Després que Jeff Beck caigués del cartell, l’encarregat d’inaugurar el Mas i Mas Festival, que concentra l’oferta de música en viu de l’agost a Barcelona, és Paquito D’Rivera, ex-Irakere i pioner del jazz cubà (del 30 de juliol al 3 d’agost). Començant per ell i acabant per la sensació soul Aloe Blacc, que tancarà el festival al Palau el 29 d’agost, el Mas i Mas programa gairebé 300 concerts, amb gran pes del jazz i artistes com Lucy Lummis (5 d’agost), Freddy Cole (5 i 6 d’agost), Lucky Peterson (13 i 14 d’agost), el trio de Carles Benavent amb Giulia Valle (19 d’agost) i China Moses (20 i 21 d’agost), entre d’altres.
Una gran comèdia grega
El Museu d’Arqueologia de Catalunya s’ha empescat una manera ben curiosa i divertida perquè els nens i les nens entre 3 i 8 anys s’introdueixin en el món de l’arqueologia: amb una màscara, cada participant interpretarà el paper d’un personatge del museu i després d’assajar tindrà lloc la representació de l’obra de teatre... S’obre el teló!
Una de les grans alegries de l’estiu és que el cine també surt al carrer i es recuperen clàssics, alguns dels títols més interessants de la temporada i també pel·lis que difícilment arriben als circuits d’exhibició convencionals. L’exemple paradigmàtic d’aquest últim cas és el cicle Gandules del CCCB, que aquest estiu programa films que reflexionen sobre la immigració amb títols com 'La pirogue' (5 d’agost), 'I am from Chile' (13 d’agost) i 'Aquí y allá' (20 d’agost). Hi ha projeccions cada dimarts, dimecres i dijous a partir de les 22 h, del 5 al 21 d’agost; és gratis, però cal arribar-hi amb força temps d’antelació, ja que l’aforament del Pati de les Dones és limitat. També al Raval, a la plaça de Salvador Seguí, el cicle Puttanesca ofereix tots els diumenges d’agost a les 22 h pel·lícules relacionades amb la gastronomia, com ara la japonesa 'Ampopo' (3 d’agost), la grega 'Politiki kouzina' (17 d’agost) i la brasilera 'Estómago' (24 d’agost). A la platja de Sant Sebastià també trobareu cine pota negra: 'Frances Ha' (dijous 7), 'A liar’s autobiography' (dijous 14) i '4 mesos, 3 setmanes i 2 dies' (dijous 21) són alguns exemples del que hi podreu veure si hi passeu els dijous i els diumenges (fins al 24 d’agost). I si a més de la pel·li voleu alegrar-vos la vista amb una panoràmica de Barcelona, pugeu a la terrassa de l’Eurostars Grand Marina (Moll de Barcelona, s/n), on cada dijous fan cine a la fresca; entre les nostres favorites, 'REC' (12 d’agost) i 'Una pistola en cada mano' (16 de setembre).
Marqueu-ho a l’agenda: dimecres, rumba, Mercat Princesa. Aquest espai gastronòmic del Born, que aplega 16 restaurants en un palauet del segle XIV, tira la casa per la finestra cada dimecres entre les 12 i les 14 h i convida (sí, gratis) a un vermut i a un gilda al box Las Saladas. I si hi aneu a partir de les 18 h, hi podreu fer l’aperitiu mentre sentiu en directe els graciencs Ai Ai Ai... i a rumbejar!
La gastronomia és un art per si sola, però si, a més, hi afegim altres manifestacions culturals, el resultat és una experiència sensorial completa. Això és el que proposa ARTTE, un espai de 400 metres quadrats a l’Eixample on es preocupen tant del que menges com del que veus o escoltes. Aquest agost han preparat una sèrie de concerts, com el que reunirà la trompeta de Raynald Colom i el piano d’Aruan Ortiz el dijous 21 a les 20 h. L’entrada és gratuïta, però es demana una consumició obligatòria de 15 euros per persona.
Si necessiteu desintoxicar-vos de l’asfalt, La Caseta del Migdia, al costat del castell de Montjuïc, us ajudarà a oblidar-vos que sou a la ciutat. No hi busqueu sofisticacions: aquí no hi ha terres de tec, ni llums de disseny ni gandules ergonòmiques. Ara bé, no hi trobareu a faltar res d’això. L’encant d’aquest racó és precisament que ens trasllada a l’ambient d’una costellada d’amics... i la vista, esclar! De dimecres a diumenge, quan es fa fosc, hi ha sarau: el nostre preferit, les nits de sardines i rumba dels dimecres (amb reserva!).
Per primer cop, el Palau Güell, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco el 1984, s’afegeix als equipaments que obren les portes a les nits d’estiu. Esteu atents, però, perquè a l’agost només estan programades dues sessions –els dijous 14 i 28– que estan limitades a 50 persones. Durant dues hores, de 20.30 a 22.30 h, podeu fer una copa de cava amb música en directe mentre admireu de ben a prop les xemeneies multicolors del mestre Gaudí. Prepareu 35 euros.
Els aficionats al blues de Barcelona s’han hagut d’acostumar a peregrinar al Poble Espanyol, la little Spain de Montjuïc, d’ençà que les seves parets acullen l’Escola Taller de Blues de Barcelona i la Casa del Blues. Després de celebrar-s’hi al juliol el XII Festival de Blues de Barcelona, tots els dissabtes d’agost continuaran passant pel seu escenari artistes de la cada cop més frondosa escena blues local, com Oscar Rabadan & Blas Picon i Chino & The Big Bet (2 d’agost), A Contra Blues (16 d’agost) i l’Amadeu Casa Trio (23 d’agost), entre d’altres.
Obert (de nit) a l'estiu
Si us quedeu aquí a l’agost, podeu aprofitar per fer allò que no podeu fer la resta de l’any: sortir cada nit i donar-ho tot de dilluns a diumenge. D’opcions, no us en faltaran. Al Razzmatazz, a banda de les cinc sales que tenen fotent-li canya els divendres i dissabtes –per on passaran Vive La Fête i DJ Yoda–, teniu tres festes amb la garantia de The Bus: la dels dijous és una de les parades de Skrillex en el seu take over de Barcelona; els dilluns, Nylon, amb The Zombie Kids de residents i convidats com Waka Flocka Flame i Tommy Trash (18 d’agost), i els dimarts, Razz&Bounce, hip-hop, R&B i dancehall per on passaran Cut Killer, Grandmaster Flash i Tropkillaz. Si el que voleu són hits i que es deixin d’històries, aneu-hi els dimecres, que hi fan El Dirty. I els diumenges, o millor dit els Sundayzz, festes amb pedigrí internacional com Circus, de Liverpool, o la del segell Get Physical. Uns altres que tampoc no tanquen són els del Moog, que dins del Mas i Mas Festival programen, entre d’altres, Esplendor Geométrico, bRUNA, Timothy J. Fairplay, Morgan Hammer i una festa de la Red Bull Music Academy amb Sinjin Hawke, Zora Jones, Alizzz i Clip!.
Si sou més de guitarres, al Sidecar només aturen el rock i l’indie els diumenges, però no els retraurem el descans dominical. I com que Rachel Arieff tampoc no fa vacances, cada dijous fan Anti-karaoke. Tampoc descansa la Sala Apolo on trobareu saraus de qualitat de dilluns a diumenge. Si sou més de Gaixample, la terrassa de l’Axel us rebrà amb la piscina i els braços oberts set dies a la setmana.
Dempeus sobre el Mediterrani
Cada cop hi ha més gent que practica el 'paddle surf', o surf de rem. Si també vosaltres us voleu posar en forma i gaudir alhora del mar, podeu iniciar-vos amb les classes que organitza Surf House Barcelona, a la Barceloneta. En trobareu gairebé cada dia de la setmana i primer us donaran unes breus explicacions teòriques per després llançar-vos al mar. Són cap al capvespre i després de la sortida us convidaran a un suc. Atenció, que el 9, el 10 i l’11 d’agost, coincidint amb la lluna plena, es farà una sortida nocturna que acabarà amb un còctel. Reserveu a través del correu electrònic de contacte o trucant al 93 250 70 23.
També t'agradarà
Festes, terrasses, gelateries, activitats, escapades, platges... Les millors propostes per passar un estiu inoblidable Viu l'estiu a Barcelona Les millors piscines 11 llocs per a remullar-te a Barcelona Còctels refrescants Us proposem 10 còctels que us posaran contents i a la vegada us ajudaran a baixar la temperatura Ombres contra la calor Una ruta per jardins i carrers on protegir-se del sol Aquesta és la solució més ancestral i desesperada per als que no els han fet efecte les cerveses fredes, els polos i els ventalls: sortir al carrer i buscar l'ombra per alleujar la calor. N'hem triat deu sota les quals us sentireu com si fossiu a les portes del paradís. Allada Vermell Al carrer peatonal d'Allada Vermell hi ha bars i cantautors, però a l'hora de dinar s'hi respira molta calma. Si busqueu el racó idíl·lic, planteu-vos al número 12, davant d'aquells baixos salvatges, amb torretes i vegetació, un decorat que transporta al poble més remot. Us oblidareu que sou a ciutat... Jardins de la Universitat Els que hi van fer vida universitària i els fidels a Els vespres de la UB coneixen els jardins de la Universitat com si fossin casa seva. Si no us hi heu deixat perdre, ara és el moment: no oblideu una lectura, un repelent per als mosquits i a gaudir del silenci, o la vegetació exòtica d'aquest petit pulmó de l'Eixample. Carrer d'en Carabassa Si haguéssim de triar el carrer del Gòtic escolliríem el d'en Carabassa. Per fotogènic, per les passejades sota els ponts i les façanes seny
Tothom a l'aigua! A les platges de Barcelona us podeu relaxar al sol, remullar-vos o fins i tot prendre una copa a la llum de la lluna Platja de la Barceloneta Juntament amb la de Sant Sebastià, la platja de la Barceloneta és la més gran i la de més tradició de la ciutat. Pren el seu nom del barri marítim per excel·lència, aixecat el segle XVIII pels barcelonins expulsats de la Ribera després del 1714. La Barceloneta ha presumit de passat mariner, però també ha estat fortament vinculada a les indústries de la metal·lúrgia i el gas, com posen en evidència alguns dels noms que romanen a la zona com l’espigó del Gas que divideix la platja en dos. La construcció del passeig Marítim va permetre, a finals del segle passat, unir aquest antic barri amb el Port Olímpic. També va fer desaparèixer els populars xiringuitos on els barcelonins feien la paella dels diumenges abans del furor olímpic. Ara podeu trobar un altre tipus de restaurants i serveis sota els porxos del nou passeig. Longitud: 422 metresTransport: Bus 10, 14, 16, 17, 36, 39, 40, 45, 51, 57, 59 i 64; Metro L4 (Barceloneta i Ciutadella)Serveis: Aparcaments, lavabos, dutxes, servei de vigilància, suport a discapacitats, camp de Vòlei, àrea de jocs infantils, consigna, quioscos de begudes, restaurants, punt d'informació, lloguer de bicicletes, lloguer de para-sols i gandules. Platja de Sant Sebastià La platja de Ciutat Vella, al costat del Port, també comprèn el que històricament sempre s’ha conegut com a platja de Sant Miq
És cert que, a l'hora de parlar de platges, com menys a prop de Barcelona millor. Tot i així, no cal marxar molt lluny per a poder fer un bany amb mínimes condicions. Si no teniu temps –o ganes– d' allunyar-vos de la ciutat, dirigiu-vos a alguna d'aquestes platges, a menys de mitja hora de Barcelona, on podreu refrescar-vos en un tres i no res! El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigut amb 'Humor amarillo'? Doncs aquest fenomen ja dura segle i mig, com bé demostra l’exposició 'Japonisme. La fascinació per l’art japonès' al CaixaForum. Tot va començar el 1868, quan, després de segles d’aïllament, el Japó va reobrir els seus ports al comerç internacional. No avançaré esdeveniments, però al carrer de Ferran, per on ara passen la majoria de les manifestacions, hi havia fins a sis botigues de productes japonesos. I a Barcelona, dos museus dedicats a l’art japonès s’anunciaven a les guies turístiques. Hi havia grans col·leccionistes d’art japonès, com Josep Mansana, que va arribar a reunir més de 3.200 obres de gran qualitat.Deia que tot va començar el 1868. París va ser el gran centre comercial de produc
Ecològics, argentins, italians, catalans, mexicans... Recorrem Barcelona a la recerca dels millors gelats de cada barri! Oblideu l'aire i passar set, aquí teniu una selecció dels plaers gelats més autèntics de Barcelona. Originals, de procedències i facturacions diverses, tots tenen un tret comú: són deliciosos! Delacrem Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Si preferiu menjar i beure calent, probeu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo. Eyescream No pretenen ser els millors, però ofereixen un producte digne, simpàtic i sobretot innovador pel que fa a l’embalatge. Fan servir la tècnica del shaved ice cream gelat raspat asiàtic, amb textura entre gelat i sorbet– però amb producte i saborseuropeus. La cosa va així: treuen un dau de gelat i, com si fos un pernil, el tallen a llesques a màquina. Queda lleig. Solució? Afegir a la massa informe dos ulls de sucre i servir-lo en plat, en una safata de cartró amb dos toppings. Mirar fixament als ulls un gelat de cheesecake amb galetes Oreo i xocolata és un plaer tan pervers com culpable. Snömelk Encara que aquest terme sembli un disc de Sigur Ros –Snömelk és la contracció de ‘neu’ i ‘llet’ en suec– i l’estètica tiri cap als acabats nòrdics gamma alta, som davant una geladeria italiana: els bonics pozzetti arrenglerats ho revelen. N
Discover Time Out original video