Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mindfulness a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mindfulness a Barcelona
© Natursports

Mindfulness a Barcelona

Entreneu la ment per ser conscients del moment present

Per Carlota Martí (Lymbus)
Advertising

“Estigueu atents!” Segur que a l’escola vau sentir aquesta frase una i mil vegades. Doncs, feu-li cas però traieu-li la connotació negativa de sobre per sempre. Prestar atenció és més difícil del que sembla però si aprenem a ser conscients del present, de cada moviment, emoció, sensació o pensament que tenim en cada moment i a orientar la nostra atenció a allò que nosaltres vulguem, guanyarem en beneficis! Com? Amb el Mindfulness, una manera de prestar atenció a un mateix, als altres i al món que permet adoptar formes de ser i d’actuar més positives i eficients.

Mindfulness a Barcelona
Mindfulness a Barcelona

A l’Instituo EsMindfulness (Comte Borrell, 62) ofereixen programes d’entrenament de Mindfulness orientats a reduir l’estrès i basats en el mètode MBSR desenvolupat a la Universitat de Massachusetts. L’objectiu és aprendre a practicar la consciència plena –el mindfulness- per estar presents en allò que està passant i millorar aspectes de la nostra vida personal i professional. “No es teràpia, ni coaching, és, més aviat, un entrenament. En comptes d’anar al gimnàs a entrenar el cos, venim aquí a exercitar la ment”, explica l’Andrés Martín, instructor de mindfulness i soci fundador del centre.

El programa s’allarga durant 8 sessions setmanals de 2 hores i 30 minuts cadascuna i un dia de pràctica intensiva que es fa en dissabte i diumenge. Es treballa en grups d’entre 20 i 25 persones i durant la classe es fan exercicis pràctics de meditació, relaxació o estiraments tipus ioga.

Advertising
Mindfulness a Barcelona
Mindfulness a Barcelona

Ens acostem a fer la primera de les sessions, la d’introducció, i a conèixer de prop aquesta disciplina. Amb la sala plena i tothom assegut, l’Andrés Martín formula al grup 3 preguntes: Fins a quin punt sou capaços de seguir amb atenció una conversa? Amb quina rapidesa us adoneu que la vostra atenció s’ha perdut? O com de satisfets esteu amb la capacitat que teniu cada dia de treballar d’acord amb els vostres objectius? “Penseu-hi. El nostre grau de satisfacció depèn de la capacitat de concentració que tenim”, ens diu. Buf! Entre whatsapps, internet i altres mosques que volen per l’oficina... hem de reconèixer que les distraccions ens guanyen la partida dia a dia!

Feta la presentació, arriba el moment de fer una petita pràctica. Martín ens recomana abaixar la vista o tancar els ulls, asseure’ns amb l’esquena recta, portar l’atenció cap a l’interior, prendre consciència del nostre cos, notar els peus tocant el terra, el cos sobre la cadira, les esquenes relaxades... “I, ara, porteu l’atenció cap a la respiració i fixeu-vos en com respira el cos, com entra i surt l’aire i acompanyeu la respiració amb l’atenció”. Així ens guia fins a deixar-nos uns minuts en silenci que acaba trencat el so d’una campana. Obrim els ulls i l’Andrés ens demana que expliquem com ens hem sentit i com ens sentim. Desconnectats, connectats, amb més amplitud que mai, en calma... són algunes de les reflexions però, també, reconeixem que no hem pogut evitar que la nostra atenció se centrés, per moments, en temes del passat o del futur. Preocupacions i rumiacions. Normal, tot just acabem de començar, no estem entrenats!

Advertising
Mindfulness a Barcelona
Mindfulness a Barcelona

El programa inclou també 3 cds amb exercicis de pràctica guiada i un llibre per facilitar el seguiment de la classe i el treball a casa. De fet, Martín ens adverteix que és un curs exigent: “Per aconseguir millors resultats, s’han de dedicar 45 minuts al dia a la pràctica del mindfulness”.

Si us apunteu a algun dels cursos que ofereixen, en cadascuna de les 8 sessions us col·locareu en cercle i us convidaran a dirigir l’atenció a diferents àmbits de vosaltres mateixos per veure la vostra vida des d’una nova perspectiva. Un dia, centrareu la vostra atenció a descriure com viviu moments agradables i desagradables i, potser, el següent, en com gestioneu emocions intenses. Al final, tot us portarà a aconseguir millores en el vostre benestar personal, les vostres relacions humanes i la qualitat del treball.

A l’Instituto EsMindfulness obren cursos de Mindfulness i reducció de l’estrès basats en el mètode MBSR a l’inici de cada trimestre i en fan pràcticament cada dia de la setmana. A Barcelona també hi ha altres centres com Cursos Mindfulness o Ipitia que us permetran acostar-vos a aquesta disciplina. Fora distraccions!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising