Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 10 paelles espectaculars de la Barceloneta

10 paelles espectaculars de la Barceloneta

El restaurants clàssics del barri mariner de Barcelona especialistes en preparar plats que tenen l'arròs com a protagonista

Paella Can Solé
Per Manuel Pérez, Ricard Martín i María José Gómez |
Advertising

La Barceloneta és un autèntic paradís gurmet: s'hi poden menjar grans arrossos gràcies a uns restaurants que han vençut les modes i la sacsejada de la xancleta. Ho demostra aquesta llista amb 10 llocs que heu de visitar si presumiu de ser uns entesos de l'arròs.

No t'ho perdis: els 20 llocs per menjar i beure a la Barceloneta

1
Arròs 7 portes
Restaurants, Espanyola

7 Portes

icon-location-pin La Barceloneta

Un capítol obligatori en el llibre dels arrossos de Catalunya i els restaurants de Barcelona. La qualitat del seu arròs parellada (paella mixta sense ossos ni clova) agermana famílies barcelonines arregladetes i japonesos.

2
Restaurants, Mediterrània

Cheriff

icon-location-pin La Barceloneta

No us malfieu de la seva estètica senzilla; aquí fan un dels millors arrossos de la Barceloneta, al punt. Ara bé: la marca i el sofregit és potent, això no és un arròs insuls per acontentar turistes.

Advertising
3
Can Solé
@ Scott Chasserot
Restaurants, Mediterrània

Can Solé

icon-location-pin La Barceloneta

Inaugurat el 1903, aquesta institució de la Barceloneta ha fet feliç les panxes de diverses generacions de barcelonins, entre les quals es trobava la del gran Manuel Vázquez Montalbán. Els seus arrossos caldosos són mítics, com el de potes de cranc vermell reial noruec. El preu també és dels que no s’obliden fàcilment.

Time Out diu
4
Can Ramonet
Restaurants, Marisc

Can Ramonet

icon-location-pin La Barceloneta

Nascut el 1957 i pare del Nou Ramonet, La Fresca i La Vinoteca, Can Ramonet continua sent la taverna insígnia del grup. És la casa dels bons arrossosde tota la vida però amb un aire modernitzat. La carta es manté a l’altura, on trobareu èxits de sempre com l’arròs negre i la fideuà. Una de les noves propostes és un gustós i melós arròs de cua de bou amb l’agosarada intervenció de musclos, una aposta arriscada d’òptims resultats. Recordant la Barceloneta més marinera i popular, hi menjareu clàssics com callos amb cigrons o cargols guisats: les receptes de la iaia Ramona. El menú diari, que és assequible, té una proposta potser un pèl més atrevida però que s’adiu amb el barri mariner.

Advertising
5
La Mar Salada
Restaurants, Mediterrània

La Mar Salada

icon-location-pin La Barceloneta

Sorgit de l’òrbita de Ferran Adrià, Marc Singla ha posat tot el seu saber culinari a major glòria de La Mar Salada. Aquí prepara des d’arrossos mariners canònics fins a arrossos de muntanya fets amb els productes que dicta l’estació.

6
can ros
Restaurants, Mediterrània

Can Ros

icon-location-pin La Barceloneta

Ansiosos d’arròs de qualitat bé de preu, aquest també és el vostre lloc. Defensors de l’arròs per a un, també. Sovint en trobareu al menú de migdia sense que l’hàgiu de compartir per imperatiu legal com passa en moltes cartes (tant costa fer un arròs per a un comensal?). De llamàntol o capipota i llagostins, amb gust i distinció de textura del gra, sublims! L’experiència és un grau, diuen. Al migdia, tenen un menú molt ben arreglat amb plats molt rodons de peix fresc que van a buscar cada dia a la llotja que tenen a quatre passes.

Time Out diu
Advertising
7
Platja Ca la Nuri
Restaurants, Mediterrània

Platja Ca la Nuri

icon-location-pin La Barceloneta

Bon exemple de com el típic restaurant mariner s’ha sabut renovar sense perdre la seva raó de ser. Continuen servint arrossos i cuina marinera, però hi donen un toc modern i refrescant que aconsegueix fer-nos salivar quan encara inspeccionem la carta. Plats entre la tradició i la modernitat que es basen en el producte fresc i de temporada, ja siguin de la mar o de la terra. Gravat a la nostra memòria tenim l’arròs de botifarra negra i garoines... I la terrassa a tocar de la sorra... Aix!

8
Restaurants, Marisc

Barraca

icon-location-pin La Barceloneta

El Barraca és un restaurant d'arrossos de tota la vida, però amb una execució de cuina moderna i gurmet, on s'hi poden trobar unes sis especialitats arrosseres molt afinades: sobresurt un excel·lent arròs amb carxofes, sèpia, salsitxes picantones (sequet, lleuger, molt gustós) o una més contundent paella d’arròs bomba amb peix de llotja, passant per una cassola d’arròs negre. I sobretot la gent demana l'arròs amb pop i l'arròs vegà, dues de les especialitats més destacades de la casa. Per començar, entrants clàssics de la Barceloneta: croquetes, bunyols de bacallà i bones closques. Les vistes al mar i al Passeig Marítim són espaterrants, i la major part dels productes emprats són ecològics i de proximitat, filosofia de la casa.  

Time Out diu
Advertising
9
Restaurant Salamanca
Restaurants, Mediterrània

Salamanca

No tothom ha deixat caure l’exigència del punt de l’arròs pensant que el peu de platja ja és garantia d’omplir totes les taules. Al Salamanca la devoció per la bona paella és tan sagrada com la impecable vista al mar de la seva terrassa.

10
Can Majó
Can Majó

Can Majó

icon-location-pin La Barceloneta

Amb terrassa davant del mar, més que una carta té una enciclopèdia de cuina marinera: arròs a la cassola, fideuada, paella, calder de llamàntol, arròs a banda o amb bacallà, suquet, sarsuela, mariscada, graellada de peix... Fins i tot una sopa bullabessa.

Advertising