Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors botigues argentines de Barcelona

Les millors botigues argentines de Barcelona

On trobar els productes més cobejats de l'Argentina sense creuar l'Atlàntic

Per Andreu Gomila |
Advertising
Carn argentina
Carn argentina

Poques comunitats estan tan arrelades a Barcelona com l'argentina. Potser hi té alguna cosa a veure el pas pel Barça d'astres com Maradona, Messi i César Luis Menotti, la presència intermitent de Julio Cortázar, Martín Caparrós i Patricio Pron o l'estada permanent de Rodrigo Fresán i Juana Bignozzi. Sigui com sigui, aquí venen mate als súpers i 'alfajores' als quioscos. I també carn, sabates, empanades, i fins i tot sabons argentins. Si voleu saber on trobar-los, seguiu llegint! 

 

NO T'HO PERDIS: Si després de fer un tomb per l'Argentina us ve de gust continuar viatjant sense sortir de Barcelona, no us perdeu la llista dels millors restaurants xinesos i japonesos de la ciutat. 

Botigues

Delicatessen Argentina

icon-location-pin Barcelona

Les carnisseries Delicatessen són la joia de la corona de la comunitat argentina de la ciutat i rodalia, ja que aquí poden endur-se a casa el que més trobes a faltar quan emigres: el menjar. Al país sud-americà mengen més carn que els tigres de la sabana i tenen una manera particular de tallar-la. A les Delicatessen venen tira de asado, vacío (el que més venen), bife de chorizo, matambre... Però també unes empanades de traca i productes típics com galetes o almívar de llet (dulce de leche). En un moment o altre de l’any, tot argentí de la ciutat passa per una de les quatre botigues Delicatessen que hi ha entre Barcelona i Sant Cugat.

Botigues

Paez

icon-location-pin Barcelona

La marca d’espardenyes va néixer a Buenos Aires el 2006 i al 2013 es van instal·lar al Born, just davant de Santa Maria del Mar. A Barcelona tenen la seva base d’operacions i diuen que venen més de mig milió de sabates a tot el món, a més el 80% del seu mercat és a Àsia i Europa. La Silvia, a la flagship store del Born, diu, sorpresa, que, tot i trobar-se en una zona turística, hi ha molts catalans (són majoria) que entren a la botiga per emportar-se les clàssiques espardenyes d’espart de ratlles. No són cares i són molt boniques. En els últims anys, han ampliat la línia de sneakers amb sola de goma.

Advertising
Botigues

Pampa Drugstore

icon-location-pin Barcelona

A Buenos Aires, aquesta botiga del Raval seria un kiosco més, és a dir, una botiga on s’hi ven de tot i que sovint obren a totes hores. Aquí només hi falta el tabac. Són a Barcelona des del 2002. I l’Alejandro, que és darrere del taulell, ens comenta que venen, sobretot, dolços, és a dir, alfajores i derivats, com els riquíssims Bon o Bon, bombons de xocolata amb el farcit de crema de cacauet. Envien producte a tot Europa. I nosaltres ens quedem amb la fina selecció de vins amb raïm malbec que tenen al fons de la botiga.

Botigues

Sarkany

icon-location-pin Barcelona

Antonella Rocuzzo i Sofía Balbi, parelles dels futbolistes Leo Messi i Luis Suárez, van apadrinar fa un any la posada de llarg de la botiga barcelonina del dissenyador de sabates argentí Ricky Sarkany, el més famós de l’Amèrica Llatina, que encara es manté a la zona chic de la Diagonal, a dues passes del Passeig de Gràcia. Hi ha sabates de tota mena i molt més econòmiques del que ens pensàvem. Dominen les plataformes, els talons alts, els claus amb textures i els estampats originals.

Advertising
Botigues

Sabater Hermanos

icon-location-pin Barcelona

La vida d’Eliana Sabater és una història de retorns. Fa deu anys que va obrir la botiga de sabons a la plaça de Sant Felip Neri, allà on hi havia una impremta, tot seguint un ofici familiar que havia començat el seu avi a Buenos Aires. De fet, el seu besavi va emigrar des de Palma a l’Argentina. I quan ella va aterrar a Barcelona quinze anys enrere, ja va venir amb la idea de continuar el negoci en una altra ciutat. Els seus, a l’Argentina, també fan i venen sabons. També tenen botiga a Madrid i a Rimini.

Camera

Si vols menjar-te l'Argentina...

Restaurants, Argentina

9 Reinas

icon-location-pin Eixample

L’Albert Iglesias explica que “vam voler anar més enllà de la categoria d’argentí”. Per això no tenen un nom estil La Vaca de la Pampa sinó que reten homenatge a l’univers cinematogràfic de Darín. “No importem només carn argentina, sinó la millor carn del món”, diu. Feta amb brasa de carbó a la vista, i dos puntals a l’hora d’oferir-la al client: garantir la qualitat de tall –per això fan tasts constants– i un protocol de servei que assegura el punt desitjat. Tenen seu a Sant Cugat, i una botiga, 9Reinas gurmet (Ganduxer, 20), on podeu menjar el tall i emportar-vos-el. I venda online a carnes9reinas.com

La Sucursal
© La Sucursal
Restaurants, Argentina

La Sucursal

icon-location-pin El Raval

Una milanesa no és alguna cosa sobrenatural, però cal saber fer-la. I a la Sucursal –el versàtil restaurant germà i veí de Rekons– excel·leix en la matèria. Us la cruspireu tendra, ben arrebossada, amb una capa de formatge lleugera i aromàtica. En aquesta cantonada lluminosa, a part d’oferir bona carn, també disposen d’un apartat vegetarià d’hamburgueses i lasanyes curós i potent. El patriarca talla la carn de les empanades, la mare fa una rebosteria casolana excel·lent (pastís de dolç de llet i coco celestial, brownie cremós, alfajores addictius...) i el menú de migdia és per sucar-hi pa.

Advertising
La Tavernícola
© Maria Dias
Restaurants, Argentina

La Tavernícola

icon-location-pin El Poblenou

Aquesta casa de menjars italoargentina va substituir l’entranyable Celler Teresa. Per sort, en Daniel Volpe i la Sílvia Maria han marcat una línia d’alta qualitat i proximitat que els fa encaixar com un guant al barri. Aquest és un petit restaurant amb graella de pedra volcànica, on la parella mima fins al darrer detall: talls argentins madurats i preus molt ajustats, pasta farcida casolana, empanades boníssimes i un apartat de tapes fetes amb tot l’afecte del món. Festa grossa amb graellada argentina per a dos per un preu molt raonable.

Milo Grill
© Maria Dias
Restaurants, Mediterrània

Milo Grill

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

“Quan vaig obrir El Caminito a Formentera, el 1981, no hi havia cap altre argentí. Feia la provoleta amb emmental, tallava el rostit amb destral”, recorda Carlos Trigo, el propietari. Fa quatre anys van traslladar el concepte de graella argentina d’alta gamma a Barcelona amb el Milo Grill: presumeix de tenir “les millors carns de la ciutat” i no seré jo qui li porti la contrària. Els seus lletons a la brasa són d’una finesa sobrenatural, el seu ‘ojo de bife’ és mantega. Trigo ho resumeix així: «la carn no és un totxo». El xef, Lluís Llunas, és fill de Dyango, però l’important és que és un mestre de la brasa.

Time Out diu
Advertising
Sifó
© Ivan Giménez
Restaurants

Sifó

icon-location-pin El Raval

“Qualsevol plat argentí que et passi pel cap el tindrem”. Aquest és el titular del nou Sifó. Pablo Antico i Jorge Runnacles acaben de reconvertir el Sifó de bar de nit –pioners, el van obrir fa 18 anys, quan el Raval semblava Kosovo– en restaurant argentí. Preciós: cuina oberta, llum, fusta i dibuixos d’icones argentines (El Eternauta a càrrec del gran Martín Tognola!). Després van oferir durant quinze anys un dels millors menús de migdia al veí Ofis, traslladat ara al Sifó diürn. Que abraça, per fi, “l’argentinitat sense complexos”. Mestres de la carn i de la creativitat popular, auguren una graella I+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’allò universal fins al que et vulguis gastar”.

El Laurel
© Maria Dias
Restaurants, Argentina

El Laurel

icon-location-pin Eixample

A part de ser l’avantsala del cinema Floridablanca, és famós pels seus mossos majestuosos; com la Dino, vedella tallada a ganivet, ceba, moniato i bitxo.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Argentina

Rekons Urgell

icon-location-pin Eixample

O de com una antiga xarcuteria es converteix en centre de peregrinació moderna. A Rekons han tingut el bon gust de mantenir bona part de l'estètica antiga tot canviant el negoci. Ara hi podeu degustar a qualsevol hora empanades, amanides i altres llepolies argentines amb una cervesa o un vinet.

La Fábrica
© Danny Fernandez
Restaurants, Argentina

La Fábrica

icon-location-pin Ciutat Vella

És un lloc fiable per menjar autèntiques empanades argentines. Les carnívores són ben bones, però els vegetarians estan contents amb una varietat que inclou fins i tot la de verdures al wok. També tenen botiga a la plaça de la Llana i a l'avinguda de Sarrià, 15.

Advertising
Restaurants, Argentina

Arcano

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

En l’ampli repertori de cuina argentina que hi ha a Barcelona, l’Arcano es distingeix per una sòlida oferta malgrat la seva joventut. I recorda, per moments, alguns vells casals supervivents del més antic barri de Buenos Aires, San Telmo, amb la robustesa i particularitat que hi donen murs, columnes i arcs de pedra. L’anacrònica bellesa de la pedra a la vista combinada amb el rigorós negre de sostre i taules hi atorguen una elegància que, de nit, el fa encara més atractiu. Un servei sobri i eficient fan la resta.  Perquè Mariano Nogueira, el xef, no s’ha limitat a satisfer la nostàlgia dels seus compatriotes i dels catalans que viatgen al sud. També ha sabut oferir una interpretació d’alguns plats locals. Una cuina d’anada i tornada. Per començar, el dissabte vaig optar per una empanada de carn, una prova del nou a la qual convé sotmetre el cuiner argentí aquí.  El xef és deixeble directe de Don Alfredo Domínguez, una institució de la bona cuina argentina a Barcelona (San Telmo, Puerto Madero i ara Calafate), de qui provenen segurament els secrets que fan de l’empanada de l’Arcano una peça gairebé màgica. I el seu entrecot –bife de chorizo, el més petit de 200 g– és suficient per confirmar per què es considera la carn argentina la millor del món, amb permís de bascos, asturians, gallecs i gironins. El que més s’agraeix, a més, de la cuina de l’Arcano és la cura amb què distribueix els acompanyaments als plats, condemnats en molts casos a enciams rebregats i tomàquets sense g

Time Out diu
Restaurants, Mediterrània

MinE

icon-location-pin Sants - Montjuïc

En aquest restaurant hi podem trobar 'platillos' senzills, saborosos i molt imaginatius. Un bon exemple són els seus peus de porc desossats, ben cuinats i arrebossats. Martín Parodi, de llarga carrera a França, delecta els fans amb un menú de migdia que sorprèn per la relació qualitat-preu. La carta tampoc no és cara i els seus plats justifiquen una visita. Tots els talls de carn que toca en Martín sobresurten per la seva qualitat, el seu gust i la perfecta cocció. Hi ha grans curiositats, com la llengua acompanyada d’un chutney de taronja, tota una troballa. O un foie gras amb moniato confitat i puré de patates. Una oferta tan bona mereix una millor carta de vins. No apte per als qui mengen amb presses; molt agradable per sopar amb amics, disposats a passar una bona estona amb autèntiques exquisideses

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Argentina

El Calafate

icon-location-pin Eixample

La Inés i en Sebastián, els dos principals impulsors d'aquest nou local, honren en oferta i resultats un dels millors llocs del món: el Calafate, a la Patagònia. I també honren una cuina –basada fonamentalment en la graella– que no sempre ha estat ben tractada a Barcelona. En la filosofia d'aquest restaurant sobresurt el tracte amb el client com a principal premissa: el comensal se'n va satisfet i content, per la calidesa, el confort i l'elaboració dels millors plats a un preu raonable. Com a mínim així va succeir en les nostres dues aparicions. Hi ha alguns plats de la cuina rioplatense que són sagrats: les empanades i els lletons, magnífics; el rostit de tira, mal anomenat xurrasco, les pastes, la milanesa i, naturalment, la crep amb almívar de llet.Tota aquesta columna vertebral està molt aconseguida i desitgem que continuï sent així, perquè si d'alguna cosa pequen els restaurants argentins és d'irregularitat. La professionalitat de la Inés és una garantia perquè això no succeeixi. Tornem a les empanades. El seu autor, l'Alfredo, és un home avesat en cuines i pastades. El resultat és formidable i són "de cames obertes". Així es diu a l'Argentina d'aquelles que són tan sucoses que t'obliguen a menjar-les en aquesta posició per evitar tacar-te amb l'escampada... En un altra de les visites, vam posar a prova el bife de xoriço, un entrecot alt, molt ben cuit, encara que presentat amb la gastada vinagreta en guarniments o amb les insípides verdures a la gra

Time Out diu
Patagonia Beef & Wine
Ivan Gimenez
Restaurants, Cuina internacional

Patagonia Beef & Wine

icon-location-pin Dreta de l'Eixample

Carnívors, esmoleu les dents: totes les carns que aquí serveixen estan importades d'Argentina. Qui vulgui entrecots de 350 grams, ja sap. Es fa pagar, però val el que costa.–

Advertising