Nu versus Massana o Massana versus Nu. El Nu és el rock’n’roll mentre que el Massana és tradició. Tots dos restaurants gironins formen un binomi gastronòmic exquisit, cadascú amb la seva singularitat. El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Una carta molt especialitzada en plats crus i frescos, d’aquí ve el terme nu. Coriandres, juliverts, peixos del dia… mesclats amb creativitat. Parlen també de cuina transparent, sense floritures innecessàries: ceviche de corball, steak tartar, llagostins amb shiso verd i maionesa d’all negre, tagliata de bou a la brasa, tataki de tonyina lacat amb fruites vermelles i gel de coco… Let’s rock’n’roll!
Cada estació té la seva cuina. A l’hivern toca menjar canelons i escudella i, a l’estiu, el cos ens demana plats frescos i lleugers com un bon gaspatxo o una amanida crua. Hem fet una selecció d’alguns dels restaurants de Girona i la Costa Brava que ofereixen plats frescos, refrescants i innovadors. Una cuina de digestió ràpida i fàcil per no fer esperar la platja. Bon profit!