Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Psycho
Foto: Carla Tramullas Psycho

7 idees per celebrar a Barcelona que ja podem sortir a menjar i beure de nit

Ha arribat el moment que tots estàvem esperant!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A menys que hagis tret el cap per Madrid, les teves copes i sopars nocturns hauran sigut en la intimitat (nocturns? Si no es podia ni anar a berenar a un quart de sis!). S'olora la llibertat (i nosaltres no te la fem empassar amb la dicotomia del comunisme! Llibertat i punt). El teu braç té palpitacions d'ansietat per acollir la vacuna redemptora, les restriccions es comencen a afluixar. I podrem sortir fins a les onze. O sigui que...  

1. Puja a dalt de tot, agafa una copa i respira fondo. Quant temps fa, que no prens un bon còctel en una bona terrassa, de nit? Doncs et proposem que comencis la descompressió pujant al màxim nivell. L'hotel Barceló Raval acaba d'obrir, i la seva terrassa és espaterrant: una vista panoràmica de 360 º des d'on es domina tota Barcelona. Si hi afegeixes un bon còctel, el sentiment de satisfacció és tant rodó com la panoràmica. 

Barceló Raval
Foto: Barceló RavalBarceló Raval

2. Surt a sopar al centre! Quant temps fa, que no sopes al centre de la ciutat? I quan dic centre vull dir rovell de l'ou. La Rambla Catalunya té un reclam magnífic: acaba d'obrir el Belbo Candela, el primer restaurant d'un grup de restauració d'esperit mediterrani, Belbo Collection, que ens portarà unes quantes alegries. Primer, perquè tenen planejat obrir al centre de Barcelona propostes de cuina molt curosa i esperit solvent en espais emblemàtics. La seva primera obertura ho confirma: Belbo Candela és un restaurant de 170 places ben amples, ni més ni menys que al número 2 de Rambla de Catalunya. Ocupa el que va ser el Trobador, i essencialment és com ser en un bon restaurant de platja però al rovell de l'ou. Tenen brasa de carbó, arrossos impecables, tapes de bon nivell i un repertori de cuina mediterrània que es pren tan seriosament el marisc de proximitat com el verd de l'amanida. I et pots cruspir des d'unes bones sardines a la brasa, gambes fresques de Sant Carles o un arròs melós amb costella i bolets a 14 euros per cap (que era el que costava un Paellador a la Rambla!). Un espai de luxe a preus de classe mitjana, i bona cuina i bon producte en una zona catastròfica. 

Belbo Candela
Foto: Carlos RondonBelbo Candela

3. Surt a ballar al centre! D'acord, l'oci nocturn encara no ha tornat, però ja us podem avançar que el dia 19 de maig obrirà el Salvaje, un sumptuós restaurant-club de 2.000 m2 a Enric Granados, 86. La cuina serà sushi creatiu d'alta volada, combinat amb brasa i una cocteleria espaterrant. Si fem cas al que hem vist al Salvaje Madrid, no s'hi podrà ballar –encara– però l'espectacle festiu serà d'allò més treballat i glamurós i hi haurà moviment de malucs i sarau fins a l'hora del tancament (que és a tres quarts d'onze). Aquest serà un lloc per veure, mirar i deixar-se veure. I sobretot menjar molt bé.

Salvaje Barcelona
Foto: Salvaje BarcelonaSalvaje Barcelona

4. Torna al rock and roll bar! D'acord, no podrem estar fins a les tres del matí remenant el cul i absorbint alcohol com abans, però és una gran notícia que sen's permeti fer una copa –o dues– matineres. Els amics del Psycho Barcelona, el bar de rock per excel·lència de la ciutat, s'ho han treballat molt en sessió vermut, però a nosaltres el que ens agrada és ser-hi a les fosques, amb un bon gintònic a la mà i escoltant Mötorhead o Radio Birdman.

Psycho
Foto: Carla TramullasPsycho

5. Fes-te una Michelin sense presses. El gran 'handicap' de gaudir de l'alta restauració al migdia és el temps requerit per a què el menú degustació no es converteix en menú 'disgustació. Així doncs, el nostre consell és que reserveu a algun dels grans restaurants de Barcelona –el Cinc Sentits o el Disfrutar, per exemple– ben aviadet, estil vuit del vespre, i llisqueu en un viatge de més de dues hores de plaer, imaginació i sensualitat.  

6. Recorda el que era un còctel com Déu mana. D'acord, podies anar a Boada's a prendre un trago meravellós en franja de migdia, però un bon copasso requereix nocturnitat i certes ganes lúdiques d'entrompar-se, acollit per l'ombra de la nit. Doncs els amics del Grup La Confiteria ja tenen tota la seva divisió coctelera funcionant. Sobretot el Dr. Stravinsky, un acollidor i màgic cau alquímic on destil·len el seu propi alcohol i en fan meravelles. Llocs com aquest són motiu d'orgull per a Barcelona: al número 25 dels millors bars del món. Oju si passeu per Mirallers amb una copa de més, que és on Mossèn Cinto hi feia els seus exorcismes

Dr. Stravinsky
© Maria DiasDr. Stravinsky

7. Fes un billar! Amb un copasso a la mà, esclar. Quant de temps fa, que no jugues al billar? D'acord, no en tens ni puta idea, així parlant en plata. Però és taaaaaaan divertit, refregar el guix a la punta del pal i estudiar la situació, whisky en mà, com si fossis el pallús de Tom Cruise a 'El color dels diners'. I trencar tota la façana 'cool' ballant com una folklòrica, quan aconsegueixes un trist repicar de boles. El Billares Ars és magnífic, i a partir del dilluns 10 obrirà de dl. a ds. de 14 a 23 h. I per si no n'hi hagués prou, podràs fer tot això sota el teló del magnífic mural que Keith Haring hi va pintar l'any 1989, rere la barra.  

Mural de Keith Haring al Billares Ars
Foto: Ricard MartínMural de Keith Haring al Billares Ars

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat