Exposicions gratis

El millor art per zero euros

0

Comments

Add +

Els diners no són excusa per a deixar de veure art. Si sou dels que no es volen rascar la butxaca, aquí teniu una llista amb les millors exposicions gratuïtes a la ciutat!

Cómplices y testigos

 • Valoració: 2/5
 • Gratis

El 1894, ara fa 120 anys, Sorolla pintava el seu cèlebre quadre I encara diuen que el peix és car. Es tractava d’una crítica social i laboral sobre els riscos de mariners i pescadors, basada en un text de Blasco Ibáñez. El va presentar a l’Exposición Nacional del 1895 i l’Estat el va premiar i comprar. Avui dia podem contemplar al Museo del Prado aquest primer assaig hispànic de crítica social... i la seva assimilació per part de les institucions.Cómplices y testigos és una mostra coŀlectiva que té lloc a la galeria ADN. Segons el fullet de presentació, està composta per “artistes que intervenen en esferes ‘no autoritzades’ que promouen altres maneres de participació i transformació social i creen noves vies de relació entre art, societat i vida, en definitiva, que cavalquen entre la coŀlaboració, la interacció i l’actuació coŀlectiva”. I quines són aquestes esferes no autoritzades? En aquest ordre, la immigració, les retallades i el problema de l’habitatge. En temps de Ramon Casas, i el seu cèlebre 'La càrrega' (1902), el problema era la justícia social, i la resposta, socialisme i anarquisme. El que ha canviat ara és que no hi ha grans respostes, tan sols accions ‘robinhoodesques’, ficcionalitzacions dramàtiques i postsituacionisme. La utopia s’ha quedat sense sostre.Núria Güell mostra 'Too much melanine' (2013), una peça duta a terme durant la Biennal de Göteborg (Suècia): va contractar una immigrant iŀlegal d’origen kosovar, que havia estat, a la seva terra, policia. La s

 1. ADN Enric Granados, 49, Eixample, 08008
 2. Ds maig 24 - Dj jul 31
Informació

Mac, cartellista

 • Gratis

Macario Gómez Quibus és, des del 1955, Mac, un dels millors cartellistes de cinema. La Filmoteca de Catalunya disposa del fons Mac, que conté més de 500 cartells. En presenten una selecció.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Dc jul 30 - Dg set 14
Informació

Catalunya Creativa I. Creativitat + tradició

 • Gratis

Cineastes, dramaturgs, artistes plàstics, dissenyadors, dibuixants de còmic i arquitectes agrupats sota un mateix paraigua, a la primera part d'una triple mostra dedicada a la creativitat més inquieta, desbordant i renovadora que treu el cap a la Catalunya del nou mil·lenni.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dj juny 19 - Dg set 28
Informació

Barcelona Design Week 2014: Out of the Box ‐ Design made in Israel

 • Gratis

L'exposició descriu a través d'objectes quotidians, la manera en què els dissenyadors israelians lidien amb la passió de crear davant la necessitat d'existir. La supervivència, com està comunament determinat, és la mare de totes les invencions. Sembla que en els camps de disseny, es requereix encara més del treball dels creadors. Se'ls requereix perquè pensin fora dels marges establerts, 'out of the box', per desenvolupar un punt de vista únic.

 1. DHUB. Disseny Hub Barcelona-Les Glòries Plaça de la Glòries, 37-38, Sant Martí
 2. Dc jul 30 - Dg ag 31
Informació

DOCfield>14: Pingüinos emperadores

 • Gratis

Paul Nicklen, guanyador de World Press Photo i del BBC Wildlife Photographer of the Year 2012, presenta un reportatge de gran format que retrata la vida dels pingüins emperadors en el seu hàbitat natural.

 1. Espai Mercè Sala Estació de metro de Diagonal, Eixample
 2. Dc jul 30 - Dl set 15
Informació

Descobreix les 10 Barcelones

 • Gratis

Exposició fotogràfica que explora els racons més singulars i menys coneguts dels deu districtes barcelonins. Reconegudes amb la seva incorporació al banc d’imatges de la Viquipèdia, les 100 imatges que componen la mostra s'han escollit entre les més de 3.000 presentades al concurs de fotografia mòbil convocat per a l'exposició. Es tracta d'un projecte col·laboratiu creat pels ciutadans per captar l’essència menys tòpica de la ciutat.

 1. Sala Ciutat Carrer Ciutat, 2, Ciutat Vella
 2. Dc jul 30 - Dv set 12
Informació

DOCfield>14: Family Love

 • Gratis

Darcy Padilla presenta un projecte basat en la biografia de Julie Baird. L'ha seguit durant 21 anys i n'ha recollit la història: la de Baird és una història de pobresa, drogues, VIH, relacions, naixements, morts, pèrdues i retrobaments.

 1. Arts Santa Mònica La Rambla, 7, Ciutat Vella, 08001
 2. Dc juny 18 - Dg set 14
Informació

Amsterdam, Bangkok, Xiamen

 • Gratis

Gerald Van Der Kaap treballa amb varietat de disciplines artístiques: fotografia, vídeo i instal·lacions; ordinadors, televisió i CD-ROM; i vídeo digital i performances en directe sempre amb una visió conceptual i experimental. L'exposició és el resultat del treball de Van Der Kaap en diferents residències d'artistes en diverses ciutats del món.

 1. Virreina Centre de la Imatge La Rambla, 99, El Raval, 08001
 2. Dv juny 27 - Dg ag 31
Informació

Mobilitzats

 • Gratis

Mostra que recull una reflexió sobre l’impacte social dels dispositius mòbils a través d’expressions artístiques com la fotografia, el disseny gràfic i els vídeos experimentals. L’exhibició presenta una selecció d’instantànies de fotògrafs barcelonins que mostren la presència quotidiana del mòbil en diferents entorns. Jordi Adrià, Catarina Barjau, Antoni Bernad, Edu García, Leila Méndez, Manuel Outumuro, Sergi Pons i Dani Riera són alguns dels autors que han cedit les seves obres. Una retrospectiva amb imatges d’àmbit internacional que mostra també l’ús dels dispositius en entorns polítics, poblats massais o en situacions de conflicte. L’exposició també analitza l’empremta del mòbil als mitjans de comunicació amb una mostra de portades Der Spiegel, Life, Icon, The Economist, The New Yorker o Wired, entre d’altres.

 1. Mobile World Centre Fontanella 2, 08002
 2. Dc jul 30 - Dt set 30
Informació

Consumption

 • Gratis

El certamen internacional Prix Pictet sobre fotografia i sostenibilitat presenta les fotos de Michael Schmidt, guanyadores del premi de l'edició d’enguany, i una selecció d'altres obres que optaven al guardó en aquesta exposició. El Prix Pictet és un premi de fotografia sobre sostenibilitat de gran prestigi internacional. El seu objectiu és utilitzar el poder i la capacitat de suggestió de la fotografia per transmetre missatges globals sobre la preservació del medi ambient. Els fotògrafs que exposen al Palau Robert són, a més de Michael Schmidt, Adam Bartos, Motoyuki Daifu, Rineke Dijkstra, Hong Hao, Mishka Henner, Juan Fernando Herrán, Boris Mikhailov, Abraham Oghobase, Allan Sekula i Laurie Simmons.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dc jul 30 - Dg ag 24
Informació

DOCfield>14: Las vidas del agua

 • Gratis

Reportatge fotogràfic De Juan Carlos Tomasi que mostra la importància de la qualitat de l'aigua per al tractament mèdic contra la desnutrició a Níger en projectes de Metges sense Fronteres, així com la importància de creuar fronteres i donar veu a aquesta problemàtica.

 1. Roca Barcelona Gallery Joan Güell, 211-213, Les Corts
 2. Dc jul 30 - Dj jul 31
Informació

El Camí de Tohokú: naturalesa, tradició i innovació

 • Gratis

Una exposició dedicada a l’artesania i el disseny de la regió nord-oriental de Tohoku, devastada per un terratrèmol de 9 graus, seguit d'un tsunami, l'11 de març del 2011. La mostra exhibeix des d’estris d'ús quotidià fins a accessoris o joies, elaborats amb materials originals de Tohoku, productes artesans d’aquesta regió que transmeten la saviesa ancestral del Japó. Després del terratrèmol, en els últims anys alguns tallers han aconseguit emprendre una gradual recuperació i han tornat a sorgir en nous productes originals, mentre es rehabilita la zona i es recupera el valor de les tècniques artesanals, amb la col·laboració de dissenyadors joves. Cal tenir en compte que el desastre que va sacsejar la zona va acabar amb nombrosos tallers, que ja arrossegaven des de feia anys un progressiu decaïment per la falta de joves artesans disposats a mantenir vives les tècniques tradicionals i pel continu descens de les vendes d'aquest tipus de productes.

 1. Palau Robert Pg. de Gràcia, 107, Eixample, 08008
 2. Dc jul 30 - Dg ag 31
Informació

DOCfield>14: Jesús Madriñán

 • Gratis

L'experiència viscuda i l'entorn són font d'inspiració per al gallec Jesús Madriñán, que presenta una exposició on estableix diàleg entre les seves creacions principals i les obres més recents. A través de fets i contextos ordinaris, el fotògraf extreu una reflexió dels gèneres clàssics; també reactualitza tòpics com el de la 'vanitas', en els quals la fruita o finques en venda esdevenen símbols del pas del temps. 

 1. +R Galeria Sant Eusebi, 40-44, 08006
 2. Dc jul 30 - Dj jul 31
Informació

Museu d'Art de Cerdanyola

 • Gratis

L'exposició permanent del museu té com a eix principal el modernisme i la colònia d'artistes de Cerdanyola. La mostra compta amb una sala dedicada a la família Balcells-Buïgas, una altra a Josep de Togores i a Ismael Smith i la dedicada als vitralls modernistes les Dames de Cerdanyola, bé protegit d'interès cultural i punt culminant del vitrall modernista català.

 1. Museu d'Art de Cerdanyola Sant Martí, 88
 2. Dc jul 30 - Ds des 31
Informació

Els usuaris diuen

0 comments

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques