Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Kintsugi
Foto: Hotel Ohla Kintsugi

Kintsugi: sushi d'alta cuina amb producte del Delta de l'Ebre

Aquesta barra japonesa d'alta categoria substitueix Xerta Tapas Bar a l'Hotel Ohla

Iker Morán
Escrit per
Iker Morán
Publicitat

El restaurant Xerta de l'hotel Ohla Eixample ja fa anys que és l'ambaixada gastronòmica del Delta de l'Ebre a Barcelona. I des de fa poc, Xerta Tapas, el germà petit i més informal del local de Fran López, ha cedit el seu espai a una proposta més singular: Kintsugi, cuina japonesa amb productes del Delta, esclar.

Encara que a priori la idea pugui sorprendre, n'hi ha prou amb dues paraules per veure que tot encaixa: arròs i peix. Dos dels productes estrella de la zona són també claus en la cuina japonesa, així que l'Héctor Ribeiro, al capdavant de la cuina i la barra de sushi, té bon material per treballar.

Natural de Moçambic, el restaurant Sukomi de Tortosa ha estat el seu darrer projecte. Un concepte de sushi i Delta que ara llueix en tota la seva esplendor i molt més lliure a l'espai de Kintsugi, situat a peu de carrer de l'hotel i amb una zona de taules i de barra, on se serveix el menú Omakase (100 euros per persona) a un màxim de vuit comensals. Millor sis, matisa ell, mentre talla els peixos amb els ganivets que, per cert, ell mateix elabora. Vuit aperitius, onze peces de sushi i dues postres componen aquesta degustació que canvia cada setmana i que, com mana la tradició nipona, queda sempre en mans del xef, l'"itamae".

Kintsugi
Foto: Hotel OhlaKintsugi

El bon peix, molt del Delta, un altre portat des del Japó, com el 'hamachi' (la peix llimona), ja el donàvem per fet. Però l'arròs perfecte del sushi és el que realment delata el nivell d'un restaurant així. Cocció i el punt perfecte de vinagre –n'hi ha, però amb prou feines es nota- i la pressió justa perquè no s'enfonsi, però es deixi anar només entrar a la boca. 

Convé deixar els escuradents i menjar aquest excel·lent sushi amb les mans

Cada peça es prepara i se serveix al moment, cosa clau en una bona barra de sushi. De fet, aquest és un bon lloc per posar en pràctica una de les normes de protocol de vegades desconegudes respecte a aquest plat japonès: es pot menjar amb la mà. De fet, en aquest cas és molt recomanable oblidar els bastonets. En els aperitius, amb aquest preciosisme en presentació i plats de servei tant propi de la cuina japonesa, llueix també molt el Delta. Tàrtar de verat, ostra amb medul·la de tonyina, verdures en tempura amb espardenyes… Especialment bo és el 'chapadillo' a manera de 'katsu sando', l'entrepà japonès. El Delta d'Ebre, capital Tòquio.

A més del menú Omakase a la barra, a les taules es pot optar per carta, per un menú degustació sense sushi (80 euros) i una mena de menú executiu a 35 euros per persona que pot ser una bona porta d'entrada. A la carta de vins conviuen xampanys amb vins orange i sakes. Caldria tenir més cura de la presència de vins de la zona, ja que parlem de Tarragona (DO Terra Alta té coses magnífiques), i un maridatge amb sakes encaixaria molt bé. Ens expliquen que hi són.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants japonesos de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat