Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

0

Comentaris

comments.add +

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Teatre

El curiós incident del gos a mitjanit

El curiós incident del gos a mitjanit

El curiós incident del gos a mitjanit

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.

 1. Teatre Lliure: Gràcia Montseny, 47, Gràcia, 08012
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 10
Informació
Aquellos días azules

Aquellos días azules

Aquellos días azules

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Aquellos días azules' és un gran espectacle per a tots els que encara no han signat el testament de la seva infància. Marc Artigau (director), Robert González, Jordi Llovet i Joan Solé (actors, músics, cantants) estan en aquesta edat límit en què aquest document imaginari encara conserva la tinta fresca.

 1. Círcol Maldà Pi, 5. Escala dreta, Ciutat Vella, 08002
 2. Dg Abr 19 - Dv Abr 24
Informació
Una giornata particolare

Una giornata particolare © David Ruano

Una giornata particolare

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Clara Segura es mou per l’escenari tot seguint les imatges de Sophia Loren a la pel·lícula fins a quasi fondre’s amb ella. Oriol Broggi mostra així, d’entrada, el referent de la funció i la seva voluntat de ser fidel a les referències i accions d’aquella. La 'Giornata' és la història de dos éssers ferits que busquen consol i companyia durant una estona per deslliurar-se ja sigui de l’opressió matrimonial o de la dictadura feixista que discrimina fins a l’extinció allò diferent.

 1. Biblioteca de Catalunya (teatre) Hospital, 56, 08001
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 3
Informació

La Gran Ilusión

 • Valoració: 4/5

La revolució de la màgia és aquí i el seu artífex és Antonio Díaz. El seu número de teletransportació a Nova York en directe, des del plató de Buenafuente va deixar l’audiència atònita i el programa que fa a Discovery Max està fent la volta al món. El punt d’inflexió el marca La gran ilusión, el seu últim espectacle. Inspirada en El Show de Truman, la història comença quan el Mago Pop descobreix que tota la seva vida ha estat una ficció que han retransmès per televisió i decideix  demostrar al món tot el que és capaç de fer. La gran ilusión és la seva prova de foc.

 1. Coliseum Gran Via, 595, Eixample, 08007
 2. Dg Abr 19 - Dg Juny 7
Informació
Sobre el fenomen de els feines de merda

Sobre el fenomen de els feines de merda

Sobre el fenomen de les feines de merda

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Ser revolucionari no és el mateix que ser subversiu. Del segon de vegades sorgeix el primer. No sempre. La subversió no pretén construir res nou. Amb riure una mica contemplant l'apocalipsi n'hi ha prou. Joan Yago és potser l'autor català que més s'aproxima a la subversió, en el sentit que mestres com Dürrenmatt han expressat amb la seva obra. Si la tribu dels compromesos es concentra a denunciar la xacra de l'atur, Yago qüestiona directament la idea de la necessitat de tenir una feina.

 1. Teatre Tantarantana Flors, 22, El Raval, 08001
 2. Dg Abr 19 - Dg Abr 26
Informació

©Ros Ribas

Frank V (Opereta d'una banca privada)

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Les malifetes de la banca, dels seus directius i de tot el sistema financer al nostre país han estat i són noticia de portada dels mitjans de comunicació un dia sí i l’altre també, i és ben segur que la ciutadania necessita alguna cosa més que processos judicials interminables que laminen les responsabilitats individuals. La gran virtut de l’opereta del suís Friedrich Dürrenmatt és justament l’atac al moll de l’os del sistema financer.

 1. Teatre Lliure: Montjuïc Pg. Santa Madrona, 40-46, Sants-Montjuïc, 08038
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 17
Informació
Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge.

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 31
Informació
Coses nostres

Coses nostres

Coses nostres

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Coses nostres' mostra l’enfrontament entre un director d’un teatre nacional i un famós crític en un intens diàleg semblant a un toreig de saló. S'ha de veure com Raimon Molins agafa el capot per fer-li passes al crític, qui abans l’havia desqualificat professionalment!

 1. Sala Atrium Consell de Cent, 435, Eixample Dret, 08009
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 10
Informació
Tortugues: La desacceleració de les partícules

Tortugues: La desacceleració de les partícules © Roser Blanch

Tortugues: La desacceleració de les partícules

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Dues parelles, en Joan i la Marta, i l’Òscar i l’Àgata. Són en un poble i la primera relleva la segona en un pis de cobrellit horrorós i quadres de vells. En Joan té feina nova i és el típic paio angoixat, estil Woody Allen, ple de manies i tics. La Marta el consola. L’Òscar i l’Àgata són dos científics una mica al·lucinats, que viuen de pressa, i per la feina. No tenen res a veure, però mantinguin el dubte, que el millor encara no ha arribat i no els explicaré res.

 1. SALA FlyHard Alpens, 3, Sants-Montjuïc, 08014
 2. Dg Abr 19 - Dl Maig 18
Informació

Sister Act, el musical divino

 • Valoració: 3/5

Primer el pecat: no tenim encara artistes que dominin la tríada del teatre musical (ball, cant i interpretació). Sempre en coixeja un. També a 'Sister Act'. Després la virtut: la versió espanyola del popular musical és una producció de notable nivell, amb una protagonista (Mireia Mambo Bokele) amb la seductora alegria vital imprescindible per omplir l'aclaparadora Deloris van Cartier. Ella mana, però atents al microxou que es munta el "pare" Fermí Reixach i a la colla de gàngsters i els seus dos números musicals, grans homenatges al Philadelphia Sound, Barry White i els Bee Gees.

 1. Teatre Tívoli Casp, 8, Eixample, 08010
 2. Dg Abr 19 - Dg Maig 10
Informació


Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila