Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

0

Comentaris

comments.add +

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Teatre

Foot-ball

Foot-ball

Foot-ball

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

No tenim cap dubte sobre l’interès teòric de la reflexió al voltant de les similituds entre el futbol i la dansa que ha conduït Cesc Gelabert a l’espectacle 'Foot-ball'. Tot i que la pràctica demostra la distància entre els dos llenguatges gestuals i constata l’eterna dificultat de la superposició de les imatges gravades i les accions en viu.

 1. Teatre Nacional de Catalunya Pl. de les Arts, 1, 08013
 2. Dj Gen 29 - Dg Febr 1
Informació
New Order

New Order © Roser Blanch

New Order

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Els segrestos en to de comèdia acaben malament. Per fer riure els segrestadors han de ser maldestres, mal avinguts i molt amateurs. El llest sempre és el segrestat, capaç de donar-li la volta a la síndrome d'Estocolm. 'New Order' ho té tot per complir amb aquest retrat, fins i tot un autor (Sergi Pompermayer) especialitzat en el gènere. Doncs ens equivoquem. Aquesta peça és el text més obertament polític de la cartellera. Gairebé un pamflet d'agitació ideològica.

 1. Teatre Joventut Joventut, 4-10, 08904
 2. Ds Gen 31 - Dl Febr 23
Informació
Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge. 

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dj Gen 29 - Dg Març 29
Informació
Animals de companyia

Animals de companyia

Animals de companyia

 • Valoració: 4/5

La societat capitalista ens ha ensenyat, a nosaltres, els individus, a allunyar-nos dels problemes. I sovint, a diferència del que succeïa a les societats ancestrals, quan algú passa un mal tràngol en fugim com de la pesta. Això és el que ens intenta dir Estel Solé en la seva brillant primera obra com a dramaturga, eficaçment dirigida per Marilia Samper.

 1. Club Capitol La Rambla, 138, Ciutat Vella
 2. Dc Febr 4 - Dg Febr 22
Informació

El Petit Príncep

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Hi ha espectacles dolents, regulars, bons i especials, ja ho saben. I el més difícil de tot és entrar en l’última categoria, encara que sàpigues que no has  vist el millor muntatge de la teva vida. La versió del conte de Saint-Exupéry que han fet Àngel Llàcer i Manu Guix és d’aquests, una obreta senzilla i directa, que no fabula, ni va més enllà, que és el que és, però és tan diàfana, les cançons són tan boniques, que és realment una obra especial.

 1. BARTS (Barcelona Arts On Stage) Av. Paral·lel, 62, Ciutat Vella, 08001
 2. Fins a Dg Març 8
Comprar

©Ros Ribas

El rei Lear

 • Valoració: 3/5

'El rei Lear' és una gran tragèdia sobre l’amor, entre pares i fills, bàsicament, i la traïció. Una obra plena de dolor i ràbia. Diríem que Lluís Pasqual ha tirat justament del dolor per apropar-se a una història on regna la hipocresia i la mentida i a on l'amor genuí és perseguit i marginat. I a fe que aconsegueix escenes colpidores i interpretacions magnífiques.

 1. Teatre Lliure: Montjuïc Pg. Santa Madrona, 40-46, Sants-Montjuïc, 08038
 2. Dj Gen 29 - Dv Febr 27
Informació

Sister Act, el musical divino

 • Valoració: 3/5

Primer el pecat: no tenim encara artistes que dominin la tríada del teatre musical (ball, cant i interpretació). Sempre en coixeja un. També a 'Sister Act'. Després la virtut: la versió espanyola del popular musical és una producció de notable nivell, amb una protagonista (Mireia Mambo Bokele) amb la seductora alegria vital imprescindible per omplir l'aclaparadora Deloris van Cartier. Ella mana, però atents al microxou que es munta el "pare" Fermí Reixach i a la colla de gàngsters i els seus dos números musicals, grans homenatges al Philadelphia Sound, Barry White i els Bee Gees. La partitura d'Alan Menken és un gest de complicitat lleuger a la música negra dels 70, com va fer a 'La petita botiga dels horrors' amb la dècada anterior. Pur i desacomplexat entreteniment que culmina en un divertit espectacle kitsch de l'"església del glam" i la "madonna del disc-ball". Millor que Lourdes.

 1. Teatre Tívoli Casp, 8, Eixample, 08010
 2. Dj Gen 29 - Dg Març 29
Informació


Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila