Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Històries de Barcelona
Foto: X / @historiesdebcn

Així veien Barcelona els turistes als anys 80

El compte de Twitter Històries de Barcelona ha recopilat fotografies d'uns viatgers americans que van venir a la ciutat fa més de quatre dècades

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Més de 12 milions de turistes van visitar Barcelona al llarg de 2023. Això converteix la ciutat en una de les més visitades de l'Estat i en la preferida dels viatgers internacionals. És difícil -gairebé impossible- fer una llista amb totes les coses per fer a Barcelona: visitar els edificis més emblemàtics de la ciutat, tastar les propostes dels millors restaurants i gaudir de la cultura barcelonina en un dels seus teatres són algunes de les idees que nosaltres proposem. Sigui per la gastronomia, la cultura o el bon temps, fa anys que Barcelona és el destí que els turistes d'arreu del món escullen per passar les seves vacances. I, per tant, fa temps que la ciutat és la protagonista d'àlbums de fotos i souvenirs de tota mena. 

Ara, el compte de Twitter Històries de Barcelona ha recopilat les fotografies que uns turistes americans van fer de la ciutat, quan la van venir a visitar fa 43 anys, el 1980. Les fotos ens apropen al seu viatge i els seus records, i ajuden a veure com veien la ciutat els turistes internacionals fa més de quatre dècades.

La Lisa, la Sue i en Mike, els tres integrants del grup d'amics americans, van capturar amb la seva càmera llocs tan emblemàtics com el Park Güell, Passeig de Gràcia, l'església de Sant Just, la Catedral i La Boqueria. Les fotografies mostren un Park Güell gairebé desèrtic on es poden apreciar infants amb les seves bicicletes al conegut mirador, una imatge que ara seria impossible de capturar. A una altra de les fotografies també es pot veure la plaça Reial amb les seves característiques palmeres i amb els parterres originals, ja desapareguts.

La recopilació d'Històries de Barcelona també inclou altres imatges del carret del grup d'amics mentre compraven fruita a una botiga de queviures de la ciutat, visitaven la 'Barcelona Término' (l'actual Estació de França) i prenien una cervesa en una de les terrasses del centre mentre gaudien del que sembla un dia de sol esplèndid.

Les reaccions a les xarxes

El fil del compte a X ha generat moltes reaccions a la xarxa social i els comentaris dels usuaris no s'han fet esperar. Des dels més nostàlgics com "aquella Barcelona, desapareguda per sempre!" i "la Barcelona de la infància", fins als més indignats com "ens han robat la ciutat" i "Barcelona abans de l'euro". Les imatges del viatge de la Lisa, la Sue i en Mike han estat un viatge al passat que ha recordat com era la ciutat fa més de 40 anys enrere als que la troben a faltar i l'ha descobert als que encara no havien nascut.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat