Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Mira a terra: mosaics, rajoles i panots de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Mira a terra

Mira a terra: mosaics, rajoles i panots de Barcelona

El terra de Barcelona és ple d'art i històries que mereixen ser descobertes

Per Maria Junyent
Advertising

Més enllà de l'icònic panot de flor, el terra de Barcelona és ple de bellesa i històries fantàstiques. Només cal donar un tomb a peu per descobrir que en cada passa que avances hi ha detalls que passen per alt però que reclamen totes les mirades. Rajoles hidràuliques de mil formes i colors, mosaics, instal·lacions, plaques i peces d’artistes que han fet del sòl el seu llenç i records emblemàtics de la ciutat. Art a l'aire lliure i històries fascinants que, a vegades, es concentren en una rajola de 20 x 20, escletxa o forma. Mira a terra i vés en compte amb què trepitges!

Rellotge lluminós
Rellotge lluminós

El rellotge lluminós de Cabrerizo

Atents si passeu pel número 69 de la Via Laietana. Probablement esteu trepitjant el rellotge lumínic que Joan Cabrerizo va instal·lar-hi l’any 1935, amb esferes de vidre que s’il·luminen de nit marcant hores i minuts, i el rostre daurat de Mercuri, déu llatí del comerç, al centre, al costat de l’escut de la Barcelona de l’època.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising