Exposicions gratis

El millor art per zero euros

0

Comentaris

comments.add +

Els diners no són excusa per a deixar de veure art. Si sou dels que no es volen rascar la butxaca, aquí teniu una llista amb les millors exposicions gratuïtes a la ciutat!

Catalunya des del cel

 • Gratis

Selecció de 44 imatges de Yann Arthus-Bertrand de diferents racons de Catalunya, contemplats des del cel: una mirada personal realitzada des d'un lloc diferent per un fotògraf que domina una tècnica expressiva diferent.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Dg nov 30
Informació

Canewood

 • Gratis

Quan s'entra a Canewood les ferides deixen de coure. No busqueu referents en aquesta obra de Cane, que va ser fan de Sim City. Canewood senzillament és... una explosió de color i optimisme. 

 1. Mutuo. Centro de Arte Julia Portet 5, Eixample Dret, 08002
 2. Dv oct 31 - Dj des 18
Informació

Tattoo

 • Gratis

Exposició de fotografia contemporània amb una selecció d’obres d’Alberto García-Alix, Michele Curel i Antonio Flórez pertanyents a la Col·lecció Rafael Tous d'Art Contemporani.

 1. Isabel de Pedro Rambla Catalunya, 54, 08007
 2. Dv oct 31 - Dt des 23
Informació

Democracia. Us protegim de vosaltres mateixos

 • Gratis

L’eslògan que dóna títol a l’exposició 'Us protegim de vosaltres mateixos' està representat per la imatge d’un antiavalot, una imatge familiar als nostres ulls que ens parla d’una repressió espectacularitzada per part del poder polític espanyol. En aquesta ocasió el col.lectiu DEMOCRACIA explora les diverses estructures de poder i l’estatus de l’espectador a través dels seus treballs i de les seves intervencions públiques que s’insereixen a l’espai cultural, urbà i sociopolític de les societats democràtiques.

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

Traç. El dibuix com a eina de coneixement

 • Gratis

El dibuix és tan antic com l’home. Abans de l’escriptura va aparèixer el traç, un primer intent de convertir allò que hom té al cap en una forma. Ja sigui sobre la sorra de la platja o sobre la paret de la cova, el dibuix és la primera interfície visual entre els humans, el primer canal de comunicació interpersonal no verbal. A banda d’una finalitat estètica amb una llarguíssima tradició dins de les belles arts i d’una exhibició tècnica que té mèrit per si mateixa amb una saviesa que tan sols s’adquireix amb la pràctica i els anys de dedicació, el dibuix pot ser un mitjà. Des de l’art fins a la ciència i la recerca tecnològica s’ha utilitzat el dibuix per generar i transmetre coneixement. Dibuixar és projectar, diuen. És a dir, dibuixar és una forma de pensar, de crear, de plasmar una idea, com també es diu. El dibuix és un nexe entre la ment i la mà, entre la idea i la matèria, entre la creativitat i la realitat. L'exposició investiga les capacitats del dibuix com a eina de coneixement, com a mitjà de comunicació, com a suport per projectar, com a manera de fer realitat idees i fins i tot somnis. No es tracta d’una exposició d’obres d’art, encara que sí que hi ha dibuixos magnífics. És una posada en escena d’una idea, col·locant el focus d’atenció en la potencialitat del dibuix com a mecanisme de creació de coneixement.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv oct 31 - Dg des 7
Informació

De Miró a Barcelona

 • Gratis

La Fundació Miró dóna el tret de sortida a 'Miró documents', un cicle d'exposicions que revisarà l'obra i la documentació del museu. La primera de les mostres està dedicada als treballs que Joan Miró va oferir a l'espai públic de la ciutat, i mostra els esborranys i projectes del Mosaic del Pla de l'Os, el mural de l'aeroport, l'escultura monumental per al parc de Cervantes i la Fundació Miró.

 1. Fundació Joan Miró Parc de Montjuïc, s/n, Sants-Montjuïc, 08038
 2. Dj maig 8 - Dg nov 2
Informació

Urban People

 • Gratis

Hem construït les nostres ciutats com el nostre entorn natural, on hi convivim, hi treballem, ens interrelacionem, trobem els nostres llocs especials, ens comuniquem... Les fem part de les nostres experiències, hi construïm la nostra pròpia intimitat, la nostra identitat, ens vinculem a elles amb les nostres històries i el nostre present. Somiem, projectem la nostra existència, les recorrem i creem dia a dia vivències en les seves cantonades, encara que mai ens oblidem dels nostres orígens i necessitem buscar moments de connexió amb la natura. La mostra 'Urban People' explora aquesta relació a través de la mirada de diferents artistes, les seves ciutats reals o imaginàries, els accidents i experiments que les transformen o la sensació de llibertat en projectes que ens apropen a la natura.

 1. Mitte Barcelona Bailèn, 86, 08021
 2. Dv oct 31 - Dv nov 7
Informació

Emerging talents

 • Gratis

La mostra reuneix els principals talents internacionals i emergents de la fotografia, noms com Antoine Bruy, Sian Davey, Adreas Olesen i Nancy Borowick, seleccionats per l'assocació internacional Lens Culture.

 1. Valid Foto Buenaventura Muñoz, 6, 08018
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

Instants de rock

 • Gratis

Carlota Rubio ens mostra una exposició on trobarem imatges dels músics participants a l’última edició del Concurs de Directes de Sarrià, la del 2013. Imatges de moments que recullen aspiracions i desitjos de joves músics de Barcelona i rodalies.

 1. Centre Cívic Sarrià-Espai Jove de Sarrià Eduardo Conde, 22-42, Sarrià-Sant Gervasi
 2. Dv oct 31
Informació

#ArtVeuiVot

 • Gratis

Una vuitantena d’artistes s’han unit per fer sentir la seva veu a favor del dret a decidir, cridats per un seguit d'entitats de la societat civil catalana. La mostra, que inclou il·lustració, imatge gràfica, poesia visual, humor crític i propostes conceptuals o textuals, és l’eix vertebrador d’#artveuivot, una campanya de comunicació i d'acció per al dret a decidir mitjançant una votació democràtica que ajudi a conèixer l'opinió dels ciutadans de Catalunya. Cadascun dels artistes utilitza el seu llenguatge per reflectir sobre el paper una imatge, un text o una idea en relació al dret a decidir. Tots els artistes han partit del mateix format, petit i destinat a ser reproduïble i a il·lustrar la campanya.

 1. Museu d'Història de Catalunya Plaça de Pau Vila, 3, Barceloneta, 08039
 2. Dv oct 31 - Dg nov 2
Informació

Continente y contenida

 • Gratis

L'artista Inés Rojo ens planteja a través d'aquesta exposició, El que suposa néixer i ser dona a la nostra cultura.

 1. Casa Elizalde València, 302, Eixample, 08009
 2. Dv oct 31 - Dv nov 21
Informació

Diego Mallo. I’m so glad

 • Gratis

Diego Mallo (Vigo, 1974) és un entusiasta de l'absurd existencial. La seva iconografia, inspirada en la comunicació no verbal i el llenguatge corporal, dóna vida a les paradoxes de la realitat contemporània. En el seu últim projecte, 'I'm so glad', dóna forma a un univers gestual poblat per un catàleg d'éssers incomplets, captius de la geometria del gest forçat. Com el mateix descriu, 'la falsedat i l'autèntic conviuen en contradicció i ambigüitat... com en la vida quotidiana'.

 1. La Plataforma Pujades, 99, 08005
 2. Dv oct 31 - Dv nov 14
Informació

Miró/Calder

 • Gratis

Sel·lecció d’obres de Joan Miró i Alexander Calder, on s’hi podran descobrir dibuixos, pintures i escultures d’aquests dos artistes mundialment reconeguts, obres que parteixen de l’any 1926.

 1. Galeria Mayoral Consell de Cent, 286, Eixample, 08007
 2. Dv oct 31 - Ds feb 28
Informació

Luis Gordillo. Aproximación-aproximándose

 • Gratis

Luis Gordillo ha utilitzat i s’ha recolzat en la fotografia durant tota la seva trajectòria, primer d’una manera funcional, com a model, i més tard d’una manera conscientment més creativa, fins i tot com a recerca dins de la pintura. Als anys setanta, Luis Gordillo emprava la fotografia en blanc i negre amb nombrosos objectius, però potser el més important i el que s’ha mantingut al llarg del temps és l’anàlisi dels elements orgànics de la pintura, neutralitzant i cosificant el gest. Aquesta exposició marca un punt d’expansió de la fotografia en l’obra de Luis Gordillo, en el qual l’artista tracta de crear un espai on pintura i fotografia dialoguen i interactuen. Gordillo segueix interessat primordialment en la pintura com a interrogació corporal; tanmateix, amb la intervenció tècnica de la fotografia crea una tensió dialèctica, un espai mental en creixement.

 1. Joan Prats Balmes, 54, Eixample, 08007
 2. Dv oct 31 - Dv des 12
Informació

Katja Mater. Light Fiction

 • Gratis

Ser conscients que el color no és més que una ficció de la llum, és un dels temes recurrents de l'obra de Katja Mater, protagonista d'aquesta exposició, on veurem com utilitza la pel·lícula i la fotografia per tal de captar una realitat paral·lela que generalment roman invisible per a nosaltres a causa de les limitacions dels nostres propis ulls.

 1. Halfhouse Av.Vallvidrera, 69, bxs, 08017
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

L’ocàs de l’imperi

 • Gratis

La primera exposició de 'L’ocàs de l’Imperi', inaugurada el 17 de desembre de 2010 a la varsoviana Galeria Nacional d’Art Zachęta, va mostrar 50 dels diversos centenars de fotografies fetes a l’antiga URSS. L’exposició que es presenta a Barcelona, i que anteriorment es va exhibir a Madrid, és aquesta segona versió reduïda, composta per 36 de les 50 fotografies que formaven la mostra original exposada a Varsòvia. Les imatges donen fe tant del talent del reporter gràfic com de la qualitat artística del seu autor, Ryszard Kapuściński.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dv oct 31 - Dg nov 23
Informació

Sota Setge

 • Gratis

En el marc de la commemoració del 300 aniversari del setge de Barcelona per part de les tropes borbòniques l’any 1714, el CCCB proposa una reflexió sobre els aspectes més contemporanis de les ciutats en setge. L’objectiu de les activitats és traslladar la noció de setge al món actual, des de les formes en què avui l’assetjament de les ciutats continua sent una realitat bèl·lica en plena vigència, fins a les estratègies de resistència amb què la ciutadania ha fet front a aquestes situacions tant a títol individual com col·lectiu.Aquesta reflexió es durà a terme a través de diverses activitats. D’una banda, una instal·lació consistent en dues peces audiovisuals dels artistes Mariam Ghani i Omer Fast, que anirà acompanyada d’una conversa entre Mariam Ghani i la comissària Chus Martínez sobre la pràctica artística en el context del setge. De l’altra, tres debats amb periodistes i investigadors entorn dels aspectes diferencials i característics dels setges contemporanis, que inclourà també la projecció d’un documental. Dos formats de caires diferents que ofereixen una visió complementària i multidisciplinària del concepte del setge, partint tots ells de casos concrets de conflictes bèl·lics recents.

 1. CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona Montalegre, 5, El Raval, 08001
 2. Dv oct 31 - Dg nov 9
Informació

Abattoir. Fuckshima

 • Gratis

Abattoir significa escorxador, una paraula delicada que parla de sang, bestiar i budells. Tres conceptes que resumeixen l’obra d’una artista que s’expressa sense embuts, modificant cossos per unir l’animal i l’humà en un mateix ésser. Perquè tot és vulnerable de formar part d’una totalitat anònima, la carn en la seva més ampli significat.

 1. Artevistas Ptge. del Crèdit, 4, Ciutat Vella, 08002
 2. Dv oct 31 - Dg nov 2
Informació

Barcelona port. Fluxos vitals

 • Gratis

Influenciat pel Pop Art i els nous realismes antielitistes des de molt jove, l'artista tarragoní Josep Segú ha cercat una imatge de l’urbs contemporània lligada als gratacels, a la modernitat. No obstant això, la Barcelona que predomina a la seva obra és una ciutat horitzontal i panoràmica, on destaquen els seus fluxos vitals, els perfils dels seus edificis més emblemàtics, el seu port, ple de contenidors de colors, la façana marítima vista des de Montjuïc, etc. En aquesta mostra al vestíbul del museu, l’artista presenta un conjunt de 7 peces a l’oli de gran format, realitzades entre els anys 2004 i 2014.

 1. Museu Marítim de Barcelona Av. de les Drassanes s/n, El Raval, 08001
 2. Dv oct 31 - Dg des 7
Informació

Sergio Dahò, Barcelona 1967-1972

 • Gratis

Barcelona Visions continua la seva tasca de descoberta, difusió i promoció de la fotografia lligada a la Ciutat i la Ciutat lligada a la fotografia i ho fa amb l'exposició 'Sergio Dahò, Barcelona 1967-1972'. Conegut editor de revistes com 'Il Diaframma', 'Il Fotografo' o l’edició italiana de la prestigiosa revista 'Zoom', de la qual va ser director a principis dels anys setanta, Sergio Dahò (Milà, 1942) ha desenvolupat com a fotògraf una llarga i intensa trajectòria molt centrada en la representació arquitectònica i urbanística. L'exposició presenta una selecció de quaranta tiratges de Sergio Dahò realitzats per Jordi Calafell a partir dels negatius originals de l'autor. La primera digitalització d’aquestes fotografies ha anat a càrrec de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, institució a la qual s’ha fet la donació del treball complert composat per 487 negatius.

 1. Barcelona Visions Banys Vells, 7, bxs, 08003
 2. Dv oct 31 - Dv nov 14
Informació

Temps del Romànic. Art, vida i consciència

 • Gratis

Exposició itinerant que inicia el recorregut al Palau Robert permet redescobrir i interpretar el Romànic català, patrimoni molt important en la història de Catalunya i Europa, mitjançant recursos audiovisuals i interactius. fa viatjar l'espectador un miler d'anys enrere per tal que vegi, escolti, olori i, en definitiva, entengui com eren les persones darrere les pedres, els poderosos eclesiàstics i els senyors. La mostra també permet copsar l’estètica d’una època, els avenços tècnics i la innovació del conjunt del Romànic: un element patrimonial únic, singular, dins i fora del nostre país.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Dg gen 18
Informació

Henrik Godsk. People and Objects

 • Gratis

'People and Objects' és la nova proposta de l'artista danès Henrik Godsk, que explora la figura humana i la natura morta amb un llenguatge pictòric caracteritzat per les formes planes i les referències a la història de l'art, creant un espai fins a cert punt cubista, que remet a l'atmosfera dels artistes escandinaus de principis del segle XX, com ara Edward Munch, o del propi Pablo Picasso.

 1. Alejandrogallery Consell de Cent, 204, Eixample Esquerre
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

Karin Kneffel. Pavilion

 • Gratis

Exposició individual dels últims treballs de Karin Kneffel (Marl, Alemanya, 1957). La temàtica de l'exposició és l'arquitectura del pavelló Mies Van de Rohe de Barcelona, on paral·lelament ha estat convidada per la Fundació Mies van der Rohe a realitzar una intervenció artística al mateix pavelló.

 1. Senda Consell de Cent, 337, Eixample
 2. Dv oct 31 - Dv des 5
Informació

Dones. Afganistan

 • Gratis

L’Associació per als Drets Humans a l’Afganistan (ASDHA) dóna a conèixer la difícil situació de la dona a l’Afganistan al cap de 13 anys de la caiguda del règim talibà en aquesta exposició amb fotos de Gervasio Sánchez i textos de Mònica Bernabé.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Dg feb 15
Informació

David M. Buisán

 • Gratis

L'il·lustrador David M. Buisán ha fet de la cultura popular la seva font d'inpiració. Els seus treballs com a freelance i col·laboracions amb altres artistes beuen de Star Wars, Donnie Darko i dels súper herois i el seu traç i substància recorden l'univers del còmic.

 1. Madshop Muntaner 111, 08036
 2. Dv oct 31 - Dc nov 12
Informació

Mónica Dixon. Nowhere Land

 • Gratis

Exposició de Mónica Dixon, artista nascuda als Estats Units d’on és el seu pare, viu des dels 10 anys a Oviedo, però és el seu país d’origen (a on hi viatja amb freqüència) el que inspira les obres que es presenten en aquesta exposició, la seva primera individual a Barcelona. Humils cases, aïllades enmig del misteri i la senzillesa de l’entorn, veritable representació del silenci o més aviat, del respecte a trencar la quietud i la solitud que s’hi respira. La pintura de Mónica Dixon, de tècnica és impecable, gran bellesa plàstica i sensibilitat, ens remet a un estat de l’ànima. El paisatge exterior, varia poc, però és canviant, com una referència a paisatges interiors. Els ambients que crea l’artista, són com les persones, fràgils i lliures en essència. La llum que embolcalla els seus austers i delicats horitzons se’ns mostra com el fil d’esperança que tots anhelem.

 1. Jordi Barnadas Consell de Cent, 347, Eixample, 08007
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

Sobretot Goya

 • Gratis

Exposició que aplega més de 150 estampes de Francisco de Goya i dels gravadors espanyols contemporanis. Obres d’artistes com: Ramon Bayeu, Salvador Carmona, Camarón, Moles, Fontanals, Muntaner, Selma, Ametller, Esquivel, Barcelón, Esteve, etc. A partir de 5 grans temes: el retrat i la imatge del poder, la guerra i la crueltat, el poble i les supersticions, l’oci i el lleure, i el paper de la dona en la societat del seu temps, es compara el diferent tractament tècnic i la distinta mirada oferida pels més importants creadors gràfics espanyols a cavall entre el segle XVIII i XIX.

 1. Palau Antiguitats Gràcia, 1, Gràcia, 08012
 2. Dv oct 31 - Dv feb 13
Informació

Alejandra Atarés. Retratos #2

 • Gratis

Els retrats d'Alejandra Atarés dilueixen les fronteres i jerarquies entre materials que l'artista empra de forma lúdica. Les seves fantasies d'esquenes impecablement vestides ressalten el cantó matèric de la pintura i aconsegueixen un efecte hipnòtic. 

 1. Galeria Balaguer Consell de Cent, 315, entl.2a, 08007
 2. Dv oct 31 - Ds nov 29
Informació

Beneyto. Dibujos con llagas

 • Gratis

Nova exposició de l'artista manxec i català d'adopció Beneyto. Els dibuixos que es podran veure van ser fets en l'any 2011, durant una malaltia que va enfrontar l'artista a la radioteràpia i un contacte permanent amb hospitals i medicacions. Cronològicament, els dibuixos presenten l'evolució de la malaltia fins a la seva curació. Mentre els primers dibuixos són en blanc i negre, els últims mostren un optimisme recuperat amb els seus colors en tinta i aquarel · la. A l'exposició també es podrà veure una partitura musical enrotllada treballada per Beneyto, un original format ja utilitzat per l'artista en el passat i que ha tornat a recuperar.

 1. Galeria 3 Punts Enric Granados, 21, Eixample, 08007
 2. Dv oct 31 - Ds nov 8
Informació

Palau Mornau: Making-of

 • Gratis

Exposició que presenta, mitjançant un llenguatge documental, la història i l'arquitectura del Palau Mornau, l'edifici que alberga al Hash Marihuana Cáñamo & Hemp Museum de Barcelona. Una mostra que no només mostra la història d'un edifici, sinó també el costat medieval, modernista i contemporani de Barcelona.

 1. Hemp Museum Gallery Ample, 35, Gòtic
 2. Dv oct 31 - Dg març 29
Informació

Eugeni Xammar: el periodista que ens va explicar el món

 • Gratis

L'Any Xammar culmina al Palau Robert amb aquesta exposició en reconeixement a la tasca que va portar a terme un personatge rellevant del periodisme i la cultura catalana. La mostra està centrada entre els anys 1914 i 1945 i proposa un recorregut biogràfic i periodístic per deu fets històrics de la història universal, europea i catalana –de la Primera Guerra Mundial a la Guerra Civil, de l'ascens del nazisme a la proclamació de la República– seguits de prop per Xammar, presentats a través dels seus articles a diferents mitjans de l'època: La Publicidad, La Veu de Catalunya, Mirador, El Be Negre, Iberia o Ahora.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Ds gen 31
Informació

Luis Cruz. Collage

 • Gratis

El consolidat artista Luís Cruz presenta la seva primera exposició individual a la Galeria Trama. Nascut a Valladolid i amb una llarga trajectòria d'exposicions en galeries i centres culturals d'arreu, la seva mostra 'Collage' és un recull de diversos elements i suports que ens descobreixen l'univers plàstic de l'artista, que ell mateix defineix com a nòmada, ja que és permanent i a la mateixa vegada va canviant a força de mirar, ultrapassant els límits, descobrint els contorns.

 1. Trama Petritxol, 5, Ciutat Vella, 08002
 2. Dv oct 31 - Dt nov 4
Informació

Perú, històries de treball infantil

 • Gratis

El fotògraf Juan Díaz ens acosta la duresa de les condicions de vida de molts infants treballadors del Perú. Nens i nenes que sobreviuen Als abocadors, que tenen cura dels nínxols, infants que treballen en la producció de maons i d'altres que surten a pescar cada matí al llac Titicaca són els veritables protagonistes d'aquesta exposició.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dv oct 31 - Dv nov 21
Informació

Prórrogas. BNOGS. Julián García Hernández

 • Gratis

El temps també pinta. Goya ho va dir molts anys abans que jo tingués l'ús de raó suficient com per no voler-lo contradir. A 'Prórrogas' hi ha alguna cosa d'això, del temps que oxida, contreu, doblega i pasta la realitat fins transformar-la en carn de vorera de carretera'. Això és el que diu Julián García Hernández de la seva última exposició a Puntoarte, una nova mostra del seu univers amb quadres plens de xapes, llaunes, teles i fustes.

 1. Puntoaparte Calandries, 10, 08034
 2. Dv oct 31
Informació

Qui té por del roig?

 • Gratis

Mostra formada per una seixantena de pintures i gravats procedents de la col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València. Són obres que reflecteixen l’art d’artistes espanyols del segle XX amb un comú denominador: el posicionament de tots ells a favor de l’art compromès. 'Qui té por del roig?' pren el títol d’una obra de Valerio Adami que es podrà veure a l’exposició. La col·lecció Martínez Guerricabeitia de la Universitat de València està integrada per artistes, principalment espanyols del segle XX, que han situat el seu ideari creatiu en el marc de la crítica sociopolítica.

 1. Centre d'Art Tecla Sala Av. Josep Tarradellas i Joan, 44
 2. Dv oct 31 - Dv maig 8
Informació

On the Table. Ai Weiwei

 • Gratis

Exposició dissenyada per Ai Weiwei especialment per a La Virreina Centre de la Imatge que permetrà conèixer la seva trajectòria artística, des dels seus inicis al Nova York dels vuitanta fins avui, convertit en l'artista xinès dissident més conegut i influent del món. Activista i mediàtic, la seva obra es fon amb la seva militància en la denúncia de la manca de llibertats a la Xina, alhora que està present als principals esdeveniments i col·leccions d’art contemporani. La mostra aprofundeix en les estratègies d’apropament i intervenció sobre la realitat a través de la imatge. Des d'una pràctica artística que inclou la fotografia i el film documental, l’escultura, el disseny i l’arquitectura, les imatges d’Ai Weiwei són operacions que transcendeixen formats i disciplines, infiltrant-se i circulant també per xarxes socials i àmbits relacionats amb la cultura popular. A més de diverses obres clau per aprofundir en el treball d’aquest artista, a La Virreina es presentaran obres inèdites, noves produccions i una instal·lació específica ideada per Ai Weiwei amb motiu d’aquesta mostra

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dt nov 4 - Dg feb 1
Informació

Françoise Polo. Reconnexions

 • Gratis

A partir de fotografies i vídeos farcits d'imatges misterioses i distorsionades, l'artista Françoise Polo explora els diàlegs que sorgeixen entre l'ésser dividit, inquiet, i la base profunda on tot es reintegra... La metàfora de tot plegat és que la desolació i la destrucció poden ser transformadores.

Martin y Sicilia. Los maridos no cenan en casa

 • Gratis

Exposició que fa èmfasi en els patrons de masculinitat i la seva decadència. En la mostra es consideren algunes variables que poden explicar la crisi de les masculinitat. La primera és el sorgiment i desenvolupament dels feminismes que qüestionen les relacions de poder entre els gèneres i l'aparició d'homes que no han estat socialitzats amb èxit i que no accepten els patrons de desig i aspiracions imposades al gènere masculí: poder, treball, absència de característiques femenines, tolerància al dolor i al sofriment o la incapacitat per transmetre sentiments.

 1. N2 Galeria Enric Granados, 61, Eixample
 2. Dv oct 31
Informació

Wild Things: June Crespo + Anna Franceschini + Patrick Hough

 • Gratis

Wild Things és el nom de l'última part d'una trilogia d'exposicions que explora nocions relacionades amb el disseny, l'economia i la sociologia per intentar entendre les dinàmiques de la relació entre subjecte i objecte. El títol de la mostra prové del llibre de la Judy Attfield sobre cultura material, en el qual l'autora distingeix el Disseny amb majúscules dels objectes del dia a dia. Si el primer s'associa a una posició moderna que busca millorar el món a través de la producció de noves formes dins del discurs convencional, la segona serien les coses produïdes per tots nosaltres en la quotidianitat, les coses salvatges, kitsch i ordinàries. L'exposició explora la relació entre físic i virtual, centrant-se en el cos com el lloc on passa aquesta trobada.

 1. The Green Parrot D'en Bot, 21, Gòtic
 2. Dv oct 31 - Dv des 19
Informació

Harun Farocki. 4 films from 1967-1997

 • Gratis

Aquesta exposició ens ofereix una visió idiosincràtica en la variació estilística i l'ambició de les primeres pel·lícules i vídeos de l'artista i cineasta alemany Harun Farocki, que va morir al juliol als 70 anys. S'hi projectaran dos films en forma de declaració política: 'The words of the chairman' (1967), una de les seves primeres obres i 'Some problems of anti-authoritarian and anti-imperialist urban warfare in the case of West Berlin or: Their Newspapers' (1968) i 'The film Jean-Marie Straub and Daniéle Huillet at Work on a film based on Franz Kafka's Amerika' (1983) i 'The Expression of Hands' (1997).

 1. Àngels Barcelona Pintor Fortuny, 27, Ciutat Vella, 08001
 2. Dv oct 31 - Dv des 5
Informació

Luca Pagliari. Het Antwoord

 • Gratis

Nova mostra de l'artista italià Luca Pagliari, que es mostra a través d'un ventall d'imatges que, malgrat la diferència entre si dels temes abordats, de vegades aparentment inconnexos, permet en la seva nuesa subtil, la connexió amb l'atmosfera més emocional de l'autor. Plantejada a través d'una aproximació empàtica, la recompensa i el gaudi de la proposta consisteix en la identificació dels vincles entre les imatges clares i obertes amb la vivència complexa i torturada de l'autor. La identificació del fil conductor de la 'Música ambiental' on es reconeix ara mateix el propi Luca Pagliari.

 1. Galeria H2O
 2. Dt nov 4 - Dv nov 28
Informació

Manualmente

 • Gratis

'Manualmente' és el títol d'una exposició sorgida d'una conjunció d'astres influits d'alguna manera per l'estela de la interessant mèdium i artista Josefa Tolrà (Cabrils, Barcelona 1880-1959), també coneguda com Pepeta. Una mostra col·lectiva que inclou també obres de Fina Miralles, Àngels Ribé, Mar Arza, Blanca Casas Brullet i Joana Cera.

 1. +R Galeria Sant Eusebi, 40-44, 08006
 2. Dv oct 31 - Dv nov 21
Informació

ACTE 30: Lúa Coderch, Or

 • Gratis

L'ACTE 30: Lúa Coderch, Or és el treball resultant de la tercera edició de la beca de producció, stage i difusió atorgada per la Fundació Suñol, en col·laboració amb el màster ProdArt de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Partint d’una anècdota biogràfica particular, el fet d’haver nascut al Perú, sense conservar cap experiència o record d’aquest país on només hi va viure uns mesos, Lúa Coderch fa una recreació en vídeo d’aquest lloc (Perú i la selva amazònica) com si es tractés d’un espai de ficció. Aquest exercici -un intent de projectar els espais d’una memòria inexistent- és un marc per reflexionar sobre la construcció del valor, el carisma i altres ficcions i la seva relació amb la distància, l'opacitat i l'aparença.

 1. Nivell Zero. Fundació Suñol Rosselló 240, 08008
 2. Dv oct 31 - Ds gen 10
Informació

Juan Genovés. Anar i Tornar

 • Gratis

Exposició d'obra recent del pintor Juan Genovés. Des dels seus inicis Genovés explora el tema de les multituds, en les seves obres representa escenes a vista d'ocell amb perspectives que descobreixen l’escorç de minúsculs éssers humans en espais intencionalment descontextualitzats. L'artista mostra una clara inquietud per diferenciar cadascun dels individus que conforma la massa i els hi dóna vida pròpia pintant figura a figura. En aproximar-se a les obres es pot distingir el volum d'aquests petits éssers que l'artista obté partint de la pròpia carnositat de la pintura.

 1. Marlborough Enric Granados, 68
 2. Dj nov 6 - Ds des 13
Informació

Museu d'Art de Cerdanyola

 • Gratis

L'exposició permanent del museu té com a eix principal el modernisme i la colònia d'artistes de Cerdanyola. La mostra compta amb una sala dedicada a la família Balcells-Buïgas, una altra a Josep de Togores i a Ismael Smith i la dedicada als vitralls modernistes les Dames de Cerdanyola, bé protegit d'interès cultural i punt culminant del vitrall modernista català.

 1. Museu d'Art de Cerdanyola Sant Martí, 88
 2. Dv oct 31 - Ds des 31
Informació

Baltasar Lobo. Escultures

 • Gratis

Exposició retrospectiva dedicada a l’escultor post cubista de Zamora Baltasar Lobo, conegut en especial per les seves obres de formes curvilínies que representen a mares i fills. 13 peces de gran bellesa que repassen el bo i millor de la trajectòria de l'escultor. L’obra de l’exiliat Baltasar Lobo beu de les influencies de la França d’avantguardes però destil·la estil propi pels quatre costats. Les seves escultures evolucionen a través dels anys i, sota la influència de Brancusi i Arp, adquireixen un to decididament personal que les fa úniques. La mostra aposta per apropar al públic de Barcelona des de les primeres maternitats en bronze de l’escultor, dels anys quaranta, fins a obres oníriques en marbre blanc de Carrara.

 1. Artur Ramon Art Contemporani Palla, 10, Ciutat Vella
 2. Dv oct 31 - Ds nov 15
Informació

Edgar Plans

 • Gratis

Edgar Plans (Madrid, 1977) torna a Barcelona amb una nova exposició de pintura. Com sempre, Plans presenta una feina irònica, aquesta vegada més minimalista, i en la que es mesclen els grans i els petits formats. La seva proposta sembla simplificar la realitat de certs aliments i objectes culinaris, convertint-los en colors, en formes infantils. I així, reflexiona sobre la banalització de l’aliment com a joc, quan aquest ja no respon a una necessitat primordial. L’artista esquematitza la composició de les receptes, unint-les en blocs de colors i percentatges de cada un dels ingredients descrits, com si mengéssim pels ulls. El resultat ens acosta a la perspectiva raciona i estètica des de la qual es concep la gastronomia contemporània.

 1. Galeria Miquel Alzueta Sèneca, 9, Gràcia
 2. Dv oct 31 - Dc nov 19
Informació

Del Blanco al Negro

 • Gratis

Mostra col·lectiva que reuneix obres de 10 dels millors artistes realistes del país. Realitzades amb diferents tipus de tècniques, ja sigui grafit, aquarel·la, oli o acrílic, l'única condició era que les obres fossin en blanc i negre. Els artistes participants són: Victor Bartolomé Rey, Kike Meana, Calos Muro, Toni Becerra, Alberto Morago, Jaime Valero, Fausto Martin, Eloy Morales, Miguel Angel Moya i José Luis Corella.

 1. El Quatre Barcelona Rosselló, 193, 08036
 2. Dv oct 31 - Ds nov 22
Informació

Ken'ichiro Taniguchi

 • Gratis

Exposició de Ken'ichiro Taniguchi, artista japonès que basa el seu treball en els 'hecomi', paraula japonesa per denominar les esquerdes o esquerdes que el pas del temps fa sobre el terra o les parets. En aquest cas ha fet un estudi sobre Barcelona i totes les obres exposades estan basades en els carrers de la ciutat.

 1. N2 Galeria Enric Granados, 61, Eixample
 2. Dj nov 6 - Dv des 19
Informació

Juan Carlos Bracho. Desastres no naturales

 • Gratis

Mostra de l'artista Juan Carlos Bracho (La Línia de la Concepció, Cadis, 1970) que es compon per les sèries gràfiques 'Campo de color' i 'Escala de grises', dos projectes que comparteixen plantejaments conceptuals així com idèntics processos de producció.

 1. Taché Gallery Consell de Cent, 290, Eixample Dret, 08007
 2. Dv oct 31 - Ds des 13
Informació

El desfici pel gest

 • Gratis

Exposició individual del fotògraf barceloní Jordi Calafell, amb una selecció dels treballs que Calafell va realitzar entre 1992 i 1996, període durant el qual va experimentar amb la càmera a la recerca de retòriques formals allunyades del registre més documental de la fotografia.

 1. La Fotogràfica Rossend Arús 11, Baixos, 08014
 2. Dv oct 31 - Ds gen 10
Informació

Black Box

 • Gratis

Exposició col·lectiva en col·laboració amb la Elion Art Gallery de Beijing que acull l'obra de quatre artistes procedents de la Xina, dos d'ells d'origen europeu: Nicolai, Lin Mo, Cristóbal Ortega i Dabao. Els quatre es van reunir per primera vegada l'any 2013 al Desert Kubuqi, a Mongòlia Interior, convidats a participar a la 'Cimera Internacional per a la Reforestació del Desert', organitzada per la Elion Company Ltd. Després d'aquesta accidental trobada, i malgrat les seves evidents diferències expressives, decideixen posar en diàleg els seus discursos artístics i unir-se, exposant de forma col·lectiva a través de diferents mostres per museus i galeries de tot el món. En aquest diàleg, hi trobem el negre buit de Nicolai, les línies celestials de Lin Mo; els vibrants pigments de Cristòfor Ortega i la bella simplicitat de Dabao.

 1. Galeria Miguel Marcos Jonqueres, 10, Ciutat Vella, 08003
 2. Dj nov 6 - Dv des 12
Informació

Escenaris de Realitat (Re)ficcionada

 • Gratis

Els artistes Federico García Trujillo, Juli Martí i Adrian Montenegro proposen una nova temptativa de diàleg artístic amb la realitat quotidiana: inventen noves formes per habitar-la, però concentrant-se ara en la transformació de la vivència real narrativa de ficció. Les tres propostes artístiques s’encaren des de tres perspectives ben imbricades dins les pràctiques d’art contemporani: la cartografia, la ironia i la memòria històrica.

 1. Fundació Arranz Bravo Av. Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901
 2. Dj nov 6 - Dg gen 18
Informació

Exposició col·lectiva residents

 • Gratis

Mostra col·lectiva que evidencia la diversitat artística que caracteritza aquest centre d’art. Es presenten obres de cadascun dels artistes residents a Piramidón: Guim Tió, Carles Gabarró, Miguel Ángel Pascual, Estefanía Urrutia, Pere de Ribot, Patricio Reig, Diego Pujal, Luca Benites, Tono Carbajo, Milena Rossignoli, Stella Rahola, José Ramón Bas i Guillermo Pfaff. La mostra, que acull tècniques molt diverses, es mou entre l’abstracció i la figuració i demostra, una vegada més, que la diversitat sovint es complementa i, fins i tot, s’enriqueix.

 1. Piramidón, Centre d'Art Contemporani Concili de Trento, 313, Sant Martí, 08020
 2. Dv oct 31 - Dv nov 14
Informació
 1. Galeria Miquel Alzueta Sèneca, 9, Gràcia
 2. Dv oct 31 - Dj nov 13
Informació

Iñaki Bonillas. La idea del norte

 • Gratis

Iñaki Bonillas ha decidit explorar l’hemisferi nord des d’un lloc tan recòndit com la seva habitació; a partir d’una fotocopiadora, una vaixella, llibres i internet traurà conclusions sobre aquests conceptes que es defineixen per negació. El sud és el que no és el nord, i a la inversa.

 1. ProjecteSD Ptge. Mercader, 8, Eixample, 08008
 2. Dv oct 31 - Dc nov 19
Informació

Jordi Socías

 • Gratis

Dieu, moviment creatiu, exposa en aquesta exposició part de l'obra del fotògraf barceloní Jordi Socías.

 1. Dieu, moviment creatiu Guilleries, 5, 08012
 2. Dj nov 6 - Ds nov 22
Informació

Roman Lark. Mi vida en imágenes

 • Gratis

Ningú coneix la identitat de Roman Lark. Però sabem que és el pseudònim d'un artista que ha decidit mostrar la seva vida a través d'una sèrie de 12 fotografies de gran format que mostren un instant únic en la vida de l'autor. Qualsevol detall que ha marcat la seva existència troba refugi en la seva mirada i en l'objectiu de la seva càmera. La simplicitat i la sensibilitat de les imatges i dels textos que les acompanyen, escrits per ell mateix, converteixen aquesta exposició en una oportunitat única per gaudir d'aquesta obra vitalista, seductora i sorprenent.

 1. Puntoaparte Calandries, 10, 08034
 2. Dc nov 12 - Ds des 6
Informació

Mr. Brainwash

 • Gratis

Nascut a França i establert a Los Angeles, l'artista Thierry Guetta (París, 1966), que més endavant es convertiria en Mr Brainwash, és avui una referència de l'art urbà a nivell mundial. Des dels seus inicis a Los Angeles el 2006 fins avui, Mr Brainwash ha exposat en ciutats com Nova York, Miami, Toronto, Los Angeles, Londres o Ciutat del Cap, ha treballat per a Madonna o Seth McFarlane i ha protagonitzat un documental dirigit pel famós icona de l'art urbà Banksy. 3 Punts Galeria exposa les seves obres més representativa per primera vegada a Espanya, entre les quals es troben peces úniques sobre tela, cartró i paper de petit, mitjà i gran format i, creades especialmentes per a l'exposició, una sèrie d'obres úniques de petit format i una escultura el motiu serà un dels símbols més estimats i enyorats de la ciutat: Floquet de Neu.

 1. Galeria 3 Punts Enric Granados, 21, Eixample, 08007
 2. Dv nov 14 - Ds gen 17
Informació

Els usuaris diuen

0 comments

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques