Els 10 millors plans per a la setmana

Us proposem activitats d'oci i cultura per a tots els gustos i butxaques

0

Comentaris

comments.add +
1
20.000 days on Earth

20.000 days on Earth

In-Edit 2014

 In-Edit està en ratxa. Porta dos anys seguits programant les pel·lícules que s'han acabat emportant l'Oscar al millor documental, 'Searching for Sugar Man' el 2012 i 'Twenty feet from stardom' el 2013. Un encert que l'any passat van gaudir gairebé 30.000 espectadors. En la 12a edició, que se celebra del 23 d'octubre al 2 de novembre, el festival de documental musical de Barcelona continua apostant per multiplicar les pantalles: les tres dels cinemes Aribau, tres més a la resta d'Espanya (Madrid, Bilbao i Pamplona) i totes les que es connectin a la seva seu 'online', In-Edit.tv. Aquesta és la nostra tria per al festival d'enguany, que també homenatja el director holandès Frank Scheffer, autor de documentals sobre John Cage, Schönberg i Stravinsky.

2

48 h Open House Bcn

 • Gratis

És la principal cita de la ciutat de Barcelona amb l'arquitectura, un cap de setmana  de portes obertes a més de 150 edificis de tot tipus, forma i mida. 'Open House' ofereix l'oportunitat d'experimentar l'arquitectura de forma excepcional i completament de franc. Les activitats de l'Open House conviden a tothom a explorar i entendre el valor d'un espai ben construït i dissenyat. Aquest esdeveniment, va començar a Londres a l'any 1992, i des d'aleshores s'ha implantat a diverses capitals arreu del món.

 1. Diversos Espais
 2. Ds Oct 25 - Dg Oct 26
Informació
3

ESCIF

Openwalls Conference 2014

 • Gratis

Openwalls Conference 2014 (OWC14) és una trobada internacional que aborda la gestió d’intervencions urbanes autònomes a l’espai públic a partir de dos eixos principals: un seminari internacional i intervencions murals a l’espai públic a diferents espais de la ciutat de Barcelona (CCCB, BAU, Espai Jove Bocanord) i en murs de diferents districtes de la ciutat. Per reforçar la seva vocació pràctica, les intervencions murals, pretenen ser una mostra del que poden aportar aquest tipus de projectes a les ciutats contemporànies: vinculació amb el territori en el que s’emmarquen, a través de murs habilitats de manera permanent, intervencions murals puntuals de gran format, i tallers que fomentin la reflexió i la creativitat ciutadana a través de les arts visuals a l’espai públic. Consulteu tota la programació a www.openwallsconference2014.org

 1. Diversos Espais
 2. Dc Oct 22 - Dg Oct 26
Informació
4
Gènesi. Sebastião Salgado

Gènesi. Sebastião Salgado

Gènesi. Sebastião Salgado

El fotògraf brasiler Sebastião Salgado presenta 'Gènesi', un treball realitzat durant vuit anys on ha explorat els orígens del món. En un viatge a Minas Gerais, al seu Brasil natal, Salgado va retrobar-se amb la terra deforestada i, juntament amb la seva dona Lélia Wanick Salgado, va decidir recuperar el ric ecosistema de la finca agrícola on havia crescut. Aquesta experiència també va ser l'embrió de la sèrie de més de 200 fotografies en blanc i negre dedicades a paisatges i civilitzacions que han restat intactes i verges. "El 46% del planeta està com el dia de 'Gènesi' –recorda el fotògraf–. Quan viatjava, a peu, amb embarcacions, avionetes o globus, mentre fotografiava volcans, icebergs, deserts i jungles, vaig poder contemplar un món que no havia canviat al llarg dels mil·lennis". L'Antàrtida, les Malvines, els santuaris d'Indonèsia, Àfrica i el desert del Kalahari, els paisatges d'Alaska i l'altipla del Colorado... Salgado ens transporta a regions vastes, remotes i silencioses on la natura continua regnant majestuosa i fràgil. Aquest és l'homenatge que el fotògraf ret a "l'esplendor de la natura".

 1. CaixaForum Av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8, La Font de la Guatlla, 08038
 2. Dj Oct 23 - Dg Febr 8
Informació
5

@Ros Ribas

Victòria d'Enric V

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Autor: William Shakespeare. Versió i direcció: Pau Carrió. Interpretació: Pep Ambrós, Laura Aubert, Javier Beltrán, Paula Blanco, Pau Carrió, Pol López, Albert Prat, Mima Riera, Maria Rodríguez i David Verdaguer.'Enric V' és una història entre dos victòries en el camp de batalla. Amb la primera un príncep de Gal·les s'acomiada de la seva joventut dissoluta; amb la segona un rei d'Anglaterra torna a casa amb una glòria efímera sobre França. Entre les fites militars relatades per Shakespeare, una seqüència per anar sumant pèrdues: el rei i pare Enric IV, amics del passat (Falstaff, Bardolf), companys esdevinguts traïdors (Lord Scroop), més tots els caiguts en la guerra. Pau Carrió ha despullat el text de tot allò que pogués interferir en aquest fosc retaule que converteix la posteritat en una trista broma. Ha eliminat tots els homes i dones que no li serveixen per explicar la futilitat de la victòria. Compta amb l'estimable ajuda de les escenes protagonitzades per aquells personatges vulgars que exerceixen d'eco irònic dels grans discursos. Una realitat sense honor possible que abandona sense estridències el to còmic per integrar-se en la malenconia general. Un terreny dominat per la presència de David Verdaguer (Pistola), un actor de múltiples registres que es consolida en cada nou projecte. El mirall –finalment també derrotat per la vida– d'un rei que aquí té la creïble figura de Pol López. El dia que redueixi la seva fixació pel gest simètric –dos braços moguts per un matei

 1. Teatre Lliure: Gràcia Montseny, 47, Gràcia, 08012
 2. Dc Oct 22 - Dg Nov 2
Informació
6
El silencio de los corderos

El silencio de los corderos

El silencio de los corderos

Jonathan Demme. EUA, 1991 VOSE. 115'.    L'FBI busca 'Buffalo Bill', un assassí en sèrie que mata a les seves víctimes, totes adolescents, després de preparar-minuciosament i arrencar-los la pell. Per poder atrapar-lo recorren a Clarice Starling, una brillant llicenciada universitària, experta en conductes psicòpates, que aspira a formar part de l'FBI. Seguint les instruccions del seu cap, Jack Crawford, Clarice visita la presó d'alta seguretat on el govern manté tancat a Hannibal Lecter, antic psicoanalista i assassí, dotat d'una intel·ligència superior a la normal.

 1. Yelmo Cines Icaria Salvador Espriu, 61, 08005
 2. Dt oct 21
Informació
7

©Roba amiga

Mercat vintage a pes

Fins a tres tones de roba esperen amo a la primera edició del mercat vintage a pes, una iniciativa que organitza la cooperativa Roba Amiga. Trieu, remeneu i feu-vos amb els quilos de roba que més us agradin per només 10 euros el quilo. Reutiltzareu, reaprofitareu, reciclareu... i no patiu, que si us excediu de pes tindreu un 20% de descompte.

 1. Cooperativa Roba Amiga Ramon Llull, 430-438, Sant Martí
 2. Ds oct 25
Informació
8
James Vincent McMorrow

James Vincent McMorrow

James Vincent McMorrow

L'irlandès James Vincent McMorrow, acompanyat de la seva banda, presenta el seu segon llarga durada, 'Post tropical' (2014), un disc en el que ha donat un gir més electrònic al seu estil, aquest pop-folk pausat que amb el seu àlbum de debut, 'Early in the morning' (2011), el va portar al principi a ser etiquetat com el candidat més ben col·locat per al títol de Bon Iver (o Justin Vernon) europeu. Amb el temps ha demostrat que té molta personalitat i talent propi.

 1. Sala Apolo Nou de la Rambla, 113, Poble-sec, 08004
 2. Dc oct 22
Informació
9

Montaldo

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Idea, creació i interpretació: Ernesto Collado.   Hi ha moltes maneres d’explicar una història en escena. I Ernesto Collado és un storyteller de primera, que ha sabut conrear com pocs allò que en literatura ens ha ofert algunes de les millors pàgines de l’últim segle, l’autoficció, però que quan parlem de teatre ens sembla una cosa marciana. I a 'Montaldo', Collado se salta totes les avorrides convencions amb l’objecitu de contar-nos qui coi era aquell mut català de mitjans del segle XIX que es va embarcar en una utopia socialista a Texas. El punt de vista és el de l’explorador que busca un tresor, en aquest cas, informació sobre Ignacio Montaldo, i hi va al darrere com si fos en una road movie.   Collado busca i ens diu tot el que troba. S’asseu amb nosaltres, ens passa fotos, fa córrer un Scalextric, balla i ens sorprèn. Fins que arribem a compartir el seu entusiasme per aquest personatge impossible. Al final, tant és si se l’ha inventat. Jo crec que va existir. Collado m’ho ha demostrat.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. Dc Oct 22 - Dg Nov 2
Informació
10

©Lorenzo Dueso

46 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona

Del 10 d'octubre al 29 de novembre, el festival promourà més de cent activitats en més de 30 espais de Barcelona amb què es proposen "portar el jazz a tots els racons": des de sales de concerts com el Palau de la Música, L'Auditori, el Luz de Gas, el BARTS o el Harlem Jazz Club, al Conservatori del Liceu -on s'hi celebraran gairebé una vintena de classes magistrals a càrrec dels artistes del festival-, passant pel restaurant Monvínic -que torna a acollir maridatges de jazz i vi-, el Gran Hotel Havana -amb concerts familiars a càrrec de la Sant Andreu Jazz Band i sessions de swing regades amb còctels-, la xarxa de biblioteques de Barcelona -on es faran conferències- o la Filmoteca. Aquesta és la nostra tria de concerts!Els usuaris diuen

1 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques