0 M'encanta
Guarda-ho

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

©Bito Cels

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Victòria

Recomanat

Fins que Pau Miró no trosseja en rendicions les vides de gairebé tots els seus personatges, 'Victòria' sembla la baula perduda entre el realisme de Rodoreda i el de Benet i Jornet d''Una vella, coneguda olor'. Un barri de Barcelona i la seva gent entre la vaga de tramvies del 1951 i el final de les cartilles de racionament del 1952. Un any perquè una dona que sempre s'ha deixat arrossegar pel corrent es planti i comenci a presentar resistència, a viure amb la consciència desperta. Una dona sense biografia que l'autor-director presenta amb la silueta endolada de les dones icòniques de la República.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 12 juny 2016

Pretty

Recomanat

Neil LaBute és un expert a mostrar els nostres comportaments primaris. A 'Pretty' tot comença per un comentari de l'Edu quan parla amb el seu amic Tony. La seva companya Carla li ha explicat a la Meritxell que l'Edu havia dit que la Meritxell tenia una cara... normal. I aquesta s’ha posat com una moto, i no és un recurs literari. 'Pretty' parla bàsicament de com els homes i les dones és valoren pels seus atributs físics. I ho fa a través de quatre personatges de la 'working class' que tampoc no tenen molt més a la vida que les seves relacions sentimentals i una feina monòtona. I ho fa amb humor i mordacitat.

Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 12 juny 2016

Qui bones obres farà

Recomanat

Si haguéssim d'enumerar la llista de raons que fan recomanable 'Qui bones obres farà', la "txekhoviana" de Pep Tosar al TNC, caldria situar en posició destacada l'homenatge a Imma Colomer. El personatge que ha creat Tosar per a l'actriu és un delicat dibuix d'un ésser a la frontera de la consciència. Primera fase d'una demència senil que li permet, en la seva confusió i retirada de la realitat, jugar amb el significat de les paraules equivocades, sincerar-se amb qui no havia de conèixer els seus secrets i mantenir glorioses converses amb morts insignes.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 12 juny 2016

El curiós incident del gos a mitjanit

Recomanat

Julio Manrique aconsegueix amb aquesta funció probablement el seu millor espectacle. I és gràcies sobretot a la sensacional interpretació de Pol López, capaç de fer-nos creure des del primer moment que té quinze anys, tres mesos i tres dies, arrossegant-nos darrere el seu Christopher i establint una tremenda empatia amb els espectadors, quan paradoxalment aquell és incapaç d’establir-la.

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Dimecres 22 juny 2016

André y Dorine

Recomanat

Fer emocionar darrere una màscara, sense paraules, deu ser una de les coses més difícils  d’aconseguir des d’un escenari. Aconseguir que el públic venci els recels de la presumpta incomunicació, la distància i copsi tot els matisos de la història, per senzilla que pugui ser. Cert, hi ha la música. Però també hi ha tres actors –Jose Dault, Garbiñe Insausti i Edu Cárcamo– que saben emetre gestos amb significat i significant, i que expliquen la història d’André i Dorine com en una novel·la gràfica d’ Art Spiegelman, per exemple.  

Llegir-ne més
Teatre Poliorama , El Raval Dimecres 1 juny 2016 - Diumenge 26 juny 2016

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.