Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reobertura de CaixaForum
Foto: Time Out Barcelona

Diari de la reobertura de Barcelona: tornem a CaixaForum

Emoció i sensació de 'normalitat' al trepitjar el primer dels centres culturals que torna a l'activitat

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

És dilluns 1 de juny i a les 10 h reobre CaixaForum, el primer museu de Barcelona que torna a l'activitat després de la crisi sanitària. Una desena de persones esperen a la porta del centre cultural i seran els primers a trepitjar-lo de nou.

A l'entrada, sota el llum 'Ambient espacial' de Lucio Fontana s'ha instal·lat el dispensador d'hidrogel, i personal del centre indica com fer-ne ús (trobarem més dispensadors a les sales); també faciliten mascaretes, que són d'ús obligatori, a les persones que no en porten.

Segons la mesura que regula l'aforament, unes 130 persones poden visitar alhora 'Objectes de desig. Surrealisme i disseny', però a primera hora només arribem a la vintena. A l'exposició 'On som. On podríem ser', s'hi poden aplegar 46 persones, i únicament coincideixo amb dues parelles. En sortir del centre arriben els primers grups d'adults amb canalla i s'espera que al llarg del dia puguin arribar a passar els 300 visitants que han sol·licitat l'entrada a través de la web.

Fragment de 'Llar mòbil', de Mona Hatoum
Fragment de 'Llar mòbil', de Mona HatoumFoto: Time Out Barcelona

les sales la postal és aparentment tranquil·la i familiar, de 'normalitat', com si el centre no hagués estat tancat, com si res no hagués passat, de no ser per les màquines d'hidrogel, les mascaretes i les distàncies prudents entre persones, i l'absència de fulls de sala. 

L'única peça que pateix alteracions per les mesures sanitàries és la instal·lació de Mike Kelley ('La trajectòria de la llum a la caverna de Plató...', 1985-1996), a la mostra 'On som. On podríem ser', comissariada per Diana Guijarro a partir d'obres de la Col·lecció "La Caixa". S'ha de contemplar des de fora, però resulta un mal menor. Ens remou més l'obra 'Llar mòbil', la reflexió de Mona Hatoum sobre l'exili, els límits i la identitat; potser ho fa que venim de dies d'estar a casa, d'un temps de resiliència, perquè sentim les crisis socials i polítiques a tocar. Els museus no estan exempts de la remor: la crisi sanitària els ha obligat a repensar-se, ha encetat reflexions i plantejat dubtes; volem creure que seguiran sent espais de refugi i inspiració.

NO T'HO PERDIS: els museus de Barcelona reobren amb descomptes

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat