Notícies

Així és la nova il·luminació artística de la lluerna del Palau de la Música

La Sala de Concerts tindrà un element escènic més que acompanyarà els espectacles

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Palau de la Música Catalana
Foto: Palau de la Música Catalana
Publicitat

Barcelona té joies modernistes amagades per tota la ciutat: des d'edificis tan emblemàtics com la Casa Batlló fins a d'altres no tan coneguts com la Casa Terrades i el Palau Ramon de Muntaner. En aquesta llista, però, no ens podem oblidar del Palau de la Música, un auditori modernista únic al món i un dels més espectaculars. Un dels elements més icònics del seu interior, sense menysprear el magnífic detallisme de Lluís Domènech i Montaner, és la seva lluerna de gotes de vidre que presideix la Sala de Concerts. Ara, aquest element encara serà més espectacular gràcies a la nova il·luminació artística.

Palau de la Música Catalana
Foto: Palau de la Música Catalana

De fet, aquest dijous 25 de gener, abans del concert del contratenor polonès Jakub Józef Orliński, el nou sistema d'il·luminació ja va sorprendre el públic. La tecnologia LED permet regular la intensitat i el color de la llum, una actualització que permet que la claraboia es converteixi en un element escènic més

Palau de la Música Catalana
Foto: Palau de la Música Catalana

Aquesta renovació suposa una disminució del 33% del consum energètic respecte a l'antiga il·luminació, el que evitarà l'emissió anual de 469,24 kg de CO₂ a l'atmosfera. Aquesta il·luminació se suma a les més de 80 de la Fundació Endesa, de les quals 23 estan a Barcelona a edificis com la Catedral de Barcelona, el Castell de Montjuïc, el Park Güell i l'estrella de la Torre de la Verge Maria de la Sagrada Família.

Altres obres d'il·luminació a Barcelona

Barcelona i la llum van de bracet. Des de l'espectacle de drons de Cap d'Any, que va il·luminar l'avinguda Maria Cristina, fins a dedicar un cap de setmana sencer a instal·lacions artístiques centrades en la il·luminació. Del 2 al 4 de febrer, Barcelona tornarà a acollir el Llum BCN, el seu festival de la llum per excel·lència, on artistes professionals i escoles d'art, disseny, il·luminació i arquitectura presentaran les seves propostes al públic de manera gratuïta.

La llum també serà la protagonista el 27 i 28 de gener a l'espectacle visual 'Structures of Being' que es projectarà a la façana de la Casa Batlló. L'edifici de Gaudí es convertirà en el llenç on es podran veure les formes ideades per l'artista argentina Sofia Crespo, que explorarà la vida orgànica a través de la intel·ligència artificial mentre interactua amb la façana més fotografiada de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Qui toca avui a Barcelona? Els millors concerts de gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat