0 M'encanta

Els 10 millors plans per a la setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura per a tots els gustos i butxaques

Mark Knopfler

Mark Knopfler torna al Poble Espanyol amb la gira de presentació del seu nou àlbum, 'Tracker' (2015), el novè en la seva carrera en solitari, en el qual compta amb la col·laboració d'artistes com Ruth Moody, Bruce Molsky, Nigel Hitchcock o Phil Cunningham. En aquesta nova gira, Knopfler es presenta a l'escenari acompanyat per set músics amb els quals ha compartit la seva carrera al llarg de les últimes dues dècades -Guy Fletcher (teclats), Richard Bennett (guitarra), Jim Cox (piano), Mike McGoldrick (flauta), John McCusker (violí i cistro), Glenn Worf (baix) i Ian Thomas (bateria)–. Es tracta del retorn de l'exlíder de Dire Straits després de la seva exitosa gira de 2013, quan va presentar 'Privateering.

Llegir-ne més
Poble Espanyol Divendres 31 juliol 2015

Grec 2015: La imaginación del futuro

No és la taula del president Salvador Allende la que hi ha al mig de l'escenari? I no és la façana del palau de La Moneda la que es veu projectada al fons? Sí, però això no és un relat històric sobre els últims moments del mandatari socialista enderrocat per Pinochet, sinó una ficció políticament incorrecta que parteix del passat per induir a una reflexió sobre el present... i potser sobre el futur. Aquí, un grup de moderns ministres arribats del present intenta assessorar Allende per salvar el seu govern i aconseguir que el país s'estalviï disset anys d'una dictadura sagnant. Sí, la insolència i la transgressió són les autopistes per on circula l'espectacle, que utilitza l'humor, la crueltat i el sarcasme com a armes per parlar des de l'escenari sobre un país que acaba de fer la transició a la democràcia.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc Fins al Dijous 30 juliol 2015

Nit de tango, Piazzolla convida Buika

Tango, jazz, folklore i altres ritmes formen part del mestissatge musical que practica Escalandrum, un sextet nascut el 1999 a iniciativa de Daniel Pipi Piazzolla, baterista de la formació. Era només qüestió de temps que el grup, com finalment va passar el 2011, es decidís a abordar el repertori d'un mite del tango argentí, Astor Piazzolla. Ho va fer triant els seus temes clàssics però també d'altres que, tot i ser menys coneguts, són músiques de gran bellesa. El resultat va ser un disc, Piazzolla plays Piazzolla, que va estar nominat als Grammy llatins i que aquesta nit sonarà en directe amb un al·licient especial: la veu de Buika, una artista versàtil i amb una gran personalitat que interpretarà algunes de les cançons de Piazzolla. L'acompanya un grup que s'ha convertit en una de les formacions més aplaudides de l'escena del jazz argentina barrejant el seu so amb les músiques urbanes i d'arrel folklòrica. I la combinació no només ha fet fortuna a l'Argentina, sinó que s'ha escoltat per tot el món.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dimecres 29 juliol 2015

Cinema a la fresca 2015: O Menino e o Mundo

Alê Abreu, Brasil, 2013.Un nen petit viu amb la seva família en una idíl·lica zona rural del Brasil, fins que el seu pare ha de marxar a treballar a la ciutat. El nen decideix emprendre un viatge per trobar-lo, una aventura apassionant que el portarà a descobrir un altre món controlat per la tecnologia, les màquines i els mitjans de comunicació. Una realitat que el nen contemplarà amb els seus ulls d’infant, intentant sobreviure sempre de la manera més juganera i innocent. Un viatge líric i oníric animat que il·lustra els dilemes del món actual sota la mirada innocent d’un nen. Abans hi haurà directe amb Gafieira Miúda (música brasilera).

Llegir-ne més
Fossar de Santa Eulàlia Divendres 31 juliol 2015

Els Amics de les Arts

Han passat deu anys des que aquest quartet van presentar una maqueta titulada 'Catalonautes' al concurs Sona 9. No van guanyar, però van quedar finalistes i una pila de gent els va poder escoltar per primera vegada. Ara celebren els primers deu anys de vida combinant les cançons del seu últim treball, 'Només d'entrar hi ha sempre el dinosaure' amb els grans èxits de sempre. Els acompanya, en un format musical ampliat, la Dream Big Band de Vicens Martín. Amb ells farem un viatge al passat recent del pop català que serveix de clausura de la part musical del Grec.

Llegir-ne més
Teatre Grec Dijous 30 juliol 2015

Grec 2015: Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano

Sòcrates no va deixar ni una línia escrita. Però tenia un escriba excepcional: Plató. El deixeble va recollir els seus debats filosòfics i es va erigir en el seu principal biògraf, sobretot dels seus últims dies, el seu judici, condemna i mort per cicuta. Quan Josep Maria Pou s'aixeca investit de dignitat i es dirigeix ​​a la invisible assemblea amb aquestes paraules: "Jo no sé, atenesos, la impressió que haurà fet en vosaltres el discurs dels meus acusadors. Pel que fa a mi, confesso que m'he desconegut a mi mateix; tan persuasiva ha estat la seva manera de dir. No obstant això, no han dit una sola paraula que sigui veritat"; només està reproduint l'inici de 'Apologia de Sòcrates'.

Llegir-ne més
Teatre Romea Fins al Diumenge 2 agost 2015

Michael Snow. Seqüències

Retrospectiva a l'artista canadenc Michael Snow que ofereix un recorregut per la producció d'aquest artista multidisciplinari i reflecteix la pluralitat de mitjans i tècniques amb què ha treballat: música, films, vídeo, pintura, escultura, fotografia, llibres i instal·lacions. Les obres exposades comprenen tota la seva trajectòria i moltes d’elles es presenten per primer cop a Europa.    L'obra de Snow busca explorar les capacitats expressives del so i la imatge i desafia la dualitat visió/representació. L’aproximació creativa de Snow demana la participació de l’espectador, li suggereix que vegi l’objecte, que el percebi, que s’hi involucri. En les seves estratègies compositives hi ha una voluntat de dirigir l’atenció de diferents maneres i d’implicar el voyeur en el procés de creació. El traspàs de límits comporta no solament la interactivitat entre obres, siguin objectes o imatges, sinó l’apreciació de l’espai com un element visual, plàstic i sonor més que com a contenidor neutral de creacions.

Llegir-ne més
Virreina Centre de la Imatge Fins al Diumenge 1 novembre 2015 Gratis

Piknic #6: Pachanga Boys + Deetron + Catz’n Dogz + Chessemaker

Sisena sessió del Piknic, amb Pachanga Boys com a caps de cartell. Darrera aquest àlies s'amaguen dos pesos pesants de l'electrònica actual: Superpitcher i Rebolledo. Sobre el paper gairebé sembla impossible la unió del minimal pop de l'alemany amb el so del mexicà autor de 'Guerrero'. Però la cosa funciona molt bé. Ells en diuen 'hippy dance' (com el seu segell) i ja han facturat grans temes com 'Time' o 'Legs'.

Llegir-ne més
Jardins de Joan Brossa Diumenge 2 agost 2015

Daddy Yankee

Daddy Yankee, un dels pioners del reggaetón, torna a Barcelona per començar la seva gira europea. L'artista porto-riqueny, creador d'èxits com 'Gasolina', 'Rompe' o 'Lo que pasó, pasó' s'ha convertit en un dels hispans més influents del planeta des que va vendre més de 11 milions de discos del seu primer àlbum, 'Barrio fino' (2004).

Llegir-ne més
Razzmatazz Divendres 31 juliol 2015

Al vostre gust

Autor: William Shakespeare. Traducció: Salvador Oliva. Versió i direcció: Llàtzer Garcia. Amb: Òscar Bosch, Mireia Cirera, Ester Cort, Adrià Díaz, Muguet Franc, Pep Garcia-Pascual, José Pedro García Balada, Carles Gilabert, Santi Monreal, Ricard Sadurní i Vanessa Segura.Veure com un nen engoleix pels ulls una història que li agrada és una visió increïble. Un nen envoltat d'adults en una obra que no està pensada per satisfer les seves expectatives infantils. Hi ha cançons, duels amb espases, embolics d'amor, identitats falses, patans, ducs, bufons, cavallers i dames desterrats en un bosc. Una comèdia que ho té tot per captar l'atenció de l'espectador en una tarda d'estiu en un parc de Barcelona. És cert, el text és de Shakespeare –alleugerit per a l'ocasió estival– i la proposta és una incipient tradició avalada per la bona tropa de Parking Shakespeare i el seu director convidat. Aquest any toca 'Al vostre gust', dirigida per Llàtzer Garcia. Encara que comença a assentar una certa fórmula –rebaixant el factor sorpresa–, l'experiència de gaudir del teatre com si fos un ritu ancestral es manté intacta. No hi ha micros, ni maquinària, ni desplegament escenogràfic. Només el sortilegi oficiat per l'actor. Essència que deixa a un nen amb la boca oberta. I això que Garcia ha optat per una adaptació menys 'lleugera' que els seus antecessors.

Llegir-ne més
Parc de l'Estació del Nord Fins al Diumenge 2 agost 2015 Gratis

Comentaris

3 comments
Miquel
Miquel

No us oblideu d anar a veure Jaume I el conqueridor de Serafi Pitarra al Jove Teatre Regina Divendres 10 i Dissabte 11 a les 21h i Diumenge 12 a les 20:30h. Entrades per atrapalo...

Alvaro A
Alvaro A

He obert la persiana del meu nou blog , on podreu degustar :

1r Cinema amanit amb bona música

2n Llocs que visitar acompanyat amb una ració de lectura

Postres : Experiències rocambolesques

Inclou un bon grapat de gustos , aficions i opinions d'un servidor.

Interessats acudir a : https://elartedevivirblogspot.wordpress.com/