Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Cova de la Sal
© B.P Costa BravasCova de la Sal

Les coves marines més al·lucinants de Catalunya

Prepareu el caiac i deixeu-vos sorprendre per les millors coves marines!

Escrit per
Time Out Spain editors
Publicitat

Paga molt la pena entrar en algun d'aquests racons amagats. Esteu a punt? Prepareu la jornada i endinseu-vos-hi!

  • Què fer
  • Alt Empordà

La Cova de s’Infern és, amb diferència, un dels accidents geogràfics més al·lucinants del Cap de Creus. Una experiència al·lucinant. Una roca que, a causa de l’erosió de l’aigua, s’ha anat deformant fins a crear una cova amb una mena de piscina natural dins. Per tant: banyeu-vos-hi i arribareu gairebé al nirvana. El nom, per cert, prové del color rogenc que s’observa a l’aigua quan surt el sol. Per arribar-hi haureu de caminar uns deu minuts des del far. 

Coves de la Móra
CV Platja Llarga

Coves de la Móra

Aquest conjunt de coves són de fàcil accés per a persones avesades al mar i que tinguin ganes de fer una sortida assequible i divertida. El fons marí és molt divers i es pot anar resseguint tot contemplant les muntanyes trencades que cauen sobre el mar. I si voleu fer una parada, acosteu-vos a la cala Waikiki: no us en penedireu!

Publicitat
Cova del Gegant

Cova del Gegant

Al Garraf trobareu la Cova del Gegant, una cova marina càrstica situada a la Punta de les Coves dins la serra de Colls-Miralpeix (Sitges). Dins d'aquesta cova hi ha un jaciment arqueològic del Paleolític mitjà amb presència de restes humanes neandertals, sílex i restes de fauna plistocena. Tot i això, l'entrada natural de la cova està inundada i haureu d'accedir-hia través d'un enllaç sobre la galeria principal. 

  • Què fer

La Cova d’en Gispert és la més llarga i espectacular de la Costa Brava. Està situada entre les cales d’Aiguablava i Aiguaxelida i, per tant, la millor manera d’arribar-hi és amb caiac, sortint des de la primera. Tot i que també es pot sortir des d’Aiguaxelida o, fins i tot, Tamariu. En qualsevol cas, l’excursió també paga molt la pena.  No us deixeu enganyar per l’estretor de l’entrada: la cova d’en Gispert té una longitud de gairebé 150 metres i la podreu recórrer en caiac fins al final. A més, té dues parts ben diferenciades: la Galeria, que ocupa els primers 90 metres des de l’entrada, i la Sala Final on trobarem una petita illa rocosa,-que molts anomenen ‘Taula’,-, on podrem seure. Pocs metres abans del pòrtic que condueix a la Sala Final, s’obre una bifurcació que permet un pas subaquàtic a la sala. Que la cova és espectacular, però, no ho diem només nosaltres: Durant la dècada dels 60, i impressionat per la seva acústica, Dalí va organitzar un concert de cant privat a la Sala Final. A més, a mitjans d’agost (normalment els dies 21 i 22), quan els raigs del sol arriben fins al final de la cova, normalment s’organitza el Despertar del sol de la Cova d’en Gispert’: una emocionant expedició en caiac poc ababns de la sortida del sol per contemplar el naixement del dia des de dins. Una experiència inoblidable.  

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Platges

Els paisatges d’aquest tram de la Costa Brava central són brutals, però la història que els envolta encara és més extravagant. Aquest petit entrant a recés dels penya-segats sota el castell de Cap Roig, situat entre Mont-ras i Calella de Palafrugell, s’anomena així perquè la mestressa del paratge, la senyora Woevodsky, hi baixava en burro per banyar-s’hi nua. Que la dona no fos russa sinó britànica no ens espatllarà ni la llegenda ni l’excursió pels senders que davallen des del jardí botànic de la finca fins aquest entrant de roca vermellosa, d’aigües sempre tranquil·les i immensa soledat, oficialment registrat com cala Massoni. A pocs metres en direcció sud hi trobarem la cala del Crit, que pren aquest nom d’una llegenda de pirates i, poc després, la de la Fontmorisca, que com el seu nom indica conté una font i hi havia més pirates. Encara més al sud hi ha la cala del Vedell, que fins fa poques dècades allotjava una colònia d’aquests mamífers marins, ara ja desapareguts al Mediterrani. Les tres cales pertanyen a Mont-ras, un poblet uns quants quilòmetres terra endins que va comprar un tros de costa a Palafrugell perquè els seus joves poguessin fer la mili a la Marina Reial. Els serrells d’aquesta compravenda es van arrossegar fins fa poc: Palamós, Mont-ras i Palafrugell s’esbatussaren durant anys per la titularitat de les Illes Formigues, un arxipèlag de pocs metres quadrats que ha costat al vida a molts mariners i on Roger de Llúria va apuntar-se una victòria tot faroleja

Cova del Llop Marí
KayakdelMar

Cova del Llop Marí

A la població de l'Hospitalet de l'Infant es troba una de les coves més desconegudes de quantes n'hi ha repartides pel litoral català. Envoltada d'una aura de misteri i màgia, es recomana visitar-la quan cau el sol, per les impressionants imatges que ofereix. Això sí, molt de compte en no trobar-vos l'animal que va donar nom a aquesta cova...

Publicitat
  • Què fer
  • Rutes i passejades

La cova de la Sal està situada entre Cala Montgó i la Punta del Milà. Només s’hi pot accedir en caiac o barco però paga la pena ja que, a diferència d’altres coves marines, compta amb una petita caleta de còdols ideal per fer snorkel. Això sí, depèn del nivell del mar i l’època de l’any. Aquesta cova, molt popular a l’Escala però invisible per la majoria de mapes,  consta d’uns 20 metres d’amplada i 25 d’alçada. Cal destacar també les dues obertures que engoleixen i expulsen aigua quan el mar puja de nivell. 

Cova de la Masia de les Coves

Cova de la Masia de les Coves

Molt a prop de la Cova del Gegant trobareu la Cova de la Masia de les Coves. Molt a prop també de la Cova Verda, és un jaciment d'alt valor arqueològic i que té una galeria de 13 metres amb l'entrada enfonsada sota el mar. Les vistes són impressionants, però l'accés serà una mica més difícil, degut a les restriccions portuàries. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat