1 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

© Ros Ribas

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Davant la jubilació

Recomanat

Al final del primer acte, Vera (Mercè Arànega) li diu a la seva germana tetraplègica Clara (Marta Angelat) que potser en Rudolf (Pep Cruz), el germà, voldrà que aquesta nit es posi el vestit de presoner, com l’any passat. A la paret, senyoreja penjat un vestit d’oficial de les SS. Vera repeteix que és autèntic, sense gaire convicció, un xic commoguda, i es disposa a planxar-lo, on abans ha allisat la toga de president de l’audiència de Rudolf. Acciona el vapor de la planxa, alena i fa el moviment d’escometre el vestit. Però s’atura i corre cap a la finestra, l’obre i agafa aire. Al cap de més de tres hores de funció, qui vol sortir al carrer, asfixiat, exhaust, és l’espectador d’aquest magistral muntatge de Krystian Lupa del 'Davant de la jubilació' de Thomas Bernhard. 

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Gràcia , Vila de Gràcia Fins al Diumenge 5 febrer 2017

El curiós incident del gos a mitjanit

Recomanat

A partir de la novel·la homònima de Mark Haddon. Adaptació: Simon Stephens. Traducció: Cristina Genebat. Direcció: Julio Manrique. Amb: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Pol López, Marta Marco, Norbert Martínez, Xavier Ricart.   Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.

Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Fins al Diumenge 29 gener 2017

hISTÒRIA

Recomanat

S'han acabat les historietes. Les històries d'amor, d'amistat, interessants però de volada curta. Aquesta obra de Jan Vilanova Claudín col·loca la companyia Sixto Paz en un altre nivell. Sí, hi ha una història d'amor, un relat diàfan sobre les relacions pares-fills, sobre la manera en què la feina afecta les relacions amb els nostres, però també hi ha un discurs punyent sobre com s'ensenya la Història en majúscules, com mirem el passat... i moltes coses més. Tot això, en una hora i quart podria semblar excessiu, però Pau Roca ha aconseguit lligar-ho tot amb el naturalisme que identifica la 'troupe' i l'ús de recursos simbolistes de gran eficàcia.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Diumenge 22 gener 2017

Les noces de Fígaro

Recomanat

L’obra de Beaumarchais va ser un dels grans èxits del Lliure de 1989 gràcies a un repartiment en estat de gràcia i la direcció de Fabià Puigserver. Per commemorar el 40 aniversari del teatre, Lluís Homar ha recuperat aquell espectacle amb l’escenografia de Puigserver. La peça és una comèdia amorosa d’embolics construïda amb un gran sentit del joc teatral, amb molt d’humor i amb apunts de crítica social que podrien ressonar actuals malgrat la seva ingenuïtat. 

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Diumenge 22 gener 2017

Scaramouche

Recomanat

Després d’una història de pirates, 'Mar i cel',  una de capa i espasa amb el rerefons de la Revolució Francesa i protagonitzada per un heroi emmascarat que sembla servir per igual  com a mestre d’armes d’un superb marquès i preceptor de la seva filla Olympia que per fer les piruetes d’Arlequí en una companyia ambulant dedicada a la Commedia dell’Arte 'Scaramouche' és deliberadament una comèdia musical per tots els públics.  Una història de bons (el poble) i dolents (nobles i cardenals; és a dir, la casta) que revisita amb molt d’humor l’enfrontament entre els de dalt i els de baix, entre els nobles i els miserables. I com que la revolució sempre estarà pendent, per més anys que passin, l’empatia està garantida.

Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Fins al Diumenge 26 febrer 2017

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.