Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quan podré anar de concerts i festivals? Com seran?

Dani Cabezas
Escrit per
Dani Cabezas
Publicitat

D'entre les moltes activitats culturals que s'encaminen a poc a poc cap a l'anomenada "nova normalitat", sembla més que probable que els concerts i festivals, per les seves característiques, seran dels últims a tornar a ser com abans.

FASE 1

Si tot segueix el seu curs i, en el millor dels casos, serà a la fase 1, a partir de l'11 de maig, quan puguin començar a celebrar-se alguns espectacles. Però només alguns. En concret, aquells que tinguin un públic inferior a 30 persones i complint amb un terç de l'aforament total. En el cas de les actuacions a l'aire lliure, podran assistir-hi màxim 200 persones, que hauran d'estar assegudes mantenint la deguda distància de seguretat.

FASE 2

A la fase 2, a partir del 25 de maig, les mesures es relaxen lleugerament: es podran organitzar concerts amb un màxim de 50 persones en llocs tancats, encara que mantenint la limitació d'un terç respecte a l'aforament del local. En el cas que els recitals siguin a l'aire lliure, hauran de comptar amb un màxim de 400 assistents que també hauran d'estar asseguts.

FASE 3

Per fer el següent pas, el de l'anhelada fase 3, caldrà esperar el 8 de juny, i de nou en el millor dels escenaris possibles. Serà llavors quan les sales de concerts puguin reobrir amb un terç del seu aforament. Podran fer-se actes i espectacles en sales, amb menys de 80 persones i la meitat de l'aforament, i a l'aire lliure (incloent-hi activitats en parcs d'oci i temàtics), amb menys de 800 persones i meitat de l'aforament, assegudes i mantenint distància de seguretat.

FESTIVALS

Per les seves característiques, els festivals semblen tenir-ho més difícil encara. Fins al moment s'han suspès cites com el BBK Music Legends (Bilbao), La Mar de Músicas (Cartagena) o els madrilenys MTV Summer Day i Rock the Night. D'altres han optat per l'ajornament. Ha estat el cas del Primavera Sound, que es trasllada a agost, o el Vinya Rock, que se'n va a l'octubre. De moment no han anunciat les seves intencions altres grans festivals com el Sónar (juny) o el madrileny Mad Cool (juliol). Això sí: en una recent xerrada virtual, el director d'aquest últim, Javier Arnáiz, va qualificar la situació de "dramàtica", i ha situat les dates "més probables" de festival al 2021.

ACTUALITZACIÓ: Sónar, Primavera Sound, Jardins de Pedralbes i altres festivals han anunciat que traslladen les seves edicions al 2021.

Més preguntes?

- Teatres i cinemes: quan podrem tornar a seure a una butaca amb normalitat?
- Quan i com obriran les biblioteques i els museus?
- Quan podrem abraçar els nostres familiars i amics?
- Quan podré anar al bar o restaurant?

NO T'HO PERDIS: Barcelona podria obrir parcs i platges aquest cap de setmana

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Més de Time In

    Últimes notícies

      Publicitat