0 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

©Bito Cels

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Be God Is

Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.   Som davant de tres personatges muts que es prenen molt seriosament el joc, com a forma de vida, amb una ingenuïtat i una senzillesa que fa pensar en els germans Marx i les maneres de Chaplin.

Llegir-ne més
Dijous 30 juny 2016

El Profeta

Recomanat

La marxa del dramaturg habitual de la companyia, Joan Yago, no ha tingut cap efecte en l'ambició i qualitat del nou espectacle de La Calòrica, sorgit, ens diuen, de la creació col·lectiva. Serà veritat, però la unitat textual d''El profeta' ens fa pensar en algú que ha ordenat i redactat les aportacions comunes aconseguint un text d’una gran claredat expositiva que s’escolta amb atenció i fins i tot sorprèn per la precisió del llenguatge i l'eloqüència del que es diu. De fet, el títol és, almenys per a nosaltres, el més inexplicable d’aquesta funció en la qual es barregen amb gran habilitat tres històries força diferents però que tenen en comú l’oposició entre el raonament científic, és a dir el lògic, i allò que desconeixem i que des d'antuvi es considerava sobrenatural.

Llegir-ne més
Teatre Tantarantana , El Raval Fins al Diumenge 10 juliol 2016

Acorar

Recomanat

Acorar és una paraula mallorquina que significa ficar alguna cosa fins al cor i, també, aniquilar. Acorador és el ganivet que es fa servir per degollar els porcs o una altra bèstia. Un títol prou indicatiu, una vegada explicat el seu significat per nosaltres, d’un excel·lent espectacle escrit i interpretat per Toni Gomila i dirigit per Rafel Duran que va estrenar-se fa quatre anys a la sala petita (La Fregoli, 60 butaques) de La Seca amb 10.000 espectadors recollits a les illes i que ha exhaurit les entrades a les quatre primeres sessions a Barcelona.

Llegir-ne més
La Seca , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Fins al Dissabte 2 juliol 2016

Shaking Shakespeare

Recomanat

En el teatre contemporani, no hi ha dubte que tots els camins duen a Shakespeare. I el que ha fet a 'Shaking Shakespeare' Moisès Maicas amb l'ajuda musical de Sheila Garcia n'és la prova més flagrant. La qüestió és que si es fa bé, com ells, te n'adones que el 'Macbeth' de Verdi i 'West side story' estan molt més a prop del que podries haver pensat mai. Perquè aquí no només sona òpera, sinó que tenim musicals, cançó popular i el que vulguem. Sentirem el 'Brush up your Shakespeare' del film 'Kiss me Kate' i 'I'll be your baby tonight', i 'Otello' i 'Romeu i Julieta'. I molt més, sempre amb el Bard com a punt de connexió.

Llegir-ne més
El Maldà , El Gòtic Fins al Diumenge 3 juliol 2016

Grec 2016: Neus Català. Un cel de plom

Una història que crida per ser coneguda, una actriu en estat de gràcia i una direcció impecable fan de l'adaptació de la biografia de Neus Català escrita per Carme Martí un espectacle impactant, emotiu, necessari amb un únic però, una escenografia tan conceptual que resulta prescindible. Mercè Arànega es posa a la pell  d’una dona singular, una heroïna anònima. Ella és la pagesa del Priorat que travessa la frontera cap a França amb 180 nens i nenes durant l’èxode republicà. És la dona empresonada i maltractada per col·laborar amb la Resistència a la presó de Llemotges.

Llegir-ne més
Sala Muntaner , Sant Antoni Dimecres 6 juliol 2016 - Diumenge 31 juliol 2016

Grec 2016: Conillet

Pur 'speed' vital i emocional en una funció que catapulta a l’espai reflexions d’una dona i mare treballadora  sotmesa eas estàndards de la societat contemporània. Clara Segura, descomunal, fa seu el caos i l'exageració d’aquesta 'superwoman' que explica el que li passa, com ho viu i com pensa.   El text de Marta Galán respon a l’ànsia de qui no pot més, però que circula per la vida a tota velocitat i sense fre. És un crit, una successió de crits modulats en una partitura àtona interpretada amb contundència, ironia i sarcasme.

Llegir-ne més
Teatre Romea , El Raval Dimarts 19 juliol 2016 - Divendres 5 agost 2016

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.