Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fight- Pizza
Oriol Malet

Pizza amb pinya? Fight!

A Time Out Barcelona ens barallem pels pros i els contres de la pizza hawaiana. És una genialitat afegir pinya a la recepta italiana o és una pràctica abominable?

Publicitat

La pizza és un plat al qual mai se li pot dir que no: formatge desfet, massa cruixent i uns quants 'toppings' per llepar-se els dits! Però, aquesta deliciosa massa italiana accepta tots els ingredients?

Dos 'time outers' analitzen els pros i contres de barrejar fruites exòtiques, coure-les al forn i modificar la recepta que agrada a tothom

Barrejar sense barallar-se

Barrejar sense barallar-se

Soc de barreges. Doble nacionalitat, hispano-argentí, i amb ascendència italiana, vaig aprendre a caminar a Bali i vaig signar el meu primer contracte a Buenos Aires. Amb aquest currículum, crec que si algú pot parlar de barreges poc convencionals és un servidor.

Aquests mixs-de-la-vida acaben amb la monotonia i pinten de color qualsevol persona grisa. El mateix passa amb la pinya a la pizza: mai un ingredient ha canviat tant una recepta com aquesta fruita. Ens podem conformar amb allò que tothom espera que demanem –una trista pizza quatre formatges–, o podem arriscar i, en un exercici de magnificència, demostrar que la pizza (i la vida) està plena de sabors, colors i opcions.

No és fàcil estar assegut amb amics o familiars observant-te, creuar la mirada amb el cambrer i demanar una pizza amb pinya –aka Hawaiana–, però, creieu-me, és el millor acte d’autoconfiança i llibertat que mai fareu. Cada cop som més els que ens atrevim a aixecar-nos i demostrar que l’opinió general no és l’única vàlida, i que els sabors clàssics poden millorar amb un toc exòtic.

Una societat dividida

Una societat dividida

Ni la independència, ni la lluita de classes, ni el futbol. L’única cosa que fractura la societat és la pizza amb pinya. Pels seus defensors i detractors no hi ha terme mitjà, no hi ha equidistància possible, ni tan sols els Comuns hi són en aquesta guerra despietada.

El món de les pizzes sempre ha estat complicat. La quatre formatges molts cops només en porta tres. De la quatre estacions encara no he entès quin tros correspon a la primavera, a l’estiu, a la tardor i a l’hivern. La pizza de KitKat, que van inventar fa poc, semblava una tifa de vaca on hi sucaves la massa, i l’aberració de les aberracions és la dantesca pizza amb pinya.

El seu inventor va ser el Sam Panopoulos, un grec que va marxar al Canadà amb 20 anys. Diuen que se’n va anar per buscar- se un futur millor; jo crec que el van fotre fora de Grècia a hòsties per haver creat aquest monstre. Per sort, no va seguir aplicant la seva creativitat a la cuina i la humanitat s’ha estalviat delicatessen com el iogurt de xoriço, l’entrecot amb salsa de Cacaolat o l’entrepà de béicon amb Nutella i gambes de Palamós.

Publicitat

Més fight!

 • Què fer
 • Activitats curioses

Raons per justificar i contrarguments d'una tradició que connecta art i devoció, però també folklore i proselitisme religiós

Publicitat
 • Botigues
 • Botigues de rebaixes

Vivim en la societat del consum, és un fet. Ens entusiasmen els descomptes, i el Black Friday se n'aprofita. Aquesta tradició directament importada dels Estats Units compta amb grans adeptes a treure la visa el quart divendres de novembre, però també amb detractors

 • Esports
 • Futbol

Un debat que traspassa les fornteres esportives, un club que simbolitza moltes coses, algunes més enllà de les estrictament futbolistiques, en el sentit possitiu però també en el negatiu.

Publicitat
Bono d'U2
 • Música
 • Rock i indie

El gran ídol, líder d'una de les bandes més populars del panorama del rock, Bono no només és un compositor d'himnes de referència de la ràdio-formula, és una personalitat pública molt exposada que desperta recels per la seva implicació en discutibles projectes a meitat camí entre la solidaritat i el treball de multinacionals

Publicitat
Els Jocs Olímpics, a favor o en contra? Fight!
 • Esports
 • Atletisme
Tots tenim un gran record de l'esdeveniment, viscut amb il·lusió i germanor. Però darrere de les medalles s'amaga la construcció d'un model de ciutat que té la seva part fosca. Fem balanç de l'aventura olímpica, analitzem pros i contres d'un episodi fonamental per comprendre la Barcelona i la Catalunya dels nostres dies.
Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat