes braves, unes sardinetes i un partit del Barça sense que pateixi la butxaca, El Tropezón és 'the place to be'.

Advertising