El Mien és un dels millors restaurants del 2016 perquè, fins fa poc, trobar un bol de ramen (la sopa de fideus japonesa) a Girona era difícil. Massa difícil. Les coses, per sort, comencen a canviar. Un dels restaurants on en podreu trobar és el Mien. Els responsables són, de fet, els mateixos de l'Umai (regentat, recordem, per un cuiner d'origen mexicà i la seva dona xinesa) amb una peculiaritat: està especialitzat en fideus i, evidentment, ramen. També podem trobar entrants, com les fantàstiques gyozas de gambes o pollastre, i unes postres per llepar-se'n els dits (no marxeu sense tastar el pastís de te verd!) però l'autèntic rei de la casa és, sense cap mena de dubte, el ramen. El brou és casolà i 100% xinès, els fideus estan fets a mà,-per l'entranyable avi de l'entrada, de fet-, i els 'toppings' són força variats: porc, ànec, vedella o llagostí a la tempura. En definitiva: un ramen que seria capaç de ressuscitar els morts. No us agrada la sopa? No patiu: també podeu demanar uns bons fideus picants. En trobareu amb bolets, peix o carn. Per llepar-se'n els dits!
Que ningú s'ofengui: aquesta llista no està ordenada ni per preferències ni per preu. Això sí, són alguns dels millors fogons on hem menjat aquest any 2016. Hi ha restaurants que acaben de néixer, altres que han confirmat una trajectòria ascendent. No tots són d'alta (i cara) cuina, a les comarques gironines podem menjar unes tapes boníssimes, hamburgueses, cuina japonesa o tradicional. Tasteu i jutgeu vosaltres mateixos. I si ens deixem algun dels vostres preferits, digueu-nos-ho en els comentaris!