Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 20 llocs per menjar i beure a la Barceloneta

20 llocs per menjar i beure a la Barceloneta

Els llocs amb més essència de la Barceloneta en un recorregut històric pel passat i el present del barri més autèntic

Bar L'Electricitat
© Iván Moreno Bar L'Electricitat
Per Òscar Broc |
Advertising

Ara que els turistes ja han fugit, és el moment de baixar a la Barceloneta i fruir d’un barri amb una oferta variada on conflueixen present i passat. I quin passat. Anem a fer un mos a la Barceloneta. Anem a reivindicar un barri que ha lluitat amb tot el que té per evitar convertir-se en un parc temàtic per a passavolants i milionaris. Visca la bona gent! Visca la Barceloneta i els bars i restaurants més autèntics d'aquest barri històric de la nostra estimada Barcelona que no deixa mai de sorprendre'ns.

NO T'HO PERDIS: Les millors paelles de la Barceloneta.

La bomba de La Cova Fumada
© Iván Moreno
Restaurants

Una bomba a La Cova Fumada

icon-location-pin La Barceloneta

A les Corts? El Camp Nou. Al Raval? El Liceu. A la Barceloneta? La Cova Fumada: la reina de les tapes marineres, el lloc on menjareu una bomba insuperable, la millor de la ciutat (i per 2 euros!). Diuen que la bomba es va inventar en aquesta casa: Colau hauria de fer-los un monument.

Bar Leo
© Maria Dias

Una mitjana al Bar Leo

icon-location-pin La Barceloneta

Una mitjana que es converteix en un concert improvisat de rumba, en una bomba, en uns llagostins, en uns seitons amb olives, en nous amics i en l’alegria de viure de la vella Barceloneta. El millor bar del món.

Time Out diu
Advertising
Anxoves del Lokillo
© Iván Moreno
Bars i pubs, Tavernes

Anxoves al Lokillo

icon-location-pin La Barceloneta

Nou Lokillo, velles tradicions: el propietari del tuguri original, ja retirat, ve a preparar les anxoves com feia a la prehistòria, quan la Barceloneta era dels pescadors i no dels guiris amb patinet.

Braves al Segons Mercat
@segonsmercatbarceloneta
Restaurants, Mediterrània

Unes braves al Segons Mercat

Aconsellat per @bravasbarcelona, m’apropo al Segons Mercat i em trobo amb unes braves a 4 euros potentíssimes. Un mix luxuriós d’oli picant i allioli empastifa unes patates (flonges per dins i cruixents per fora) que es convertiran en el vostre nou vídeo favorit de YouPorn.

Advertising
Rebelot
Rebelot
Restaurants

Uns vins naturals al Rebelot

Les seves viandes ecològiques de proximitat no deceben, però els reietons de la casa són els vins naturals. Si fugiu del sulfit, en aquest germà siamès del Somorrostro us faran un doctorat en vins silvestres. I porteu-hi el cosí hipster: també fan smoothies i sucs.

Sardines de Can Sardi
©Iván Moreno
Restaurants, Braseries

Unes sardines a Can Sardi

Barceloneta versus Sardenya. A Can Sardi hi triomfen els calamars amb bròquil, el bonítol amb crosta de 'pane carasau' i l’especialitat: les sardines. Les fan a la brasa (a 8 euros), en escabetx i, si teniu sort, potser les trobeu fumades amb burrata.

Advertising
La Barra
© Maria Dias
Restaurants, Cuina creativa

La Barra amb estrella Michelin

Dues barres llargues de fusta que convergeixen i s’eixamplen en un punt de fuga-cocteleria, i on t’asseus en tamborets de cuir falsament cutres. Entre les barres, una brasa japonesa, i a les parets, rajoles de piscina o peixateria. Una opció de bon menjar amb estrella Michelin, un orgull de barri.

amanida de la Bitàcora
@labitacora
Restaurants

Una tempura de verdues amb romesco al Bitàcora

icon-location-pin La Barceloneta

Al fons, una terrassa interior. Als fogons, plats honestos i a bons preus (paella i fideuà a 8 euros). Alerta amb les braves, la vedella amb formatge de cabra i la ració de verdures en tempura i tones de romesco: alimentaria els Xiquets de Tarragona durant setmanes.

Advertising
Pastís de carn al Kiwi Kitchen
@kiwikitchen
Restaurants, Nova Zelanda

Un pastís de carn al Kiwi Kitchen

El Kiwi Kitchen és una anomalia a la Barceloneta, un intrús neozelandès al regne de la tapa marinera que factura pies (pastissets de carn, verdures i pollastre a 4 euros que triomfen a la seva terra) i altres objectes llunyans, com els Scotch eggs i la vedella seca.

Restaurants, Mediterrània

Uns calamars a Can Maño

icon-location-pin La Barceloneta

Can Maño és una foto de la Barceloneta de fa 25 anys. Les modes no han tocat les seves pissarres vintage. Calamars a
la romana perfectes, sardines catedralícies, peix fregit top i uns plats combinats a prova d’apocalipsis. Ja trigueu.

Advertising
@larosetabarceloneta
Restaurants, Cafès

Esmorzar a La Roseta

Cafè de qualitat, pastissos, sucs i entrepans sans i imaginatius... A La Roseta trobareu un illot per esmorzar. La decoració de fusta i el carinyo amb què preparen les coses enganxen. Si esteu en rehabilitació de sucre, no llegiu això: tenen un biquini de Nutella!

Cerveses
@blacklabbrewhouse

Birra artesana i un 'bun' al Black Lab Brew house

icon-location-pin Ciutat Vella

Ells s’ho guisen i ells s’ho beuen. Al Black Lab es fabriquen la seva pròpia cervesa. I en tenen de tota mena: per a no iniciats i per a valents. Imprescindible acompanyar-la amb una de les perles culinàries de la casa, un bun de papada de porc que no sucareu al got de miracle.

Advertising

Una absenta al Bar Absenta

icon-location-pin El Raval

Un forat turbulent on flota la màgia psicodèlica de l’absenta, la beguda estrella. Juguen amb vint marques i veneren el ritual. La decoració al·lucinògena hi ajuda. Quan travesses la porta de l’Absenta i surts al carrer, esperes veure carruatges de cavalls i homes amb barrets de copa, però hi ha gavines, surfers i banyistes... Només a la Barceloneta.

La burrata del Filferro
@elfilferro
Restaurants, Mediterrània

Una burrata al Filferro

icon-location-pin La Barceloneta

Terrassa del Filferro. Primer vermut. El sistema circulatori de la Barceloneta bull. Que vingui la burrata, amb una mica de pa. És la millor burrata de la Barceloneta, diuen els experts, tot i que no us faria res posar-li les banyes amb l’albergínia a la parmesana. Dolentots.

Advertising
Filet de foie gras al Vaso De Oro
@elvasodeoro
Restaurants

Un filet de foie gras a El Vaso de Oro

icon-location-pin La Barceloneta

La millor canya de Barcelona? La tiren amb màgia negra. Per la barra d’El Vaso de Oro també corren tapes d’una qualitat suprema. Qualsevol peix o marisc que passi per la planxa hauria de ser deglutit, però si no voleu perdre la xaveta, al filet amb foie gras (22 euros) li haureu de pregar com si fos un déu primigeni.

Restaurants, Marisc

Arròs amb pop a La Barraca

icon-location-pin La Barceloneta

Barraca = botó del pantaló descordat. En aquest restaurant a peu de platja es fan uns arrossos colossals, de puret Reig i migdiada de sis hores. L’arròs a banda amb pop i allioli no té rival. Chupito i capbussada en pilotes no inclosos en el menú.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Marisc

Arròs de cua de bou a Can Ramonet

icon-location-pin La Barceloneta

Ubicat en un edifici històric, Can Ramonet fa uns arrossos mariners espectaculars. El caldós amb llamàntol, per exemple. No obstant, n’hi ha un que sempre em visita en somnis: l’arròs melós de cua de bou amb salsa verda i musclos a la marinera. 17 euros convertits en felicitat.

Una 'burger" a Bro Barceloneta

Entrepans argentins de qualitat que són devorats com si fossin
llaminadures: de vedella, de pollastre, choripán…Fan les millors hamburgueses del barri: 200 grams de boví, pa artesanal, patates fregides espectaculars i preus que fan riure.

Advertising
Bar L'Electricitat
© Iván Moreno
Restaurants

Amanida de cranc a l'Electricitat

icon-location-pin La Barceloneta

Abans subministrava electricitat al barri. Ara ofereix un altre tipus d’energia: bon vermut casolà, tapes mítiques i ambient assegurat. L’'ensaladilla' és segurament la més popular, feta bàsicament de patata, cranc i ou, però se’ns acudeixen una bona llista d’altres menges que heu de tastar: truita de patates, croquetes, formatge manxec, embotits curats…

Cal Papi
© Marco Zouvech Photography
Restaurants, Marisc

Una 'ropa vieja' a Cal Papi

Du el certificat Barceloneta al maluc. A Cal Papi, bar mariner per antonomàsia, es demanen bunyols de bacallà, amanida de la casa, patates amb cabrales i una ropa vieja (vedella esmollada i guisada) que us posarà a prova els empastaments per 9 euros.

Advertising