Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els restaurants xinesos de Barcelona més autèntics i originals

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mian Restaurant
Restaurante Mian

Els restaurants xinesos de Barcelona més autèntics i originals

El restaurant xinès de segona generació emergeix a Barcelona, aposta per una cuina regional autèntica, desconeguda i saludable.

Advertising

Un nou model de restaurant xinès emergeix a Barcelona, el de segona generació. Els fills d’aquells pares xinesos que es van instal·lar a Catalunya als 90 i a principis dels 2000 volen que us oblideu del xopsuei i del porc agredolç. Ells aposten per la cuina regional de les seves províncies d’origen i per plats molt cèlebres a tota la Xina però poc coneguts aquí. Els seus locals, pensats per a una clientela mixta, són urbans i contemporanis amb tocs minimalistes, moderns o 'vintage'.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurant tailandesos

Gyoza Bar
©Iván Moreno

Gyoza Bar

Restaurants

Els germans Xuan (Qingtian, 1988) i Kai (Qingtian, 1992) van prendre bona nota de tot l’après al restaurant dels seus pares, el Kaixuan, i fa un any van obrir el seu propi local de gyoza, el Gyoza Bar, a tocar de l’Estació del Nord. Les de verdura, i les de porc amb amarant a la planxa volen de la barra (10 unitats/5 euros). Però també en tenen al vapor, delicioses i fumejants, de gambes, verdures, peix, vedella... Acompanyeu-les d’una amanida de tofu, de cogombre o de bambú i en sortireu rodolant.

Mian
©Iván Moreno

Mian

Restaurants

Després de llicenciar-se en Econòmiques a la UPF, acceptar una beca de Harvard, fundar una editorial infantil i treballar un temps al sector docent i empresarial, la Jia (Shixiacun, 1988) va convèncer els seus pares d’obrir un restaurant xinès de platets casolans elaborats per compartir. Dos anys després de fer-ho, els veïns i oficinistes del barri sospiren pels seus fideus Pequín (pasta de soja fermentada, carn picada de porc, cogombre, pastanaga i brots de soja) i el 'zhu pao' (porc especiat amb gingebre i pa esponjós). Per uns 20 euros us faran feliços.

Advertising
La Taverna Xinesa
©Iván Moreno

La Taverna Xinesa

Restaurants

La Ying (Hang Zhau, 1990) i la Jing (Pequín, 1990) es van conèixer quan estudiaven a l’escola Hoffman. Fa just un any, van unir esforços i estalvis per obrir La Taverna Xinesa, un petit restaurant amb cuina a la vista on ofereixen plats tradicionals del carrer i receptes familiars amb un toc informal i divertit. L’ou mil·lenari d’ànec al vapor, recepta de l’àvia de la Ying, i el pollastre Txungking saltat amb pebre de Sichuan i bitxo causen furor, igual que el seu menú del migdia (12,50 euros).

Dr Zhang
Foto: Dr Zhang

Dr. Zhang

Restaurants Xinesa Sant Antoni

Què és un 'dumpling' –o una 'gyoza' o un 'bao' o un ravioli...– sinó una versió diferent del mateix? Aquell arquetips universal de peça de massa farcida (dieu-ne 'empanadilla' o farcellet o 'shaomai') que sovint es menja amb la mà i s'empasses d'una sola mossegada de plaer. A Dr. Zhang s'han especialitzat en el farcellet xinès (encara que ells no ho siguin). I pots veure com et porten, de la cuina a taula, peces tant variades i poc ortodoxes com els farcits d'ànec o els fregits amb curri. No tenen cap problema a fer, per exemple, un 'wan ton' de Halloween farcit de carabassa, moniato, curry i salsa agredolça. La pasta és bona i casolana, el farcit fet amb cura. 

Advertising
Melo-Jia
©Iván Moreno

Melo-Jia

Restaurants

L’Ángela (Wenzhou, 1986) es va llicenciar en ADE a la UB i va treballar deu anys al gremi fiscal. Cansada de no saber què contestar cada cop que algú li preguntava per un bon restaurant xinès a Barcelona, va proposar als seus pares obrir-ne un on servir els plats que la família preparava a casa. Al Melo-Jia hi trobareu una cuina tradicional, especialitats regionals de costa com el llobarro al vapor o el bou de mar amb salsa picant i un molt bon menú de degustació de temporada per 20 euros.

ALTRES OPCIONS CLÀSSIQUES QUE MAI FALLEN

Shanghai

Restaurants Xinesa Sarrià - Sant Gervasi

El pal de paller de la família Kao, propietaris també dels restaurants Mr. Kao i Kao Dim Sum. L’avi del clan, en Kao Tze Chien, va ser el xef del primer restaurant xinès obert a Barcelona. Fa 40 anys va obrir el Shanghai i encara avui el seu ànec de Pequín és el plat més celebrat.

Memorias de China

Restaurants Xinesa Sarrià - Sant Gervasi

L’especialitat del restaurant de la família Lam és la cuina cantonesa en general, i els plats de peix i marisc en particular. El llamàntol a la sal, pebre i espècies continua tenint molts admiradors gairebé vint anys després d’obrir portes.

Advertising

Jiaozi Q

Restaurants

És l’última incorporació en el mapa de restaurants xinesos-xinesos de la ciutat. La família Qiu va transformar un antic restaurant gallec en un autèntic temple dels jiaozis i dels plats regionals del nord-est de la Xina, com els pedrers picants de gallina. I tot i portar només un any obert, ja s’ha convertit en un clàssic instantani. Entre els seus fans, l’Albert Adrià.

Kaixuan

Restaurants Xinesa

Cansats de fer cua al ja mític Chen Ji? A pocs metres teniu aquest altre modestíssim restaurant familiar dirigit a una clientela majoritàriament xinesa. Aquí també elaboren la seva pròpia pasta i, tenint en compte les generoses porcions dels plats, els preus són gairebé simbòlics.

Advertising
El Bund 18
El Bund

El Bund 18

Restaurants

L’equivalent del Chen Ji i del Kaixuan al barri de la Sagrada Família. La clientela, en gran part asiàtica, ocupa la minúscula barra i totes les taules mentre xarrupa amb afició bols de sopa. Els seus dimsums són molt recomanables, igual que les especialitats de la regió de Wenzhou, com la sopa de peix o els fideus.

Out of China

Restaurants Xinesa Eixample

Obert el 2002, aquest restaurant va ser pioner a incloure producte català a la cuina xinesa i a servirla en un espai 'cool'. La seva especialitat són els 'dimsums'. Destaquen el seu ravioli d’ànec i foie gras a la planxa i el seu 'wonton' de porc ibèric al vapor.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising