Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Irene Reig
Foto: CASA SEAT

Coses per fer gratis a Barcelona el cap de setmana

Concerts, cinema, mercats i festes. L'agenda cultural de Barcelona està plena d'activitats gratuïtes

Rita Roig
Escrit per
Eugènia Sendra
i
Rita Roig
Publicitat

Ai, les activitats gratis a Barcelona! Són com trobar una agulla en un paller? Afortunadament per a les nostres butxaques, no. Cada setmana tenim un munt de plans que no us costaran ni un cèntim i que responen a les vostres inquietuds culturals. Des de concerts i festes a clubs a mercats, fires, exposicions, passis de pel·lícules, obres de teatre i activitats infantils. I molts d'ells cauen en cap de setmana! Seguiu aquesta llista i, a més de gaudir, estalviareu!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Activitats gratis per al cap de setmana

  • Què fer
  • Mercats i fires
  • preu 0 de 4
  • Fort Pienc
El Mercat dels Encants és un dels mercats més antics d'Europa, que data des del 1300 a la ciutat. Va començar la seva activitat a les portes de la muralla de Barcelona que, des del seu origen tenia el punt d'informalitat i llibertat que encara manté. Ha passat per moltes ubicacions com la Rambla de les Flors, el carrer Dos de Maig i en l'actualitat, a la Meridiana sobre un edifici lluent de Fermín Vázquez.  Hi ha més de 300 parades de roba de tots els estils i preus, antiguitats, ceràmica, outlets i una zona de restauració amb 9 restaurants per poder gaudir de tota la jornada al mercat. A més, dilluns, dimecres i divendres podreu acudir a les subhastes que es fan a primera hora del matí, de 8 a 9 h. Els Encants són l'únic mercat d'Europa que encara practica el model de subhastes on els mercants posen a la venda productes únics que un cop es venguin, no es posaran a la venda del públic general. 
  • Art
  • preu 0 de 4
  • Eixample
El nou espai dedicat a l'art contemporani de la galeria Mayoral s'estrena, sota la direcció artística de la crítica i comissària Joana Hurtado, amb aquesta exposició anomenada 'Mater'. La mostra reuneix obres de cinc artistes que han treballat amb la matèria, han explorat els límits dels materials amb els quals creen i reflexionen sobre conceptes de rabiosa actualitat com la migració o la societat de consum.  Són 9 peces de grans dimensions i de colors llampants que es mouen entre la instal·lació, l'escultura i la performance, de les artistes Carolina Caycedo, Pia Camil, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximénez. 
Publicitat
  • Música
  • preu 0 de 4
  • Sant Andreu
La 15a edició del Barcelona Districte Cultural apropa als Centres Cívics de Barcelona fins a 235 espectacles gratuïts del 8 de febrer al 27 d'abril. A banda de les funcions de teatre, circ i dansa, hi haurà els concerts de l'autora de pop lluminós Carlota Flâneur, de la pianista de flamenco-jazz Miranda Fernández, de la cantautora madrilenya Eva Sierra i de la rapera manxega Bewis de La Rosa.  També hi seran el grup de flamenc Los Aurora, la potent banda de soul i de funk Marina BBFace & The Beatroots que presentarà les cançons del que serà el seu nou àlbum, i Ruïnosa y las Strippers de Rahola, que recuperen el punk rock a l'estil dels New York Dolls amb una proposta irònica i plena de diversió.  Com aconseguir les invitacions L'entrada és gratuïta, però heu de reservar-la amb antelació al web del Barcelona Districte Cultural. A sota teniu els detalls amb les dates i els llocs de tots els concerts! Si voleu saber qui més toca de franc a Barcelona pròximament, podeu consultar la nostra llista de concerts gratis a la ciutat. 
  • Art
  • preu 0 de 4
Les obres de Joan Brossa dialoguen amb la llum en aquesta exposició de la Galeria Santa and Cole. Comissariada i dissenyada pel mestre de la llum Antoni Arola, la mostra configura una experiència expositiva que intensifica la lírica de les obres de Brossa. L'artista, que va destacar per la seva mirada lliure i desacomplexada, va aconseguir aproximar-se a la poesia, tradicionalment ancorada al món literari, des d'una òptica visual, i a l'exposició es mostra una selecció de les seves obres seriades, amb la intenció de donar continuïtat al desig del poeta de posar-se a l'abast de tothom. Són 18 peces d'obra gràfica i 30 objectes seriats, tots originals i disponibles des de 900 euros. 
Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Què fer
  • Exposicions
  • preu 0 de 4
  • Dreta de l'Eixample
  • Crítica de Time Out
L'homenatge que Núria Feliu (1941-2022) mereixia ha arribat en forma d'una gran exposició al Palau Robert comissariada per Òscar Dalmau i amb guió de Julià Guillamon. Aneu-hi, perquè sovint la importància musical i artística de la Feliu en aquest país ha quedat una mica tapada pel personatge. Organitzada en cinc sales i per ordre cronològic, la mostra comença al seu barri de Sants, on venia llegums al mercat, però de seguida descobrim la Feliu que s'inicia amb la companyia Teatre Experimental Català i amb el grup de música ie-ie Donald Duc.  Ben aviat, el 1965, fitxa per Edigsa i esdevé una pionera del jazz no només a Catalunya sinó a tot l'Estat. En l'interval de dos anys publica sis discos del gènere amb músics de primera fila (i Tete Montoliu, esclar) i adaptant el repertori nord-americà. Aquí resulta impressionant veure alguns dels discos de la seva col·lecció personal (de Sinatra amb Count Basie, Coltrane i Johnny Hartman, Duke Ellington, Ella Fitzgerald...). A l'exposició també veiem el seu vessant d'activista i d'icona pop Però no només de jazz s'alimentava la Feliu, sinó també de musicals (viatjava a Londres, Nova York i París a veure'ls i tornava amb els discos per adaptar-los) i música de cinema (va fer un single amb 'Jesus Christ superstar' a la cara A i 'Emmanuelle' a la B), però també va recuperar el bolero i el cuplet i va ser una gran emprenedora (no us heu inventat res Bad Gyal i Rosalía): Després d'aconseguir fitxar per Hispavox cantant en català, decideix tr
  • Què fer
  • Festivals
  • preu 0 de 4
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
L'exposició 'Carles Santos. I ara, què?' és una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló en col·laboració amb Elena Lasala. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix un recorregut per descobrir la vida i obra d’un músic rara avis el llegat del qual, avui dia, ens continua fascinant per la llibertat creativa que transmet. La mostra és la peça central de Primavera Santos, una iniciativa de La Brossa que compta amb la complicitat de la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona que celebra l'obra polièdrica de Santos i la projecta en l'actualitat. La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós. 'Carles Santos. I ara, què?' és un dubte que es llença al buit després que Brossa li preguntés a Santos què volia fer a més de ser pianista: aquesta qüestió va marcar les obres de l'artista de Vinaròs, que va passar de l’academicisme ortodox a una experimentació avantguardista. Aquesta és la primera exposició dedicada a la figura del músic després de la seva mort l'any 2017 i es divideix en tres sales amb el bar inclòs i set àmbits conceptuals que guien la mostra des de l'inici de la seva trajectòria fins a la transformació del creador. La investigació d'Ona Balló exhibeix una àmplia selecció de partitures, fotografie
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat