Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Com convertir-se en un fan del teatre

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Festival del Grec
Foto: Greg Gladman / Time Out

Com convertir-se en un fan del teatre

... I no morir en l'intent! Idees per seguir l'actualitat teatral, triar bé les obres i deixar-se seduir

Per Andreu Gomila
Advertising

Els teatres de Barcelona venen cada any 3 milions d'entrades, però hi ha molta gent que no ha trepitjat mai un teatre (lluny de l'edat escolar) perquè va passar un mal tràngol i va decidir que tot el teatre era una merda. No és que vulguem fer-vos canviar d'opinió, però segur que després d'escoltar cinc segons d'una cançó de Justin Bieber, no heu dit: no escoltaré mai més música! Hi ha tants tipus de teatres com espais hi ha a la ciutat. Us llancem unes quantes idees perquè torneu al teatre o, simplement, hi continueu anant!

Dansa d'agost
©Bito Cels

Amics i amigues, trieu bé!

Teatre

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Ei, no estem fent broma. Però no és or tot el que lluu. De vegades, veiem un nom llampant i ens ensarronen de mala manera. Us assegurem que totes les obres d'aquesta llista són boníssimes. Potser no us flipen. Això sí: no direu que us han pres el pèl. Ens atreviríem a dir que sortireu del teatre canviats, amb ganes de veure més obres.

Els joves (també) fan teatre

Teatre Experimental

I ara direu: el públic del teatre és carca a més no poder; un dia vaig anar al teatre i el més jove tenia 40 anys! Mmmm... Potser teniu raó. Però heu de saber que hi ha una bona colla de gent jove, amb talent, que està fent teatre per al públic de la seva generació. Gent de 20 i 30 anys que volen canviar les maneres de fer, que parlen dels problemes de la seva gent, de la manera de divertir-se dels nanos. No està tot perdut!!

Advertising

Vull teatre català, coi!

Teatre

Potser dieu: qui punyetes és aquest Pinter que parla de coses que passen a Londres i a mi m'importa un rave la vida d'aquella dona de l'East End. Doncs, heu de saber que les obres escrites i pensades aquí estan moda. L'autoria catalana viu un autèntic boom. I la prova d'això la trobem a la cartellera, que ens ofereix cada dia obres escrites per dramaturgs catalans i interpretades per gent d'aquí que atrauen el públic. Tenim comèdies, obres èpiques, drames, peces romàntiques, experimentals. Teniu per triar i remenar. No us queixareu...

Advertising

La dansa mola més

Dansa Contemporània i experimental El Poble-sec

No us enganyarem. El que mola més del que s'està fent ara mateix a Barcelona és la dansa. Teniu el Mercat de les Flors i l'Antic Teatre a tot drap. Teniu moltes companyies i molta gent que està creant un fenomen. Fins i tot les sales que ofereixen dansa estan plenes. Hi ha músics implicats. Hi ha artistes visuals que estan col·laborant amb coreògrafs. Fins i tot els xavals que comencen amb el teatre veuen que el que haurien de fer és dansa. La programació, cada any, apunta maneres.

Jo el que vull és riure

Teatre Comèdia

Si aneu a veure 'L'art de la comèdia', ja us diem que riureu de valent, sobretot a la segona part de l'obra. Però si el que voleu és anar al gra, heu de saber que Barcelona és una plaça forta de la comèdia i que hi ha una sèrie de paios, de Miguel Noguera a David Guapo, que rebenten taquilles. La catedral del riure és el Capitol, però el 'virus' s'ha estès d'una manera tan bèstia que gairebé tots els teatres privats ofereixen xous còmics en format 'late show.

Advertising

Els musicals són de dretes...

Teatre Musical

No sabem si sabeu aquella frase del gran dramaturg nord-americà Tony Kushner que deia que "els musicals són de dretes i les obres de teatre, d'esquerres". Si li fem cas, podríem dir que Barcelona és molt més d'esquerres, perquè de musicals, no n'hi ha gaire. Ara, tanmateix, n'hi ha un parell que donen la cara pel gènera a la cartellera de Barcelona. Són Oh my god Barcelona i Fang i setge.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising