Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els 5 millors menús per dinar a Barcelona

Els 5 millors menús per dinar a Barcelona

Deliciosos, saludables i els preus no són abusius. Us prometem que en aquests cinc restaurants us cuidaran com a casa a l’hora de dinar

CruiX
© Maria Dias CruiX
Per Maria Junyent |
Advertising

Demanar un menú de migdia ja no vol dir pagar un preu assequible però ingerir un menjar d'una qualitat qüestionable. Així ens ho demostren tots els restaurants que competeixen cada cop més per intentar oferir un menú amb els seus millors productes sense que això impliqui un preu desorbitat. Des d'una amanida escalivada de tota la vida, fins a menjars més exòtics provinents de la cuina caribenya, trobareu propostes per tots els gustos. Us deixem el llistat dels cinc millors menús de migdia a Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Aquells que vulgueu fer un tast de l'elit culinaria sense haver de trencar la guardiola feu un cop d'ull a la llista de menús de migdia d'Estrella Michelin

Els 5 millors menús de migdia

CruiX
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

CruiX

icon-location-pin La Nova Esquerra de l'Eixample

Des que van obrir portes a principis d’any, s’han convertit en la casa de menjars de què tothom parla. Equip jove, simpàtic i ben format (el castelloní Miquel Pardo, a la cuina, ha passat per més d’un Michelin), fan platets originals com una croqueta d’ànec de Pequín i una amanida de porros escalivats amb anguila teriyaki, i arrossos valencians (atenció a la paella d’ibèric) de capa finíssima i torradeta i per compartir a cullerada neta. Tenen un menú de degustació de deu plats per 28 euros (sí, no ens hem equivocat) i un menú de migdia amb tres tapes, arròs i postres que us farà tornar a la feina fent saltets de felicitat per 16 euros.

Mà de Morter
© Maria Dias
Restaurants

Mà de Morter

icon-location-pin Les Corts

El Mà de Morter, a les Corts, és a uns baixos d’obra i per 11 euros arranats ofereix protecció emocional i estomacal a l’assidu. És una de les sorpreses d’aquest any, i la qualitat-preu és brutal: un 'best of' de la cuina catalana amb coccions lentes, precises i producte fresc. Vegem-ne alguns itineraris: trinxat i conill confitat. Cigrons amb calamars i botifarra de perol amb samfaina. Amanida de poma caramel·litzada i orada a la brasa amb verdures...

Advertising
El Cinco
© El Cinco
Bars i pubs, Cocteleries

El Cinco

icon-location-pin Les Corts

L’espai de la plaça de Joan Llongueras va començar el 2018 amb una renovació de cap a peus i un restaurant, al pis superior, conduït pel xef Josep Armenteros, amb un menú senzill, bo i contundent, amb tres opcions de primer, segon i postres a triar, més pa, beguda i cafè. Exemple: saltat de bolets amb ou ferrat, salmó amb mongetes tendres i tomàquet concassat i gelat de mango amb escuma de iogurt àcid, per 19,50 euros. També fan una versió reduïda de plat principal, postres, cafè i beguda per 12,90 euros.

Time Out diu
El Tarantín
© Maria Dias
Restaurants, Caribenya

El Tarantín

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

El lema de la Paola di Meo i el Miguel Portillo –de Maracaibo, sala i cuina del Tarantín– és 'serious caribbean cuisine' i s’han documentat a fons pel que fa al menjar de carrer: a la seva petita carta, que va mutant, hi trobareu boles de iuca farcides de 'jerk chicken' i el 'mofongo'; una cúpula d’arròs, plàtan fregit i espècies que ells fan amb galta de vedella. Pel que fa al menú de migdia (12,95 euros), hi trobareu receptes com el 'channa aloo', senzill i aromàtic curri vegetarià amb cigrons.

Advertising
Negresco Restaurant
© Negresco Restaurant
Hotels

Negresco Princess 4* Sup

icon-location-pin Eixample

Fa uns anys que els hotels treballen de valent per atraure client local. El restaurant del Negresco Princess, sota la cullera del xef Jon Garcia, proposa un menú de migdia que canvia cada setmana, basat en productes de temporada, de proximitat i de comerç just. Hi trobareu receptes saludables com un hummus d’alvocat amb sèsam torrat i crudités de primer, i una daurada a la planxa amb crosta de panko, olives de Kalamata, tàperes i emulsió de pèsols amb alfàbrega. De postres, mousse de mango amb pols de galetes de coco i fruites vermelles. Tot per 18 euros, amb pa, beguda i cafè inclosos.

Advertising