1 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

© Ros Ribas

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Un obús al cor

Recomanat

La por, la infància i la guerra són sempre presents en l’imaginari del torrencial Wajdi Mouawad. 'Un obús al cor' és la versió teatral de la novel·la 'Visage retrouvé' (2002). Un monòleg que comença amb una trucada en la qual li comuniquen al jove Wahab que la seva mare està a punt de morir. Un dia de tempesta de neu i vent. En el trajecte cap a l’hospital i davant del cadàver, Wahab reviu dolorosos fragments de la seva vida. Com aquell dia en què la mare va canviar de cara. Almenys ell ho veia així. O aquell dia en què va veure la mort, una dona de negre de llargs cabells i braços i cames de fusta damunt d’un autobús en flames.

Llegir-ne més
Biblioteca de Catalunya (teatre) , El Raval Fins al Diumenge 18 desembre 2016

El curiós incident del gos a mitjanit

Recomanat

A partir de la novel·la homònima de Mark Haddon. Adaptació: Simon Stephens. Traducció: Cristina Genebat. Direcció: Julio Manrique. Amb: Mireia Aixalà, Ivan Benet, Carme Fortuny, Cristina Genebat, Pol López, Marta Marco, Norbert Martínez, Xavier Ricart.   Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.

Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Fins al Diumenge 29 gener 2017

La Treva (Time Stands Still)

Recomanat

La treva és l’acord temporal entre bàndols per posar fi a l’enfrontament directe i és també l’espai temporal entre l’arribada de la fotògrafa corresponsal de guerra Sarah Godwin (Clara Segura), greument ferida per l’explosió d’una bomba a l’Iraq, i el seu retorn els escenaris bèl·lics en l’obra del nord-americà Donald Margulies. 

Reserva ara Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 8 gener 2017

La fortuna de Sílvia

Recomanat

'La fortuna de Sílvia' s’allunya del teatre popular, del drama domèstic i els personatges nostrats de Josep M. de Sagarra amb l’objectiu de mirar de cara la realitat del món. L’obra, estrenada el 1947 i per això influïda per la Segona Guerra Mundial, va suposar un canvi notable en el teatre de Sagarra que no va interessar el públic que havia aplaudit els seus èxits anteriors. I, no obstant, és un teatre sens dubte més ambiciós i compromès en el fons i més modern en la forma que planteja qüestions universals com el significat del desfici bèl·lic i oposa la fidelitat a un mateix al pragmatisme d’adaptar-se a les circumstàncies, com els va passar a tants ciutadans alemanys. 

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 25 desembre 2016

Les noces de Fígaro

Recomanat

L’obra de Beaumarchais va ser un dels grans èxits del Lliure de 1989 gràcies a un repartiment en estat de gràcia i la direcció de Fabià Puigserver. Per commemorar el 40 aniversari del teatre, Lluís Homar ha recuperat aquell espectacle amb l’escenografia de Puigserver. La peça és una comèdia amorosa d’embolics construïda amb un gran sentit del joc teatral, amb molt d’humor i amb apunts de crítica social que podrien ressonar actuals malgrat la seva ingenuïtat. 

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 22 gener 2017

Scaramouche

Recomanat

Després d’una història de pirates, 'Mar i cel',  una de capa i espasa amb el rerefons de la Revolució Francesa i protagonitzada per un heroi emmascarat que sembla servir per igual  com a mestre d’armes d’un superb marquès i preceptor de la seva filla Olympia que per fer les piruetes d’Arlequí en una companyia ambulant dedicada a la Commedia dell’Arte 'Scaramouche' és deliberadament una comèdia musical per tots els públics.  Una història de bons (el poble) i dolents (nobles i cardenals; és a dir, la casta) que revisita amb molt d’humor l’enfrontament entre els de dalt i els de baix, entre els nobles i els miserables. I com que la revolució sempre estarà pendent, per més anys que passin, l’empatia està garantida.

Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Fins al Diumenge 29 gener 2017

El bon lladre

Recomanat

En el món de l’hampa també hi ha classes. I el protagonista de l’obra de l’irlandès Conor McPherson, 'El bon lladre', pertany a la més baixa, encarregada d’espantar i esbatussar la gent, però no més. Murray, a qui li han robat la dona (pobre Greta!) li fa els encàrrecs. Ell actua, però mai no sap per què fa el que fa. Des de l’extrem de la barra del bar del Romea, mirant els ulls dels espectadors i mullant amb whisky el seu parlament,  ens explica una part de la seva vida, despulla la seva misèria. Una aventura de sèrie negra digna de Dashiell Hammett amb què Josep Julien ens brinda una fenomenal  interpretació.

Reserva ara Llegir-ne més
Teatre Romea , El Raval Diumenge 11 desembre 2016

Quitapenas

Recomanat

Ho anuncia, però Pedro Paiva no vol parlar avui de la infidelitat. Potser perquè després de molts anys de convivència artística amb Alejandro Orlando en el magnífic duo 'Los Modernos', aquest ha decidit prendre altres camins artístics. De la infidelitat no, però de l’amor, dels homes i les dones, dels déus, dels absurds descobriments de Harvard i de tantes altres coses sí que parlar Pedro Paiva, convertit ara en un Quitapenas.  

Llegir-ne més
Versus Teatre , Fort Pienc Fins al Diumenge 18 desembre 2016

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.