0 M'encanta

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

L'Editto Bulgaro

Recomanat

Per veure créixer una companyia de vegades només s’ha de fer l’exercici, si en tenim l’oportunitat, de seguir l’evolució d’un espectacle. Si és possible, del primer hit. Fa tres anys, La Calòrica es plantava a l’Almeria Teatre amb una comèdia política sobre la Itàlia de Berlusconi i aconseguien l’aprovat. Avui, al Maldà, la mateixa tropa frega l’excel·lent.

Llegir-ne més
El Maldà, El Gòtic Dimecres 2 setembre 2015 - Diumenge 6 setembre 2015

La psicosi de les 4.48

'La psicosi de les 4.48' explora la regió de la ment que la majoria d’éssers humans desitjaria no haver de visitar mai, però de la qual moltes persones no poden escapar. És un territori habitat per les veus. El fet que l’obra fos escrita quan Sarah Kane patia una depressió profunda, una circumstància més destructiva que creativa, demostra l’acte de generositat de l’autora. Que la peça sigui un acte, una creació escènica d’una qualitat inusual és, certament, un heroisme.

Llegir-ne més
La Seca, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 9 setembre 2015 - Diumenge 4 octubre 2015

Bluf

Triar és perdre, és a dir, que no es pot tenir tot. Ho descobreixen els personatges d’aquest muntatge, una proposta de La Calòrica que ens porta les històries encreuades d’un home que sempre acaba caient de cul, la seva promesa, que no té clar què vol de la vida, una noia que s’acaba de quedar sense feina, un cantautor amb malles, dues atracadores lesbianes i una abella que dirigeix una gran corporació multinacional. Encara són a temps de tornar a intentar-ho i trobar aquells somnis que han anat perdent a mesura que es feien grans.

Llegir-ne més
Sala Beckett, Camp d'en Grassot i Gràcia Nova Dimecres 16 setembre 2015 - Diumenge 11 octubre 2015

Terra Baixa

No és gens habitual que un actor, o actriu, participi al llarg de la seva vida en quatre produccions de la mateixa obra. I per això s’entén la relació tan especial que Lluís Homar té amb el 'Terra baixa' d’Àngel Guimerà, de la que acaba d’estrenar al Teatre Borràs una versió de 'one man show' en la qual llueix les seves indubtables aptituds per al teatre. El mateix Homar va recordar el dia de l'estrena, després dels forts aplaudiments, aquesta relació que va començar quan era un adolescent amb 16 anys en el teatre d’aficionats a Horta i va seguir amb les propostes que Josep Montanyès i Fabià Puigserver van dirigir el 1975 i 1990.

Llegir-ne més
Teatre Borràs, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dimecres 23 setembre 2015 - Diumenge 18 octubre 2015

Marits i mullers

Alex, escriptor i professor de literatura, i la seva dona Carlota, que treballa en una revista d'art, no poden creure's que els seus millors amics, Alicia i José Luis, aparentment una parella perfecta, hagin decidit separar-se. A partir d'aquesta notícia, la parella comença a plantejar-se si el seu matrimoni es basa en una relació realment sòlida. 'Marits i Mullers' és una adaptació del guió escrit per Woody Allen, de la pel·lícula homònima que es va estrenar l'any 1992. Protagonitzada per ell mateix i per qui va ser la seva parella, l'actriu Mia Farrow, aquest film es va endur el premi BAFTA al Millor Guió Original i va ser un èxit tant de crítica com de públic.

Llegir-ne més
La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample Dimecres 16 setembre 2015 - Diumenge 18 octubre 2015

Comentaris

0 comments