Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Per l’Alt Penedès, de celler en celler

Per l’Alt Penedès, de celler en celler

Una sortida per conèixer a fons el present vitivinícola de la comarca

Torre del Veguer
Per Xavier Amat |
Advertising

Tres cellers de l’anomenada Carretera del Vi són els punts de visita de l’escapada que us proposem en aquestes línies, a la comarca on els ceps i el raïm són el paisatge. La Carretera del Vi és una proposta enoturística d’alt valor històric i cultural que recorre l’antic traçat que unia les vinyes del Penedès amb les platges del Garraf. En formen part 13 cellers de mides i estils diferents, i també hi trobareu altres elements d’interès turístic. Els amants del món del vi l’heu de fer com a mínim una vegada a la vida!

AMB LA COL·LABORACIÓ DE BARCELONA ÉS MOLT MÉS I LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA.

Torre del Veguer

Torre del Veguer

Iniciem el dia en un celler singular situat en un enclavament idíl·lic. És Torre del Veguer, als afores de Sant Pere de Ribes (comarca del Garraf), una finca amb una llarga història — el mas fortificat, d’aspecte senyorial, data del 1359 —, i que elabora uns vins que ja van ser premiats a l’Exposició Universal de Barcelona de l’any 1888! Ara fa poc més de dues dècades varen iniciar una nova etapa, amb vins de qualitat a partir de varietats autòctones del Garraf, com el Xarel·lo i la malvasia, mediterrànies com el Muscat i la Garnatxa, i també algunes d’altres procedències, tot 100% ecològic des del 2016. En la visita guiada us ampliaran molt més la història de la finca, passejareu també per les vinyes i el celler, i tastareu un vi blanc i un vi negre. També és curiosa l’exposició de dibuixos que hi ha a la sala dedicada a Salvador Dalí, que va ser amic íntim de la família. A la mateixa Torre del Veguer hi podem fer un dinar enogastronòmic.

Finca Viladellops

Finca Viladellops

Ens desplacem fins al municipi d’Olèrdola per conèixer la Finca Viladellops, també amb una llarga història: el celler actual data del 1877. Des del 2006 elaboren vins ecològics, i ja abans, el 1999, van apostar per la viticultura moderna i amb unes plantacions basades en les varietats autòctones de la zona. El resultat que arriba a la copa, segons paraules dels mateixos responsables de la finca, són uns vins delicats, elegants i harmoniosos, de tanins dolços i amb frescor a la boca. Ofereixen visites guiades tot l’any, prèvia concertació.

Si se us ha fet tard i us voleu quedar a dormir, al mateix web de la Carretera del Vi trobareu extensa informació d’on podeu allotjar-vos.

Advertising
Celler Parés Baltà

Parés Baltà

Us heu llevat amb ganes de visitar algun celler o finca més? Fantàstic! I feu bé, perquè amb la llum del matí les vinyes tenen un color especial. Us proposem anar a Parés Baltà, celler familiar amb les arrels en l’any 1790 i que produeixen vins i caves ecològics i biodinàmics. Tenen fins i tot ovelles per adobar el camp i abelles que ajuden a pol·linitzar i a transmetre l’essència mediterrània dels raïms. A més a més, l’horari de visites al celler és generós: és obert tots els dies de l’any, excepte alguns festius, de 9.30 a 18.30 h.

Hi ha l’opció de visitar els cellers de la Carretera del Vi amb segway, bicicleta o e-bike. Consulteu-ho aquí.

Advertising