0 M'encanta

Les millors cocteleries de Barcelona

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats

Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu.Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota.

Les cocteleries de referència

Dry Martini

Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església.

Llegir-ne més
Eixample

Semon 9 Night

Els de Semon no en tenen prou de tenir una de les millors botigues gurmet de la ciutat, un càtering de luxe, tenir tres restaurants (un d'ells de cuina japonesa) i haver dut la marca a Madrid. Ara, tot aprofitant el local del carrer Santa Fe de Nou Mèxic, el Semon 9, aprofiten l'embranzida i continuen la festa de les 11 de la nit a les 2 de la matinada amb un espai on pots fer un còctel o sopar alguna cosa lleugera, ja sigui perquè acabes de sortir de l'oficina, del cine o perquè la teva vida és declaradament dissoluta. Ambient clàssic de la zona alta i un públic veterà a la recerca d'un ambient moderadament bandarra.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Cocteleria Tahití

La nova cocteleria de Javier Cejas, just davant del seu imbatible Negroni, és una cocteleria 'tiki'. Cambrers de cabells clenxinats i corbata estreta serveixen còctels, la majoria basats en el receptari tradicional de la cultura tiki. Segur que ho sabeu, però, per si un cas, és l'estètica que va néixer als Estats Units després de la Segona Guerra Mundial, quan els combatents tornaven amb els ulls negats de nostàlgia per les platges del sud del Pacífic. La fal·lera del Javier Cejas per aquest període converteix els cambrers del Tahití en uns autèntics experts en còctels amb rom. El mojito no es queda enrere.

Llegir-ne més
El Raval

Aigua del Carmen

Aigua del Carmen, remei universal. Els nostres avis en tenien prou amb un glopet per combatre flegmons, migranyes o qualsevol xacra d’estar per casa. Qui els havia de dir que, mig segle després, aquesta poció ancestral donaria nom a una cocteleria premium. O que fins i tot podrien trobar traces de la medecina espirituosa en el còctel de la casa, amb suc de llimona, sucre, licor de poma, ginebra i unes gotetes de curaçao blau.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

La Martinera

Recomanat

Si ets d'aquelles persones que no aprecien la presència de farigola de llimona o vodka infusionat amb remolatxa a la teva copa (ni vols pagar més de 6 euros), no t'acostis a La Martinera, el bar annex al restaurant Casa Chelis. Si entens els còctels com una de les belles arts, no ho dubtis. Ara hi han incorporat pica-pica de luxe creat pel xef Sebastián Mazzola.

Llegir-ne més
Eixample

Balius

Cal conèixer Balius: una cocteleria especialitzada en vermut del bo i còctels de vermut, que per menjar ofereix un repertori de salaons, tapes i platets d'Aragó i Castella, sobretot. Coses com el 'lomo de orza' –fi llom de porc marinat amb allioli i llimona– o el 'atascaburras', un plat de bacallà que ja estava documentat al Quixot. La seva cuina és ininterrompuda, i el producte és de proximitat, i ecològic en la mesura del possible. També són especialistes en peix sostenible.

Llegir-ne més
El Poblenou

Boca Grande

Recomanat

La imponent cocteleria del restaurant Boca Grande és una de les parades nocturnes més chic de Barcelona. Tot i els preus parisencs, només tinc paraules d’emoció etílica per al gintònic de Hendrick’s amb rodanxa de cogombre que em van servir: dels millors que he tastat en molt de temps. Haureu de escanyar la Visa, d’acord,  però l’aposta és segura; les barres d’aquest Olimp només facturen ambrosia per decret. Als alcohols de primera categoria, s’hi afegeix una decoració luxosa, inspiradíssima, irresistible per als cool hunters. El local aixopluga una clientela selecta i adinerada; no resulta difícil enxampar algun prohom de la faràndula catalana, algun esportista d’elit o alguna model. I l’interiorisme està a l’alçada de les circumstàncies pecuniàries del personal. Animals dissecats, mobiliari d’autor, teles de qualitat, miralls victorians, fotografies antigues... Tot repartit en diferents nivells i amb l’afegitó d’una terrasseta miraculosa per als esclaus de la nicotina. Un prodigi del disseny, en definitiva, que no us acabareu en una sola visita: obligatori tornar-hi per descobrir tots els racons. Fins i tot han cuidat els detalls en el que es podria considerar el millor lavabo de Barcelona, un espai màgic ubicat a les catacumbes del local que recorda, per estètica, als decorats d’Eyes Wide Shut. Un WC cinc estrelles amb programació de DJ i música dance –heu llegit bé- que fusiona els conceptes de latrina i pista de ball amb originalitat i elegància. Boca Grande? I tant que

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Torre Rosa

Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el "marc incomparable" sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure's un còctel a l'antiga casa d'un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l'escala de Richter. No se m'acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s'ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l'Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna.

Llegir-ne més
Sant Andreu

68

L’estètica reciclada d’aquest espai encaixa com una cotilla de seda en la silueta canalla del barri. No serà difícil que us hi sentiu a gust. I s’agraeix, perquè al nou 68 haureu de posar els cinc sentits des del minut u per viure una experiència etílica gastronòmica de primer nivell. A la barra del 68 es fa màgia de la bona. Una cocteleria imaginativa, moderna i amb substància. Els clàssics –lleugerament reinterpretats– conviuen amb pocions d’autor orgàsmiques; peces d’enginyeria etílica polides amb una inspiració desbordant. El millor de tot és que si us deixeu aconsellar, us diran quin snack o plat d’autor és el més adient per a la copa (o viceversa).

Llegir-ne més
El Raval

San Trop

Abans un local ruinós amb aires de ser seu de l'ofici més vell del món, San Trop s'ha convertit en una cocteleria la mar d'apanyada, i han tingut l'encert de netejar-ho tot però no de canviar el mobiliari. Farà les delícies dels bevedors més canalles, aquest encreuament entre la saleta de la família Monster i una casa de barrets.

Llegir-ne més
Eixample

Bitter Cocktail Bar

Sant Antoni demanava a crits una cocteleria com el Bitter (amb permís del XIX Bar). Nacho, un dels tres propietaris, ve d’establiments com el Milano, el Caribbean i el Negroni, aquella vella escola coctelera l’esperit de la qual ha volgut mantenir al seu Bitter, sense oblidar que a ell, com passava a Foix, l’exalta una barbaritat el nou. Aquí no hi trobareu cocteleria molecular però sí herbes naturals (romaní, farigola, alfàbrega i lavanda són les seves preferides) en beuratges delicats i suggeridors, que s’allunyen de la cocteleria clàssica però en saben mantenir les arrels i un respecte profund al que representa. També hi ha còctels amb mescal, senyal inequívoc que el Bitter està atent a les modes. I és que el Nacho té a dins seu un d’aquells cambrers de la vella escola que valen més pel que callen que pel que diuen, d’aquells que només t’han de mirar per saber, abans que tu, què vols.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Tandem Cocktail Bar

Compte amb l'austeritat de l'entrada. Molts de vosaltres hi haureu passat per davant i mai no us hi haureu fixat, ni tan sols al curiós dibuix de dos homes muntats en un tàndem. Suposo que les cortinetes de la porta contribueixen a conferir a aquesta cocteleria un aire d'intimitat i de petit comitè que agrada molt als sibarites de la copa. Tandem és una cocteleria exquisida. Bàrmans joves vestits a l'antiga, col·lecció interminable de destil·lats i canells preparats per executar qualsevol recepta amb una punteria de franctirador. Compte amb el Gin Fizz: després del segon et caurà bé fins i tot la teva sogra.

Llegir-ne més
L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Negroni

Negroni té esperit clàssic, però gasta un look contemporani, en un elegantíssim negre, que s'allunya de la fusta envellida i les decoracions pre-Transició tan comunes a les cocteleries més canoses. No tenen carta, però només cal respondre a un parell de preguntes per tenir davant teu, a l'instant, una copa que et costarà oblidar. Preparen un Negroni que et posa els ulls en blanc i et posseeix com si fossis la nena de 'L'exorcista', i també també tenen la mà trencada amb el Moscow Mule i el Whisky Collins.

Llegir-ne més
El Raval

Bar Rosso

En aquesta cocteleria molt arrecerada, hi trobareu una oferta de còctels de qualitat, creatius i amb un tracte exquisit amb el client.

Llegir-ne més
Eixample

Boadas

Esta fascinante guarida que parece estar parada en el tiempo todavía conserva mucha brillantez del pasado y ofrece un servicio de coctelería espectacular. Y si tenéis dudas sobre el atractivo del Boadas, repasad los cuadros de la pared y comprobaréis la cantidad indecente de actores, pintores, escritores y otras bestias de la bohemia que han bañado sus hígados a lo largo de los años de este bar.

Llegir-ne més
El Raval

Gimlet

La decoració és sòbria, però en cap moment us sentireu fora de joc. Hi ha alguna cosa en aquesta cocteleria que et transmet una caloreta especial (segurament és la barra de caoba). Això és un bar de veritat i el bàrman sabrà comprendre al neòfit i li recomanarà un còctel sense errar el tret. De totes maneres, si no us agrada fer malabarismes etílics sense xarxa, ja sabeu el que toca: un bon Gimlet, que per això són els millors de Barcelona. Estic convençut que si el Philip Marlowe existís hauria instal·lat una tenda de campanya a la porta d'aquesta veterana cocteleria.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Bloody Mary

Presidit per l’elegància de tres sofàs Chester marrons i un finestral que dóna al tranquil carrer de Ferrer de Blanes, el Bloody Mary Cocktail Lounge aixopluga el bevedor amb bona música retro, il·luminació penombrosa i una barra en forma d’angle folrada d’ampolles. Juguen amb un catàleg d’uns deu Bloody Mary diferents. I el millor és que proposa un maridatge amb algunes de les seves variants més sofisticades, copes antològiques que arriben amb una tapa ben maridada.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia

El Paraigua

Aquest local soterrani, darrera la Plaça de Sant Jaume, és tot un clàssic. Però no és un clàssic quiet: en Jose, el propietari, ha trobat una manera diferent de navegar per la cocteleria clàssica: gimlet amb tequila, whisky sour amb absenta!

Llegir-ne més
Ciutat Vella

Milano Cocktail Bar

Recorda un d'aquells bars clandestins que hi havia a Chicago durant la Llei Seca. Per entrar-hi, heu d'accedir a una mena de soterrani i baixar unes escales penombroses que augmenten l'excitació del fetge a mesura que arribeu al vostre destí. Un cop a dins, descobrireu un espai molt ampli, amb butaques vermelles i llums esmorteïdes que posen la rúbrica a una deliciosa estètica dels anys quaranta. La carta és més llarga que un llibre de Stephen King.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Fizz

Aquesta agradabilíssima cocteleria té la gran virtut de diposar d'un propietari bàrman i melòman: hi ha una programació estable de música en viu –jazz, pop i blues– i els còctels són clàssics, ben mesclats i reunits en una àmplia carta amb ànim didàctic.

Llegir-ne més
Eixample

Martina's

Restaurant braseria i cocteleria. Un lloc on gaudir de la cuina mediterrània, de les seves especialitats a la brasa amb carbó volcànic i alguna que d'altra picada d'ullet a la cuina internacional. Cuina ininterrompuda de 12 h a 24 h, i coctelería fins les 2 h, tot l'any. El restaurant ofereix la millor postal del Port de Barcelona, en una impecable posada en escena on es pot gaudir d'unes magnífiques vistes al mar.

Llegir-ne més

Domino Bar

Aquesta cocteleria combina pizzes d'autor (la Japopizza, amb salmó, nous, i una vinagreta de soja i wasabi) amb còctels de creatius de vocació tropical. Us proposen maridatges, però també us donen llicència pèr fer el que us dongui la reial gana. És a dir, que aquí no hi ha cap combinació prohibida.Però si el que busques és el maridatge perfecte, també el trobaràs, amb còctels que han estar creats precisament per ser la mitja taronja d’algunes de les pizzes d’autor de la carta. Un exemple: la pizza Beso de Uva amb el còctel Grape Sensation (amb G-Vine, raïm, Sant Germain i suc de llimona dolça).

Llegir-ne més

Comentaris

6 comments
Xavier F
Xavier F

Completamente de acuerdo con Ana, además de Juanjo que no está en Milano, en el Twist tampoco está la Cris, la de la foto. Actualización!

Enric C
Enric C

Estic d'acord amb l'Angels.


Ana
Ana

Deberíais actualizaros, hace mas de un año que Juanjo no está en Milano.

Angels Toro Gomez
Angels Toro Gomez

Casi perfecta la llista, pero, no hi es el " Cooler" !!!! . Segur que es una de les vint millors.

Adrien
Adrien

Falta un clásico de Barcelona, el BOADAS