Xerta
Foto: Xerta Xerta

Menús de migdia d'estrella Michelin a Barcelona

Les propostes més assequibles dels grans restaurants de Barcelona per menjar alta cuina i arribar a finals de mes. Reserveu taula per fer un menú de migdia d'estrella Michelin.

Ricard Martín
Col·laborador: Mireia Font
Publicitat

Conèixer la cuina de les estrelles Michelin, no ens enganyem, és una afició cara, molt cara (tot i que les prestacions dels restaurant d'elit tenen una relació qualitat-preu molt millor al nostre país que a l'estranger). Ara bé, una manera de conèixer la cuina dels grans xefs és demanar el seu menú de migdia: una franja en què sovint concentren grans èxits de la seva carrera creativa. Un consell: si podeu, reserveu taula un divendres qualsevol que pogueu plegar al migdia. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Menús de migdia d'estrella Michelin

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
Xerta
Xerta

El restaurant Xerta, amb una estrella Michelin i situat a l’hotel Ohla de l’Eixample, és una excel·lent porta d’entrada a la cuina de les Terres de l’Ebre des de Barcelona. El xef Fran López, que al cap de 25 anys va aconseguir la Michelin a Villa Retiro (Xerta) i també al local de Barcelona, ofereix plats on es combina el poder cru de la mar amb la creació gastronòmica. Al migdia ofereixen un menú executiu de qualitat-preu espectacular, de dimarts a divendres: aperitius, un entrant, un segon de carn o peix, postres, dues copes de vi, aigua, i petits fours. Tot plegat, per 45 euros sense extres. Si no us voleu emplatar gaire, recordeu que també podeu trobar les creacions d'en López al Time Out Market de Barcelona.

  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4
Hofmann
Hofmann

Nova cuina d’alta escola amb referents catalans, postres preciosistes i presentacions impecables. És un clàssic de l'escena catalana mereixador de la seva estrella Michelin. La Mey Hofmann, la fundadora, ja no hi és, però ha deixat el restaurant en les millors mans possibles, les de la seva filla. Al migdia, de dilluns a divendres, hi trobem una oferta de cuina catalana amb una forta influència francesa, no exempta de tocs internacionals i d'avantguarda. I a un preu més que raonable: per 56 euros, vegem un recorregut: 'ajoblanco' de coco, gelat de flor d'oli i caviar de kalamansi, morro de bacallà confitat, i anguilla fumada, verdures de clorofil·la i vel de parmesà amb flors, per exemple. Alguns plats van amb suplement. El menú inclou postres (imprescindibles!), aigua i una copa de vi.

 

Publicitat
  • Francesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

L'estrella Michelin francesa de Barcelona, el Caelis del xef Romain Fornells, té de dimecres a dissabte una oferta de migdia que fa caure de culs:  un menú  a 60 euros on és possible triar dos primers, dos segons i postres (amb vi blanc o vi negre, aigua i cafè, tot sense límits). Els plats porten la mateixa matèria primera que la carta, com la flor de carbassó amb brandada de bacallà i tapenade de kalamata o el pollastre del prat amb múrgoles, milfulles de patata i suc a les fines herbes. També hi ha l'opció de bescanviar les postres per formatges afinats.

  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

L’Oria és l’avantsala informal del Lasarte, però és en un univers diferent dels catàlegs de tapes fines de la part assequible del gran luxe: té una estrella Michelin i entitat de pes, ideal per entrar en l’univers Berasategui sense la pressió de l’àpat que t’ha de canviar la vida. És un homenatge al Mediterrani amb fil conductor basc. Els dies laborables us proposa un menú fórmula per 85 euros amb aperitius, entrant, principal i postres on hi trobareu genialitats com les kokotxes de lluç al pilpil sobre guisat de porc ibèric i tàrtar de calamarsó o el rellom de vaca rostit al carbó, milfulls d’endívia, poma àcida i cremós de bledes. L’espai, d’aires moderns, sofisticats i casuals alhora, té una lluerna que inunda de llum natural el menjador.

Publicitat
  • Mexicana
  • Sant Antoni
  • preu 4 de 4

El xef Paco Méndez, qui amb l’Albert Adrià va aconseguir l’única estrella Michelin mexicana de Catalunya amb Hoja Santa (ja tancat), és el propietari de COME (acrònim de cocina mexicana). A la taula, una trobada entre la cuina mexicana, el producte mediterrani i el llegat d’elBulli. Els migdies hi ha un menú de 120 euros on la divisió de les seccions - 'botanas', 'antojitos', una mica de Mèxic, final de festa, avant-postres, carrusel dolç - és tan suggerent com els plats - tomàquet i gerds, porc ibèric al pastor, mousse de xocolata amb mole negre. Una estrella Michelin per un menú migdia amb estrella.

 

 

 

 

  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4
Lasarte
Lasarte

Martín Berasategui pot presumir de posar el seu nom al primer restaurant de Barcelona que va ostentar les tres estrelles Michelin. Des de l’hotel Monument, el cociner basc llueix uns plats que respirin producte. Pot semblar un tòpic, però Berasategui i el xef italià, un Paolo Casagrande amb cada cop amb més entitat, saben com treure el màxim profit als ingredients d'aquí i de la seva terra d'origen per convertir-los en una gran experiència gastronòmica amb molta creativitat i enginy. Tot plegat constitueix un treball d’excel·lència demostrada a cada plat de la seva carta. A Joan Carles Ibáñez, director de sala, és l’encarregat de traslladar la màgia de la cuina a les taules dels comensals. El menú migdia es serveix de dimecres a divendres, costa 225 euros i pels aperitius, primers plats, segons plats i postres hi desfilen filigranes com la carbonara a les fines herbes, escamarlà i papada ibèrica amb rovell curat al Xerès, el filet de vaca al carbó, col estofada, blat de moro fumat i tubercles amb salsa de escalunya al Porto i el pastís de xocolata calent, cacau al 70% amb gelat de te earl grey.

 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat