Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xerta
Foto: Xerta Xerta

Menús de migdia d'estrella Michelin a Barcelona

Les propostes més assequibles dels grans restaurants de Barcelona per menjar alta cuina i arribar a finals de mes. Reserveu taula per fer un menú de migdia d'estrella Michelin.

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Conèixer la cuina de les estrelles Michelin, no ens enganyem, és una afició cara, molt cara (tot i que les prestacions dels restaurant d'elit tenen una relació qualitat-preu molt millor al nostre país que a l'estranger). Ara bé, una manera de conèixer la cuina dels grans xefs és demanar el seu menú de migdia: una franja en què sovint concentren grans èxits de la seva carrera creativa. Un consell: si podeu, reserveu taula un divendres qualsevol que pogueu plegar al migdia. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Oria, a l’hotel Monument, és porta amb porta amb el Lasarte (tres Michelin d’ençà del 2016). Berasategui cuida assessories arreu del món, però em fa l’efecte que només per als que sent més afecte hi ha càrrega toponímica. “En aquests llocs trobaràs un homenatge al Mediterrani amb fil conductor basc”: diplomàtica resposta per a una fita total: Oria va aconseguir la Michelin el 2019 i té de costat un triestrellat! L'avantsala informal –en la mesura del possible, això és una Michelin consolidada– proposa,de dimecres a divendres, un menú amb aperitiu, primer i segon, begudes i postres, a 50 euros, que és Berasategui en estat pur: cocotxa de bacallà al pil-pil sobre guisat de porc Ibèric i tàrtar de calamarcets! Gaudi salvatge i tècnic de la panxa al cor. 

Xerta
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Xerta, situat a l’hotel Ohla de l’Eixample, és una excel·lent porta d’entrada a la cuina de les Terres de l’Ebre des de Barcelona. El xef Fran López, que al cap de 25 anys va aconseguir la Michelin a Villa Retiro (Xerta) i també al local de Barcelona, ofereix plats on es combina el poder cru de la mar amb la creació gastronòmica.

Plats com les cocotxes i angules o l’arròs d’ortigues justifiquen la visita. Tot i que trenca la cotilla del tòpic mariner: López broda plats de carn i caça, com un deliciós colomí amb múrgoles. La carta és curta, molt enfocada al menú degustació, i al migdia hi ha una de menú qualitat-preu espectacular, de dimarts a divendres: aperitius, un entrant, un segon de carn o peix, postres, dues copes de vi, aigua, i petits fours. Tot plegat, per 42 euros sense extres. 

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Francesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4
  • Crítica de Time Out

L'estrella Michelin francesa de Barcelona, el Caelis de Romain Fornells, té una oferta de migdia que fa caure de culs: encara que hagi canviat del Palace a l'Ohla, manté, de dimecres a dissabte, una fórmula espaterrant: un menú  a 45 euros (IVA inclós) on és possible triar dos primers, dos segons i postres (amb vi blanc o vi negre, aigua i cafè, tot sense límits). Els plats porten la mateixa matèria primera que la carta, i poden ser especialitats com un tàrtar de bou tallat a ganivet, amb gelat de mostassa i patates de cristall, o pasta amb suc de cigales i calamar a la bilbaína. També hi ha l'opció de bescanviar les postres per formatges afinats.

Hofmann
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 3 de 4

Nova cuina d’alta escola amb referents catalans i postres preciosistes, i una presentació impecable. Ja ha esdevingut tot un clàssic de l'escena catalana. La Mey Hofmann ja no hi és, però ha deixat el restaurant en les millors mans possibles, les de la seva filla. Al migdia, de dilluns a divendres, hi trobem una oferta de cuina catalana amb una forta influència francesa, no exempta de tocs d'avantguarda. I a un preu més que raonable: per 49 €, vegem un recorregut: tàrtar de cigales i col·liflor, safrà, orellons i arrel de lotus, de primer, i segons potents com un arròs amb lletons i formatge Blau de la Garrotxa. Inclou postres, aigua i una copa de vi.

 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 3 de 4

En Víctor Quintillà i la Mar Gómez van iniciar el 2001  aquest projecte basat en la cuina creativa –normal en aquell moment– tot utilitzant producte de proximitat, fresc i ecològic –cosa menys 'trendy' que ara–. Ho constatareu en el peix, els ous o altres productes recuperats com les nyàmeres. També tenen el que deu ser el menú degustació més assequible de l'àrea metropolitana: dimarts, dimecres i divendres al migdia ofereixen un menú degustació de nou passes! de plats aferrats al territori i la imaginació, com bacallà sobre guisat de tripes de bacallà. Potència, tradició popular i exquisidesa en una degustació que per 49 € té pa i aigua inclosos. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat