0 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

© Felipe Mena

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

In memoriam: La quinta del biberó

Recomanat

No hi ha dubte que Lluís Pasqual ha liquidat un deute de la societat amb una generació. I que ho ha fet amb un magnífic espectacle de teatre document basat amb relats del supervivents, sota la calidesa d’un quartet de corda i unes projeccions històriques que contextualitzen les mentides dels contrincants en la guerra fratricida. Un homenatge en forma de funeral laic, el que no van tenir en el seu moment, quan fins i tot es proposa als espectadors aixecar-se i oferir un minut de silenci a totes les víctimes i que troba en la conclusió els moments més dolorosos i emotius.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 13 novembre 2016

El curiós incident del gos a mitjanit

Recomanat

A partir de la novel·la homònima de Mark Haddon. Adaptació: Simon Stephens. Traducció: Cristina Genebat. Direcció: Julio Manrique. Amb: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Pol López, Marta Marco, Norbert Martínez, Xavier Ricart.   Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.

Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Dijous 27 octubre 2016 - Diumenge 27 novembre 2016

Celestina

Recomanat

José Luis Gómez ha fet una revisió lúdica i lúbrica de la tragicomèdia de Calixte i Melibea. Una revisió que conserva l’atmosfera d’un temps passat, remot, però que fa eixir la vigència dels comportaments humans lligats a la satisfacció ràpida dels desitjos en un món regit pel poder del diner i la preeminència del goig sexual. Potser sí que Calixte s’enamora de Melibea, però el que vol és consumar aquest amor, apaivagar el foc de la passió carnal que el consumeix.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Dimecres 26 octubre 2016 - Diumenge 30 octubre 2016

Les dones sàvies

Recomanat

Tenim un pare calçasses, una mare esnob, una filla somiatruites, la seva germana estirada, la tieta presumida, el pretendent naïf, el lletraferit farsant i la criada pagesota. Un còctel explosiu –i típic– en el qual Molière se’n riu dels intel·lectuals, en una comèdia en la qual passa factura a tots aquells de l’alta societat francesa del segle XVIII que es mofaven d’ell per dedicar-se a entretenir el poble. En mans d’Enric Cambray i Ricard Farré, la peça esdevé un exercici de transvestisme  que va a la velocitat del llamp, tan simple, tan divertit i tan bonic que ens enganxa des del primer minut i ens deixa admirats a cada nova escena, mentre els dos únics actors es despullen, van mostrant els seus trucs, s’obliden de les perruques...

Llegir-ne més
El Maldà , El Gòtic Fins al Dijous 3 novembre 2016

Scaramouche

Recomanat

Després d’una història de pirates, 'Mar i cel',  una de capa i espasa amb el rerefons de la Revolució Francesa i protagonitzada per un heroi emmascarat que sembla servir per igual  com a mestre d’armes d’un superb marquès i preceptor de la seva filla Olympia que per fer les piruetes d’Arlequí en una companyia ambulant dedicada a la Commedia dell’Arte 'Scaramouche' és deliberadament una comèdia musical per tots els públics. Una història de bons (el poble) i dolents (nobles i cardenals; és a dir, la casta) que revisita amb molt d’humor l’enfrontament entre els de dalt i els de baix, entre els nobles i els miserables.

Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Dijous 27 octubre 2016 - Dissabte 26 novembre 2016

La piel del huevo te lo da

Espectacle on tres artistes, Sol Picó, Candela Peña i La Shica, de tres disciplines diferents com són la dansa, la interpretació i la música, parlen de la dona en aquesta societat, tot i què des d’una visió molt particular, irònica i humorística de vegades, d’altres crua. I ho fan a través del flamenc, llenguatge en el qual cap de les tres són expertes. Un joc a tres bandes, acompanyades de dos músics, entre el despropòsit, la reflexió i el divertiment nascut d’una invitació del festival Ciutat Flamenco 2014.

Llegir-ne més
Mercat de les Flors , El Poble-sec Fins al Divendres 28 octubre 2016

Hostiando a M

Agnés Mateus ens presenta un espectacle arriscat, amb una alta creativitat, que ens causarà diferents sensacions. En les seves paraules: 'Encara em resulta estrany que entreu i mireu un espectacle des de la vostra cadira. La realitat està dins o fora? Disparar. Disparar per la boca. Disparar amb les mans. Disparar fins a dins del cor.

Llegir-ne més
Antic Teatre , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 26 octubre 2016 - Diumenge 30 octubre 2016

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.