Bars

Els millors bars de Barcelona: cellers, tavernes, pubs, cafès i bodegues per beure, menjar i fer el vermut

Bars i pubs

Bars de barri

No hi trobareu ous benedict, però sí caliu i bona teca

Llegir-ne més

Bars recomanats

Bars i pubs

Syra

“El 99% de bars de Barcelona fan un cafè penós”, diu el Cyril, barista d’aquesta petita botiga de Gràcia especialitzada en cafè per emportar-se. “Oi que si vas a un restaurant i et posen un bistec negre, cremat, el tornes? Doncs ens estan fent el mateix amb el cafè, cada dia, i no ho fem”. El Cyril és holandès i assegura que només hi ha una manera de fer el cafè i d’escalfar la llet, que si ho fas correctament no necessitaràs sucre, i que no pot ser que una cultura tan cafetera com la nostra accepti amb abnegació un destí cafeter que no mereix. I és que, en matèria de cafè, asseguren els responsables d’aquest petit espai de culte, sí que es pot. I és precisament perquè les noves generacions s’han rebeŀlat contra aquell líquid aigualit i cremat de molts establiments que triomfen. Locals com ara el Satan’s Coffee Corner, el Nomad i aquest Syra indiscutiblement hipster (el Cyril porta un bigoti estil Hercule Poirot), que segueix la línia dels anteriors: look nòrdic, mobles de fusta, pastissos deliciosos, cafè i te per emportar-se en got de cartró i les seves corresponents revistes de disseny, art i cultura contemporània. La particularitat del Syra és una selecció de pastissos marroquins que porta directament del Marroc el seu propietari, en Yassir, un jove emprenedor de 22 anys d’origen francès-marroquí-català, i una selecció de tes entre els quals destaca un matcha japonès espectacular. Els pastissos es compren amb bon ull a diferents proveïdors, de manera que hi podeu trobar

Llegir-ne més
Botigues

La Festival

Les prestatgeries amb lineals plens de vins desconeguts han allunyat la gent del món del vi”. Així de categòric es mostra l’Íñigo, un dels cinc socis que han engegat aquest projecte tan ambiciós com necessari: una botiga de vins majoritàriament naturals i biodinàmics, a Gràcia, que classifica els beuratges per moments, “que d’això en sabem tots”. “Si no coneixes la zona i les varietats, no pots triar vi”, afirma, “però la gent té por de mostrar desconeixement”. La Festival ha nascut, precisament, amb l’objectiu de lluitar contra aquestes pors, i ha començat per classificar els vins en quatre grans blocs: d’un sol glop, de traca i mocador, tot terreny i per a un bon tiberi. Totes aquestes categories tenen, a més, subcategories simpàtiques de l’estil “tête à tête amb la parella”. Usa un llenguatge universal, doncs, una botiga oberta per part d’un grup de socis joves i emprenedors provinents del món de la viticultura, la sommelieria i la distribució, els quals aposten per “cellers petits i mitjans, que treballen artesanalment”, sobretot, però no exclusivament, vins ecològics, naturals i biodinàmics. Mosaic hidràulic i fusta nòrdica marquen la personalitat d’un local decididament hipster. Els preus oscil·len entre els 5 i els 70 €, tot i que també tenen vins top mundials per encàrrec. A La Festival hi trobem fonamentalment vins de la distribuïdora Human Vins i de l’exportadora Moon Wines, a més d’una interessant selecció de vins a dojo amb 10 aixetes, totes “com a mínim ecològi

Llegir-ne més
Restaurants

Cafè Cometa

És quan dorm el hipster que hi veig clar. Ara que aquest concepte tan qüestionat descansa tranquil i va camí de desaparèixer assimilat per les noves tendències, és el moment de comprovar quins locals adherits al moviment tenen prou fusta per superar etiquetes i reivindicar la seva singularitat fora de barbes, camises de quadres i ulleres de pasta. El Cafè Cometa va aterrar a l’epicentre hipster de Sant Antoni com la nau d’abastament de la invasió moderna, i el pas del temps, lluny de desgastar-lo, l’ha reafirmat com un dels espais més interessants de Parlament. A part de la seva ubicació privilegiada –amb el Tarannà i La Donuteria al costat–, aquest local juga molt bé amb el minimalisme nòrdic, amb un desplegament de sostres alts, fusta, mobiliari casolà i llum, moltíssima llum. La cuina a la vista, una cuina antiga que recorda la de les nostres àvies, presideix l’espai principal, que s’obre al carrer amb un finestral oxigenant. L’atmosfera és relaxada, i el públic, modern, jove i calmat. No és estrany, el Cometa és un centre de desintoxicació infal·lible quan heu tingut sobredosi d’oficina: un suc natural, llimonada de la casa o una infusió, si esteu tous; un pastís casolà o un dels seus magnífics sandvitxos, si la gana pessiga; un gintònic per fer-ho baixar tot. Qualsevol hora del dia és bona per visitar el Cometa, un espai que ha aconseguit sobreviure a la febre moderneta de Sant Antoni i no morir d’èxit. De fet, està tan sobrat d’encant que quan les barbes es rasurin i

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Bars i pubs

Bar Bodega Chiqui

Bar Chiqui. Un dia qualsevol a les 9 del matí. Vilamarí cantonada amb Sepúlveda, lluny i alhora ben a prop del gueto hipster que trobem uns carrers més avall. Uns avis del barri beuen vi en porró (serà, el porró, tendència?) mentre unes senyores esmorzen brioixeria i una jove professional menja un entrepà de tonyina amb anxoves. Hores més tard, tota aquesta gent haurà desaparegut i les taules d’aquest bar que encaixaria perfectament en la casella d’autèntic s’omplen de tapetes de conserves fredes i d’una clientela heterogènia unida per un amor incondicional a la tradició del vermut, també, evidentment, entre setmana. La Núria, propietària, cambrera i mestra de cerimònies –juntament amb el seu marit Enrique– d’aquest bar que un dia va ser taverna, defineix la criatura com “un bar de barri”. I probablement aquesta és la millor manera de recollir l’essència d’aquest espai agradable i proper,  sense pretensions estètiques, un bar en què, i algun defecte havia de tenir, no hi ha ningú que es digui Chiqui, perquè ja existia l’any 1959, quan els pares de l’Enrique el van agafar en traspàs. De mica en mica, “quan van començar a obrir supermercats, el vam reconvertir en bar”, explica l’Enrique. És un bar atípic i alhora tradicional, un lloc on només venen conserves, entrepans, vins a granel i, la joia de la corona, el vermut de la casa, molt popular entre els aficionats a aquest beuratge, tant els nouvinguts com els de tota la vida, que coincideixen molts cops a mitja tarda compartin

Llegir-ne més
Més bars recomanats

Últimes crítiques

Bars i pubs

Bar134

Gràcia és un territori amb unes possibilitats estratosfèriques de generar sinergies psicosocioculturals. S’hi han gestat revoltes i moviments contraculturals a dojo, però d’uns anys ençà s’ha anat uniformitzant i descafeïnant fins a l’avorriment. En Xavi Román regenta l'134, un bar que als 70 es deia Puntal i participava d’aquesta Gràcia a reivindicar. Amb aquesta voluntat de rebombori s’ha associat amb l’escriptor Sebastià Jovani, que s’ha tret de la màniga les seves sessions sabatines Vermuts i a la Gàbia! sota el segell Claudàtor, per on han passat Víctor Nubla, Infancia en Escabeche, Josep Pedrals i Roger Pelàez. Per si fos poc, un dimarts al mes s’hi fa en directe el programa de ràdio més rabelesià de l’univers, Màximum Clatellot. La frase que més diu la gent que entra al local és: “M’hi quedaria a viure!”. El 134 és sinuós, ample i ple de racons: una llarga barra, un racó de sofàs, un espai per ballar, les escales cap als lavabos... Els dissabtes hi ha DJs residents com el Potato (boogaloo i ritmes caribenys) o el Professor Angel Sound (lliçons magistrals). Els diumenges el vermut és amb música autòctona en directe, amb la rumba com a horitzó i grups com Alma de Boquerón. Al 134 la canya és d’Estrella Galícia, les croquetes, boníssimes, de la tieta d’en Maytal, i el Black Russian és bo i barat, el cocteler sap el que es fa–. A Gràcia li ha sortit un accelerador de partícules al número 134 del Torrent de l’Olla.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Bars i pubs

Quinoa

Ja ho deia Frank Zappa: “Pensa en una verdura qualsevol, sola a casa, agafa el telèfon i truca-li: és molt probable que et respongui. Les verdures van molt bé per a la teva salut”. En una societat tan carnívora com la nostra, on si no hi ha tall a l’àpat és com si no haguéssim menjat, és important que hi hagi una bona oferta de llocs on poder treure el ventre de pena a partir del que creix als horts i als arbres. En Marco, un pastisser italià d’un poblet de prop de Torí, va obrir el Quinoa, un petit bar vegetarià a tocar del mercat de l’Abaceria de Gràcia. En Marco havia treballat a l’hostaleria tota la vida i en quedar-se sense feina va decidir unir ofici i ideologia i muntar aquest agradable catau animalista. Volia cuinar per a gent amb una sensibilitat afí. El Quinoa és un cop de puny: un banquet a l’entrada, una barra de fusta clara i quatre tauletes a l’interior. Com a casa. Però amb teca que val la pena: les quiches del dia (d’albergínia, parmesà, tomàquets secs), amanides (enciams variats, espinacs, pera, alvocat, encenalls de formatge, raves i nous), sucs a (llima, api, pera) i postres veganes (pastís de pastanaga o plumcake de taronja i espècies, per dir-ne un parell). Té molta sortida el plat d’espaguetis de carbassó i fan hamburgueses de civada i llenties o de mill i remolatxa. Tot a molt bon preu.  La clientela és meitat del barri, meitat estrangers (a l’estiu el còmput varia). Al Quinoa la música –jazz, dub, rocksteady– està en sintonia amb l’ona vegetal: la t

Time Out diu
  • 3 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Elephanta

Quan us posàveu el primer full d’espinacs al gintònic, l’Elephanta ja feia temps que dominava l’art d’aquest còctel. El local gracienc va apostar pel gintònic molt abans del boom d’aquesta beguda, i fa tan bé la seva feina, que ara que la moda sembla haver-se apaivagat i el suflé gintoniquer ha baixat, encara se’l considera justament una referència de garantia en això de barrejar ginebra amb tònica com Déu i la Reina Mare d’Anglaterra manen. Des de la darrera vegada que vaig visitar l’Elephanta per fer una degustació de gintònics, el local ha mudat la pell. La decoració ara és molt més neta, elegant i moderna. L’espai necessitava una renovació com aquesta. El millor és que no ha perdut la seva essència i la seva petitesa. S’agraeix: sí a les tauletes petites, de proximitat; sí al caliu! Quan repasseu les parets, trobareu la carta d’oferiments etílics escrita amb guixos de colors. A les més de 40 referències de ginebra, hi heu d’afegir una nova carta amb còctels d’autor, spritz, fins i tot vi calent amb espècies, ah, i platets per fer coixí! Ara bé, la teca de veritat es troba als gintònics olímpics que preparen. Demano el gin de la setmana i deixo que la cambrera faci. Em treu una joia de color ambre amb punt de llimona i una ginebra infusionada amb herbes que es diu St. Engelbert. És un dels millors gintònics que he tastat en molt de temps. La copa rodona gelada, els glaçons, la dosificació dels ingredients, tot està perfectament ajustat. He estat infidel massa temps a aqu

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Llegir-ne més
Restaurants

Bodega Neus

El 1917 la família Fonollosa obre un petit local de vins a dojo entre la plaça de la Llibertat i la rambla del Prat. L’any 1992 en Carles Casas, casat amb la Neus, la néta dels amos, el reforma i de l’habitatge interior en fa un bar amb una cuina. El 2015 se’l van traspassar per jubilació i l’agafen la Sònia i l’Eloi, que mantenen la Júlia a la cuina (com que fa onze anys que hi és, se sap totes les receptes de la casa) i contracten tres cambrers, en Ruslan, en Jordi i en David. Els nous propietaris han conservat l’essència de ca la Neus: una taverna de tota la vida, de parroquians que se saluden pel nom, tradicionals (hi ha un senyor que ve cada divendres des de no se sap quan a esmorzar tripa) i amb plats típics com el capipota, el bacallà amb samfaina o els peus de porc. Com a novetat, han introduït peix fresc de custòdia (de proximitat, sostenible, dels Canyons del Maresme) que els proporcionen els peixaters Eduard i Núria del mercat de l’Abaceria i que ofereixen de segon plat al menú de migdia, molt be de preu, tot un al·licient. La Bodega Neus és un racó de trobada distès i familiar que dóna caliu a aquest bocí occidental del barri de Gràcia.

Time Out diu
  • 4 de 5 estrelles
Els usuaris diuen
  • 5 de 5 estrelles
Llegir-ne més

Per als més llaminers

Llocs per anar a berenar

Les 10 millors cafeteries i bars per berenar Zuckerhaus En aquesta petita i bufona pastisseria, que sembla sortida d'una rondalla, hi trobem els pastissos que forneja Manuela Carusso. De mare alemanya i pare italià, ha traslladat els seus origens a la pastisseria i així hi trobem receptes de les dues bandes. Sempre en colors vius i tot natural. Vil·la Florida La cafeteria i restaurant del centre cívic Vil·la Florida disposa d'un menú diari curós i saludable, on hi sovintegen plats com el cuscús. També tenen bones hamburgueses i truites, així com una sel·lecció de brioixeria artesana. Tonka Bar El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari. Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Floral Cafè Amb un disseny de primera –obra d'Alicia Núñez, premi FAD d'interiorisme– Floral Café ofereix una carta breu i acurada, amb productes de qualitat. Hi podem menjar bons bistecs tàrtars, goulash o paninis, i també hamburgueses de vedella ecològica. I durant tot el dia, brioixeria i entr

Llegir-ne més
Botigues

Les millors ensaïmades

Els 10 llocs on les fan més bones a la ciutat Dolces, rodones i tovetes, amb un toc de sucre glacé. Tenen l'origen a les Illes, i a Barcelona són tot un clàssic dels esmorzars i berenars més llaminers. Massa sovint, però, no acompleixen les expectatives. Per això hem recorregut la ciutat a la recerca i captura de l'ensaïmada perfecta. I l'hem trobada. No hi donem més voltes: aquí teniu les 10 millors espirals de la ciutat! Formentor Aquest establiment porta la reivindicació dels orígens fins al punt que el fil musical l’aporta IB-3. Tasteu-ne l’equivocada, amb cabell d’àngel i sobrassada, i la d’albercoc, una festa dolça i àcida. “És el nostre segell i el nostre orgull”, confessen de la seva ensaïmada, que fermenta vint hores i conté nata, crema, trufa o sobrassada. Entre setmana, cal encarregar-les-hi; els festius, no és necessari. Les familiars de cabell d’àngel són a demanda i les enormes, “a mida”. Els bojos del marxandatge demaneu-hi una ampolla d’aimada, licor d’ensaïmada. La mallorquinitat del local, freqüentat per la colònia balear, és integral: cada dia ofereix una especialitat illenca dolça o salada i ajuda viatgers que s’obliden de comprar ensaïmades a Mallorca. Ideal Fa honor al nom des de fa un segle i mig: és perfecte, fins i tot, per als mallorquins exiliats. “Molta gent diu: ‘No hem menjat mai una ensaïmada com la d’aquí’”, explica Chantal Pallach, de la família que se n’ocupa des del 1995. És, però, humil, i dóna al Cèsar el

Llegir-ne més

Granges i xocolata desfeta

Per sucar xurros, ensaïmades, melindros o croissants Delícies a la tassa Viader Hi ha hàbits, costums, tendències que, afortunadament, mai no passen de moda. Una d'elles és, en aquesta Barcelona a vegades poc identificable, regalar-se un esmorzar o un berenar en una de les granges històriques de la ciutat. És la pàtria del Cacaolat i la seva xocolata – sobretot el suís!– no tenen competidors. L'encant del local, els cambrers de tota la vida i el pintoresc quadre que conforma la clientela fa que el cafè també prengui un regust nostàlgic i evocador. Granja La Pallaresa Les cues de gent us indicaran on estan les millors granges de Petritxol. Una és La Pallaresa, que ofereix esmorzars i berenars superlatius des del 1947. No hi ha cap dubte que la clàssica xocolata a la tassa i un suís d'antologia són els grans protagonistes d'aquesta antiga lleteria. Dulcinea Transformada de taverna a granja, a la Dulcinea preparen una xocolata excel·lent. Els més golafres la podreu acompanyar amb ensaïmades i croissants. Marisa Xurreria amb mig segle d'història i punt de trobada pels veïns de Sant Andreu i gent de tot arreu que van atrets per la seva xocolata desfeta i els seus xurros i porres casolanes. També hi trobareu cafè, nata i refrescos; "tot, molt xurrer", proclama la Marisa Fernández, i fet a casa: no hi busqueu entrepas ni pastes "de fora". I alerta! no hi aneu un dimarts: és el (merescut) dia de descans. Caelum Ave Maria Puríssima! No us ho prengueu com una blasfèmia: és l'exp

Llegir-ne més

Sucs, smoothies i batuts

Els millors llocs de Barcelona per carregar-se de vitamines La Bordiny Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia. Bar Mendizábal Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval. La Báscula Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta. La Clandestina Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari recicl

Llegir-ne més

Bars de copes

Spritz

És l'aperitiu venecià de moda, barreja de Campari o Aperol amb prosecco i soda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona Jonny Aldana Entre les avingudes sense encís de la ronda de Sant Pau i el Paral·lel, s’hi troba el Jonny Aldana, un bar muntat entre un colombià, una txeca-suïssa i un català. La idea que tenien quan van aixecar la persiana per primer cop era d’un bar per prendre només l’aperitiu. D’aquesta primera il·lusió, en surt una diversitat d’aperitius i vermuts engrescadora. Si veieu la clientela amb els gots plens d’una beguda taronja, el més segur és que estiguin bevent un spritz, una beguda refrescant i golosa que obre la gana. Hi mesclen Aperol (aperitiu italià), cava, soda, gel i una rodanxa de taronja. El secret de les mesures és cosa seva. Una altra varietat de l’spritz al Jonny és l’americano, en el qual l’Aperol es barreja amb vermut negre i soda. Le Cucine Mandarosso Els dies laborables ofereixen menú, els diumenges a la nit munten el famós aperitiu italià i al migdia només serveixen fettuccine. Vaja, cintes. Del que es tracta és que cada dia sigui especial. L’abundància de Le Cucine Mandarosso arriba al celler. Hi podreu tastar begudes que són difícils de trobar fora d’Itàlia com el chinotto (una cola amb un punt amargant), el Crodino (un aperitiu sense alcohol) i la cedrata, una llimonada d’un groc superlatiu molt famosa allà. I també un dels 'spritz' més fins de la ciutat. Cafè Salambó Convertit en un local de referència al barri de Gràcia, el S

Llegir-ne més

Mojitos

El còctel cubà conquereix Barcelona. Us presentem els millors mojitos de la ciutat perquè assaboriu aquesta bomba de frescor i sabor amb plenes garanties Twist Amb la mateixa urgència que, quan cal, un ha de sortir amb pantalons de pijama i xancles per anar a buscar una farmàcia de guàrdia, si viviu al barri de Tres Torres és possible que hagueu de recórrer al mateix procediment quan vulgueu un bon mojito. La cocteleria de guàrdia és el Twist. Els vaig conèixer per obra i gràcia d’un gintònic. De fet, famosos com són per aquest combinat, tenen a la carta un còctel transgènic, el gintònic cubano, un entrecreuament entre el mojito i el gintònic que mor d’èxit durant els mesos d’estiu. Evidentment, també serveixen el mojito clàssic. Trieu el que trieu, el resultat és el mateix: sempre l’encerten. Torre Rosa Aquella frase que es llegeix en totes les guies turístiques sobre el “marc incomparable” sospito que es va inventar per Torre Rosa. Beure’s un mojito a l’antiga casa d’un indià et fa pujar 60 escalafons de cop a l’escala de Richter. No se m’acut cap altre lloc a Barcelona més ideal. Darrere de la barra hi trobareu en Jordi Reig, el secretari dels bàrmans de Catalunya, que us ho explicarà tot i més sobre els diversos tipus de rom i sobre com s’ha de remenar un bon mojito. Si no esteu per explicacions i voleu imaginar-vos que sou a l’Havana, només cal que sortiu a la terrassa i mireu la lluna; els germans Castro encara no l’han prohibida. Lupara Surts del mercat de Santa Cateri

Llegir-ne més

Gintònics

Els temples del còctel de moda És la beguda de moda. Fins i tot els bars més casposos diuen que en són especialistes. Però no tothom sap tractar com cal el còctel més aristocràtic. Us recomanem els 10 millors gintònics de la ciutat. 10 gintònics per recordar Tirsa A l'Hospitalet declamen ShakespeareEl del Tirsa és l'únic gintònic que manté totes les característiques de l'inici fins al final. Per començar, el gintònic de la casa té una mesura més petita de l'habitual i el serveixen en un got de tub de vidre prim. Només hi posen dos glaçons i l'elaboren amb twist de llimona, no cal res més perquè aquí la tònica i la ginebra es conserven sempre fredes. Per tant, quan es barregen amb el gel, el glaçons no es desfan com passa habitualment, produint l'efecte banyera de les copes enormes. D'aquesta manera no es perd mai la sensació refrescant i un pèl amarga del gintònic. Dry Martini Una carta fantàsticaSón especialistes en el còctel que els dóna nom, però amb el gintònic no es queden enrere. Disposen d'una carta que acumula gintònics amb perversions fantàstiques. En trobareu de canyella, de gerds, de cafè, de grosella... I el clàssic, elaborat amb el twist. El serveixen amb got de sidra de vidre tallat marca de la casa. Tasteu el Gimlet foxtrot, un gintònic que balla sol. Negroni El gintònic que es pot llegirAlgú podria desconfiar en veure'n l'interior. Vermells i negres avalats per un premi nacional de disseny, clientela moderna del Raval i foscor premeditada. No us deixeu entaba

Llegir-ne més
Bars i pubs

Cocteleries

Prent-te un còctel als millors locals especialitzats Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és qu

Llegir-ne més