0 M'encanta
Guarda-ho

Els 10 millors plans per a la setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura per a tots els gustos i butxaques

Chico Trujillo

Grec 2016: Manel

El quartet Manel presenten per fi com a únics protagonistes de la festa el seu últim disc, 'Jo competeixo' (2016), a Barcelona, per tancar el Grec 2016. Un quart àlbum que ha tornat a rebre elogis per part de crítica i que ha tornat a ser número 1 a les llistes de vendes. Després de tres discos publicats, 'Els millors professors europeus' (2008), '10.000 milles per veure una bona armadura' (2011) i 'Atletes, baixin de l'escenari' (2013) la banda ha comptat, per primera vegada, amb l'ajuda d'un productor nord-americà, Jake Aron, que se'ls va endur a Dreamland, el seu estudi, instal·lat en una antiga església prop de Woodstock, als Estats Units. L'experiència ha servit per redefinir el so d'una banda que, en aquest disc, incorpora apunts d'electrònica i assenyala clarament cap als vessants més contemporanis del pop.

Llegir-ne més
Teatre Grec , Sants - Montjuïc Diumenge 31 juliol 2016

BuskeRAI

BuskeRAI és un festival d'artistes de carrer que animarà les nits d’estiu del barri de la Ribera amb espectacles itinerants de música, circ i màgia a peu de carrer. El festival és un projecte de barri que vol fomentar la cultura urbana com expresió popular i de convivència i donar a conèixer el treball de diferents joves artistes i creadors. Els espectacles tindran lloc el 29 i 30 de juliol a partir de les 19 h a diferents espais del barri: la plaça de Sant Pere, el carrer de l’Allada Vermell i la plaça de Sant Agustí Vell.

Llegir-ne més
Diversos Espais Dissabte 30 juliol 2016

Grec 2016: Claudia

Autoria i interpretació: Claudia Victoria Poblete Hlaczik, Carles F. Giua i Eugenio Szwarcer. Direcció: Carles Fernández Giua.   La companyia La Conquesta del Pol Sud combina a 'Claudia' llenguatge teatral i investigació periodística. Una peça basada en la història de la Claudia Victoria Poblete Hlaczik, una enginyera de sistemes, aficionada a la ciència ficció, que viu a Buenos Aires i que, amb vint-i-dos anys, va descobrir que era filla de desapareguts i que havia viscut una vida inventada amb uns pares que, de fet, no eren els seus.

Llegir-ne més
CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona , El Raval Fins al Diumenge 31 juliol 2016

Grec 2016: Chico Trujillo

L'essència més alegre i festiva dels ritmes llatinoamericans d'avui. És el còctel musical que serveix Chico Trujillo, una banda nascuda l'any 1999 de l’escissió de la banda de punk i ska La Floripondio. Part dels components van crear Chico Trujillo per treballar ritmes com el bolero, els sons lligats a la música llatinoamericana tradicional i, per descomptat, la cúmbia. L'encert de la formació ha estat mantenir en la seva música tots els elements que formen part del passat, especialment de la cúmbia prèvia a la dictadura pinochetista, però passant el seu so pel filtre de la cultura alternativa més actual. El resultat és un repertori musical basat en la nova cúmbia xilena, una festa musical exuberant i feta de ritmes ballables que promet nits de plaer i que enllaça directament amb un so que s'estén per tot Amèrica. Una nit de ball i festa que farà que la plaça de Margarida Xirgu acabi el Grec tal com el va començar: amb la música de ball d'una orquestra festiva dedicada al cent per cent a la música popular.

Llegir-ne més
Plaça Margarida Xirgu Diumenge 31 juliol 2016

Les alegres casades de Windsor

Autor: William Shakespeare. Traducció, adaptació i direcció: Marc Rosich. Amb: Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, José Pedro García Balada, Pep Garcia-Pascual, Carles Gilabert, Ariadna Matas, Santi Monreal, Mireia Piferrer, Ricard Sadurní.   Amb un públic ja fidel, ha tornat al seu habitual escenari de l'espiral dels til·lers del Parc de l'Estació del Nord el Pàrquing Shakespeare i la seva versió estival de les comèdies del mestre anglès. Tornen més divertits amb mai sota la direcció de Marc Rosich, en un radical gir de 180 graus respecte al 'Woyzeck' que va fer amb ells. Però allò va passar en un cru hivern.A l'estiu toca convertir 'Les alegres casades de Windsor' en un sainet fresc que sense manies barreja els referents 'eastender' (classe mitjana-baixa anglesa poc refinada i gust discutible, que es riu a riallades amb Benny Hill) amb la festa setantera i costumista de la Cubana. Un festival de motius pop, muscleres i licra –al so de 'Pajaritos a ballar' de Maria Jesús, la reina de Benidorm– per a una comèdia directa en què triomfen amb claredat les tres comares, amb la llengua aturullada de Mireia Cirera al capdavant.

Llegir-ne més
Parc de l'Estació del Nord Fins al Diumenge 31 juliol 2016

Tambora, tijeras y quena: Zaracundé

Última cita amb aquest cicle de concerts al pati del Museu de Cultures del Món, en format acústic, que ens ha proposat un recorregut per diferents cultures a través de les seves músiques tradicionals. Per la última sessió coneixerem el ball panameny del Zaracundé, que es refereix a una dansa i a la música que l'acompanya. És una dansa afroamericana que representa la fugida de 'mama grande' amb els seus nombrosos fills. És una escenificació que recorda com els afrodescendents es van rebel·lar i van fugir d'amos i esclavistes. La trobada musical inclou també una breu introducció sobre el context cultural a càrrec d'Enric Miró, antropòleg, pedagog, músic i antic cap de programes de l'Etnològic.

Llegir-ne més
Museu de Cultures del Món , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Diumenge 31 juliol 2016

Nunes. Més enllà del temps

Exposició dedicada al cineasta, pensador i activista irrefrenable José Maria Nunes (1930-2010), que a través de les seves pel·lícules i enregistraments inèdits recupera la figura d'aquest excèntric personatge, irreverent i entranyable alhora, artista de risc com pocs. Membre de l’Escola de Barcelona, el seu cinema optava per la radicalitat expressiva i sempre buscava l’espectador actiu, també irreverent.

Llegir-ne més
Arts Santa Mònica , El Raval Fins al Diumenge 2 octubre 2016

Philippe Halsman. Sorprèn-me!

Arriba a Barcelona la retrospectiva més completa que s'ha fet mai del fotògraf nord-americà Philippe Halsman. Organitzada amb el Museé de l'Elysée de Lausana, la mostra està formada per més de 300 obres i recull, al costat d'alguns dels seus retrats més cèlebres i imatges desconegudes, i es completa amb peces inèdites com les fulles de contacte, proves d'impressió i fotomuntatges originals que surten a la llum gràcies a la col·laboració en aquest projecte de la pròpia família de l'artista.

Llegir-ne més
CaixaForum , La Font de la Guatlla Fins al Diumenge 6 novembre 2016

Comentaris

0 comments