Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Idees originals per celebrar l'Any Nou Xinès a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Any nou xinès a Barcelona
Foto: Shutterstock

Idees originals per celebrar l'Any Nou Xinès a Barcelona

Tallers, cursos, botigues i gastronomia per festejar l'arribada de l'any del bou

Per Helena Morera
Advertising

L'Any Nou Xinès o Any Nou Lunar és una de les celebracions més famoses del món i enguany ha caigut en divendres, concretament el 12 de febrer. La Xina i molts altres països amb grans comunitats xineses donen la benvinguda al nou any el primer dia del calendari lunar, per això la data mai no és la mateixa. Les festivitats s'allarguen quinze dies –aquest cop fins el 26 de febrer quan se celebrarà el festival de les llanternes– i es duen a terme tradicions com regalar sobres vermells amb diners, netejar la casa de mala sort i sopars familiars, entre moltes altres. Enguany serà l'any del bou, un signe que, segons l'astrologia xinesa, representa la responsabilitat i la determinació. 

Tot i ser una celebració popular a l'Àsia, l'Any Nou Xinès també es festeja arreu del món. A Barcelona, com la majoria de grans ciutats, no hi haurà la tradicional desfilada que recorria els carrers del centre a causa de les restriccions de la covid-19 i la necessitat sanitària d'evitar aglomeracions. Doncs, les activitats passen a oferir-se en format virtual. Podeu consultar aquí tota la programació que organitzen les entitats públiques i xineses de la capital catalana pels pròxims dies.

Us proposem 9 idees originals per conèixer i apropar-vos a una de les cultures més antigues amb tallers, cursos d'idiomes, rutes gastronòmiques i de te.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants xinesos de Barcelona

'Deseando amar', de Wong Kar-wai
Foto: Block 2 Pictures / Jet Tone Production / Orly Films

9. Mirar una pel·lícula de Wong Kar-wai

Els Cinemes Boliche i altres cines de Barcelona rendeixen homenatge des de principis de gener al director de Hong Kong Wong Kar-wai amb un cicle dedicat a les seves pel·lícules com 'Happy together' (1997), 'As tears go by' (1998), 'Desitjant estimar' (2000) i '2046' (2004). A més, també hi haurà altres activitats temàtiques com col·loquis, xerrades i la projecció d'escenes en primícia. 

El dijous 11 de febrer, Betevé emetrà a les 23:45 h 'The grandmaster' (2013) de Wong Kar-wai. 

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising