Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museus i biblioteques de Barcelona podrien obrir portes al juny

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Mentre es confirma si Barcelona entra o no a la fase 1 de desescalada el dilluns 11 de maig, arriben notícies de dates orientatives sobre la represa d'activitat als equipaments culturals de la ciutat.

La Fundació Joan Miró, el Museu Picasso, el MNAC, el MACBA, la Fundació Antoni Tàpies i el CCCB han manifestat que treballen coordinadament per reobrir alhora a mitjans de juny. Segons informen "és una operació conjunta per subratllar la centralitat i la potència de la cultura a la ciutat i oferir els grans equipaments a la ciutadania després de tantes setmanes de tancament". Afegeixen que obriran quan el pla de desescalada ho permeti i adaptant els espais per mantenir la seguretat i confort dels visitants. 

Inicialment estava previst que en la fase 1 poguessin obrir museus limitant l'aforament i biblioteques per oferir certs serveis, però el Grup de Lectura i Biblioteques de la Mancomunitat Cultural, que agrupa tècnics de les biblioteques de la Diputació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, ha fet un comunicat demanant de considerar l'obertura a partir de l'1 de juny, sempre que es donin les condicions necessàries. En la fase 1, s'oferirien serveis de préstec prèvia reserva de documents (via telefònica o telemàtica) i devolució de documents en els espais habilitats; en la fase 2, ja es permetria l'accés limitat als espais de les biblioteques; la fase 3 inclouria la programació d'activitats culturals, i en la fase 4 es recuperarien la totalitat dels serveis. 

NO T'HO PERDIS: Estiu 2020: així anirem de vacances

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat