Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Miramar Llançà
Foto: Miramar Llançà Miramar Llançà

Restaurants catalans amb estrella Michelin

Els establiments i els xefs de Catalunya que llueixen, com a mínim, una estrella Michelin

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Que a Catalunya hi ha molt bons restaurants queda demostrat any rere any amb els reconeixements que dóna la guia gastronòmica més prestigiosa. Prop de 50 restaurants, de costa i de muntanya, de cuina tradicional i d'autor, tenen en el seu poder en aquest moment com a mínim una estrella Michelin, dos dels quals arribant a l'excel·lència. Encert segur per al paladar si els trieu. Això sí, en molts dels casos cal reservar amb setmanes d'antelació. 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Amb tres estrelles

Lasarte
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 4 de 4

L'ambaixada de Martín Berasategui a l'hotel Condes de Barcelona s'ha convertit en un dels restaurants imprescindibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, on el xef ofereix el bo i millor de la seva creativitat. El menú degustació és un plaer d'aquells que tothom s'hauria de concedir un cop a la vida, i si pot ser, un cop a l'any. Tanta excel·lència els ha atorgat el màxim guardó en el món de la restauració. És el primer restaurant de Barcelona que ostenta les tres estrelles Michelin. A banda de Berasategui, el responsable del dia a dia és el xef italià Paolo Casagrande, capaç d'afegir a l'abassegadora personalitat del cap una empremta d'altíssima elegàcia i creativitat, present en plats com el milfull de poma, fuagràs i anguila, i on l'estètica que et garratiba no passa mai per davant d'una combinació de sabors genial.

El celler de Can Roca
  • Restaurants

Girona
Els germans Joan, Josep i Jordi Roca han portat el seu restaurant fins a dalt de la gastronomia mundial. Ells ho defineixen com un restaurant d'estil lliure, "de cuina en llibertat, compromesa amb l'avantguarda, sense renunciar a la memòria de les diverses generacions d'avantpassats de la família dedicades a donar de menjar a la gent". Una cuina de l'emoció, en la qual es produeix un joc a tres bandes: el dolç d'en Jordi, el líquid d'en Josep i el salat d'en Joan.

Publicitat
Àbac
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 4 de 4

Jordi Cruz ostenta la tercera estrella Michelin de l'Àbac, i amb això el converteix en l'altre restaurant imprescindible d'alta gastronomia a Barcelona. Ha conquerit aquest statuts mitjançant una cuina plena de mestria i sofisticació, per tocar el cel, alhora que plena de respecte per la tradició catalana.

Amb dues estrelles

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

Totalment simbòlic: allà on el mar i la muntanya es toquen, en Paco Pérez hi té la seva primera casa, la més emblemàtica, que l'ha fet mereixedor de fama internacional i dues estrelles Michelin. El Miramar va passar de ser un hostal del port de Llançà a ser un dels centres de la gastronomia d'avantguarda d'Espanya. El seu menú llarg és un desfici mariner d'imaginació i sabor, amb producte màxim i reinvenció sideral de la cuina marinera.

Les Cols
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Olot
Creació al màxim, però també arrels i proximitat. Ho demostra que per exemple podreu tastar ceba dolça del volcà Cruscat, o guisat de mongetes de Santa Pau. Tot en una masia catalana d'un disseny interior sorprenent. Merescudes dues estrelles de la més prestigiosa guia gastronòmica.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 4 de 4

A cavall entre la informalitat del Ten’s i l’alta cuina de l’Àbac, trobem l’Angle, del xef Jordi Cruz. Situat a l’Hotel Cram, també té dues Michelin que avala la tècnica del cuiner. Però la cuina de Cruz, de base catalana, no rebutja ingredients ni tècniques procedents d’altres cultures, com per exemple, en el nigiri de pell de tonyina rostida amb salsa d’anguila. Plats creatius vehiculats en un sumptuós menú degustació. 

Enoteca
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Marisc
  • La Barceloneta
  • preu 4 de 4

Barcelona
El xef Paco Pérez va aconseguir dos Michelin pel Enoteca -ja no és l'altre restaurant de l'hotel Arts, és un pes pesat a Barcelona per mèrits propis- i també va veure com el seu Miramar de Llançà ha rebut la segona estrella Michelin. Poca gent transporta el gust de la mar a l'alta cuina com ho fa ell: aquest exquisit cuiner, lacònic en paraules, parla amb la imaginació i l'onatge del mar. L'elevació que ha fet de les espardenyes mereixen un capítol a la cuina d'avantguarda catalana, i els seus arrossos acontenten per igual a la clientela bulliniana i als fonamentalistes del corpus de la cuina catalana. Rendir-se a la fragància del seu arròs melós amb llamàntol és la millor manera de retre-li homenatge.

Publicitat
Moments
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 4 de 4

Barcelona
El fill de Carme Ruscalleda, Raül Balam, ha arribat a la segona estrella Michelin amb aquest restaurant d'hotel 'top'. Com el restaurant matern Sant Pau, el concepte és una impecable cuina innovadora però molt catalana, amb plats com el fricandó de vedella amb carreretes o les gambes del Maresme amb pètals de tomàquet confitat, bouquet vegetal i pinyons torrats. Dues estrelles Michelin.

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 3 de 4

Tancat ElBulli, els seus antics caps de cuina, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ofereixen a Disfrutar una cuina de matriu bulliniana, tecnoemocional pura. Són plats d'una imaginació i precisió tremenda, com per exemple els ja famosos macarrons a la carbonara, fets amb gelatina de pernil. Aquí viureu una bacanal pels sentits executada a una velocitat perfecta.

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Eixample
  • preu 3 de 4

En quin moment el menú de degustació es converteix en disgustació? Ara que sembla que no tenim memòria, sinó timeline, em fa l’efecte que més enllà de dues hores i mitja entaulats l’atenció es fragmenta, i la connexió entre raciocini i paladar se’n va en orris. En Jordi Artal, un dels primers cuiners a establir el menú de degustació a Barcelona tal com el coneixem –al Cinc Sentits, el 2004– té una opinió similar: “Quan porto més de tres hores assegut, per més que m’agradi el restaurant, trobo que abusen de mi. Per més bo que sigui, vols marxar”, raona.

El Cinc Sentits ha canviat d’ubicació, d’Aribau a Entença 60, per créixer i per poder adaptar-se millor al ritme de degustació del client sense disgust. “Aquí seguirem el ritme del client. Si menja ràpid, anem ràpid, i en dues hores i quart hauràs fet el menú llarg, si vols”, explica. El nou local fa goig: 400 m² en tres sales, amb una capacitat de 40 comensals, la mateixa que l’anterior. La inversió i l'esforç han tingut premi: el desembre del 2020 van guanyar la seva segona estrella Michelin. 

En un moment en què l’alta cuina busca l’aixopluc dels hotels –aquest estiu, la històrica Michelin del Gaig es trasllada a la Torre del Remei de la Cerdanya–, una inversió de dos milions d’euros és un moviment valent: “No som ni un grup ni una família de pela llarga. Però tenim el repte de continuar amb la nostra filosofia i seguir sent referència a Barcelona”, anuncia Artal. El nou local és ambiciós: el menú comença en un rebedor inspirat en les vinyes de la seva família, amb un aperitiu amb el vermut de la casa, “un dels pocs del món fets a partir de vi negre i picapoll”, riu. El maig del 2019 van celebrar quinze anys.

El nou viatge del Cincs Sentits consta d’onze passes, i segueix fil per randa la seva ideologia culinària: “No fem cap fusió, ni per estil ni per producte, fem cuina catalana, no hi trobaràs carn de Kobe”. Més ètica que estètica. “El més important del plat és el sabor, que sigui maco o tècnic és secundari”, explica. I sobretot “deixar el client amb la mel als llavis”, amb plats on mana una tensió de contrastos que dispara el sabor. Com una navalla –cuita i crua, amb el seu propi pil-pil– amb gàrum, flor de coriandre i pèsols del Maresme, on la frescor herbàcia frena el mar salvatge de la garota, o unes extraordinàries postres de gelat de llet fumada.

Artal és un xef atípic: nascut al Canadà, de mare catalana, era cap de màrqueting a Silicon Valley, la cuina era un hobby. En la crisi de les ‘punt.com’, després d’un any sabàtic, va decidir viure a Barcelona i obrir el Cinc Sentits (sense estudis de cuina, ni stages, només amb ofici autodidàctic i la cuina catalana mamada a casa va guanyar l’estrella el 2008). “Viure tants anys fora m’ha fet créixer les ganes de fer cuina de país. Quan vius a Catalunya, dones per garantida una bona truita de patates. Una cosa molt estranya de trobar o poder fer als Estats Units”, apunta. 

  • Restaurants

Que els germans Torres s’hagin fet mediàtics no vol dir que hagin abandonat ni un segon la filosofia que va enamorar molta gent – incloent-hi els inspectors de la Guia Michelin– amb aquell primer Dos Cielos. Cuina 'de records', que diuen els bessons, que parteix de les receptes familiars i s’elabora amb productes de temporada, de l’hort, i tècniques contemporànies. La seva nova criatura a Barcelona és un local imponent on mana l’alta cuina, i que demostra aquesta passió dels xefs per l’hort i el jardí. Un exemple? L’amanida de 60 verdures de conreu natural sobre gelatina d’alfàbrega.

Publicitat
Bo.Tic
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Aquest restaurant de curiós nom –és l'adjectiu bo i la combinació del sobrenom del xef, 'Tito', i la seva parella, la cap de sala Cristina Torrent– va obrir les portes el 2007, però els grans reconeixements els van arribar el 2020: ni més ni menys que la segona estrella Michelin. L'Albert Sastregener, un cuiner que ja va ostentar una estrella Michelin a La Cuina de Can Pipes, a Mont-ras, ofereix una cuina de gran nivell tècnic però alhora respectuosa amb la tradició de la cuina catalana arrelada en l'Empordà. El lloc té molt encant: una antiga fàbrica de carruatges. 

Amb una estrella

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

El grup Casino de Peralada va fer un moviment savi incorporant el binomi Xavier Sagristà-Toni Gerez al seu restaurant: el 2017 volien elevar el nivell gastronòmic del castell portant la cuina del paisatge de l'Empordà al Casino i van cantar blackjack amb la primera Michelin. Sagristà, un xef tranquil i pausat, deslligat en la mesura del possible de la pressió competitiva de les estrelles, va poder treballar amb calma i mitjans. I això ho evidencien meravelles entenedores com el xuixo de parmesà o el consomé de faisà amb bolets, que continuen la línia que van encetar fa molts anys al ja desaparegut (i històric) Mas Pau.

A la mort de Sagristà, el 2021, el va reemplaçar el xef Javi Martínez, un home de la casa que va treballar durant 15 anys amb Sagristà i que Gerez defineix com a "el fill d'en Xavi en l'esfera culinària". I com se sol dir, tot canvia per seguir igual: en la cuina de Martínez perviu un estil d'alta cuina que, encara que sigui amable i amb fortes arrels en el paisatge, té un esperit d'autor i avantguarda innegable. Però on el twist creatiu engresca enlloc de desorientar: com per exemple, un sandvitx de llebre a la royal amb pa d'espècies, o un suquet de gamba vermella del cap de creus amb croqueta. La relació-qualitat preu del menú degustació és extraordinària: 130 euros amb maridatge inclòs. I el carro de formatges de Gerez –70 peces que són mostra d'un fons de 300 formatges– és únic a Europa i ja justifica una visita per si mateix. 

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou
  • preu 3 de 4

Després de compartir cuina amb la rostisseria familiar, l’Artur Martínez ara la comparteix “amb un hotel de 400 habitacions”, riu. Perquè l’aventura del Capritx de Terrassa, l’estrella Michelin més petita d’Europa (12 comensals) que es va voler traslladar a Barcelona, s’ha acabat resolent en l’obertura de l’Aürt al Hilton Diagonal Mar. Aürt: cop, tocada brusca. I a fe que aquest singular restaurant gastronòmic ho és: tothom et diu “hem creat un concepte que no existia”, però quan ho diu Martínez és cert. Rebla la definició amb l’etiqueta irònica “d’evolució pija de l’'street food' o 'lobby food'”. Integrat al 'lobby' de l’hotel –topes amb el restaurant tot just entrar, un matís del nom–, som davant un gastronòmic per a 17 comensals dividits en una taula petita per a sis, una de gran per a vuit i una de rodona baixa per a qui vulgui intimitat. I tota la cuina es fa davant del client –cada taula barra té una inducció, i 'l’office' està equipat amb planxa, forn, brasa i salamandra. “La separació física amb el comensal dilueix el discurs, i fa que perdis informació”, valora. Doncs ara la tindrem tota. Des del 2017 el xef ha estat ajuntant teoria, i inaugura la nova etapa amb “un menú de degustació continuista del Capritx que s’anirà radicalitzant i aprofundint”, ara que hem dinamitat les limitacions logístiques. L’altre lligam amb l’Aürt: fa servir el terme “exotisme de proximitat” per definir la seva cuina. Veiem el menú: 16 passes a 89 euros, on rere l’aparent obvietat d’enun

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

El restaurant Oria, a l’hotel Monument, és porta amb porta amb el Lasarte (dues Michelin d’ençà del 2010). I a la vorera de davant té el Loidi (que també és el nom del carrer de Lasarte-Oria on hi ha la casa mare). Berasategui cuida dotze assessories arreu del món, però em fa l’efecte que només per als que sent més afecte hi ha càrrega toponímica. “En aquests llocs trobaràs un homenatge al Mediterrani amb fil conductor basc”: diplomàtica resposta. Berasategui no es trenca el cap amb els noms, sinó que posa tota la seva capacitat de treball i voluntat “a oferir una visió avantguardista, amb arrels i autenticitat de la terra que m’acull”. Gràcies, sobretot, “a un equipàs de cuiners de raça, joves i trencadors, que en cada plat es deixen la vida”, recalca (el xef de l’Oria es diu Felipe Carvalho i això només pot ser un bon senyal). Per comparació, l’Oria és l’avantsala informal del Lasarte (“un sport casual”, el defineix Berasategui) però és en un univers diferent dels catàlegs de tapes fines de la part assequible del gran luxe: té una entitat de pes, ideal per entrar en l’univers Berasategui sense sentir la pressió de ‘l’àpat que t’ha de canviar la vida’. L’Oria recupera la tradició que va instituir el cuiner basc el 1993: “Pagui vostè el que vulgui, que el Martín confeccionarà el millor menú que pugui amb el seu equipàs”, deia el cartellet que va penjar. “Amb això he aconseguit que hi entri la gent sense mandra i sense por”, valora. Proposo un preu de 45 € (el menú de migdia

  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 2 de 4

El restaurant de Josep Moreno, a Salou, ha viscut una ascensió meteórica: va obrir el 2017 i en tres anys va aconseguir la seva primera Michelin, el 2019. La proposta és arriscada i té context literari: el menú degustació sempre té una referència literaria com a fil conductor, bé siguí 'Conte de Nadal' de Dickens o 'El Petit Príncep', per esmentar-ne un parell.  Aposta radical: són només sis taules per on desfila un menú degustació de més de vint passes, en què el xef fa patent la seva passió pel millor producte i ensenya tot el seu ventall de recursos tècnics. Espereu-vos un festival de textures, sabors i gadgets per relligar la literatura amb la inspiració culinària. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Barcelona
Una exquisida excepció: el restaurant Xerta, a l'hotel Ohla, abandera l’entrada a l’alta cuina barcelonina del gran desconegut de la gastronomia catalana: el producte del delta de l’Ebre. El xef Fran López, que als 25 anys va aconseguir la Michelin a Villa Retiro (Xerta), ofereix plats on es combina el poder cru de la mar amb la creació gastronòmica. Una manera de fer excel·lent i original que els ha valgut la seva primera estrella Michelin també a Barcelona. Com explica ell mateix, "som l’únic restaurant gastronòmic amb segell del Delta a Barcelona. I això és el que ens fa ser tan diferents i peculiars, en una ciutat on hi ha grans restaurants peruans, mexicans o japonesos, i també catalans de diferents punts. Però del sud, no! Naltros som del Delta, tenim accés a tot el seu producte i en dominem les tècniques de cocció apropiades. Aquí aportem una cuina singular i poc coneguda: angules, anguiles, caixetes, ostra del Delta, ortiga de mar...".

  • Restaurants
  • Cuina creativa

Sens dubte, un dels millors restaurants en terres de Lleida, situat en una antiga vaqueria i amb cuina a la vista. Disposa també d'un jardí on menjar i està preparat per a les grans celebracions. Pel que fa als plats, treballa amb productes autòctons per a oferir una carta actual i creativa.

Publicitat
Villa Retiro
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 4 de 4

Voleu menjar d'estrella Michelín, a un preu raonable i en un lloc preciós? Doncs la jugada és ben clara: el Villa Retiro de Fran López, a l'hotel homònim, a Xerta, antiga mansió indiana del s. XIX, reuneix aquestes tres condicions tant difícils de trobar en l'alta gastronomia. López és un cuiner compromés amb portar a l'alta cuina cert producte del Delta de l'Ebre a vegades no prou conegut. Encara que en la seva vessant carnívora, deixa'l anar: sí, en el degustació (80 €), hi trobareu sushi del delta, però també filet de porc senglar brasejat amb tàrtar de vaca i sàlvia. I també hi ha vàries opcions de menús de migdia, exquisits i substanciosos, com el Menú Delta de l'Ebre (55 €), que us farà sortir rodolant. Ho fan tot bé, esclar, però els arrossos melosos (negres o d'ànec) són una barbaritat.

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

Bellvís

La Boscana està ubicat en la finca homònima de Lleida. Tot un luxe: disposa només de 8 taules des d'on els comensals podran gaudir d'una experiència gastronòmica en cuina catalana contemporània, alhora que contemplen la natura rere murs de vidre. Aquest és un restaurant familiar on brilla la cuina de Joel Castanyé –que ha passat per ElBulli o Neichel, entre d'altres–, un xef que porta a taula la Catalunya interior, amb delicadeses plenes de caràcter, com la becada amb ostres al whisky.

Publicitat
L'Antic Molí
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona

Ulldecona
En Vicent Guimerà té el seu restaurant, l'Antic Molí, a la darrera frontera entre Catalunya i València, a les afores d'Ulldecona. És de familia d'hostalers: fill de Casa Santi, és la tercera generació dedicada a donar de menjar bé. A L'Antic Molí, que va obrir portes el 2004, hi serveix una cuina de mercat, aplicant productes d’òptima qualitat i tècnica d'alta cuina, sense perdre de vista el saber fer de la gastronomia tradicional.Això es tradueix en plats espectaculars i meditats, com un llobarro osmotitzat amb plàncton o ventresca de cabrit amb curri d'herbes aromàtiques. Guimerà, fan del ciclisme i adherit a l'Slow Food, divideix els seus dos menús degustació (40 € i 65 €) en etapes ciclistes pel territori proper.

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Antoni
  • preu 4 de 4

Em fa sentir vell dir que l’Alkimia és un clàssic, però és cert: en Jordi Vilà i tres o quatre més van definir, fa vint anys, per on aniria l’alta cuina moderna de Barcelona. Per damunt de tot, Vilà ha aconseguit la fita de fer creació sense deslligar-se del camí de la cuina catalana 100 % cent reconeixible. Sobre la Fàbrica Moritz desplega les seves millors armes: producte, tradició i creativitat. Una aposta que, després de 20 anys des que va obrir el seu primer restaurant a la ciutat, ha consolidat amb èxit. No us perdeu la versió 'unplugged' del restaurant, amb una cuina més directa i per a butxaques més ajustades: Alkostat.

Publicitat
Dos Palillos
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4

Barcelona
Albert Raurich -bullinià de pro- demostra que hi ha germanor entre les tapes asiàtiques i espanyoles, i un nivell d'excel·lència de producte i creativitat que li ha valgut la seva primera estrella Michelin. Dos Palillos és una perfecta fusió entre el bar Manolo i la barra asiàtica d'alta cuina, un lloc que no té taules i on, si no tenen temps, no et van servint el vi. Reflexió: part de l'estrella Michelin sempre premia el servei, i que ells la tinguin encara dóna més valor a les seves fenomenals tapes asiàtiques.

  • Restaurants
  • Fora de Barcelona
  • preu 3 de 4

Barcelona
En Víctor Quintillà i la Mar Gómez van iniciar deu fer uns deu anys aquest projecte basat en la cuina creativa –normal en aquell moment– tot utilitzant producte de proximitat, fresc i ecològic –cosa menys trendy que ara–. Ho constatareu en el peix, els ous o altres productes recuperats com les nyàmeres. També en una carta de vins on es cuida el producte nacional de tendència bio. L'estrella Michelin que defensen des del 2012 no és casualitat... I en podeu gaudir a un preu més que correcte! 

Publicitat
Emporium
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Fora de Barcelona
  • preu 3 de 4

Castelló d'Empúries
El restaurant Empòrium ofereix una proposta de cuina tradicional empordanesa posada al dia amb productes de l'Empordà i d'orígen majoritàriament ecològic. El seu objectiu és relacionar tots els elements que els envolten per poder oferir una cuina estacional i íntimament relacionada amb el paisatge; amb arrels però personal. Un bon exemple d'això és un plat com el rosbif d'ànec amb anxova, que podríem dir que és un mar i aiguamoll.

  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 4 de 4

L'Atempo té una història curiosa: va passar sense massa pena ni glòria com a restaurant de l'hotel The Mirror. Curz el va tancar i el va traslladar al castell de Sant Julià de Ramis, amb unes vistes i un emplaçament impressionants, un 'pack' que va ser guardonat amb la primera estrella Michelin el 2020. 

El 2021, en el seu trasllat a Barcelona, Cruz va saber moure l'estrella sense que es trenqui. L'Atempo ofereix un concepte on es fusiona l'ofici de cambrer amb el de cuiner, i un sumptuós menú degustació de tradició catalana amb tocs italians i asiàtics. De fet, la carta consta només d'un menú degustació de 15 passes on la tradició nostrada agafa tocs francesos i exòtic, amb elaboradíssims plats, com una parpatana de tonyina a la royal amb alls estofats i fermentats, crema d’ametlles i caputxines que rivalitzen en complexitat amb l'Àbac.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • preu 3 de 4

El restaurant Quatre Molins és a Cornudella, al cor de la denominació d'origen Montsant. Amb una estètica inspirada en les masies i la verema, a l'excel·lència tècnica i la creativitat del xef Rafel Muria s'hi suma l'experiència i el valor afegit del celler Ronadelles. Aquesta unió es fa efectiva en una relectura de la cuina de les comarques de Tarragona. 

I així com hi ha cuiners que s'identifiquen amb l'aigua, les brases o la carn, el cuiner Rafael Muria s'emparella amb la mel: de família d'apicultors d'El Perelló, aquest aliment està molt present en el seu llenguatge culinari. Muria, que ha passat per cases com Xerta o Michel Bras, va aconseguir la seva primera estrella Michelin el desembre del 2020. 

  • Restaurants
  • Cuina creativa

Preciós establiment de caràcter modernista, que en un altre temps va ser club social i casino:  els pares dels actuals responsables van obrir-hi un elegant cafè. L'any 2000 va arribar el restaurant, un local que conserva l'aire antic i distingit i amb una aposta per la cuina creativa i elaborada. L'any 2020 els va arribar el reconeixement a una gran feina amb una estrella Michelin; la carta està plena de plats que fan venir salivera, i amb el segell potent de la cuina catalana tradicional de sucar-hi pa. 

L'emplaçament és espaiós i confortable, i disposa també de menjador privat i d'un reservat, mentre que la seva terrassa és ideal per prendre l'aperitiu o sopar a l'estiu.

Publicitat
Fogony
  • Restaurants

Sort
Parlar del restaurant Fogony, a Sort (a la comarca del Pallars Sobirà), és parlar d'un restaurant en majúscules, que ha rebut nombrosos reconeixements, com una estrella Michelin. Destaca per sobre de tot per la seva cuina 'slow food' i de quilòmetre zero, és a dir, de proximitat i procedent de petits productors. Entre els seus plats, podeu provar els canelons de pollastre de Arbul i beixamel d'ametlles d'Àger, o els peus de porc farcits de bolets, tòfona, ceba i bacó. Podeu prendre el menú econòmic per 35 euros, sense comptar beguda; si aneu a la carta, prepareu uns 80 euros amb vi.

Koy Shunka
  • Restaurants
  • Japonesa
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

Barcelona
El germà bessó del Shunka és l'evolució sofisticada d'aquest; la seva carta, llarguíssima, demana que triem el menú de vuit plats per tenir una perspectiva general del seu excels magisteri del sushi.

Publicitat
Les Magnòlies
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Arbúcies
Situat a una casa senyorial del segle XIX dotada d'elegants instal·lacions. Basa la seva oferta en dos menús degustació, on s'alien la creativitat, la tècnica i una gran posada en escena. Víctor Trochi porta a la taula cuina d'autor, d'origen català.

Els Tinars
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Sant Feliu
Restaurant de tradició familiar i molt arrelat a la zona. Ja ha arribat a la tercera generació, però manté l'aire fresc i la cara jove, amb una cuina tradicional en constant innovació. És d'agrair la varietat de menús que ofereixen, des del que anomenen "El petit menú" fins al Degustació, obrint d'aquesta manera un gran ventall de preus i possibilitats d'elecció.

Publicitat
Can Bosch
  • Restaurants
  • Mediterrània

Cambrils
Excel·lent peix cuinat amb mestria, i uns arrossos, especialment el negre, que han fet d'aquest lloc una referència de prestigi i un racó d'indispensable visita per als amants de l'alta cuina. Al capdavant hi ha Joan Bosch, des de fa ja més de tres dècades, i els seus menús de Cambrils i degustació també són una fantàstica elecció si entreu al restaurant. El celler tampoc deixa indiferent, per la seva qualitat, quantitat i varietat.

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Fora de Barcelona
  • preu 3 de 4

Masnou
Cuina catalana contemporània, dedicada als productes de temporada, que s'aproveeix majoritàriament de l'exquisit rebost del Maresme. Miquel Aldana practica una cuina amb grans dosis de creativitat, molt bon producte i una òptima relació qualitat-preu. Una bona prova d'això són els calamars amb cansalada confitada o uns fenomenals arrossos.

Publicitat
Rincón de Diego
  • Restaurants
  • Marisc

Cambrils
Diego Campos i el seu restaurant s'han fet un nom gràcies a la qualitat dels peixos i mariscs que porta a la taula, però també per les seves propostes originals i creatives, i per tenir cura al detall de la decoració de l'establiment. Tota una experiència menjar en aquest lloc, de sabors bascos i mediterranis.

La Fonda Xesc
  • Restaurants

Gombrèn
Un dels millors restaurants de la zona, mereixedor del reconeixement de la prestigiosa Guia Michelin. Cuina catalana amb tocs d'autor i ingredients d'elaboració pròpia. Proveu l'arròs o les galtes de vedella. Disposa també d'habitacions.

Publicitat
  • Restaurants

Hi ha més Michelin, a Girona ciutat, a part del Celler de Can Roca? Doncs sí. Massana va néixer com a restaurant de carn a la brasa el 1986, al centre de Girona. En Pere Massana, cuiner autodidacta, va anar introduint elements innovadors fins que el 2007 va fer un salt al buit, convertint Massana en un restaurant dedicat a la cuina creativa. A base d'esforç, cuina excel·lent i tracte proper, l'Anna Roger i en Pere Massana van conquerir la cobejada Michelin l'any 2008. 

La de Massana és una cuina catalana amb un protagonisme absolut del producte, amb arrels franceses, però menys tradicional del que podria semblar (si jutgem per la seva discreta entrada). Un bon exemple és un plat de caça com el colomí de sang, amb escalunyes al cafè i les prunes en salsa 'hoisin'. La presentació dels plats és  tan curosa, precisa i encertada com les combinacions de sabors i les coccions.  

L'Estany Clar
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Berga
Carta d'autor i menú degustació, en una masia antiquíssima i reformada amb gràcia i encant. Proveu el "caneló de l'àvia", el llenguado de costa amb textures d'ametlla, o qualsevol dels arrossos, tot regat amb una bona selecció de vins. Disposen també d'una masia amb habitacions i apartaments.

Publicitat
Ca l'Enric
  • Restaurants
  • Cuina creativa

La Vall de Bianya
En una casa del segle XVIII en plena Vall de Bianya hi trobareu aquest restaurant de cuina creativa basada en productes frescos de primera qualitat i un tracte atent. Carta canviant en cada temporada, és especialment recomanable anar-hi a la tardor pels seus plats de bolets, així com degustar les receptes de becada. Al celler s'hi guarden més de 200 referències.

Can Jubany
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Calldetenes
Era l'any 1995 quan Nandu Jubany i Anna Orte inauguraven un restaurant en una preciosa masia prop de Calldetenes. No van passar molts anys per convertir-se en un referent gastronòmic, més enllà de la comarca d'Osona, i el servei encara va millorar amb les reformes que es van fer el 2010. Jubany és un mestre combinant tradició i modernitat, portant a taula receptes innovadores que conserven l'essència.

Publicitat
La Cuina de Can Simon
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Tossa de Mar
Cuina tradicional actualitzada en una casa de l'any 1700, al costat de les muralles de la bonica població de Tossa de Mar. Disposa de dues sales per a 25 comensals cadascuna, i d'un menú gastronòmic i d'un altre clàssic, més una carta no molt extensa però plena de delícies, sobretot procedents del mar proper.

Els Casals
  • Hotels

Sagàs
Hotel rural envoltat d'horts i d'animals, ideal per reposar uns dies i molt adequat si aneu amb nens. Té deu habitacions, totes exteriors, i 3 amb sala d'estar. De la mateixa finca surten els aliments que després se serveixen al restaurant, amb una cuina de primera qualitat i molt marcada per l'estacionalitat del producte, i que li ha valgut grans reconeixements en els darrers anys. També es poden comprar els embotits d'elaboració pròpia.

Publicitat
Via Veneto
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 4 de 4

Porten des de l'any 1967 convertint en art gastronòmic actes tan senzills com pelar una taronja. Aquest és un emplaçament que tot bon sibarita hauria de conèixer, toquen la trufa com ningú, i el seu servei ha esdevingut un estàndard en l'alta cuina espanyola. Van renovar la seva oferta amb la direcció del jove xef David Andrés, tot un prodigi de la imaginació amb arrels: el menú degustació és una exhibició de potència, tècnica i elegància aplicada al producte de temporada. I han anat fins al fons en el servei de delivery i per emportar: tenen una nodrida carta amb delícies fetes a foc lent, com espatlleta de cabrit desossada i confitada amb parmentier.   

Fonda Sala
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Olost
Amb una estrella Michelin des de fa una pila d'anys, a la Fonda Sala no volen deixar d'atendre els seus clients de cada dia i podreu trobar en aquest restaurant menús a bon preu. Si la butxaca us ho permet i el paladar us ho exigeix, podreu degustar els millors plats d'una carta creativa i exquisida.

Publicitat
Hofmann
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 4 de 4

Barcelona
Nova cuina d’alta escola amb referents catalans i postres preciosistes, i una presentació impecable.

  • Restaurants
  • Francesa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 4 de 4

Des de l’Hotel Ohla, Romain Fornell, un xef amb més d’un restaurant consolidat a la ciutat (Casa Leopoldo, Cafè Turó, La Plassohla...) i d’una trajectòria admirable, continua la seva carrera estrellada (una estrella Michelin) amb molt d’èxit. Al Caelis desplega una cuina arriscada però que alhora conserva el punt de tradició. Un equilibri que segur que us sorprendrà tant en gust com en presència al plat. L’atenció a la sala és impecable. Té dos menús de degustació, un dels quals està enfocat a realçar el producte de terra i de mar, i un menú de migdia a un preu molt raonable que porta plats com uns macarrons farcits de calamar i foie-gras que inclou beguda, postres i cafè.

Publicitat
Les Moles
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Ulldecona
Hotel i restaurant ubicat en un dels municipis més al sud de Catalunya, Ulldecona, i tot un referent per aquestes terres. Els seus responsables diuen no tenir un altre secret per als elogis que els plouen que el seu treball, esforç i il·lusió, pensant i repassant cada plat una i altra vegada abans de donar-lo per acabat i portar-lo a la taula. Entre els seus 'hits', l'escudella de foie gras, o un plat batejat com Els Ports, una amanida amb bolets i tòfona inspirada en el paisatge i les olors dels Ports de Besseit.

Hisop
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Sant Gervasi - Galvany
  • preu 3 de 4

Barcelona
El restaurant Hisop barreja experiència i innovació, amb un altíssim nivell de qualitat. Està especialitzat en cuina catalana contemporània, utilitzant productes de primera qualitat per aconseguir nous sabors, a més d’un toc original i sofisticat mitjançant l’exquisida presentació dels seus plats. Destaquen els calamars amb trompetes de la mort, botifarra i fonoll, el pop amb faves a la catalana i tòfona, o la llengua de vedella amb salsa d'ostres.

Publicitat
L’Ó
  • Restaurants

Sant Fruitós de Bages
O, ben obert, l’“oh” que devia exclamar el xef Jordi Llobet en assabentar-se que el gastronòmic de Món Sant Benet ha rebut l’estrella Michelin. O que, segons com, l’ha conservat, perquè hereta el lloc i el llistó de l’Angle de Jordi Cruz. Fitxeu-hi, sens falta, els gormands que visiteu el monestir romànic, la Fundació Alícia, de la qual rep mestratge, o els horts, que li proveeixen matèria primera. La cirereta del pastís alimentari del complex pretén que, com el seu equip, hi gaudiu. Res més.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat