Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Portes obertes i activitas per celebrar el Dia dels Museus 2021 a Barcelona
Jardí botànic de Barcelona
Shutterstock Jardí botànic de Barcelona

Portes obertes i activitas per celebrar el Dia dels Museus 2021 a Barcelona

El 18 de maig se celebra a tot el món el Dia Internacional dels Museus, aquestes són les activitats que tindran lloc a Barcelona

Per Erica Aspas
Advertising

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, una celebració que té lloc arreu del món, també a Catalunya. Sota el lema 'El futur dels museus: Recuperar i reimaginar', l'edició d'aquest any convida als museus, als professionals que hi treballen i a les comunitats d'artistes a pensar i a crear noves pràctiques encaminades cap a nous models de negoci, amb solucions innovadores que donin resposta als reptes socials, econòmics i mediambientals dels nostres dies. 

A Barcelona, són molts els museus i institucions que han preparat jornades de portes obertes i activitats especials para celebrar el Dia Internacional dels Museus. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona.

Museu Nacional d'Art de Catalunya
Foto: Pere Vivas

MNAC

Museus i institucions Art i disseny Sants - Montjuïc

Jornada de portes obertes de 10 a 20 hores on podreu visitar la col·lecció del museu i les exposicions temporals 'La guerra infinita', 'Diàlegs intrusos. Tot és present' i 'RE-PARAR' d'Svantje Busshoff.

Des del museu us conviden a viure l'experiència a través de dues activitats autònomes: 'Crims artístics: assassinat de cambra', un itinerari autoguiat per les sales de Renaixement i Barroc on haureu de resoldre un assassinat; i la canalla podrà fer de detectiu amb 'Els enigmes del Museu Nacional'.

Portes obertes al Museu de Ciències Naturals i al Jardí Botànic

Museus i institucions Història natural El Besòs i el Maresme

A més de les jornades de portes obertes que el Museu de Ciències Naturals va oferir per celebrar la Nit dels Museus, el dia 18 també podreu visitar les seves instal·lacions de franc de 10 a 19 hores, així com el Jardí Botànic.

A més, el Museu participa en el #DIM2021 en la difusió de les ciències naturals junt amb la xarxa de museus de ciències naturals de Catalunya, amb  la campanya 'Youtubers als Museus'. Natàlia Möller, apassionada de la natura, ens descobrirà el Jardí Botànic de Barcelona i l’exposició 'Més que abelles'.

Advertising
Exposició Mart. El mirall vermell, al CCCB
Foto: CCCB

Visita gratis 'Mart. El mirall vermell'

Art CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval

L'exposició 'Mart. El mirall vermell' estarà oberta al públic, amb entrada gratuïta, d'11 a 20 hores, amb reserva prèvia. L’exposició, que coincideix amb l’arribada de tres missions espacials a Mart, explora la creació artística, literària i científica al voltant d’aquest planeta convertit en musa, des de l’antiguitat i fins a les investigacions més recents. Entre el mig miler d’objectes que s’hi mostren –llibres incunables, escultures, dibuixos, còmics, pel·lícules, documents manuscrits, peces de col·leccionista...–, fins i tot hi ha un meteorit marcià!

Activitat Musicant Picasso
Foto: Museu Picasso

Musicant Picasso

Museus i institucions Ciutat Vella

El Museu Picasso de Barcelona participa amb un diàleg intergeneracional i entre disciplines. Joves compositors del Departament de Composició del Conservatori del Liceu han creat peces musicals a partir de les pintures de la col·lecció del Museu Picasso.

De 10 a 20 hores. Entrada gratuïta amb reserva obligatòria

Advertising

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Museus i institucions Art i disseny El Raval

D'11 a 19.30 hores podeu visitar el Museu i les seves exposicions en curs totalment gratis per celebrar el Dia dels Museus. Com és tradicional, es farà la venda especial MACBA BOOKS, on podreu comprar una selecció de llibres del MACBA a un preu únic de 6 euros a la llibreria del museu d'11 a 14 i de 15.30 a 19.30 hores.

Autòmat de la Sala de les Diversions del Museu Frederic Marès
Foto: Erica Aspas

Puja a les golfes del Museu Marès

Museus i institucions Art i disseny El Gòtic

L'escultor Frederic Marès col·leccionava tot el que queia a les seves mans, des de raspalls a gots d'òpera i gàrgoles. El 1944 va donar les seves col·leccions a la ciutat  i dos anys més tard s’inaugurava aquest museu situat en una part de l’antic Palau Reial dels Comtes de Barcelona, del qual es conserva el pati. Per celebrar el Dia dels Museus, us conviden a pujar a les golfes i visitar la nova Sala de les Diversions, amb autòmats, teatrets de paper, bicicletes... 

Advertising
Museu Marítim
Foto: Pere de Prada / Museu Marítim

Museu Marítim de Barcelona

Museus i institucions Història El Raval

Aprofiteu el Dia dels Museus per visitar el Museu Marítim, una joia arquitectònica ubicada a les Drassanes Reials i a les exposicions que ara tenen en cartellera. No inclou l'exposició dedicada a Escher. 

De 10 a 19 hores. 

Plaça del DHUB
© Maria Dias

Museu del Disseny de Barcelona

Museus i institucions El Parc i la Llacuna del Poblenou

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies. El dia 18 de maig el podreu visitar de franc amb reserva prèvia

Advertising

Museu de la Música

Museus i institucions Història Fort Pienc

El Museu de la Música també vol celebrar la gran festa dels museus amb una jornada de portes obertes, el dia 18 de 10 a 18 hores.

Recomanat

    Més de Love Local

      També t'agradarà

        Advertising