Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bacaro
© Iván MorenoBacaro

12 llocs del Raval per ravalejar de valent

El barri popular per excel·lència de Barcelona canvia a velocitat de creuer. Aquestes són les botigues i restaurants que ho demostren

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

El teixit social del Raval és tan fort com colorit. Aquest barri tan dens absorbeix onades d’immigració amb la fluïdesa d’un lloc acostumat a la diferència i intenta que la convivència sigui exemplar.

Al Raval, són constants les noves propostes de gastronomia, cocteleria i botigues, sempre estimulants, una excusa perquè hi tornis i el descobreixes de nou.

Menjar i beure

  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Cocteleries
  • El Raval
  • preu 2 de 4

El Two Schmucks l’han construït Moe Aljaf i A.J. White amb les seves pròpies mans. Amb material reciclat i suor. I van ampliant l’obra amb els calés que els proporciona el negoci. Un do it yourself bíblic que pot ser un bar popular i una cocteleria de nivell alhora. Fins i tot funciona com a cafeteria –garantia de 'Satan’s Coffee Corner'–, i un 'brunch' americà inenarrable. La carta de còctels, que canvia cada mes, és un catàleg de tècnica i creativitat digne de les barres més cool.

Robadora
  • Restaurants
  • El Raval

Quines croquetes. Es diuen Leopoldo, en honor al restaurant Casa Leopoldo, que va tancar fa uns mesos. Són cruixents per fora i tenen una cremositat interior gairebé sexual. Aquestes càpsules de plaer mereixen estar entre les millors de la ciutat. La Robadora és un restaurant marcat pel desig de convertirse en un punt de trobada gastronòmic ravalenc, un espai arrelat al barri. La seva carta (alerta amb el cebiche i el pop a la brasa) ha aconseguit actualitzar el mapa gastronòmic del Raval profund, tant en la forma com en el contingut: les seves tapes d’autor tenen el futur culinari del barri concentrat al seu suc.

Publicitat
Suculent / La Taverna del Suculent /4 amb 5
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

L’imperi Suculent ha redimensionat la gastronomia del Raval i ha clavat tres piques a una de les artèries del barri per a deliri de menjaires i guiris ben informats. A la rambla del Raval hi trobareu el restaurant d’abastament, el Suculent, per a dinars llargs. Just al costat, a la Taverna, podreu entregar-vos al vermut i les tapes –el tàrtar de llamàntol amb xips de pell de pollastre és d’un altre planeta–. I uns metres més enllà, entrareu a la dimensió vegetal del 4 Amb 5, un espai on la cosa va d’hort propi, veneració per la verdura i l’hortalissa i molta molta creativitat. Llegiu què en diu en Pau Arenós si encara teniu dubtes...

Bacaro
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Italiana
  • Ciutat Vella
  • preu 3 de 4

Hauria de guardar el nom i l’adreça d’aquest restaurant en una caixa forta submergida a tres mil metres de profunditat, però seria una llàstima que les seves receptes venecianes es perdessin come 'lacrime nella pioggia'. Aquí teniu un dels millors restaurants italians de Barcelona. El Bacaro rivalitza seriosament amb el Xemei i ofereix el plat de pasta més suculent que he tastat en els meus 40 anys de vida: uns passatelli fets a mà, amb tòfona, ceps i ruca, que són una experiència mística i només els podreu tastar en aquesta cripta.

Publicitat
  • 3 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Calidesa, elegància i romanticisme: al Lo de Flor en van sobrats, d’aquests ingredients, però no en tenen prou de crear atmosfera, i també aposten per una carta amb producte fresquíssim i de màxima qualitat, ajustada a preus més que raonables. Quan us posin la cremosíssima straciatella amb pa, tomàquet i oli, quan arribi l’albergínia a la parmesana a taula, quan surtin els musclos i les rillettes d’oca, sentireu sorolls inquietants: la vostra panxa parlant en llengües mortes.

Caravelle
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Al matí triomfa. És un dels pocs llocs de BCN on hi ha te matcha amb llet, factura el millor brunch del barri (visca la torrada amb alvocat i ou poché), s’ha especialitzat en un Bloody Mary potentíssim (demaneu també la michelada) i té un doctor cafeter que prepara cada tassa amb la cura d’un pintor miniaturista. Tasteu-hi el croissant: el fan allà mateix i és com mossegar el gluti a Margot Robbie o Bradley Cooper, això ja queda a gust del consumidor.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Bars i pubs
  • Bars de vins
  • El Raval
  • preu 2 de 4

Billar i còctels prèmium. El Dos Billares és un espai a descobrir, en el sentit més literal de l’expressió. Us costarà trobar-lo; està amagat al soterrani de la Casa Camper i molt poca gent sap de la seva existència, però el descens paga la pena. Els còctels de l’Archie Macías són creatius, complexos, únics. El Caribbean Club (Sitges, 5) i el Boadas (Tallers, 1) tenen els galons dels veterans, però per mi aquesta és la barra més moderna i audaç de tot el Raval.

Botigues

Discos Paradiso
  • Botigues
  • Música i entreteniment
  • El Raval

Amb permís de la llegendària botiga de vinils Wah-Wah, Discos Paradiso s’ha convertit en la nova droga dels col·leccionistes de plàstic i electrònica. Tot i la seva joventut, és la principal benzinera on s’abasteixen la majoria de DJs de l’escena barcelonina. El disseny de l’espai, minimalista, elegant i càlid, convida a una immersió a pulmó lliure en els calaixos plens de música. Un punt de trobada per a músics, melòmans i teòrics del techno. La joventut balla, i tant que sí, però balla al Raval.

  • Botigues
  • Decoració
  • El Raval

L’Anna i el Manuel s’han convertit en els principals proveïdors de coolness del barri. Com ho fan? Convertint la vostra casa en un episodi de 'Mad Men' amb els seus mobles vintage de disseny prèmium. La botiga del Raval és una bombolla retro, un túnel del temps del qual us resultarà impossible sortir sense tenir ganes de fumar als restaurants, posar-vos gomina fins i tot per dormir i sucar la magdalena en un old fashioned.

Publicitat
  • Botigues
  • Barcelona

A quatre passes del Nuovum original (a Pintor Fortuny fins al gener de 2020) ha obert una nova finestra al món del disseny ideal per a ments curioses i inqiuietes. La filosofia i posada en escena fa que reconeguem la mà de José Sevilla i el seu equip, que ens apropen als millors accessoris i complements d'autor del mercat.

Chök The Chocolate Kitchen
  • Restaurants
  • El Raval
  • preu 1 de 4

Diuen que dura cinc segons a la boca i tota una vida als malucs, però senyors, quins cinc segons! Cinc segons d’èxtasi i accés a un pla dimensional de plaer i felicitat, cinc segons de coloraines gràcies a la ingesta mística dels millors dolços que hàgiu tastat en dues i tres vides. El producte estrella és el chök, una rosquilla gurmet pecaminosa, però compte amb el dònut farcit, el crònut en totes les seves variants i el santíssim cacau, amb el qual no tenen por d’experimentar. De fet, tenen patates xips amb xocolata! Teniu pebrots de ruixar-les amb salsa Espinaler?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat