1 M'encanta
Guarda-ho

Esmorzars per a tots els gustos

Salat, dolç, de forquilla, japonès, xinès, mexicà... Menja bé de bon matí!

La Cuina d'en Garriga

Potser no és l'àpat més important del dia –dir això és com dir per sistema que t'estimes més el papa o la mama– però fer un bon esmorzar és bàsic per viure una bona vida. Aquí teniu una llista feta amb 'carinyo' d'un bon grapat de llocs on podeu anar a esmorzar sense haver-vos de sotmetre a la colonització mental del 'brunch' (que tot i això ens agrada, i també l'hem contemplat) i on teniu garantit començar el dia amb el peu dret.

Deu esmorzars imbatibles

Satan's Coffee Corner

En Marcos és un noi de La Rioja nascut en una família de cafeters que volia continuar a la seva manera allò que havia mamat des de petit. I ho ha petat: Satan's Coffe Corner és LA cafeteria d'especialitat de Barcelona. En la barreja hi ha el misteri i el motiu de perquè en Marcos presumeix de fer “el millor cafè de Barcelona”. I també mimen l'esmorzar. Sobretot l'asiàtic. Aquest és un dels pocs llocs de Barcelona on podreu esmorzar japonès, el 'chou syoku' (combinat amb arròs, truita, sopa de miso, per exemple), encara que sempre hi ha una selecció de qualsevol bona teca susceptible de prendre's amb cafè. Muesli, 'pudding' de chia, farinetes, tot el canon de la teca 'hipster'. Fins i tot podeu esmorzar ostres!

Llegir-ne més
El Gòtic

Brunells

Històrics són els seus croissants, melindros i carquinyolis. En un barri fagocitat pel turisme, la Brunells segueix com si els darrers 15 anys –el temps que fa que hi vaig– no haguessin existit. I això és bo: en la cafeteria d'aquesta pastisseria pots gaudir d'un bon cafè amb llet ple de sucre blanc –res d'especialitat, sinó d'aquell Bou tant fort que et desperta d'una coça– i un croissant de xocolata antològic. Finíssimes i llardoses (plenes de llard, és positiu) capes de pasta fullada que embolcallen un bon xut de xocolata negra. Hi ha molts guiris, sí, però això encara és terreny autòcton.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Lukumas

Un dels llocs claus per esmorzar a Gràcia: aquesta immaculada cafeteria és punt de reunió del professional liberal, modernet i 'hipster' de bon esmorzar del barri. El greg Pétros Paschalidis hi forneja cada dia, només amb ingredients naturals, la versió hel·lènica del dònut: la 'lúkuma'. Surten amb molts de sabors i farcits, alguns tant sorprenents com la de matija, glacejat amb essència de resina. També fan proves sovint: darrerament hi hem vist 'lúkumas' quadrades o amb 'topping' d'Oreo.

Llegir-ne més
Vila de Gràcia
Advertising

La Donuteria

Richard Bies, un pastisser nord-americà de raça – va ser cap de pastisseria a Escrivà, entre molts altres llocs– és el forner i propietari de la Donuteria, una cafeteria-obrador de dònuts artesanals. Cada dia forneja uns deu sabors diferents, que poden ser tan sorprenents com el de chutney de mango, coco i curri, o el de crema catalana. També en fa algun de salat, com el de poma, béicon i xarop d'aurò. Són grans i densos, a anys llum del producte industrial. Això en realitat és alta pastisseria aplicada al producte quotidià.

Llegir-ne més
Sant Antoni

Kai Xuan

“Hi ha molts xinesos que s’aixequen a les sis del matí i no s’han acostumat a menjar un croissant i un cafè amb llet”, explica el Kai Zhou, del restaurant Kai Xuan. En aquest restaurant hi fan l’esmorzar xinès de veritat, amb peces que com qui diu només fornegen ells a Barcelona: el 'xiaolongbao', un brioixet de massa gruixuda farcit amb verdures o carn, i el 'baozi', el mateix però en versió gegantina. Especialment addictiu és el 'da bing', massa de blat fregida i farcida de carn i verdura, assimilable a la pizza.

Llegir-ne més

Ugot

Una preciositat de lloc davant el qual no funcionen les postures cíniques: Ugot és com el saló de te de la tieta francesa que mai vau tenir. La israeliana Adi Nachson ha omplert un antic magatzem d'ànima, amb una vaixella recopilada durant anys, un terra primorosament restaurat i una miscel·lània de mobles d'antiquari. En diuen bruncherie: hi podeu fer esmorzars potents i bons (ous fets en totes les modalitats possibles), plat del dia curós i de qualitat i pastisseria casolana feta per l'Adi ('Ugot' és pastís en hebreu). I també hi trobareu algun plat israelià, com la 'shakshuka', potents ous al plat especiats. Els esmorzars aquí són un plaer.

Llegir-ne més
Advertising

La Cuina d'en Garriga

Què és La Cuina d’en Garriga? Doncs allò que hauria de sovintejar més a Barcelona. Un lloc sense estridències on el comensal gaudirà de plats sense trampes i on la base és un producte excel·lent i a un preu apte per a la classe mitjana. Això també s'aplica a l'esmorzar de traginer: si sou de la divisió cuqui i els llocs d'esmorzar de forquilla 'hardcore' us fan yuyu (Can Vilaró, Gelida...) aquí podreu gaudir d'uns ous extraordinaris amb cansalada Maldonado (de la millor del món) amb presentacions i coccions impecables. O els mateix ous de Calaf amb foie elaborat per la casa.

Llegir-ne més
Eixample

B Lounge

El B Lounge, restaurant del Barceló Raval, té una vessant noctàmbula impagable –bona cuina, espai ampli, original, i un mirador a dalt de tot, de 360 º únic a la ciutat. Ara bé, a l'hora d'esmorzar també tenen un roc a la faixa de proporcions considerables: el seu 'brunch' dominical, cada diumenge de 12 a 16 h, té un bon DJ, sí. Però el més important és que l'oferta tancada és molt atractiva: per 25, teniu un "tot el que puguis menjar" però amb teca de qualitat i que pot ser saludable si la combines bé: bàgels, embotits, quiche, fruites, formatges... Però també pastissos i dolços. Si em demaneu, la millor opció és posar-se tebi dels tres grups alimentaris 'hipsters' (pastrami, ous 'florentine'' i 'carrot cake') i pujar al mirador a fer-los baixar amb un Bloody Mary.

Reserva ara Llegir-ne més
El Raval

Malpaso

Malpaso també és el restaurant (mexicà) de l’editorial, que com qui diu és porta amb porta. Com l'editorial, també és exquisit. I l'oferta d'esmorzars del cap de setmana és un desfici. És un bon lloc per esmorzar a diari, però els dissabtes i diumenges a partir de les deu hi trobareu, per 20 €, una barra lliure de menjar popular mexicà adaptat al nostre àpat matiner: mollete de frijoles negres, 'pancakes' amb bacó, 'enchiladas verdes' o 'huevos rancheros'. I podeu descobrir les aigües mexicanes, aigua amb fruita. La relació qualitat-preu és excel·lent.

Reserva ara Llegir-ne més
Advertising

El Flako

Els bars de cereals: ¿un concepte que 'mola' o una nova presa de pèl de la modernitat? Per decidir-vos podeu passar a esmorzar –o a berennar– al El Flako, el primer 'cereal café' de Barcelona. Si sou dels d'omplir el bol de llet –hi ha un estudi que diu que els triomfadors sempre esmorzen el mateix cada dia– aquí trobareu una selecció de cereals d'esmorzar envejable.Des dels industrials com Froot Loops –aquella bomba de sucre de colorins– o els Apple jacks, fins a una bona tria de cereals ecològics i sense gluten, i amb moltes opcions de llet (això abans era un bar de llet). També hi trobareu pastissos casolans, 'smoothies' i batuts de llet. I què coi, s'ha de tenir bon gust per imitar la portada del 'Morrison Hotel' de The Doors a la façana.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Comentaris

0 comments