Barcelona en 5 arrossos

Una selecció dels millors arrossos de la ciutat segons Òscar Broc
Cheriff
©Scott Chasserot Cheriff
Per Òscar Broc |
Advertising

Barcelona és capital arrossaire. Entre els millors arrossos de la ciutat podeu trobar receptes imprescindibles i també altres opcions per gaudir amb precisió de les millors paelles de la Barceloneta. I si us agrada el mar, tasteu els millors arrossos que podeu menjar a peu de platja entre per Barcelona i rodalia. Però aquest llistat és una selecció particular i precisa que il·lustra la passió arrossaire d'Òscar Broc. Culleres amunt!

 

Arroz Hofmann
© Maria Dias
Restaurants, Catalana

Arroz Hofmann: calçots, espardenyes i romesco

icon-location-pin Fort Pienc

On abans es trobava el Bistrot Hofmann, s’aixeca ara un nou espai (de la mateixa escuderia) que ret culte a l’arròs com si fos un déu 'lovecraftià', però no s’oblida d’altres plaers extradimensionals, com l’increïble steak tartar amb rosti de patata, ou i gelat de mostassa o els pèsols amb pop. La carta d’arrossos es divideix en especials, secs, caldosos i melosos: una jungla de gra que haureu d’explorar en més d’una visita. L’arròs de llagostins i pollastre de granja és una festa grossa, però em quedo amb la majestuositat de l’arròs de calçots, romesco i espardenyes: gustos concentrats, textura melosa, producte majestuós i cullerades ben plenes cap a la boca! Compte amb l’arròs d’Arroz: vol manar a Barcelona.

Restaurants, Cuina creativa

Dos Pebrots: Proto risotto

icon-location-pin El Raval

Tots els platets d’arròs que surten de la cuina liderada per Borja García -un dels millors xefs de Barcelona- són petites joies d’emocions concentrades que ens remunten als orígens de la cuina mediterrània. No obstant això, hi ha un miracle que cal destacar: el proto risotto, una recepta ancestral que apareix per primer cop al Libre de Coch, l’any 1520. Es tracta d’un arròs llaminer, untuós, amb un puntada de gust colossal; un arròs impregnat de pernil, lligat amb ou i esquitxat amb esferes de kefir de cabra. Per acabar d’adobar-ho, el plat arriba amb pètals de rosa en tempura per alternar-los amb les cullerades del manà: Dos Pebrots és un altre planeta.

Advertising
Restaurants, Mediterrània

El Racó de l'Agüir: Bacallà i coliflor

icon-location-pin Eixample

Aquest restaurant de tradició familiar i arrels alacantines és un somni per als amants del gra. L’arròs al forn de la casa el recordo com una bogeria: si no m’equivoco duia xoriç i pebrot vermell, i era contundent com un cop de puny de Mike Tyson. Però hi ha una variant a la carta que em va tornar particularment boig: l’arròs amb bacallà i coliflor. I no desconfieu de la senzillesa dels ingredients, és un dels millors plats que menjareu a Sant Antoni amb diferència.

Time Out diu
Big Kokka
© Cecilia Diaz
Restaurants, Japonesa

Big Kokka: Cranc de closca tova, coriandre i caldo de marisc

No em canso de recomanar aquest restaurant de cuina nikkei. La seva carta de delícies peruanes i japoneses mai no decep, sobre tot perquè juga amb una llaminadura que crea addictes. L’arròs verd amb coriandre liquat, cranc de closca tova i caldo de marisc és una erecció culinària garantida; un plat melós, colorit, equilibrat, amb una presència gens molesta del coriandre i el 'punch' del cranc per rubricar la feina. Si l’acompanyeu amb un Pisco Sour de la casa, veureu com també s’estova la vostra closca i fins i tot camineu cap enrere, com el bitxo que us acabeu de cruspir.

Advertising
Cheriff
@ Scott Chasserot
Restaurants, Mediterrània

Cheriff: Cloïsses i espardenyes

icon-location-pin La Barceloneta

El Cheriff és un dels restaurants que pugna per ser on es fan les millors paelles de Barcelona. No sabem si el millor, però són al 'top ten' de les paelles sens dubte. I molta gent s'atreveix a dir que fan les millors de Barcelona. Les seves paelles de peix són antològiques, i si us voleu clavar un luxe, demaneu la caldereta de llagosta.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com