Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
SimplyBePilates
© Alexander Florez HernandezSimplyBePilates

14 espais on fer pilates a Barcelona

Digueu adéu a l’estrès i al mal d’esquena i milloreu respiració i postura

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Sentiu el cos molest? Normal, l’heu de cuidar més! Proveu amb el pilates a veure si li arrenqueu un somriure. A través d’estiraments, control de la respiració, i exercici físic, treballem zona abdominal, lumbar i glutis i així el cos guanya equilibri i el mal d’esquena es suavitza. Abans, però, trieu modalitat: pilates mat –sobre matalàs­ o reformer –amb l’ajuda d’una màquina­. Barcelona va plena d’espais on practicar aquesta disciplina!

Kenzen Pilates Studio
© Zenken Pilates

Kenzen Pilates Studio

Especialitzats en Pilates Reformer, a Kenzen (Muntaner, 81) aposten per treballar amb el component més versàtil dels equips de pilates, el Reformer Clinical. És una màquina que s’adapta a qualsevol persona donant­li una major seguretat i acompanyant­la en cada exercici. Són sessions de 50 minuts i amb 3 persones com a màxim. 'Amb un número tan reduït d’alumnes és possible conèixer les necessitats de cadascun, evitar lesions i obtenir millors resultats gràcies a un tracte personalitzat', diu la Mariana Ortiz, responsable del centre. Primer s’ofereix a l’alumne una classe de prova on sol i amb l’entrenador, parla dels seus objectius, problemes o lesions d’esquena que pugui tenir. Un cop explicat el mètode i les pautes a seguir es realitza una sessió senzilla i s’analitza quin tipus li encaixa millor.

Dinamic Pilates
© Dinamic Pilates

Dinamic Pilates

Voleu un pèl més de marxa? Tasteu el CoreoPilates! És la proposta de Dinamic Pilates, un centre ubicat a Les Corts (Pintor Pahissa, 14): una classe on s’enllacen els exercicis de pilates un a un al ritme de la música per transformar l’entrenament en un non­stop on es posa a prova la vostra resistència. La intensitat és alta i, això sí, és només apte pels que ja domineu els exercicis bàsics. Ah, no en teniu ni fava? Passeu per les sessions d’iniciació del mateix estudi. Des de fa 10 anys estan especialitzats al 100% en pilates: 'El nostre tret distintiu és oferir una pràctica de la màxima qualitat i autenticitat' ens diuen. Treballen en grups de màxim 8 persones, per nivells i, també, ofereixen classes de Reformer i Wall Units en format individual o duo. Voleu un motiu més acostar­-vos-­hi? Ofereixen sessions individuals en anglès. Yes!

Publicitat
Dona 10
© Dona 10

Dona 10

Homes absteniu­vos! Dona 10 és un centre exclusivament femení així que si sou d’aquelles dones us sentiu més còmodes entrenant sense homes a prop, aquí fareu diana. Compten amb tres espais a Barcelona –Mallorca, 130 / Còrsega, 107 / Alfons XII, 22­ i un a Mataró on podreu practicar el pilates en terra o en màquines en una de les prop de 20 classes diàries que ofereixen a cada centre. Espais amplis, maquinària moderna... i com a bon club enfocat a la dona també tenen sessions específiques per embarassades i post­part. A més, si teniu menys de 30 anys, hi ha quota jove. Les classes en màquina són en grups reduïts, amb una mitja de 5 alumnes i les de terra entre 10 i 15.

Fisic Sport Club
© Fisic Sport Club

Fisic Sport Club

Buffet de fruita i cafè, tovallola i dutxa. Tot inclòs! Hem vingut a fer pilates però, si a més, ens donen un plus... no direm que no, oi? Físic Sport Club Barcelona (Bruc, 24) 'és un centre d’entrenament on tots els clients tenen entrenador personal i un tracte completament individualitzat. Ens encarreguem que tothom assoleixi els seus objectius, tant de salut com esportius', ens expliquen. Si feu mat, us estirareu sobre el matalàs i combinareu exercicis d’elongació amb els de força, implicant cos, tronc, cames i ment i una classe a la setmana us sortirà per 30 euros. Ara, si teniu clar que aposteu pel reformer, decidiu si voleu entrenar en parella o sols, són 220 euros per 5 pràctiques privades.

Publicitat
Estudio 3 Pilates

Estudio 3 Pilates

Són molt llestos! Els d’Estudio 3 Pilates comparteixen escala amb un bon grapat d’oficines. Ubicats al cor de Barcelona (Rambla de Catalunya 66, 1o F), en un espai petit però suficient, tenen entre cella i cella cuidar la vostra postura i benestar. Ho fan a base de sessions personalitzades individuals o en grups de fins a 5 persones i aposten pel mètode reformer. Tenen abonaments mensuals en horaris concertats però amb flexibilitat per modificacions i recuperacions i fan plans d’empresa amb descomptes a partir del tercer treballador apuntat. Porteu roba còmoda i deixeu les sabates a l’oficina, no les necessitareu!

Balance Studio

Balance Studio

Amb ànima. Així diuen que és el pilates de Balance Studio (Girona, 115). Aquest espai ubicat al centre de Barcelona, defensa que el pilates que ensenyen és molt més que un mètode. És una filosofia d’entrenament on es treballa cos i ment per enfortir­-los i fer-­los més àgils i flexibles. La idea és activar tots els grups musculars, treballant, sobretot, abdominals i glutis. Són 55 minuts de sessió personalitzada amb les màquines dissenyades pel propi J.H.Pilates­, o bé col·lectiva.

Publicitat
Harmonious Life
© Sibila Savage

Harmonious Life

Poseu una dosi d’harmonia a la vostra vida i feu­-la més saludable i equilibrada. A Harmonius Life (Viladomat, 291) us ajuden a base de pilates. Trieu: classes privades de refomer o en grups reduits ­només 4 persones­ sobre matalàs. Treballen els exercicis originals i les seves variacions i preparacions. Busquen equilibrar força i estiraments perquè la idea no és només estar forts, sinó també guanyar flexibilitat i agilitat que s’aconsegueixen gràcies als estiraments. A més, no els importa tant la quantitat de repeticions com la qualitat i precisió dels moviments. Els preus? Entre 49 i 165 euros al mes. Ara, si voleu estalviar calers, feu-­vos amb un bonus de 5 o 10 sessions.

SimplyBePilates
© Alexander Florez Hernandez

SimplyBePilates

Only 7€! Us costarà ben poc fer la vostra primera classe de prova a Simply Be Pilates (Roger de Lluria, 46). I us ho diem en anglès perquè, si voleu, podeu escollir fer-­les en la llengua de l’eterna Isabel II. Aquí els grups són d’entre 6 i 8 persones i a banda de deixar-vos triar entre pilates mat, reformer o amb bandes i pilotes, cada dissabte en preparen una de ben grossa: una sessió a l’aire lliure per posar­-vos a to mentre us toca el sol.

Publicitat
DitoFlow

DitoFlow

Ioga, pilates i teràpies alternatives. Fan programes a mida amb l’objectiu de corregir lesions, dolors o, simplement, ajudar-­vos a estar en forma. Així, opten per sessions individuals i grups reduïts de fins un màxim de set persones. A DitoFlow (Lesseps, 6), a banda de donar­-vos equilibri via pilates terra i reformer, també programen sessions de pilates postural. Eing? Un mètode on s’adapten els exercicis tradicionals i es fan amb un major suavitat per millorar els problemes físics i col·laborar en els processos de rehabilitació de lesions dels pacients. El practiquen, sobretot, amb els més grans, pels que creen taules especialitzades destinades a les seves necessitats especials.

Món Pilates

Món Pilates

Nens, voleu fer pilates? En aquest estudi del Poble Nou, pensen en els més petits i els divendres a la tarda programen sessions de pilates kids. A més, també ens fan un favor als més grans i tenen tarifes 'low cost': en un horari determinat, la classe us pot sortir per només 12 €! Ah i si és el vostre primer cop, us conviden a seguir el seu pack inicial: 2 classes individuals i dos en grup per 150 €. D’ambient agradable i lluminós, Món Pilates (Llacuna, 114-­116) difon aquesta disciplina treballant amb només 5 alumnes per sessió i compta amb tot tipus d’equipament: reformer, cadillac, chair, mat, fitball, roller, flexbanda... us sona a xinès? Aneu a què us ho expliquin!

Publicitat
Beyoga

Beyoga

Mimeu el vostre cos! Us ho recomanen des de Beyoga (Buenos Aires, 52) i tenen part de raó. Especialitzats en el pilates més clàssic ­'l'autèntic', l'apliquen sobre terra i en màquina i ho fan amb dues paraules en ment: diversió i reptes. Compten amb un estudi complet de pilates amb màquines Gratz. Voleu mantenir-­vos en forma? Recuperar­-vos després d’una lesió? Compensar males postures? Desconnectar? Us serveix per tot! Amb preus a partir dels 50€ al mes, a aquest estudi barceloní també fan hatha ioga i personal training.

Equilibrium
© Jordi Freixenet

Equilibrium

Com el seu nom indica, els hi agrada viure en equilibri i, per això, us animen a treballar en dues línies a priori oposades però complementàries. Per una banda, obren les portes al pilates i a sessions de gimnàstica hipopressiva. Per l’altra, ofereixen un entrenament més extrem amb classes com Tacfit ­dirigit a membres de cossos de seguretat­ o de Radikal Training ­entrenament funcional intens. Són el Ying i el Yang de l’esport. (Còrsega, 371).

Publicitat
Gimnasos i clubs
© Dona 10

Gimnasos i clubs

Mai fallen. Trieu el que us faci menys ràbia: DiR, Claror, Metropolitan, Holmes Place, Duet Fit, VivaGym, els CEMs Municipals, el Club Natació Barcelona, Vall Parc, el RC Polo... mai s’acaben! Són la millor opció pels que voleu pilates però, també, pels que teniu cos per més: zumba, ioga, tonificació, spinning... En algun d’ells, hi trobareu sessions de pilates un pèl més massificades però igualment efectives. El millor? La quota dels centres us dóna accés a la resta d’activitats dirigides, a la piscina, al bar o a les sales de màquines. Qui dóna més?

Centres Cívics

Centres Cívics

Nosaltres en som fans! Bé de preu i a prop de casa. Al Centre Cívic Joan Oliver, al de Baró de Viver, a La Sedeta, a Can Déu, a la Casa Elizalde, a les Cotxeres de Sants, a Can Felipa...i així fins a un bon grapat més. Abans de deixar­-vos la pasta en un gimnàs d’alta gamma, tasteu la metodologia dels centres municipals. Us emportareu més d’una sorpresa i tres mesos de pilates us sortiran al mateix preu que un mes a segons quin altre espai.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat