Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona toca el cel Michelin amb tres restaurants triestrellats

Cocina Hermanos Torres aconsegueix el màxim guardó de la Guia Michelin

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

A diferència d'altres anys, Barcelona ha brillat amb força en l'entrega de premis del 2023 de la Guia Michelin, els màxims guardons gastronòmics que es concedeixen al món. Enguany, la fita és important: Cocina Hermanos Torres ha entrat a l'olimp de la gastronomia amb la tercera estrella Michelin: La proposta de Sergio i Javier Torres, inaugurada fa només fa quatre anys a les Corts, s'uneix d'aquesta manera al selecte grup d'establiments catalans triestrellats: l'AbaC, Lasarte i el Celler dels Germans Roca

Els bessons Torres han recordat que es van embarcar en l'aventura del restaurant que comanen fa quatre anys, un dels quals de pandèmia, i que s'ho van "jugar tot" per fer un restaurant "molt rodó". En aquest sentit, han confessat que ha estat "una gran experiència" per "arribar a les tres estrelles en tres anys i poc". 

I no es pot acusar de gasiveria la guia francesa: també ha premiat amb una nova estrella Slow & Low de Francesc Beltri i Nicolás de la Vega, un restaurant d'esperit jove i gurmet, que amb tres anys i escaig de vida ha picat molta pedra i se l'ha jugada en un projecte atrevit i ambiciós.

Slow & Low
Foto: Slow & LowSlow & Low

Les noves estrelles de la Guia també reconeixen la filosofia d'Albert Adrià, retornant la Michelin al renovat Enigma i atorgant la primera al mexicà COME de Paco Méndez, que el xef va obrir el 2014 amb Adrià com a Hoja Santa. La guia premia també la feina de l'Aleia de Rafa de Bedoya –ascens meteòric, va obrir a finals del 2021– a l'hotel Casa Fuster i per fi reconeix la finíssima tasca del Mont Bar de Fran Agudo (ex-cap de cuina de Tickets), un restaurant que ha evolucionat de la tapa creativa a l'avantguarda. 

En definitiva, aquest ha sigut un molt bon any per a l'alta gastronomia a Catalunya: cinc dels nous restaurants amb una estrella són a Barcelona, i la capital concentra tres triestrellats (Madrid només en té un, DiverXO). Catalunya compta amb 64 estrelles en total. 

L'única nota negativa és la pèrdua de l'estrella de l'Estany Clar a Berga, allà on va fer eclosió el talent de Jordi Cruz. Joan Roca ha estat reconegut com a millor xef mentor Michelin i el cap de sala i sommelier Toni Gerez, del Castell de Peralada, ha rebut el nou guardó a millor servei. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat