Els de pensament urbà Barcelocèntric faríeu bé de passejar fins a Cornellà: allà, als bars dels blocs, hi sentireu gent gran parlant de com cultivar cigrons i no pas d’apps o 'ab-cracks'. Ara bé, els 90.000 habitants saben un secret que potser ignoreu: el Plats, del Xavier Llanos, excel·leix en un menú de degustació creatiu amb dos aperitius, dos entrants, una carn, un peix i dues postres per poc més de trenta euros, que canvia cada setmana. Llanos, deixeble de Mey Hofmann, el 2005 va passar del restaurant dels sogres (200 menús al dia) a obrir el que avui és la referència en alta gastronomia al Baix Llobregat.
No té cap mèrit dir que t’agrada el vi bo i tirar de Rioja. Així com és poc arriscat tirar de Michelin i dir que ets un gurmet. Els plecs de la realitat mengívola són densos i sorprenents: el fet gastronòmic s’apareix en els llocs més inesperats. I saber on passa això, amics, és un secret!