Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu Marítim
Foto: Museu MarítimMuseu Marítim

Portes obertes pel Dia Internacional dels Museus a Barcelona

Aquests són els museus de la xarxa local que pots visitar gratis el 18 de maig

Escrit per
Meritxell Palou
Publicitat

El dia 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus 2022 i molts museus de la ciutat obren les portes amb diferents activitats i jornades de portes obertes. El lema d'aquesta edició és 'El poder dels museus' i vol reivindicar el paper que tenen els museus per transformar el seu entorn i les comunitats on hi són presents. Durant aquest dia, els museus són els protagonistes i ofereixen una atractiva oferta d'activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.

Aquí us deixem una llista dels museus de la ciutat que han organitzat activitats, visites guiades i portes obertes per celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aprofiteu i gaudiu de la gran quantitat de museus que tenim a Barcelona!

 • El Museu d'Arqueologia de Catalunya organitza una visita guiada a les 17.30 h gratuïta i amb reserva prèvia. La visita consisteix en un recorregut al llarg de la història del nostre país, des del procés d’hominització fins a l’època visigoda.
 • La Fundació Miró celebra el dia internacional dels museus amb una jornada de portes obertes, de 10 a 20 h, per conèixer les diferents exposicions de la fundació. També es podrà visitar l'exposició "De l'Hort a l'Art" al Centre Cívic El Sortidor, a càrrec de la Fundació Joan Miró, l'alumnat de Cicle Infantil de l'Escola Poble Sec i la iniciativa gastronòmica Menja't Montjuïc en el marc del projecte Gresol Cultural. Per acabar la celebració, 'El meu Miró' convida als visitants a fer-se seu a Miró i compartir els seus dibuixos a les xarxes. És gratuït amb reserva prèvia.
 • El Museu Frederic Marèsde 10 a 19 h, oferirà una visita lliure a les exposicions permanents d'Escultura (època antiga fins a s. XIX) i del 'Gabinet del col·leccionista' (pipes, fotografies, joguines, ventalls, rellotges... principalment del segle XIX). És gratis, però cal reserva prèvia.
 • Al Museu del Disseny podreu visitar de manera gratuïta les cinc exposicions permanents i l'exposició temporal 'Fornas. La imatge de la Catalunya dels 60'.
 • Al Museu Marítim de Barcelonaper celebrar aquest dia, hi haurà una jornada de portes obertes de 10 a 20 h del museu. També es podrà accedir gratuïtament al pailebot Santa Eulàlia, de 15 a 20 h. A més, es podrà fer la visita la comentada 'Les dones en la contractació del personal' a càrrec de Fina Solà, responsable de l’Arxiu General del Museu, a les 17 h amb reserva prèvia.
 • Al Museu d’Art Contemporani de Barcelona s'hi fa una jornada de portes obertes d’11 a 19.30 h. A les 19 h, Teresa Lanceta i Leire Vergara reflexionaran entorn de 'Treball d'estudi', un projecte en coautoria que consisteix en la construcció d'un relat de les reunions entre ambdues artistes en l'espai expositiu. Entrada gratuïta es recomana inscripció prèvia.
 • Al CCCB hi haurà jornada de portes obertes a l'exposició 'Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat'. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
 • Al Museu de la Música es faran portes obertes de 10 a 18 h. 
 • Al Museu Olímpic hi haurà una jornada de portes obertes de 10 a 18 h.

NO T'HO PERDIS: CaixaForum farà créixer un bosc vertical a Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

  Últimes notícies

   Publicitat