Notícies

Els acompanyants de les persones amb discapacitat entraran gratis als grans teatres de Barcelona

La iniciativa d'Apropa Cultura vol afavorir l'accés de les persones amb alta dependència a la programació cultural de la ciutat

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Gran Teatre del Liceu
Foto: Jordi PlayGran Teatre del Liceu
Publicitat

Els acompanyants de les persones amb discapacitat entraran gratis als grans equipaments culturals de Barcelona. La mesura entrarà en vigor a partir del 3 de desembre, abans de la celebració del Dia de les persones amb discapacitat.

La iniciativa forma part del programa anual d'Apropa Cultura i serà permanent a partir de l'1 de gener del 2024 als sis grans equipaments escènics de la ciutat: L'Auditori, el Gran Teatre del Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau de la Música Catalana, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya.

La nova política no només oferirà descomptes entre el 25% i el 50% per la persona amb discapacitat i el seu acompanyant, sinó que establirà la gratuïtat d'aquest darrer si la necessitat s'acredita amb la targeta de discapacitat. D'aquesta manera, es vol fomentar i millorar la participació del col·lectiu amb alta dependència a la programació habitual cultural de la ciutat, una mesura que beneficiarà sobretot al públic amb discapacitat que fins ara accedia de manera individual.

A més, tots els equipaments implicats ja estan adscrits a Apropa Cultura, i ofereixen algunes localitats a preu simbòlic a les entitats socials i de la salut que estan dins el programa. Amb aquesta proposta, es pretén que les persones en situació de vulnerabilitat puguin beneficiar-se de la cultura. 

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat