0 M'encanta
Guarda-ho

12 restaurants que has de tastar aquest estiu

Els fogons de Girona i la Costa Brava que ofereixen la cuina més refrescant

©Bubbles
Bubbles

Cada estació té la seva cuina. A l’hivern toca menjar canelons i escudella i, a l’estiu, el cos ens demana plats frescos i lleugers com un bon gaspatxo o una amanida crua. Hem fet una selecció d’alguns dels restaurants de Girona i la Costa Brava que ofereixen plats frescos, refrescants i innovadors. Una cuina de digestió ràpida i fàcil per no fer esperar la platja. Bon profit!

Nu

Nu versus Massana o Massana versus Nu. El Nu és el rock’n’roll mentre que el Massana és tradició. Tots dos restaurants gironins formen un binomi gastronòmic exquisit, cadascú amb la seva singularitat. El Nu opta per la fusió de la cuina meditarrània amb la del sud-est asiàtic. Diuen que fan cuina urbana (nou concepte a tenir en compte?): ràpida, ben elaborada i bona. Què en pot sortir d’aquesta combinació? Una carta molt especialitzada en plats crus i frescos, d’aquí ve el terme nu. Coriandres, juliverts, peixos del dia… mesclats amb creativitat. Parlen també de cuina transparent, sense floritures innecessàries: ceviche de corball, steak tartar, llagostins amb shiso verd i maionesa d’all negre, tagliata de bou a la brasa, tataki de tonyina lacat amb fruites vermelles i gel de coco… Let’s rock’n’roll!

Llegir-ne més

Compartir Cadaqués

Modernitzar el pica-pica i convertir-lo en tota una experiència gastronòmica. Aquest és el propòsit del Compartir. Amb els amics o amb la família, l’important és gaudir dels platets de la cuina més moderna i de la més tradicional en bona companyia, en un ambient distès i al privilegiat entorn Cadaqués. Des d’una amanida de tomàquets confitats amb crema de parmesà i gelatina de llimona al caneló de tonyina amb gustos mediterranis, un dels plats més característics del restaurant. De postres, els bombons líquids de xocolata amb sorbet de grosella negra o el pastís de formatge amb sorbet de cireres. Compartim?

Llegir-ne més

Umai

Una bona referència de cuina asiàtica a Girona. Quan va obrir les portes, a Girona hi havia poca oferta de restaurants d’aquest tipus. Aquesta és la història d’un cuiner d’origen mexicà i la seva dona, xinesa, que van decidir crear un restaurant de cuina oriental amb barra de sushi. El cuiner va tenir l’oportunitat de treballar en establiments de Tòquio durant 4 anys, on va aprendre a elaborar el millor sushi. A més del Japó, l’Umai fa un recorregut pel sud-est asiàtic, passant per l’Índia, Malàisia, Corea i Xina. Així, a la carta hi cap el sushi però també altres elaboracions menys conegudes com el yukhoe, tàrtar de vedella a l’estil coreà. Just al costat, connectats per la terrassa, hi tenen l’Izakaya, on ofereixen cuina més informal, com ara el robatayaki, cocció típica asiàtica a base de caliu de carbó. El menú del dia, molt bé de preu, permet escollir entre diverses opcions del seu ventall de cuina. També fan menús degustació.

Llegir-ne més

Bionèctar

Menjar de veritat i ètic,  ecològic, lliure de químics i pesticides, lliure de transgènics, lliure de productes d'origen animal, lliure de làctics, lliure de soja, lliure de gluten, lliure de sucres i lliure de begudes tòxiques. És la filosofia de Bionèctar, un restaurant vegetarià raw food amb opcions  ovolactovegetariana, creat per la cuinera i nutricionista holística Eva Roca. A la carta hi trobem esmorzars saludables, dinars i sopars per menjar allà o per emportar. Dos imprescindibles: l’hamburguesa crudivegana amb llavors de carbassa, nous, tomàquets secs, pebrot vermell (a l'estiu), bolets shitake, pastanagues, all, oli d'oliva, romaní , farigola i marduix i la pizza raw. Addictiva!

Llegir-ne més

Coordenades

La cuina del Coordenades desprèn el surrealisme més característic de Dalí. Evoca els famosos ous i també els rellotges tous, recreats amb mel, taronja, espècies, xocolata, sèsam i col llombarda. El Coordenades és dels pocs restaurants de Figueres que practiquen la gastronomia molecular que abandera Ferran Adrià. El xef Xavier Quera ha passat pels fogons del Bulli, on va aprendre a aplicar escumes, aires, esferificacions i gelatines a les seves creacions. En surten plats tan avantguardistes com la terrina de fetge d’ànec amb caviar de garnatxa de l’Empordà i coca de vidre torrada, o una reinvenció del mar i muntanya com el carpaccio de gamba vermella farcit de crema de botifarra amb sopa de pescador i aire de mar (obtingut a partir d’aigua de mar i fonoll). Entre les carns, destaca el garrí cuit a baixa temperatura amb chutney de fruites i, a les postres, l’esponja de cheese cake amb fruites vermelles i panses.

Llegir-ne més

Korpilombolo

El tàndem Pau i Anette és la clau per entendre la cuina de platets que posen en marxa al Korpilombolo. Ell empordanès, ella originària del poble suec que posa nom al restaurant. Evidentment, això es nota en les seves creacions. Traslladats fa pocs anys en un local més petit del centre de l’Escala, aquesta parella proposa una cuina de mercat divertida i creativa que manté sempre el punt nòrdic marca de la casa. Es nota en el carpaccio de ren fumat o en el salmó marinat, clàssics que continuen mantenint a la carta. A la secció creativa, l’escudella sòlida, que es menja amb forquilla i ganivet amb tots els ingredients dins; o la parmentier de romesco amb calçots trossejats. A l’apartat empordanès, un pa amb tomata amb xocolata que recorda els berenars de quan érem petits, o unes sardines a la brasa amb pa amb tomata i raïm. El pa és precisament un altre segell d'identitat ja que el fa ells mateixos.

Llegir-ne més

Els Pescadors

Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!

Llegir-ne més

Taverna Cal Músic

D’ençà que Marc Joli fes aparició a un conegut programa de televisió, la demanda de taules del seu restaurant a Figueres va augmentar i, en conseqüència, van haver d’ampliar-lo. El mèrit, però, no és només de la tele, Joli demostra una gran destresa als fogons de Cal Músic (homenatge al seu avi, músic reconegut de la comarca), on tothom pot trobar un plat que satisfaci els seus gustos, des dels més clàssics als més atrevits. Fan cuina de mercat amb producte de la zona i hi fusionen altres cultures gastronòmiques. Mereixen un aplaudiment els raviolis de gamba i botifarra de perol al vapor o el brioix fondant de formatge i tòfona. Bona opció de menú de migdia al centre de Figueres, amb opcions originals i amb bon producte de temporada.

Llegir-ne més

El Ginjoler

La Carme Picas i en Xavier Gubau, es van conèixer en els inicis d’El Celler de Can Roca, quan encara era un annex de Can Roca. Quan van plegar, van muntar un obrador a la plaça de Cornellà del Terri, a Can Comas, propietat del avis de Gubau, on van començar fent els famosos pastissos de la Carmeta, per a bars i cafeteries. Els recordeu? Van agafar molta fama, sobretot a la desapareguda La Torrada,  del carrer Ciutadans. Poc després, a principis de la dècada dels 90, es van embarcar en una nova aventura: El Ginjoler. Una empresa de càterings personalitzats. Una curiositat: han muntat càterings enmig de camps de blat, sense llum ni aigua. Actualment, tenen un restaurant a Sant Feliu de Guíxols i des de les instal·lacions de Cornellà ofereixen menjar per emportar. Això sí, s’ha de trucar amb antelació. Dos imprescindibles: el caneló de brandada de bacallà, poma àcida i oli de vainilla i la coca de parmesà, conill, ceba flamejada i olives negres. De llagrimeta.

Llegir-ne més

Sa Lola

El rastre de la factoria Adrià s’escampa cada vegada més per tota la geografia a través dels locals que obren els seus deixebles criats a les cuines de l’Albert i en Ferran Adrià. És el cas del Sa Lola de Blanes i el seu concepte 'bar gastronòmic' com a paraigües d’una carta centrada en el món de la tapa creativa. És aquesta la influència que tant en Rafa Salinas (xef) com l’Albert Mir (cap de sala) han mamat del seu pas pel Tickets de Barcelona i que ara apliquen cada dia amb un ull posat a la sofisticació i l’altre a la diversió. De la tapa sobretot n’agafen el concepte de compartir perquè la resta és una bogeria: filipinos de foie, calamars penjats, musclos a la brasa, escamarlans al fum, llagostins corn-flakes o les olives esferificades d’anxova. Aquesta última, una clara picada d’ullet a l’univers Adrià.

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments