Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

0

Comentaris

comments.add +

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Teatre

La nit just abans dels boscos

 • Valoració: 5/5
 • Recomanat

'La nit just abans dels boscos' és una de les peces més representades de Bernard-Marie Koltès. La posada en escena que ha imaginat Roberto Romei, en producció del festival TNT, s’allunya del plantejament original tot respectant el text i, miracle, fent que les paraules d’aquest estranger a qui han robat i apallissat ressonin més actuals, naturals i espontànies que mai. R

 1. Círcol Maldà Pi, 5. Escala dreta, Ciutat Vella, 08002
 2. Dj Set 18 - Dg Oct 19
Informació
Woyzeck

Woyzeck

Woyzeck

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

De: Georg Büchner. Dir: Marc Rosich.'Woyzeck' no és només una obra inconclusa. El brutal i imprescindible text de Georg Büchner –sense ell potser el teatre europeu seria un altre– personifica el mite del caos com a esperó creatiu. El drama existencial del soldat ras Franz Woyzeck era un munt de papers solts oblidats en un calaix, sense ordre, gairebé il·legible. Va ser l'escriptor Karl Emil Franzos qui va recuperar els lligalls i els va reelaborar en la versió que l'ús ha convertit en canònica, encara que amb el debat obert. La proposta de Marc Rosich (director convidat de Parking Shakespeare) és neta, essencial, lliure del pes metateatral de la troballa del manuscrit i la biografia de l'autor que solen contaminar moltes posades en escena, embriagades davant la possibilitat de tancar el missatge inacabat de Büchner. Rosich en canvi opta per reconduir la tragèdia cap a un entorn més proper a la literatura de postguerra alemanya, com un ressò de l'univers de Günter Grass. El centre del muntatge està ocupat pels personatges i les seves miserables vides. I potser per la mirada alerta –una mica allunyada de la realitat– de l'infant que creix en aquest lloc trist, obligat a deixar-se bressolar per una cançó de bressol que funciona com a mordassa contra el mal de viure. El treball actoral és potser dels millors que ha ofert Parking Shakespeare, i cal  destacar el treball d'Ester Cort (Marie) i, especialment, el de Carles Gilabert (Woyzeck), amb una gran tensió entre la clarividènc

 1. Sala Beckett Alegre de Dalt, 55 bis, Gràcia, 08024
 2. Dc Set 17 - Dg Oct 5
Informació

T'estimo, ets perfecte... ja et canviaré

 • Valoració: 4/5

De: Joe di Pietro i Jimmy Roberts. Dir: Elisenda Roca. Amb: Mercè Martínez, Muntsa Rius, Jordi Llordella, Xavier Mestres La parella, l’etern tema del teatre, del cinema, de la literatura. Sembla ser que els humans han nascut per aparellar-se, com tots els animals, però que la seva complexitat psicològica els porta a situacions molt més complicades, o divertides, o tendres, o tot alhora. El musical de Joe DiPrieto i Jimmy Roberts passa per ser un dels èxits més sonats del Broadway dels últims temps on va triomfar durant onze anys. També ho va aconseguir ara fa dotze en el mateix Poliorama. Probablement, l’èxit d’un espectacle que no deixa de ser un seguit de números sobre un tema únic, però vistos des d’angles diferents,  sigui el càsting, els intèrprets. I sortosament Frank Capdet, Jordi Vidal, Muntsa Rius i Mercè Martínez demostren tenir tots els drets i uts per fer de la comèdia una delícia on s’imposa l’humor i la diversió. Tots estan d’allò més bé, però Rius és sense dubte qui té la vis còmica més accentuada i, a sobre, té una veu clara i bonica. Que bé s’entenen les lletres i que bo que és el ritme, les transicions i els  músics (piano i violí). I per cert, les il·lustracions de Paula Bonet que es projecten i que són l’element escenogràfic més present li escauen d’allò més bé a la textura de l’espectacle. Per fi, un èxit que és repetirà. I que ho mereix.

 1. Teatre Poliorama La Rambla, 115, Ciutat Vella, 08002
 2. Dc Set 17 - Dg Set 28
Informació
Cels

Cels © Marina Raurell

Cels

 • Valoració: 4/5
 • Recomanat

 El teatre de Wadji Mouawad no deixa mai indiferent, i en conseqüència provoca l’adhesió o el rebuig d’un discurs apocalíptic que furga sempre en la profunditat de l’ànima humana i a on es barregen la filosofia i la poesia amb la sang que brolla dels cossos. Tot i formar part d’una tetralogia, 'Cels' és un text un xic llunyà dels aplaudits 'Incendis' o 'Litoral', tant per l’anècdota teatral com per la densitat de la paraula de l’autor. En certs moments pot fer-se fins i tot incomprensible, com en els poemes del pare del Valéry, i en altres el text ressona força grandiloqüent.

 1. Biblioteca de Catalunya Hospital, 56, El Raval, 08001
 2. Dc Set 17 - Dg Oct 19
Informació

©David Ruano

Al galop

 • Valoració: 3/5

Un espectacle com 'Al galop!' amb un personatge central com Diana Vreeland provoca la mateixa divisió d'opinions que una pel·lícula de Sofia Coppola, directora especialitzada a retratar una certa classe social i els seus codis privats. Cal sentir una mínima curiositat –encara que sigui antropològica– pel món dels rics i les seves preocupacions mundanes per superar prejudicis i sentir certa empatia per una criatura extraordinària i la seva capacitat de transformar el caprici, el diletantisme, l'extravagància, l'atreviment irracional i irresponsable, el posat, en una carrera professional d'èxit amb la personalitat suficient per passar a la posteritat com una icona de l'estil.

 1. Teatre Akadèmia Buenos Aires, 47-49, Eixample Esquerre, 08036
 2. Dj Set 18 - Dg Oct 5
Informació
Els usuaris diuen

0 comments

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques

El blog de teatre

Treplev

Per Andreu Gomila