0 M'encanta

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Marits i mullers

Recomanat

El bon teatre es reconeix quan no hi ha més realitat que la que s'imita a l'escenari; quan el públic oblida que les vides dipositades sobre els intèrprets són històries prestades, ressuscitades amb altres cossos en altres teatres i pantalles. Àlex Rigola és un gran director de teatre perquè sap com fer aflorar i pilotar aquesta amnèsia selectiva i 'Marits i mullers' deixa de ser la pel·lícula de Woody Allen de 1992 o la producció estrenada per ell mateix a La Abadía de Madrid fa dos anys amb un altre repartiment en castellà. Això és música del passat i l'espectador no perd ni un minut en comparacions, feliç d'estar atrapat en la veritat immediata que despleguen sis persones i vuit personatges. 

Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 18 octubre 2015

Bluf

Recomanat

Triar és perdre, és a dir, que no es pot tenir tot. Ho descobreixen els personatges d’aquest muntatge, una proposta de La Calòrica que ens porta les històries encreuades d’un home que sempre acaba caient de cul, la seva promesa, que no té clar què vol de la vida, una noia que s’acaba de quedar sense feina, un cantautor amb malles, dues atracadores lesbianes i una abella que dirigeix una gran corporació multinacional. Encara són a temps de tornar a intentar-ho i trobar aquells somnis que han anat perdent a mesura que es feien grans.

Llegir-ne més
Sala Beckett , Camp d'en Grassot i Gràcia Nova Fins al Diumenge 11 octubre 2015

Himmelweg

Recomanat

A Juan Mayorga el coneixem sobretot per les col·laboracions amb la desafortunadament desapareguda companyia Animalario. Mayorga, que acaba de ser guardonat amb el Nacional de Literatura Dramàtica per La lengua en pedazos, és, sens dubte, l’autor més complert de la seva generació i la seva obra traspua sempre una intenció, una reflexió que sobrepassa el discurs teatral. 'Himmelweg' és una peça basada en fets històrics i aixecada sobre el paradigma de la bondat i la ignorància en un context com l’Alemanya nazi, un text que  mostra també l’artifici teatral al servei de l’atrocitat.

Llegir-ne més
Sala Atrium , Dreta de l'Eixample Dimecres 14 octubre 2015 - Diumenge 8 novembre 2015

Terra Baixa

No és gens habitual que un actor, o actriu, participi al llarg de la seva vida en quatre produccions de la mateixa obra. I per això s’entén la relació tan especial que Lluís Homar té amb el 'Terra baixa' d’Àngel Guimerà, de la que acaba d’estrenar al Teatre Borràs una versió de 'one man show' en la qual llueix les seves indubtables aptituds per al teatre. El mateix Homar va recordar el dia de l'estrena, després dels forts aplaudiments, aquesta relació que va començar quan era un adolescent amb 16 anys en el teatre d’aficionats a Horta i va seguir amb les propostes que Josep Montanyès i Fabià Puigserver van dirigir el 1975 i 1990.

Llegir-ne més
Teatre Borràs , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Fins al Diumenge 25 octubre 2015

Comentaris

0 comments