0 M'encanta
Guarda-ho

Els millors restaurants de la Costa Brava

Una selecció dels restaurants més autèntics i deliciosos per recórrer la Costa Brava a través dels seus sabors.

Sa Marinada

Per arribar a conèixer bé una zona cal haver tastat el seu menjar més típic i els seus vins més destacables. A la Costa Brava hi ha moltes opcions per gaudir de totes dues opcions. Trobareu una oferta molt àmplia de restaurants i nosaltres hem fet una selecció per ajudar-vos a escollir. Hi trobareu varietat en tipus de cuina, producte i preu. Per a tots els gustos i butxaques!

Can Flores

Menjar peix a Can Flores és una aposta assegurada. Gairebé podríem dir que el peix neda des del mar fins a casa seva. I és que el restaurant és a 100 metres de la llotja de Blanes, amb la qual cosa el producte que serveixen no pot ser més fresc. És un dels més mítics de peix a Blanes, obert des de 1958. La seva clientela és assídua, sobretot, a la paella marinera, però també als calamars a la romana i als plats de marisc que serveixen. La llista de peix, amb tot, no s’acaba mai a Can Flores: musclos, popets, tallarines, morralla, escamarlans, gambes, lluç i navalles entre molts altres productes de la cuina marinera. Si hi aneu per les festes de Santa Anna, patrona de Blanes, podreu veure els coneguts focs artificials des de l’esplanada de taules que munten a l’exterior. Tot un espectacle!

Llegir-ne més

Can Rafa

Can Rafa és el fill de dos clàssics de Cadaqués, el restaurant Casa Anita i el bar Meliton. No us costarà gaire trobar-lo ja que és l’únic restaurant de peix situat al passeig marítim del poble. A tocar de la platja, practiquen el mateix km0 mariner a la cuina, a base del que es pesca a la zona del Cap de Creus. Sense menú disponible i només tirant de la carta, si no teniu clar què escollir, us llepareu els dits amb els arrossos (sobretot el de cabra i el de gamba), el plat de tallarines del Golf de Roses, o les anxoves salades per ells mateixos durant vuit mesos i amb oli de collita pròpia. No es pot deixar passar per alt que els mateixos propietaris són també els artífexs del celler Martín Faixó, així que no us sorprengueu si a la carta de vins hi trobeu gairebé totes les seves referències vinícoles.

Llegir-ne més

Casamar

Tot i que el Casamar té moltes dècades d’història com a bucòlic hotel-restaurant de la Costa Brava, sospès a la badia de Llafranc, no és fins el 2000 que comença a agafar embranzida gastronòmica fins al punt d’assolir, el 2011, la primera estrella Michelin. La culpa és en bona part d’en Quim Casellas, nét del fundador i xef. Sense haver despertat mai cap interès especial per la cuina tot i ajudar en el negoci familiar des de jove, en un moment donat, i mentre el Casamar estava tancat els hiverns, va començar a aprofitar al màxim aquest períodes per fer estades intensives amb grans mestres de la cuina com Jean Luc Figueres, Joan Bosch, Carles Gaig, Joan Roca o Fermí Puig, i impregnar-se de saviesa. Així, i sense masses pretensions, va començar a construir una nova cuina empordanesa que no es pot assenyalar d’avantguarda sinó d’actualització, amb l’slow food com a filosofia diària.  La carta canvia tres cops a l’any per adaptar-la als productes de temporada i, en la seva majoria, provenen de no més enllà d’uns 5 km a la rodona. Així, si és temps de carxofes, pot haver-hi un saltejat de carxofes confitades amb pedrers d’ànec i ous de guatlla poché. I si teniu la sort que estigui a la carta, no es pot deixar escapar el subtil i revival caneló tebi de porro amb escamarlans i formatge parmesà. Menció especial mereix la carta de vins, amb gairebé 400 referències on predomina la DO Empordà.

Llegir-ne més

Cau del Pescador

Urissos, eriçons, garotes o garoines. Digueu-ne com vulgueu però la qüestió és que són un bé de déu! Al restaurant Cau del Pescador ho saben de sobres. Fa anys que es dediquen al negoci de la cuina del peix i saben molt bé on anar a trobar les millors peces de la comarca. De vegades, adquirit directament a les barques de tresmall de Sant Feliu. Els urissos, com en diuen a la població, són un dels seus plats estrella quan n’és temporada però, de fet, toquen molt bé qualsevol peix o marisc. Anxoves, calamars de potera amb rossinyols, gambetes saltades amb tomata… Per continuar l’àpat, no dubteu a tastar l’arròs a la cassola com el feien els pescadors o bé el negre amb sepiones i escamarlanets. Del tot recomanable el suquet amb peix senzill, patates i allioli negat, ben bé com els d’abans. El producte de temporada regeix la seva carta. Per això focalitzen la cuina segons les èpoques de l’any: bacallà i peixopalo per Quaresma i setmana santa; peix blau, el maig i juny; i en èpoques minces de peix, el bolet.

Llegir-ne més

Maria de Cadaqués

És dels pocs restaurants de Palamós que continua, des del 1936, ininterrompudament viu com a clàssica taverna de pescadors del centre de la vila des que la Maria, difunta besàvia de la generació actual, va engegar el negoci. La cuina és també de la seva herència: 100% marinera i senzilla. Tot el peix surt de la llotja local i el millor és que us deixeu aconsellar en funció del producte fresc del dia que tinguin a mà. Evidentment, el plat estrella és la gamba de Palamós a la planxa, però també val la pena el suquet de peix, l’arròs a la cassola o la canana amb ceba.  A part de la carta, de racions i plats, una bona excusa és anar-hi quan hi ha disponible algun dels menús gastronòmics que promociona l’associació de restaurants de la Badia de Palamós, El Plat Blau

Llegir-ne més

Dvisi

El Dvisi és un espai gastronòmic que, clarament, queda desmarcat dels clàssics restaurants de cuina marinera que majoritàriament dominen la gastronomia de Palamós. Tot i que aquí també es cuida al màxim el producte de base, en aquest cas el leitmotiv és una carta de plats ideats per compartir i amb l’objectiu d’intentar buscar sempre un petit factor sorpresa i de diversió en el menjar, d’una manera informal.  Sense menú i amb una carta que canvia cada tres mesos per ser fidel als aliments de temporada, aquest és el camp de batalla que des del 2014 lidera la parella formada per la Laura Vicente i en Jordi Simón (el nom del restaurant està format a partir de la combinació de les primeres lletres dels seus cognoms). Són deixebles del Massana de Girona, d’on diuen que ho han après gairebé tot.   Per anar fent boca, alguns dels plats destacats són: l’ou a 62ºC, cuit a baixa temperatura, amb cep de pi i parmentier de patata; els llagostins amb tempura negra de calamar i maionesa de pebre vermell; el ceviche laminat amb infusió de llet de coco, ous de tobiko i fruita del temps; o el pop a la gallega fumat al moment amb crema de calçots i olives negres.

Llegir-ne més

Els Brancs

Amb la fi d’el Bulli a la cala Montjoi, els Brancs assegura la presència d’almenys una estrella Michelin a Roses. El restaurant va tenir un punt d’inflexió el 2012 quan, per sorpresa i emoció dels mateixos directors i equip de cuina, va aconseguir la primera gran condecoració dins del món de la gastronomia. Als fogons hi trobem el xef granadí Javier Cabrera, format amb grans cuiners com ara Ferran Adrià i Joan Roca, i també al restaurant Arzumendi. La seva és una cuina catalana d’autor, creativa, que es basa en els productes més propers de la zona i reconverteix els plats més coneguts buscant l’excel·lència en cada detall aplicant les tècniques més actuals. Podreu escollir entre un menú 'Experiències' complet o un menú degustació més econòmic que va variant contínuament. Plats com l’arròs melós amb gambes de Roses, el garrí confitat, els raviolis d'alfàbrega i verdures o la botifarra de llamàntol amb mongetes del ganxet, poden emocionar els paladars més capritxosos. Si no fa fred, la millor decisió és intentar agafar taula a la terrassa. El restaurant agafa el nom dels esculls ancorats just al seu davant, sota un petit penya-segat que mor a la platja del Bonifaci. Un entorn idíl·lic dins la Badia de Roses.

Llegir-ne més

laBalma

laBalma és la història d’un coratjós apassionat de la restauració, en Toni Marín. De professió fisioterapeuta, compaginava la feina amb una inversió a un restaurant de Matadepera fins que, fruit de la marxa del cuiner, va decidir deixar-ho tot, posar-se als fogons ell mateix i obrir el restaurant de la seva vida a Blanes. Darrere del passeig i amagat de la primera línia de mar i dels guiris a l’estiu, sobretot juga amb un menú entre setmana, i un altre de cap de setmana, a partir d’una cuina de temporada i de mercat on els plats no duren més de quinze dies a la pissarra. Un ritme accelerat per un petit restaurant de només 25 places però que ha sabut seduir un públic majoritàriament local i educat en el paladar, que repeteix perquè sempre hi descobreix coses noves. A en Toni li agrada buscar un punt diferencial al receptari tradicional. Per exemple, un plat de llenties estofades es pot transformar en una crema de llenties amb cloïsses i espuma de xoriço. Una petita sorpresa cada dia.

Llegir-ne més

Sa Lola

El rastre de la factoria Adrià s’escampa cada vegada més per tota la geografia a través dels locals que obren els seus deixebles criats a les cuines de l’Albert i en Ferran Adrià. És el cas del Sa Lola de Blanes i el seu concepte 'bar gastronòmic' com a paraigües d’una carta centrada en el món de la tapa creativa. És aquesta la influència que tant en Rafa Salinas (xef) com l’Albert Mir (cap de sala) han mamat del seu pas pel Tickets de Barcelona i que ara apliquen cada dia amb un ull posat a la sofisticació i l’altre a la diversió. De la tapa sobretot n’agafen el concepte de compartir perquè la resta és una bogeria: filipinos de foie, calamars penjats, musclos a la brasa, escamarlans al fum, llagostins corn-flakes o les olives esferificades d’anxova. Aquesta última, una clara picada d’ullet a l’univers Adrià.

Llegir-ne més

Sa Marinada

Des de la privilegiada vista de l’antic Club Nàutic de Sant Feliu de Guíxols, Sa Marinada pren el bo i millor del mar i ho transforma a la cuina. Els peixos varien segons la temporada perquè busquen l’època més òptima de cada espècie per oferir el millor producte als comensals. Peix salvatge i marisc del Mediterrani, com el llobarro a la sal, la caldereta de mariscos i escamarlans o el suquet de pescadors. A un restaurant a la vora del mar no hi podien faltar els arrossos. Llanceu-vos de cap al de nècora gallega o al caldós de llobregant. Un altre plat amb èxit és la tripa de bacallà amb petits escamarlans de Palamós. Si sou dels privilegiats que teniu barca, tenen servei de càtering per als vaixells. I si no, també us ho poden portar a casa.

Llegir-ne més

Casa Anita

Com en una taverna de poble, a Casa Anita compartireu taula amb desconeguts mentre mengeu un bon plat de peix fresc del dia a la planxa. Obert des dels anys 60, diuen que, entre altres personalitats del món de la faràndula, el restaurant era molt freqüentat per Dalí, que sovint feia petar la xerrada amb la mestressa. No tenen menú i la carta només és accessible pels que s’atreveixin a traspassar la porta del local. L’experiència està assegurada! Serveixen peix segons mercat però les seves especialitats són el llenguado, el turbot i el gall de Sant Pere. No hi falta la gamba petita de Roses ni les sardinetes ni les anxoves, que salen ells mateixos. Si els ho encarregueu, us faran arròs negre per a mínim 10 persones. Vi del celler familiar Martín Faixó o de la DO Empordà, principalment. I des postres, llanceu-vos al clàssic: pa torrat amb xocolata i sal gruixuda.

Llegir-ne més

Rafa's

Ras i curt: peix a la planxa. Al Rafa’s no hi entenen ni de cartes ni de menús. Tot va segons mercat i sense elaboració, només planxa. És un mític del centre de Roses, a tocar de la plaça de l’Església. Es diu que per les seves taules –només cinc– hi han passat personatges de renom com Ferran Adrià i Juli Solé però en Rafa, qui regenta el local, assegura que ell continua treballant igual cada dia que obre. Gambes, escamralans, espardenyes, etc. provenen de la comarca: Llançà, Port de la Selva o Roses. Les navalles, del Delta de l’Ebre, les cloïsses, de Galícia i les ostres, de França. Tenen terrasseta a fora. Val la pena trucar per reservar.

Llegir-ne més

Sybius - Cala Canyelles

Apartat de l’enrenou del centre de Lloret, el Sybius fa més de 25 anys que serveix cuina mediterrània i de mercat a tocar de Cala Canyelles. A la seva llista de plats predomina el peix per sobre de la resta. Com la carn, el couen a la brasa, amb foc de llenya. Són bons en arrossos i paelles de tot tipus: mar i muntanya, marisc… Però si no sou ni carn ni peix, tranquils. Tenen una carta molt completa amb productes de mercat i de temporada i, fins i tot, pizzes. I si us agrada l’entorn i esteu en edat de celebracions, tenen espai suficient per a casaments, batejos, comunions i tot el que hagueu de festejar.

Llegir-ne més

Ca l'Herminda

A tots els pobles de costa, i més si és tan autèntic com El Port de la Selva, mai hi falta un restaurant mariner 'de tota la vida' situat ben arran de platja. El local, amb diferents nivells, antigament havia estat el celler d’una casa de pescadors on s’hi guardaven els estris de pesca. Des del 1963, però, i amb l’arribada dels primers turistes, els propietaris van tenir clar que valia més la pena posar taules i cadires allà on fins llavors hi havia xarxes apilades. No desaprofiteu l’ocasió de tastar-hi un dels arrossos de la casa: el caldós de cabra de mar i llobregant, la paella de marisc o l’arròs amb sèpia i escamarlans. Tot el peix i marisc és del Port de la Selva (gambes a la planxa, cargols de mar gratinats a l’all, escamarlanets saltejats, llagosta,...), exceptuant algun producte que no es troba a la zona, com és el cas de les ostres, que vénen de França.

Llegir-ne més

Els Pescadors

Els Pescadors era una antiga taverna del Port de Llançà fins que, fa 30 anys, la família Fernández-Punset la va transformar en un restaurant de cuina marinera creativa. Combinen el mar i la muntanya segons l’estacionalitat. En Lluís, el xef, aporta tot l’aprenentatge adquirit en diversos restaurants d’alta cuina del país, com el Celler de Can Roca, i de fora, a l’hora de renovar els plats mariners de tota la vida. Arròs de cabra de mar, caldereta de llagosta, espardenyes amb tripa de bacallà i botifarra negra, gratinat de llagostins amb bolets confitats, etc. A l’estiu, si sou dels que pareu el sol com llangardaixos, podeu endur-vos l’arròs dels Pescadors a la platja. En preparen per a picnics sobre la sorra!

Llegir-ne més

El Roser 2

Com en molts altres casos de restaurants familiars, el Roser 2 és un bon exemple de com la il·lusió i la formació acadèmica d’una segona o tercera generació converteix un restaurant de cuina marinera tradicional en alguna cosa més de valor afegit a través dels camins de la creativitat i la sofisticació, sense abandonar mai la base i la devoció cap a la matèria primera de qualitat i de proximitat. El restaurant, emblema de l’oferta gastronòmica de l’Escala i ubicat arran de costa amb privilegiades vistes de la Badia de Roses des de les taules, està dirigit de manera bicèfala pels germans Jordi i Rafael Sabadí des del 2005. El primer és l’amo i senyor dels fogons, on hi cou una cuina marinera i empordanesa, sensible a cada estació de l’any, però també posada al dia amb tocs moderns i d’autor. En tots els plats és primordial el bon producte, i especialment en el cas del peix i el marisc que, sempre que es pot, prové de les barques dels pescadors de l’Escala o Roses. El segon germà és el cap de sala i, sobretot, el somelier del restaurant. En Rafael pot presumir d’una extensa i premiada carta de vins amb més de 600 referències, que són un resum de les millors zones vinícoles del món, sempre amb especial protagonisme dels vins de la DO Empordà.

Llegir-ne més

Comentaris

0 comments