Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

0

Comentaris

comments.add +

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Teatre

La pols

La pols © R. Blanch

La pols

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

La Companyia Arcàdia va debutar fa dos anys a la Sala Flyhard amb 'La terra oblidada', un text de Llàtzer Garcia, un dels seus fundadors. Un sec drama rural que apuntava molts dels conflictes familiars que ara es desenvolupen a 'La pols' en un entorn urbà de classe mitjana en situació precària. Conduït pel fantasma literari de John Steinbeck –un referent fix–, Garcia sacseja i potser transforma la vida de tres personatges entre la crida que anuncia la mort del pare dels dos germans (Jacob i Ruth) i el seu enterrament.

 1. SALA FlyHard Alpens, 3, Sants-Montjuïc, 08014
 2. Dv Oct 24 - Dv Oct 31
Informació
Mar i Cel

Mar i Cel

Mar i Cel

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge.   Aquest 'Mar i Cel' s’assembla molt als altres però ha guanyat, sens dubte, en espectacularitat.

 1. Teatre Victòria Paral·lel, 67, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dv Oct 24 - Dg Des 21
Informació

Ros Ribas

Victòria d'Enric V

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'Enric V' és una història entre dos victòries en el camp de batalla. Amb la primera un príncep de Gal·les s'acomiada de la seva joventut dissoluta; amb la segona un rei d'Anglaterra torna a casa amb una glòria efímera sobre França. Entre les fites militars relatades per Shakespeare, una seqüència per anar sumant pèrdues: el rei i pare Enric IV, amics del passat (Falstaff, Bardolf), companys esdevinguts traïdors (Lord Scroop), més tots els caiguts en la guerra. Pau Carrió ha despullat el text.

 1. Teatre Lliure: Gràcia Montseny, 47, Gràcia, 08012
 2. Dv Oct 24 - Dg Nov 2
Informació

Montaldo

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

Hi ha moltes maneres d’explicar una història en escena. I Ernesto Collado és un storyteller de primera, que ha sabut conrear com pocs allò que en literatura ens ha ofert algunes de les millors pàgines de l’últim segle, l’autoficció, però que quan parlem de teatre ens sembla una cosa marciana. I a 'Montaldo', Collado se salta totes les avorrides convencions amb l’objecitu de contar-nos qui coi era aquell mut català de mitjans del segle XIX que es va embarcar en una utopia socialista a Texas.

 1. La Seca Flassaders, 40, Born-Ribera
 2. Dv Oct 24 - Dg Nov 2
Informació
Liceistes i cruzados

Liceistes i cruzados

Liceistes i cruzados

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

No sempre té gaire sentit, en aquest país, l'arqueologia teatral. Sovint veus obres que no hauria calgut recuperar. Penses en les obres de la mateixa època escrites en altres llocs i dius: preferiria haver vist un Shakespeare! Aquest no és el cas del 'Liceistes i cruzados' de Jordi Prat i Coll que el TNC recupera després d'una curtíssima exhibició la temporada passada.

 1. Teatre Nacional de Catalunya Pl. de les Arts, 1, 08013
 2. Dv Oct 24 - Dg Nov 9
Informació

La nit just abans dels boscos

 • Valoració: 5/5
 • Recomanat

'La nit just abans dels boscos' és una de les peces més representades de Bernard-Marie Koltès. La posada en escena que ha imaginat Roberto Romei, en producció del festival TNT, s’allunya del plantejament original tot respectant el text i, miracle, fent que les paraules d’aquest estranger a qui han robat i apallissat ressonin més actuals, naturals i espontànies que mai. Romei ens canvia el punt de vista de l’original, el de l’emigrant que s’explica a una altra persona silent.

 1. Círcol Maldà Pi, 5. Escala dreta, Ciutat Vella, 08002
 2. Dv Oct 24 - Dg Nov 9
Informació

@Ros Ribas

L'encarregat

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

'L'encarregat' ('The caretaker', 1960) és una de les primeres obres del Nobel de Literatura i el primer èxit d’una trajectòria farcida de reconeixements. Pinter l'escriu el mateix any que Samuel Beckett dóna vida a 'Dies feliços' i vuit després que 'Tot esperant Godot', sigui dit això per deixar clara la influència de l'anomenat teatre de l'absurd i del teatre de la 'incertesa' en un obra que està plena d’humor, com poques de l'autor.  

 1. Teatre Lliure: Montjuïc Pg. Santa Madrona, 40-46, Sants-Montjuïc, 08038
 2. Dv Oct 24 - Dg Nov 2
Informació
D’après une histoire vraire

D’après une histoire vraire © Marc Domage

D’après une histoire vraire

Després d’assistir a una petita representació de diferents homes ballant una dansa folklòrica a Istambul, Christian Rizzo es va sentir profundament emocionat. Ell es pregunta: 'ha estat la seva dansa o el buit que han deixat en desaparèixer el que m’ha trasbalsat? Aquesta sensació m’acompanya des d’aleshores'.

 1. Mercat de les Flors Lleida, 59, Sants-Montjuïc, 08004
 2. Dv Oct 31 - Dg Nov 2
Informació
Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila