Els restaurants xinesos de Barcelona més autèntics i originals

El restaurant xinès de segona generació emergeix a Barcelona, aposta per una cuina regional autèntica, desconeguda i saludable.
Mian Restaurant
Restaurante Mian
Advertising

Un nou model de restaurant xinès emergeix a Barcelona, el de segona generació. Els fills d’aquells pares xinesos que es van instal·lar a Catalunya als 90 i a principis dels 2000 volen que us oblideu del xopsuei i del porc agredolç. Ells aposten per la cuina regional de les seves províncies d’origen i per plats molt cèlebres a tota la Xina però poc coneguts aquí. Els seus locals, pensats per a una clientela mixta, són urbans i contemporanis amb tocs minimalistes, moderns o 'vintage'.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurant tailandesos

Gyoza Bar
©Iván Moreno
Restaurants

Gyoza Bar

Els germans Xuan (Qingtian, 1988) i Kai (Qingtian, 1992) van prendre bona nota de tot l’après al restaurant dels seus pares, el Kaixuan, i fa un any van obrir el seu propi local de gyoza, el Gyoza Bar, a tocar de l’Estació del Nord. Les de verdura, i les de porc amb amarant a la planxa volen de la barra (10 unitats/5 euros). Però també en tenen al vapor, delicioses i fumejants, de gambes, verdures, peix, vedella... Acompanyeu-les d’una amanida de tofu, de cogombre o de bambú i en sortireu rodolant.

Mian
©Iván Moreno
Restaurants

Mian

Després de llicenciar-se en Econòmiques a la UPF, acceptar una beca de Harvard, fundar una editorial infantil i treballar un temps al sector docent i empresarial, la Jia (Shixiacun, 1988) va convèncer els seus pares d’obrir un restaurant xinès de platets casolans elaborats per compartir. Dos anys després de fer-ho, els veïns i oficinistes del barri sospiren pels seus fideus Pequín (pasta de soja fermentada, carn picada de porc, cogombre, pastanaga i brots de soja) i el 'zhu pao' (porc especiat amb gingebre i pa esponjós). Per uns 20 euros us faran feliços.

Advertising
La Taverna Xinesa
©Iván Moreno
Restaurants

La Taverna Xinesa

La Ying (Hang Zhau, 1990) i la Jing (Pequín, 1990) es van conèixer quan estudiaven a l’escola Hoffman. Fa just un any, van unir esforços i estalvis per obrir La Taverna Xinesa, un petit restaurant amb cuina a la vista on ofereixen plats tradicionals del carrer i receptes familiars amb un toc informal i divertit. L’ou mil·lenari d’ànec al vapor, recepta de l’àvia de la Ying, i el pollastre Txungking saltat amb pebre de Sichuan i bitxo causen furor, igual que el seu menú del migdia (12,50 euros).

Melo-Jia
©Iván Moreno
Restaurants

Melo-Jia

L’Ángela (Wenzhou, 1986) es va llicenciar en ADE a la UB i va treballar deu anys al gremi fiscal. Cansada de no saber què contestar cada cop que algú li preguntava per un bon restaurant xinès a Barcelona, va proposar als seus pares obrir-ne un on servir els plats que la família preparava a casa. Al Melo-Jia hi trobareu una cuina tradicional, especialitats regionals de costa com el llobarro al vapor o el bou de mar amb salsa picant i un molt bon menú de degustació de temporada per 20 euros.

ALTRES OPCIONS CLÀSSIQUES QUE MAI FALLEN

Restaurants, Xinesa

Shanghai

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

El pal de paller de la família Kao, propietaris també dels restaurants Mr. Kao i Kao Dim Sum. L’avi del clan, en Kao Tze Chien, va ser el xef del primer restaurant xinès obert a Barcelona. Fa 40 anys va obrir el Shanghai i encara avui el seu ànec de Pequín és el plat més celebrat.

Restaurants, Xinesa

Memorias de China

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

L’especialitat del restaurant de la família Lam és la cuina cantonesa en general, i els plats de peix i marisc en particular. El llamàntol a la sal, pebre i espècies continua tenint molts admiradors gairebé vint anys després d’obrir portes.

Advertising
Restaurants

Jiaozi Q

És l’última incorporació en el mapa de restaurants xinesos-xinesos de la ciutat. La família Qiu va transformar un antic restaurant gallec en un autèntic temple dels jiaozis i dels plats regionals del nord-est de la Xina, com els pedrers picants de gallina. I tot i portar només un any obert, ja s’ha convertit en un clàssic instantani. Entre els seus fans, l’Albert Adrià.

Restaurants, Xinesa

Kaixuan

Cansats de fer cua al ja mític Chen Ji? A pocs metres teniu aquest altre modestíssim restaurant familiar dirigit a una clientela majoritàriament xinesa. Aquí també elaboren la seva pròpia pasta i, tenint en compte les generoses porcions dels plats, els preus són gairebé simbòlics.

Advertising
El Bund 18
El Bund
Restaurants

El Bund 18

L’equivalent del Chen Ji i del Kaixuan al barri de la Sagrada Família. La clientela, en gran part asiàtica, ocupa la minúscula barra i totes les taules mentre xarrupa amb afició bols de sopa. Els seus dimsums són molt recomanables, igual que les especialitats de la regió de Wenzhou, com la sopa de peix o els fideus.

Restaurants, Xinesa

Out of China

icon-location-pin Eixample

Obert el 2002, aquest restaurant va ser pioner a incloure producte català a la cuina xinesa i a servirla en un espai 'cool'. La seva especialitat són els 'dimsums'. Destaquen el seu ravioli d’ànec i foie gras a la planxa i el seu 'wonton' de porc ibèric al vapor.

Advertising