Exposicions gratis

El millor art per zero euros

0

Comments

Add +

Els diners no són excusa per a deixar de veure art. Si sou dels que no es volen rascar la butxaca, aquí teniu una llista amb les millors exposicions gratuïtes a la ciutat!

Cómplices y testigos

 • Valoració: 2/5
 • Gratis

El 1894, ara fa 120 anys, Sorolla pintava el seu cèlebre quadre I encara diuen que el peix és car. Es tractava d’una crítica social i laboral sobre els riscos de mariners i pescadors, basada en un text de Blasco Ibáñez. El va presentar a l’Exposición Nacional del 1895 i l’Estat el va premiar i comprar. Avui dia podem contemplar al Museo del Prado aquest primer assaig hispànic de crítica social... i la seva assimilació per part de les institucions.Cómplices y testigos és una mostra coŀlectiva que té lloc a la galeria ADN. Segons el fullet de presentació, està composta per “artistes que intervenen en esferes ‘no autoritzades’ que promouen altres maneres de participació i transformació social i creen noves vies de relació entre art, societat i vida, en definitiva, que cavalquen entre la coŀlaboració, la interacció i l’actuació coŀlectiva”. I quines són aquestes esferes no autoritzades? En aquest ordre, la immigració, les retallades i el problema de l’habitatge. En temps de Ramon Casas, i el seu cèlebre 'La càrrega' (1902), el problema era la justícia social, i la resposta, socialisme i anarquisme. El que ha canviat ara és que no hi ha grans respostes, tan sols accions ‘robinhoodesques’, ficcionalitzacions dramàtiques i postsituacionisme. La utopia s’ha quedat sense sostre.Núria Güell mostra 'Too much melanine' (2013), una peça duta a terme durant la Biennal de Göteborg (Suècia): va contractar una immigrant iŀlegal d’origen kosovar, que havia estat, a la seva terra, policia. La s

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Ds maig 24 - Dj jul 31
Informació

Barcelona Design Week 2014: Out of the Box ‐ Design made in Israel

 • Gratis

L'exposició descriu a través d'objectes quotidians, la manera en què els dissenyadors israelians lidien amb la passió de crear davant la necessitat d'existir. La supervivència, com està comunament determinat, és la mare de totes les invencions. Sembla que en els camps de disseny, es requereix encara més del treball dels creadors. Se'ls requereix perquè pensin fora dels marges establerts, 'out of the box', per desenvolupar un punt de vista únic.

 1. DHUB. Disseny Hub Barcelona-Les Glòries Plaça de la Glòries, 37-38, Sant Martí
 2. Dg jul 13 - Dg ag 31
Informació

Els inconformistes

 • Gratis

La Virreina recupera un dels primers treballs de Martin Parr, 'The Non-Conformists', un projecte que va dur a terme amb Susie Mitchell i que fa referència a les comunitats metodistes i baptistes de prop de Yorkshire. El 1975 el fotògraf va retratar el dia a dia de les ciutats de Hebden Bridge i Calderdale i la seva gent, treballadors de fàbriques, miners i grangers d'esperit independent.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dc abr 16 - Dg jul 27
Informació

DOCfield>14: Pingüinos emperadores

 • Gratis

Paul Nicklen, guanyador de World Press Photo i del BBC Wildlife Photographer of the Year 2012, presenta un reportatge de gran format que retrata la vida dels pingüins emperadors en el seu hàbitat natural.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dl jul 14 - Dl set 15
Informació

elBullifoundation. Exposició pública. Un projecte per compartir

 • Gratis

La segona planta del Plau Robert acull aquesta exposició que mostra al públic la transformació del mític restaurant elBulli –considerat el millor restaurant del món durant cinc anys– en el projecte d’elBullifoundation ideat per Ferran Adrià i el seu equip. L’exhibició s’estructura en tres àmbits, els tres pilars d’elBullifoundation: elBulli1846, l’espai que presenta el projecte arquitectònic en una gran maqueta; elBulliDNA, l’equip de treball que desenvoluparà la creativitat en equips pluridisciplinars, i Bullipedia, l’enciclopèdia web de la gastronomia i la cuina occidentals.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dg jul 13 - Dg jul 27
Informació

DOCfield>14: Las vidas del agua

 • Gratis

Reportatge fotogràfic De Juan Carlos Tomasi que mostra la importància de la qualitat de l'aigua per al tractament mèdic contra la desnutrició a Níger en projectes de Metges sense Fronteres, així com la importància de creuar fronteres i donar veu a aquesta problemàtica.

 1. Roca Barcelona Gallery Joan Güell, 211-213, Les Corts
 2. Dl jul 14 - Dj jul 31
Informació

Consumption

 • Gratis

El certamen internacional Prix Pictet sobre fotografia i sostenibilitat presenta les fotos de Michael Schmidt, guanyadores del premi de l'edició d’enguany, i una selecció d'altres obres que optaven al guardó en aquesta exposició. El Prix Pictet és un premi de fotografia sobre sostenibilitat de gran prestigi internacional. El seu objectiu és utilitzar el poder i la capacitat de suggestió de la fotografia per transmetre missatges globals sobre la preservació del medi ambient. Els fotògrafs que exposen al Palau Robert són, a més de Michael Schmidt, Adam Bartos, Motoyuki Daifu, Rineke Dijkstra, Hong Hao, Mishka Henner, Juan Fernando Herrán, Boris Mikhailov, Abraham Oghobase, Allan Sekula i Laurie Simmons.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dg jul 13 - Dg ag 24
Informació

Museu d'Art de Cerdanyola

 • Gratis

L'exposició permanent del museu té com a eix principal el modernisme i la colònia d'artistes de Cerdanyola. La mostra compta amb una sala dedicada a la família Balcells-Buïgas, una altra a Josep de Togores i a Ismael Smith i la dedicada als vitralls modernistes les Dames de Cerdanyola, bé protegit d'interès cultural i punt culminant del vitrall modernista català.

 1. Museu d'Art de Cerdanyola Sant Martí, 88
 2. Dg jul 13 - Ds des 31
Informació

El Camí de Tohokú: naturalesa, tradició i innovació

 • Gratis

Una exposició dedicada a l’artesania i el disseny de la regió nord-oriental de Tohoku, devastada per un terratrèmol de 9 graus, seguit d'un tsunami, l'11 de març del 2011. La mostra exhibeix des d’estris d'ús quotidià fins a accessoris o joies, elaborats amb materials originals de Tohoku, productes artesans d’aquesta regió que transmeten la saviesa ancestral del Japó. Després del terratrèmol, en els últims anys alguns tallers han aconseguit emprendre una gradual recuperació i han tornat a sorgir en nous productes originals, mentre es rehabilita la zona i es recupera el valor de les tècniques artesanals, amb la col·laboració de dissenyadors joves. Cal tenir en compte que el desastre que va sacsejar la zona va acabar amb nombrosos tallers, que ja arrossegaven des de feia anys un progressiu decaïment per la falta de joves artesans disposats a mantenir vives les tècniques tradicionals i pel continu descens de les vendes d'aquest tipus de productes.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dg jul 13 - Dg ag 31
Informació

Líquens. Art tèxtil

 • Gratis

Exposició que es troba al límit entre l'art tèxtil, l'artesania i el disseny contemporani. Les obres, contemporànies i molt visuals, han estat elaborades artesanalment per Natzaret Sindreu amb la tècnica mil·lenària del feltre tradicional. Les peces estan inspirades en els colors, textures i patrons dels líquens trobats en el nostre entorn urbà, marítim o rural. Les superfícies dels líquens són amplificades, aconseguint així un resultat abstracte que canvia la perspectiva de l'espectador. Amb els seus relleus, bombolles, punxes i plecs, les obres conviden a experimentar amb el tacte.

 1. Centre Cívic Sant Andreu Gran de Sant Andreu, 111, Sant Andreu
 2. Dl jul 14 - Dv jul 25
Informació

Los muros en Haití hablan

 • Gratis

Aquesta  exposició és una mostra foto-documental de 14 imatges de grafittis i murals elaborats per artistes urbans haitians, que han decidit prendre les parets de la ciutat per fer-les parlar. La intenció de l’exposició és mostrar la riquesa artística i cultural que habita a Haití, rescatant diverses expressions d’art urbà que reposen sobre els murs de dues ciutats haitianes: Port-au-Prince i Jacmel; amb la intenció de visibilitzar una faceta de la vida haitiana que sol passar desapercebuda.

 1. Centre Cívic Convent de Sant Agustí Comerç, 36, Ciutat Vella, 08003
 2. Dl jul 14 - Ds jul 26
Informació

Pintors de la Barceloneta

 • Gratis

La 71ª exposició col·lectiva dels Pintors de la Barceloneta ens mostrarà les seves creacions en diferents estils i tècniques.

 1. Centre Cívic Barceloneta Conreria, 1-9, Ciutat Vella
 2. Dl jul 14 - Dv jul 25
Informació

Una mirada al comerç just a través del còmic

 • Gratis

La nalitat d'aquesta exposició ha estat elaborar un còmic de denúncia sobre les injustícies del comerç internacional d’aliments. Per al que han contat amb els dibuixos de Carlos Azagra.

 1. Centre Cívic Besòs Rambla Prim, 87-89, Sant Martí
 2. Dl jul 14 - Ds jul 19
Informació

Catalunya Creativa I. Creativitat + tradició

 • Gratis

Cineastes, dramaturgs, artistes plàstics, dissenyadors, dibuixants de còmic i arquitectes agrupats sota un mateix paraigua, a la primera part d'una triple mostra dedicada a la creativitat més inquieta, descobrdant i renovadora que treu el cap a la Catalunya del nou mil·lenni.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dj juny 19 - Dg set 28
Informació

DOCfield>14: Jesús Madriñán

 • Gratis

L'experiència viscuda i l'entorn són font d'inspiració per al gallec Jesús Madriñán, que presenta una exposició on estableix diàleg entre les seves creacions principals i les obres més recents. A través de fets i contextos ordinaris, el fotògraf extreu una reflexió dels gèneres clàssics; també reactualitza tòpics com el de la 'vanitas', en els quals la fruita o finques en venda esdevenen símbols del pas del temps. 

 1. +R Galeria C/Sant Eusebi, 40-44, 08006
 2. Dl jul 14 - Dj jul 31
Informació

DOCfield>14: Yakuza

 • Gratis

Els Yakuza són, a més dels grups del crim organitzat japonès, unes figures de referència en gairebé tots els aspectes de la vida quotidiana nipona. Anton Kusters els ha seguit amb la seva càmera durant dos anys de prop, una tasca gairebé impossible que ha derivat en un diari fotogràfic intens i sorprenent. 

 1. Tagomago Santa Teresa, 3, Gràcia, 08012
 2. Dc juny 18 - Dv jul 25
Informació

Mac, cartellista

 • Gratis

Macario Gómez Quibus és, des del 1955, Mac, un dels millors cartellistes de cinema. La Filmoteca de Catalunya disposa del fons Mac, que conté més de 500 cartells. En presenten una selecció.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Dj jul 17 - Dg set 14
Informació

Els usuaris diuen

0 comments

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques