Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Irene Reig
Foto: CASA SEAT

Coses per fer gratis a Barcelona el cap de setmana

Concerts, cinema, mercats i festes. L'agenda cultural de Barcelona està plena d'activitats gratuïtes

Rita Roig
Escrit per
Eugènia Sendra
i
Rita Roig
Publicitat

Ai, les activitats gratis a Barcelona! Són com trobar una agulla en un paller? Afortunadament per a les nostres butxaques, no. Cada setmana tenim un munt de plans que no us costaran ni un cèntim i que responen a les vostres inquietuds culturals. Des de concerts i festes a clubs a mercats, fires, exposicions, passis de pel·lícules, obres de teatre i activitats infantils. I molts d'ells cauen en cap de setmana! Seguiu aquesta llista i, a més de gaudir, estalviareu!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans gratis de Barcelona

Activitats gratis per al cap de setmana

 • Música
 • Festival de música
 • preu 0 de 4
 • Eixample
L'exquisit cicle d'artistes emergents previst per l'edició d'enguany d'Els Vespres d'Hivern, actuen tots els divendres de febrer amb entrada gratuïta i reserva prèvia. El cartell d'aquesta darrera edició compta amb la mallorquina Júlia Colom, l'artista multidisciplinari Alvaro Sola, el duet lisboeta Golden Slumbers i la parella d'artistes Grauwi i Marta Cascales, que actuaran al Paranimf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona entre el 3 i el 24 de febrer. Com reservar les entrades gratis d'Els Vespres d'Hivern? Les invitacions estaran disponibles al públic a partir del dijous 19 de gener pel primer concert, a partir del 26 pel següent, del 2 de febrer pel tercer i a partir del 9 de febrer per l'últim. Per reservar les entrades pots anar aquí.    Qui actua als Vespres d'Hivern? Divendres 3 a les 20 h, les tonades mallorquines i la sensibilitat pop de Júlia Colom obriran la llauna del cicle de concerts. Una mescla de tradició i modernitat que l'artista utilitza per mostrar el seu món interior a calidesa i intimitat.  Divendres 10 a la mateixa hora, Alvaro Sola presentarà la seva proposta flamenca amb 'Puñales', una història de desamor inspirada en els set dolors de Maria. Un flamenc igual de profund i més actual amb la barreja de sons electrònics.  El 17 de febrer, el duet format per les lisboetes Margarida i Catarina Falcão, Golden Slumbers omplirà el Paranimf amb harmonies vocals i guitarres. Les seves cançons parlen d'amor, de dinàmiques familiar i de feminitat
 • Què fer
 • Festivals
 • preu 0 de 4
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
Poblenou, el districte més innovador de Barcelona, torna a ser la seu del Festival Llum BCN, que se celebra del 3 al 5 de febrer amb 15 instal·lacions de professionals i també amb la participació de 15 escoles d'art, disseny, il·luminació i arquitectura. Passejant pels carrers us anireu trobant amb les instal·lacions, que funcionaran cada dia a partir de les 18.30 h i fins a les 23.30 excepte diumenge, quan es clausurarà el festival a les 23 h. L'esdeveniment busca, a través dels projectes del festival, respostes a reptes col·lectius, com la crisi climàtica o com ha canviat la nostra relació amb l'energia, amb noves eines i maneres de fer. Les propostes d’aquesta nova edició plantegen icones urbanes energèticament autosuficients, com 'Another Moon' del coreà Kimichi and Chips, una lluna que flotarà dibuixada per làsers alimentats exclusivament amb energia solar o l'obra de l'holandès Thijs Biersteker, que ens presenta 'We Harvest Wind', una escultura cinètica interactiva alimentada per forces eòliques. D'altra banda, la dimensió més festiva i celebradora de Llum BCN es deixarà sentir per tot el Poblenou en intervencions obertament lúdiques, com els enormes inflables immersius d’Architects of Air, i el 'street art' monumental de SpY, una estrella internacional en aquesta escena. A més, hi haurà altres activitats com jornades per conèixer els artistes. L’accés a tots els espais és gratuït i podeu ja us podeu descarregar el seu mapa de llum per veure el recorregut per les instal
Publicitat
 • Què fer
 • preu 0 de 4
 • Gràcia
A les exposicions de CASA SEAT es cou cultura en tots els formats. I aquesta vegada ha dedicat la primera exposició de l’any, ‘Superficie Absoluta’, a la unió del disseny de productes industrials de CUPRA amb l’art contemporani. CASA SEAT ha obert les portes a l’art perquè envaeixi tots els seus racons amb una mostra comissariada per Patrizia Catalano i Maurizio Barberis de HoperAperta que recull una vintena d’obres originals d’artistes com Mariano Martín, Cristina Fiorenza, Alfonso Femia i Carmelo Zappulla. Els diferents espais d’aquest modern i singular edifici s’han convertit en un itinerari que explora el paper de la superfície per transmetre experiències sensorials que inspiren els dissenys de la marca CUPRA. Si recorreu les tres plantes de l’edifici, podreu veure com l’art en diversos formats i llenguatges es relaciona amb el disseny industrial de les peces creades per l’equip de CUPRA. Podreu visitar l’exposició gratuïtament a partir del 30 de gener a l’horari d’obertura de l’espai. No us ho perdeu!
Contingut patrocinat
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • Dreta de l'Eixample
'Crims' és un dels podcasts més exitosos del país i un programa de televisió que ha batut rècords d'audiència. I ara, 'Crims' també és una exposició que consisteix en un recorregut immersiu per les Sales del Palau Robert, per conèixer en profunditat els casos més recents de la crònica negra que s’han convertit en capítols del programa de televisió. I com és per dins aquesta exposició? Doncs la mostra consisteix en una experiència física i interactiva que permet als visitants interactuar amb els diferents casos i conèixer els tres punts de vista que sempre són presents a 'Crims': el de l’entorn de les víctimes, el dels criminals i el dels que els investiguen. L'exposició permet conèixer la ment dels assassins i els mètodes de treball dels investigadors, i ofereix al públic la possibilitat de seure en una taula d'interrogatoris o participar en una ronda de reconeixement policial. Al final de la mostra, els visitants podran entrar a l'habitació oculta de l'exposició, això sí, només si han guanyat el joc de pistes interactiu -accessible a través d'un codi QR- que els convida a resoldre enigmes amagats a totes les sales de la mostra. 
Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Les fotografies que Jordi Pol va fer de Barcelona plasmen la vida de barri i dels carrers de la ciutat. L'Arxiu Fotogràfic de Barcelona exposa la col·lecció dels anys 80 del fotògraf en una mostra gratuïta que durarà fins al 14 de maig de l'any vinent.  El barceloní va treballar amb el Centre Internacional de Fotografia Barcelona fotografiant espais de la ciutat per tal de mostrar amb una única imatge quina era la situació dels barris i de la vida que portava la seva gent, apropant-se al Raval i la Ribera. Tot aquest material es troba a l'Arxiu des del 2019 i ara estarà disponible pels visitants. 
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • El Raval
La faceta desconeguda del director portuguès Oliveira surt a la llum amb aquesta exposició que estarà a la Filmoteca de Catalunya fins al 28 de febrer. El recull de més de cent fotografies -que va fer el cineasta entre els anys 30 i 50- mostra l'estil amb què dirigia la composició d'imatge de les seves pròpies pel·lícules.  La seva carrera com a cineasta va directament relacionada amb el seu interès per la fotografia i l'experimentació amb aquesta que va fer durant un període de la seva vida. La composició, l'enquadrament i l'abstracció de conceptes són alguns dels elements més comuns a les peces que s'exposen a 'Manoel Oliveira, fotògraf'.  Els protagonistes de les imatges són paisatges, escenes quotidianes de carrer, persones, detalls de la ciutat i edificis, efectes de llum i contrastos... A més, molts dels seus projectes que no van ser finançats també veuen la llum amb aquesta exposició gràcies a les fotografies que va fer d'espais i escenes per inspirar-se per als seus films.  L'exposició és gratuïta i està oberta de dimarts a diumenge en diversos horaris. 
Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • El Raval
Les costes d'Espanya, Portugal i França van quedar tacades la tardor del 2002. El petrolier Prestige es va enfonsar prop de la costa de Finisterre abocant al mar 77.000 tones de fuel que va acabar arribant a la costa. Amb motiu del 20è aniversari de l'accident natural, el Museu Marítim de Barcelona inaugura una exposició que aborda els fets succeïts relatant com va afectar l'enfonsament a l'economia pesquera de la zona i posant una mirada ecologista i sostenible amb el medi ambient.  L'exposició estarà disponible fins al juny de l'any vinent i estarà disponible al Mirador del Museu, de 10:00 h del matí a 20:00 h de la nit. 
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • El Gòtic
Aquest 2022 farà 190 anys que el cos de bombers de Barcelona va iniciar la seva activitat de protecció a la ciutadania i espais d'incendis i altres catàstrofes. Des del MUHBA i en col·laboració amb el cos, han volgut fer un recorregut per tots els anys en actiu a la ciutat amb l'exposició 'Protegir Barcelona'. Amb fotografies i panells, la mostra fa un viatge pels principals incendis que han afectat la ciutat comtal, la història del cos de bombers i sobretot, la feina de prevenció d'incendis.  Estarà disponible fins al maig de l'any vinent i serà d'accés lliure per a qui vulgui. Des del museu ofereixen visites comentades en dates especials que podeu consultar aquí. A més, la iniciativa de donar a conèixer el cos de bombers no només es podrà veure en aquesta exposició sinó que també hi ha altres activitats i jornades de xerrades i visita al cos. Tot el programa d'activitats que complementen l'exposició està disponible a la web de l'Ajuntament de Barcelona o al díptic següent.
Publicitat
 • Què fer
 • Exposicions
 • preu 0 de 4
 • El Raval
El CCCB presenta 'La comiquera': un espai de lliure accés que funciona alhora com a un espai de tallers i un punt de lleure per experimentar amb el llenguatge del còmic, on es pot dibuixar, participar en tallers conduïts per les autores de la mostra i altres convidats del món del còmic independent, consultar llibres i 'fanzins' i jugar en família. A l’espai pensat per dibuixar s’hi troben materials de dibuix i recursos pensats per experimentar amb el llenguatge del còmic i les possibilitats de la narració seqüenciada: una pantalla interactiva i les propostes de Núria Inés, el 'jardí de personatges' i la 'ruleta gràfica', que conviden a crear, jugar i començar a trencar la por al full en blanc dirigida a tots els públics. A la biblioteca s’hi poden consultar els llibres de les 9 autores de 'Constel·lació gràfica'. Finalment, a l’espai 'La comiquera' també hi té lloc una programació de tallers, per a adults i per a infants, amb autores de la mostra i altres convidats del món del còmic independent. Totes les activitats de son gratuïtes, excepte els tallers, que tenen un preu de sis euros.
Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat