1 M'encanta
Guarda-ho

23 restaurants romàntics per Sant Jordi

Voleu celebrar com cal el dia dels enamorats? Agafeu el llibre i la rosa i aneu a sopar a un bon restaurant de les comarques gironines

Sant Pere del Bosc

Ja teniu el llibre i la rosa i no sabeu què fer? Nosaltres ho tenim clar: no hi ha res millor que acabar (o començar) la nit sopant a un bon restaurant. Per això hem preparat aquesta guia: la dels més romàntics de les comarques gironines. 

1

Le Bistrot

Qui no ha estat a Le Bistrot? És un dels clàssics gironins que s’ha sabut mantenir ferm amb el pas dels anys i des que van obrir, a principis de la democràcia. El local, situat a les escales que pugen cap al campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, respira un aire afrancesat com el de les autèntiques brasseries parisenques. Van ser un dels primers d’introduir les crêps a la ciutat. En fan de tot tipus, algunes amb accent més català, com la de brandada de bacallà. Les pizzes de pagès són l’altre reclam de la casa. Les couen sobre una llesca de pa de pagès, torrada per sota i gratinada per sobre, i les condimenten amb combinacions originals com ara formatge de cabra i gírgoles, pollastre amb peres o, més contundent, llom amb salsa de bolets. Al migdia fan menú d’estil molt casolà. Podreu endrapar unes galtes o uns peus de porc i estofats de la cuina més nostrada. El dijous no hi falla l’arròs negre.

Llegir-ne més
2

Passatges

Passatges és el nom del memorial que l’escultor Dani Karavan va plantar a Portbou com a homenatge a Walter Benjamin. Segons el xef, Sergi Gubert, el monument també pot servir per reflectir la cuina del restaurant: s’hi baixes les escales veuràs el mar i si les puges, el cel. Traslladat a l’espai allargat del local, des del menjador es veu el mar per recordar l’essència de la cuina marinera però, al fons, a la cuina, hi ha un laboratori on regna la imaginació i la voluntat de crear coses noves. Es tracta, doncs, d’una cuina de risc, també a nivell empresarial si es té en compte que Portbou queda apartat i el turista de pas normalment és francès i busca menjar la tradicional paella, sense artificis. El Passatges també serveix paelles, fideuà i arrossos, però no vol renunciar al seu laboratori d’autor. La carta és petita perquè, principalment, es treballa amb un menú de temporada que canvia segons l’estació de l’any. El menú diari canvia cada setmana i és molt assequible. A en Sergi li agrada treballar amb productes de km0 però, alhora, fer petits homenatges als diferents tipus de cuina internacional. De fet, el leitmotiv és buscar una combinació d’ingredients i sabors amb els que, si bé a priori sembla que no encaixin, es pugui aconseguir un bon maridatge i un petit efecte sorpresa en cada plat. Així, el melós de vedella es cou a baixa temperatura, amb herbes de la zona, salsa lleugera de curry i una espuma de cacauet, aproximant-se als sabors africans. El bacallà es fa gratin

Llegir-ne més
3

Els Jardins de la Mercè

Hi ha molts motius per apropar-se als Jardins de la Mercè: el menjar (bo i amb presentacions de disseny), fer unes bones copes a l’espectacular jardí que li dóna reputació, gaudir d'una proposta cultural... Els Jardins de la Mercè és molt més que un restaurant. És un espai gastronòmic i cultural on podreu veure concerts en directe, recitals de poesia, exposicions artístiques i fins i tot 'mercadillus' secrets. 

Llegir-ne més
Advertising
4

El Roser 2

Com en molts altres casos de restaurants familiars, el Roser 2 és un bon exemple de com la il·lusió i la formació acadèmica d’una segona o tercera generació converteix un restaurant de cuina marinera tradicional en alguna cosa més de valor afegit a través dels camins de la creativitat i la sofisticació, sense abandonar mai la base i la devoció cap a la matèria primera de qualitat i de proximitat. El restaurant, emblema de l’oferta gastronòmica de l’Escala i ubicat arran de costa amb privilegiades vistes de la Badia de Roses des de les taules, està dirigit de manera bicèfala pels germans Jordi i Rafael Sabadí des del 2005. El primer és l’amo i senyor dels fogons, on hi cou una cuina marinera i empordanesa, sensible a cada estació de l’any, però també posada al dia amb tocs moderns i d’autor. En tots els plats és primordial el bon producte, i especialment en el cas del peix i el marisc que, sempre que es pot, prové de les barques dels pescadors de l’Escala o Roses. El segon germà és el cap de sala i, sobretot, el somelier del restaurant. En Rafael pot presumir d’una extensa i premiada carta de vins amb més de 600 referències, que són un resum de les millors zones vinícoles del món, sempre amb especial protagonisme dels vins de la DO Empordà.

Llegir-ne més
5

Sant Pere del Bosc

Lloret de Mar sap explotar com ningú els seus atractius turístics. Aquest paratge és un indret perfecte per passejar fent-hi un recorregut boscà i admirar-hi una de les construccions més excèntriques de Puig i Cadafalch: Sant Pere del Bosc, que des de fa més de 1.000 anys ha estat monestir, asil, finca noble d'un indiano que es feia anomenar comte de Jaruco. Però alhora és el símbol del Lloret més chic que busca deixar enrere l'estigma de destinació de turisme barat. L'edifici allotja avui en dia un luxós hotel i un reputat restaurant de cuina d'avantguarda. Durant les nits d'estiu, també hi ha xiringuito al jardí. Malgrat els llums i el luxe, de nit no pot evitar un marcat caràcter misteriós. Un indret màgic.

Llegir-ne més
6

Hotel Aiguablava

Cuina tradicional catalana, amb productes frescos i de temporada. És la filosofia del restaurant de l’Hotel Aiguablava. Tot, evidentment, completat amb l’espectacular carta de vins amb D.O de l’Empordà. Si hi aneu, no oblideu el mòbil: no podreu deixar de fer fotos. 

Llegir-ne més
Advertising
7

Sodemar

Marisc i vistes al mar, què més es pot demanar? Les marisqueries a la terrassa del Sodemar en ple estiu tenen tant de renom com les seves calderetes de llamàntol o llagosta. El peix és interminable a aquest restaurant. Tenen una peixera amb bous de mar, llagostes, ostres, cloïsses, garotes, etc. Ofereixen també tot tipus de peixos de la Llotja de Roses cuinats al gust del client: a la sal, al forn, a la donostiarra i a la planxa. Un lloc molt recomanable per fer un bon arròs a prop del mar. En fan de caldós amb llagosta, paella de gamba vermella de Roses o fideuà negra amb musselina d’all. A la carta no hi falta el tradicional suquet de peix. De postres, tenen taps de Cadaqués, un pa de pessic en forma de tap molt tradicional de la població i que heu de tastar sí o sí. Atents a la carta de mojitos i gintònics si voleu allargar la nit.

Llegir-ne més
8

La Vedette

Si dius que vas al carrer de la Barca nº17 pot ser que algun veí històric del Barri Vell et posi una cara més aviat curiosa. I és que, abans de la reconversió urbanística de l’anomenat “Barri Xino”, aquest local era un conegut mueblé de baixos fons i, en general, el carrer no convidava a passejar-s'hi de nit… Però ha plogut molt des de llavors i, actualment, són molts els que matarien per tenir un pis a aquesta bucòlica zona del Barri Vell. La Vedette és una creperia decorada amb aires cinèfils i especialitzada en galettes bretonnes, o el que és el mateix: creps bretones. A diferència de la resta, aquestes porten una massa de farina de fajol sense gluten i, per tant, apta per a celíacs. La crep més sol·licitada és “La Vedette”, amb formatge cabra, magret d’ànec amb chutney de poma, pera, raïm i panses, i reducció de vinagre de gerds. En segona posició hi ha la crep “Pastoret”, també amb formatge de cabra però incorpora xampinyons, ceba, bacó, crema de llet i julivert. A més a més, de la carta cal fer una menció especial a la fondue de formatges artesans importats directament de Suïssa.

Llegir-ne més
9

El Balcó de Calella

El nom del restaurant és El Balcó de Calella, us cal més informació per imaginar el que pot oferir? Exactament, aquest restaurant és sens dubte el qui compta amb les vistes més espectaculars del paisatge de Calella de Palafrugell que tant va inspirar grans literats com Josep Pla. Pertanyent a l’Hotel Sant Roc, el restaurant El Balcó de Calella ofereix cuina de mercat i d’autor regada amb la visió de les mítiques voltes, la platja del port Bo o les instantànies més “instagramejables” de la Costa Brava. És típic degustar-hi un bon arròs o una fideuada, tot i que el peix, els tàrtars o la vedella són també grans eleccions. També podeu aprofitar per anar-hi entre setmana a fer un menú amb un preu més que correcte i gaudir del lloc sense tanta gent. Demaneu una taula al costat del mar i estareu literalment penjats en un balcó a la Costa Brava. 

Llegir-ne més
Advertising
10

El pati de la veïna

Que els tovallons de paper no us enganyin. L’entorn bohemi i alternatiu d’El pati de la veïna el converteix en el local perfecte per degustar un bon sopar sense aglomeracions ni presses. Aquí hi trobareu una de les truites de patates més bones de la ciutat que podeu acompanyar amb tapes de pernil ibèric, formatge i pa amb tomata o bé amb unes magnífiques croquetes de calamars. La seva oferta de tapes no és excessivament llarga, però totes estan elaborades amb productes locals i els preus són accessibles per a totes les butxaques.

Llegir-ne més
Mostra'n més

Comentaris

0 comments