Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

0

Comentaris

comments.add +

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Teatre

Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge.   Aquest 'Mar i Cel' s’assembla molt als altres però ha guanyat, sens dubte, en espectacularitat.

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Ds Nov 1 - Dg Des 21
Informació

Montaldo

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Hi ha moltes maneres d’explicar una història en escena. I Ernesto Collado és un storyteller de primera, que ha sabut conrear com pocs allò que en literatura ens ha ofert algunes de les millors pàgines de l’últim segle, l’autoficció, però que quan parlem de teatre ens sembla una cosa marciana. I a 'Montaldo', Collado se salta totes les avorrides convencions amb l’objecitu de contar-nos qui coi era aquell mut català de mitjans del segle XIX que es va embarcar en una utopia socialista a Texas.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. Ds Nov 1 - Dg Nov 2
Informació

Confidències a Al·là

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Ser pobre és dolent. Ser pobre i dona és pitjor. Ser pobre i dona en el món islàmic és el màxim de la desgràcia. 'Confidències a Al·là' és una novel·la de l’escriptora franco-marroquina Saphia Azzeddine que relata la història d’una pastora d’ovelles que vol canviar de vida encara que sigui en contra de les rígides interpretacions alcoràniques. Una obra valenta que denuncia sense escarafalls el masclisme i el fanatisme religiós com a model d’esclavatge de les dones en una posada en escena esfereïdora.

 1. Sala Atrium Consell de Cent, 435, Eixample Dret, 08009
 2. Ds Nov 1 - Dg Nov 16
Informació

El Drac d'Or

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Què li queda a un personatge quan la seva cara no es correspon al que diu? Què li passa a un immigrant que  té un mal de queixal insuportable a Occident, sense papers, sense família, sense res? Després de sortir de veure l’obra del dramaturg alemany Roland Schimmelpfennig intuïm una resposta que ens remou els budells fins que arribem a casa, perquè hem assistit a un brillant exercici formal amb un tema dramàtic de fons.

 1. Teatre Akadèmia Buenos Aires, 47-49, Eixample Esquerre, 08036
 2. Ds Nov 8 - Dg Nov 30
Informació
Liceistes i cruzados

Liceistes i cruzados

Liceistes i cruzados

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

No sempre té gaire sentit, en aquest país, l'arqueologia teatral. Sovint veus obres que no hauria calgut recuperar. Penses en les obres de la mateixa època escrites en altres llocs i dius: preferiria haver vist un Shakespeare! Aquest no és el cas del 'Liceistes i cruzados' de Jordi Prat i Coll que el TNC recupera després d'una curtíssima exhibició la temporada passada.

 1. Teatre Nacional de Catalunya Pl. de les Arts, 1, 08013
 2. Ds Nov 1 - Dg Nov 9
Informació

La nit just abans dels boscos

 • Valoració: 5/5
 • Recomanat

'La nit just abans dels boscos' és una de les peces més representades de Bernard-Marie Koltès. La posada en escena que ha imaginat Roberto Romei, en producció del festival TNT, s’allunya del plantejament original tot respectant el text i, miracle, fent que les paraules d’aquest estranger a qui han robat i apallissat ressonin més actuals, naturals i espontànies que mai. Romei ens canvia el punt de vista de l’original, el de l’emigrant que s’explica a una altra persona silent.

 1. Círcol Maldà Pi, 5. Escala dreta, Ciutat Vella, 08002
 2. Ds Nov 1 - Dg Nov 9
Informació
D’après une histoire vraire

D’après une histoire vraire ©Marc Domage

D’après une histoire vraire

Després d’assistir a una petita representació de diferents homes ballant una dansa folklòrica a Istambul, Christian Rizzo es va sentir profundament emocionat. Ell es pregunta: 'ha estat la seva dansa o el buit que han deixat en desaparèixer el que m’ha trasbalsat? Aquesta sensació m’acompanya des d’aleshores'.

 1. Mercat de les Flors Lleida, 59, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Ds Nov 1 - Dg Nov 2
Informació


Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila