Irene Reig
Foto: CASA SEAT
Foto: CASA SEAT

Coses per fer gratis a Barcelona el cap de setmana

Concerts, cinema, mercats i festes. L'agenda cultural de Barcelona està plena d'activitats gratuïtes

Escrit per: Rita Roig
Publicitat

Ai, les activitats gratis a Barcelona! Són com trobar una agulla en un paller? Afortunadament per a les nostres butxaques, no. Cada setmana tenim un munt de plans que no us costaran ni un cèntim i que responen a les vostres inquietuds culturals. Des de concerts i festes a clubs a mercats, fires, exposicions, passis de pel·lícules, obres de teatre i activitats infantils. I molts d'ells cauen en cap de setmana! Seguiu aquesta llista i, a més de gaudir, estalviareu!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Activitats gratis per al cap de setmana

  • Art
  • Sarrià - Sant Gervasi
Busqueu un regal per a Sant Jordi que arribi al cor? Feu esperar una mica els vostres éssers estimats i convideu-los el dia 24 d’abril a la inauguració de Dins de la mirada al vestíbul de l’hotel Torre Melina Gran Meliá: una mostra d’arquitectura efímera que ret homenatge a la pintura del gran Rembrandt, fruit de la col·laboració entre el Gran Meliá i el Museu Nacional Thyssen-Bornemisza. Estarà disponible fins al 4 de maig i també s'acompanyarà de tapes gastronòmiques.La instal·lació interactiva en honor al pintor del segle XVII ha estat dissenyada per alumnes de l’IED de Madrid i consisteix en una cúpula efímera amb llums, ombres, miralls i fotografies que submergeix el visitant en una experiència barroca contemporània.Assaboriu les obres de RembrandtLa gastronomia és un art. I si l’art es convertís en plat? El restaurant L’Amaranta del Torre Melina captura l’essència de les obres de Rembrandt i la transforma en dues tapes. El bou escorxat està fet a base de carn rossa gallega, bolets, salsa holandesa i una esfera de pa negre, acompanyada d’un Whiskey Sour picant. En canvi, Llums i ombres és un dolç: una mousse de stroopwaffle amb gelat de caramel salat, servida amb xampany.Conferència gratuïtaEl dimecres 30 d’abril a les 18.30 h se celebrarà una ponència oberta al públic, impartida per l’historiador Damià Amorós i Albareda. A més, en acabar, podreu tastar les tapes de franc. Us apunteu a aquesta celebració de l’art i la gastronomia?
Contingut patrocinat
  • Què fer
La Fira Internacional del Disc de Barcelona celebra la seva 38a edició els dies 2, 3 i 4 de maig de 2025 a la cèntrica Estació del Nord. Aquesta fira, que se celebra des de principis dels anys 80, compta amb la mateixa organització des de l’any 2003, i es consolida any rere any com un esdeveniment imprescindible dins del panorama musical europeu. Amb gairebé quaranta anys d’història, es manté com la fira més important d’Espanya en el seu àmbit i figura entre les tres millors d’Europa. A més, lidera a escala continental diverses activitats, destacant per la qualitat dels expositors i pel volum de negoci que genera per empresa. Una edició especialment internacional Durant tres dies, la Fira del Disc transforma l’Estació del Nord en un autèntic pastís per a col·leccionistes, melòmans i professionals del sector. L’edició d’enguany reuneix prop de 170 expositors vinguts d’arreu del món, incloent-hi els Estats Units, Alemanya, Itàlia, Veneçuela, els Països Baixos, el Regne Unit i diverses regions de l’Estat espanyol.Els visitants hi troben propostes i preus per a tots els gustos: vinils de totes les èpoques i gèneres, CDs, cassets, llibres, revistes, pòsters, marxandatge musical i edicions rares o de col·leccionista. També hi ha promocions exclusives, com articles per 1 o 2 euros. 
Publicitat
  • Art
  • El Gòtic
L'exposició 'Dones de paraula', comissariada per Maria Garganté i disponible fins al 25 de maig de 2025 al Museu Frederic Marès, explora la reivindicació de la paraula des d'una perspectiva femenina. Tot i que el llenguatge ha estat històricament dominat per homes, s'aprèn principalment de la mare, qui transmet la capacitat de comunicar, interpretar i mediar. L'exposició destaca com la paraula femenina ha estat sovint oculta, negada o desacreditada en la història, la literatura i els relats bíblics i mitològics. La mostra es divideix en tres àmbits. La primera s'anomena 'Virtut o vici: el llegat de les dones lectores i escriptores', la segona, 'De santa Anna a Maria: la transmissió del coneixement matern', i la tercera, 'La paraula negada: l’ocultació i qüestionament de la veu femenina.' Protagonistes com Santa Teresa de Jesús, Santa Anna, Maria Magdalena o les sibil·les exemplifiquen l'apropiació de la paraula com a acte d'afirmació i llibertat. Es reivindica la necessitat d'una genealogia femenina que reconegui aquestes veus com a referents, posant en relleu el valor de l’ordre simbòlic matern i la resistència cultural de les dones a través de la paraula. Amb un marc històric centrat en els segles XVI al XVIII, l'exposició traça vincles amb el món contemporani per visibilitzar la rellevància d’aquest llegat avui. Per aquest motiu, la selecció d'obres és diversa i sorprenent. Parteix de peces com una Immaculada Concepció de Luis Fernández de la Vega de la col·lecció...
  • Art
  • El Raval
El Virreina Centre de la Imatge acull, del 8 de febrer a l’11 de maig de 2025, l’exposició I després de Le Corbusier? Michel Ragon, dedicada a les relacions entre Michel Ragon (Marsella, 1924 - Suresnes, 2020), un dels crítics d’art i arquitectura més influents de la segona meitat del segle XX, i el Grup Internacional d’Arquitectura Prospectiva (GIAP), fundat el 1965 a París per joves arquitectes com Yona Friedman, Paul Maymont, Ionel Schein, Nicolas Schöffer, Walter Jonas i Georges Patrix. Comissariada per Fernando Marzá i Neus Moyano, la mostra explora el pensament anarquista llibertari de Ragon, present tant en les seves investigacions sobre literatura proletària com en el seu interès per la ciutat com a motor de canvi social, seguint l’herència de Le Corbusier. Ragon i el GIAP van anticipar qüestions actuals com l’urbanisme participatiu, l’agricultura de proximitat i l’habitatge social. L’exposició es basa en el fons Ragon, dipositat als Archives de la Critique d’Art de la Universitat de Rennes.
Publicitat
  • Cine
  • Infantil
  • El Raval
El CCCB continua amb el seu programa Cinema 3/99, una iniciativa que ofereix cinema familiar amb una selecció de vuit curtmetratges. Els dies 1 o 2 de març, 12 i 13 d'abril i 3 i 4 de maig, el CCCB presenta El bosc encantat, una col·lecció de deu films que ens endinsen en la profunditat del bosc i els seus misteris. Cinema 3/99 és un programa semestral que es renova amb temàtiques innovadores, sempre pensant en un públic divers i intergeneracional. Des de la seva creació, el programa ha explorat temes com la diversitat de les criatures de la natura (març-maig 2022), els jocs i les joguines (octubre-novembre 2022), la música (març-maig 2023), i més recentment, l'aigua (setembre-novembre 2023).  Els curtmetratges inclosos en aquesta edició són obres de reconeguts cineastes internacionals com Jonathan Schwartz, Dóra Keresztes, Alisi Telegut, Xiana do Teixeiro, Anu-Laura Tuttelberg, Ute Aurand, Detel Aurand, Evelyn Lambart i Zdeněk Miler. En aquests films aprendrem sobre l'equilibri dels ecosistemes i la biodiversitat, com podem enfortir el nostre vincle amb la natura i com ho feien les cultures ancestrals.  Algunes de les projeccions són Long Live Mountains d'Alisi Telegut, un curt on pintures fetes a mà es fusionen amb flors i plantes reals per crear un món màgic on natura i art es connecten en perfecta harmonia. També hi ha Fadenspiele 2 d'Ute Aurand i Detel Aurand, on un bosc nevat es transforma amb l’arribada de la primavera en un espectacle de colors i formes en...
  • Música
  • Clàssica i òpera
  • Ciutat Vella
Els primers diumenges de mes, entre octubre i juliol, el Palau de la Generalitat acull una proposta dins la temporada de Concerts de Carilló, a càrrec d'Anna Maria Reverté, carillonista titular del Palau. En aquesta ocasió, comptarà amb la presència de la mezzosoprano Montserrat Bertral per oferir un programa que s'ha titulat 'Les Nuites d'Été. La mélodie francesa i l'art de la suggestió', que inclou peces de Massenet, Berlioz, Satie, Fauré, Debussy i Poulenc. L'entrada és lliure però cal fer la reserva de les invitacions a través de la pàgina web presidencia.gencat.cat/carillo o bé trucant al 012.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat