Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El millor de cada barri: Barceloneta

El barri de la platja, entre el mar, la sorra i l'asfalt. Com estar de vacances sense sortir de la ciutat

Publicitat
El vermut
©Ivan Giménez

El vermut

Els barcelonins necessitem el mar com l’aire que respirem, per això si fa bo pocs plans semblen tan bons com fer el vermut a la Barceloneta. Us proposem un clàssic, La Cova Fumada (Baluard, 56), i un nouvingut i retorn del fill pròdig,
L’Òstia (Plaça de la Barceloneta, 1). Batejada amb el sobrenom del barri, aquesta taverna gastronòmica omple el buit deixat pel restaurant La Botavara (els seus arrossos s’enyoren) amb tapes filles d’una altra llegenda del barri i platets creatius. La culpa és de Jaume Muedra, hereu del bar de tapes La Bombeta, i Sebas Matarrodona, format amb Mey Hofmann.
Arrossos, fideuàs, peix i marisc fresc, fregits... El barri mariner de Barcelona té una oferta de cuina amb els fruits del seu veí que no te l’acabes. Però si hem de triar, fem cap a Ca la Nuri Platja, que combina ubicació de xiringuito, a la vora del mar, amb paelles de nota, i cap a La Mar Salada, amb una carta entre la tradició i la creació que fa que no els calgui tenir ningú a la porta buscant clients. Atenció al menú de migdia: delícies dignes de gastroporn per 15 euros.
Publicitat
El mar
©Pere Tordera

El mar

La causa que Barcelona sigui la ciutat que és avui: mediterrània, cosmopolita i amb un clima agradable gairebé tot l’any. Un privilegi que no sempre apreciem prou.
Un barri de poble
©Scott Chasserot

Un barri de poble

La Barceloneta conserva l’esperit de poble de pescadors. Les cases baixes permeten que el sol penetri els carrers –una solució per lluitar contra la insalubritat al segle XVIII– i fan oblidar que, si gires l’esquena al mar, et trobes l’urbs. Les grans superfícies no hi entren i el petit comerç encara resisteix. Als anys 80 la llegenda deia que a Santos Jeans (Maquinista, 38) venien els Levi’s més barats que a Andorra. Però la botiga més llegendària del barri és el Forn Baluard: les cues per comprar-hi el pa saborós cuit en forn de llenya són quilomètriques.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat