Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 5 restaurants de cuina africana a Barcelona

5 restaurants de cuina africana a Barcelona

Un viatge pel continent a través dels seus gustos. Nyam!

Taitu - Sabors d'Etiòpia
Foto: Scott Chasserot Taitu - Sabors d'Etiòpia
Per Mireia Font |
Advertising

A Barcelona trobareu restaurants amb receptes provinents de tot el planeta, des dels plats xinesos més tradicionals als receptaris més originals, de les brases argentines més sabroses als mexicans més picants, dels coreans més de moda als japonesos que mai fallen. Sushi, tacos, empanades... les opcions són infinites. Com passa a molts àmbits, però, el continent africà s'hi troba infrarepresentat. Tot i que poc nombroses, les opcions per gaudir de valent de les cuines africanes són de primer nivell: etíop, sud-africana, senegalesa, gambiana... Estem segurs que aquesta selecció sadollarà la vostra gana de novetats i aventures gustatives.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Taitu - Sabor d'Etiòpia
Foto: Scott Chasserot
Restaurants, Etíop

Taitu - Sabors d'Etiòpia

icon-location-pin El Poble-sec

La gastrònoma Mina Holland diu a la pàgina 274 del seu 'El atlas comestible' que “el menjar africà rara vegada s’ha considerat glamurós o una cuina emergent, com pot passar amb el vietnamita o el peruà” i ho remata amb una oda a la gastronomia etíop de cinc pàgines. Si aneu al TAiTU i tasteu els deliciosos saltats i guisats especiats, l’entendreu i probablement acabareu brindant a la seva salut amb una cervesa St. George Beer.

Time Out diu
SereKunda Restaurant
Foto: SereKunda Restaurant
Restaurants, Africana

SereKunda

icon-location-pin Fora de Barcelona

Sí, ho sabem. El restaurant gambià Foni de Drassanes és el més famós de Barcelona, però ho és més per la seva terrassa i els mojitos de gingebre de 4 euros que no pas pel menjar. Des de fa dos mesos, tenim una altra opció gambiana a la ciutat: el bar-restaurant SereKunda de Collblanc. Allà en Yussef prepara els plats que li van ensenyar a fer la mare com la supa kanja (arròs amb xai i ocra) i el maffe (arròs amb pollastre i salsa de cacauet).

Advertising
Restaurants, Sud-africana

Spice BCN

L’especialitat del primer i únic restaurant sud-africà de la ciutat és el pollastre a la brasa estil braai, adobat amb espècies i herbes aromàtiques i acompanyat de salses casolanes tan gustoses com secretes. Lectors no carnívors, no patiu, també hi ha curri de verdures capenc d’influència malaia. En Naim i la Linn van obrir el primer Spice BCN al Paral·lel fa només tres anys i ja en tenen dos més: un a Sant Gervasi i l’altre a Madrid.

Saraba Restaurant
Foto: Saraba Restaurant
Restaurants, Africana

Saraba

icon-location-pin Sant Antoni

En aquest restaurant de cuina casolana senegalesa obert en 2018 per la dakariana Mami i la seva família hi menjareu plats típics senegalesos envoltats de retrats de Nelson Mandela, Martin Luther King, Miles Davis i Muhammad Ali. L’especialitat són els thiep, estofats d’arròs amb verdura i carn o peix. Per beure, bissap (aigua de flors de Jamaica), bouye (aigua de fruit de baobab) i suc de gingebre. De postres, thiagri (quallada de sèmola de mill).

Advertising
Restaurants, Nord-africana

Addis Abeba

icon-location-pin Sants - Montjuïc

L'Addis Abeba és un dels pocs etíops que hi ha a Barcelona. Serveixen combinats de carn o verdura acompanyat de la injera, el pa etíop fet de farina de tef d'aspecte similar a una crep francesa. Es menja com a Etiòpia, amb les mans, i les taules i cadires són baixetes. De fons, una música africana ens transporta a aquelles terres llunyanes. El local, molt ben ambientat, és rústic i acollidor. Un restaurant senzillament familiar.

Més opcions exòtiques

Advertising