0 M'encanta

Teatre i dansa a Barcelona: les obres que no et pots perdre

Seleccionem les millors representacions de teatre, dansa i comèdia que hi ha actualment a la cartellera

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. Per això us hem preparat aquesta selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona.

Les millors obres

Patetisme il·lustrat

Recomanat

L'epicentre de la modernitat es troba a 200 quilòmetres de Barcelona. A Vinaròs hi ha una cartoixa laica i epicúria habitada per un únic monjo sense vots. 75 anys d'existència trans-lúcida i moltes dècades professant un misticisme tel·lúric, dionisíac. Si Santa Teresa levitava, Santos prefereix tocar terra –humida, fèrtil, com un arrossar– i deixar que s'elevin cap als cels els seus pupils intèrprets. La santedat se li ha llaurat en vida blasfemant amb espasa flamígera sobre la bellesa. Per als conversos que encara no saben que ho són la Sala Tallers s'ofereix ara com a lloc de pelegrinatge. Allà s'hi celebra l'eucaristia de la finitud de l'home.

Llegir-ne més
Teatre Nacional de Catalunya , Fort Pienc Fins al Diumenge 6 desembre 2015

Be God Is

Una afirmació tan agosarada com certa: si el concepte espectacle es pot definir amb un espectacle, l’espectacle en qüestió és Be God is. Que tothom prengui nota d’aquest nom: Espai Dual. I dels seus integrants: Blai Juanet Sanagustín, Oriol Pla i Marc Sastre; dels seus tres bigotis i dels tres barrets que accionen la palanca d’un joc embruixador.  

Llegir-ne més
Cafè Teatre Llantiol , El Raval Dijous 3 desembre 2015 - Dijous 17 desembre 2015

Conillet

Recomanat

Pur 'speed' vital i emocional en una funció que catapulta a l’espai reflexions d’una dona i mare treballadora  sotmesa eas estàndards de la societat contemporània. Clara Segura, descomunal, fa seu el caos i l'exageració d’aquesta 'superwoman' que explica el que li passa, com ho viu i com pensa.  

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 6 desembre 2015

Marits i mullers

Recomanat

El bon teatre es reconeix quan no hi ha més realitat que la que s'imita a l'escenari; quan el públic oblida que les vides dipositades sobre els intèrprets són històries prestades, ressuscitades amb altres cossos en altres teatres i pantalles. Àlex Rigola és un gran director de teatre perquè sap com fer aflorar i pilotar aquesta amnèsia selectiva i 'Marits i mullers' deixa de ser la pel·lícula de Woody Allen de 1992 o la producció estrenada per ell mateix a La Abadía de Madrid fa dos anys amb un altre repartiment en castellà.

Llegir-ne més
La Villarroel , L'Antiga Esquerra de l'Eixample Fins al Diumenge 10 gener 2016

Una altra pel·lícula

Recomanat

'Speed the plow' (1988), títol original de l’obra de David Mamet (que van estrenar Joe Mantegna, Ron Silver i Madonna a Broadway), és una critica al funcionament de la indústria de Hollywood en la línia d’aquella memorable pel·lícula de Robert Altman 'The player'. I tot i que les formes de producció han canviat des dels anys 90, quan els grans estudis encara tenien el poder de decidir quin cinema es rodava, una mirada a la cartellera demostra que aquest canvi no ha afectat les predileccions del negoci per explotar els esquemes fàcils (amb molta postproducció) i seguir fent caixa.

Llegir-ne més
Teatre Borràs , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Fins al Diumenge 29 novembre 2015

Vilafranca

Recomanat

Els trets identitaris son l’element comú de la trilogia de Jordi Casanovas sobre Catalunya que culmina amb l’esplèndida 'Vilafranca'. A 'Una historia catalana', Casanovas ens parlava de la lluita pels signes identitaris oponent els nadius als xarnegos, a 'Pàtria' construïa una faula política amb els estris de l'actualitat del país i a 'Vilafranca' despulla les misèries d’una família de la burgesia rural conservant l’oposició entre tradició i novetat però escodrinyant en l’interior d’uns personatges tan ben retratats com propers.  

Llegir-ne més
Teatre Lliure: Montjuïc , El Poble-sec Fins al Diumenge 29 novembre 2015

El Petit Príncep

Recomanat

Hi ha espectacles dolents, regulars, bons i especials, ja ho saben. I el més difícil de tot és entrar en l’última categoria, encara que sàpigues que no has  vist el millor muntatge de la teva vida. La versió del conte de Saint-Exupéry que han fet Àngel Llàcer i Manu Guix és d’aquests, una obreta senzilla i directa, que no fabula, ni va més enllà, que és el que és, però és tan diàfana, les cançons són tan boniques, que és realment una obra especial.

Llegir-ne més
BARTS (Barcelona Arts On Stage) , El Raval Divendres 4 desembre 2015 - Diumenge 10 gener 2016

Mar i Cel

Recomanat

'Mar i Cel' va significar la irrupció del teatre català en el musical de gran format i va ser el primer de diversos espectacles on Dagoll Dagom reivindicava en solitari un musical autòcton de creació. 'Mar i Cel' va ser un èxit espaterrant i el tema principal, sanament enganxós, va quedar gravat a la memòria de milers d’espectadors. 'Mar i Cel' va tornar fa deu anys i va conquerir de nou l’interès del públic. I ara ho fa per tercera vegada en una producció que incorpora amb eficàcia els avenços tecnològics de so i imatge.

Llegir-ne més
Teatre Victòria , El Poble-sec Fins al Diumenge 10 gener 2016

Comentaris

1 comments
Laura C
Laura C

Molt recomanat Microteatre (http://www.microteatrebarcelona.com/), vaig anar el cap de setmana passat a veure un parell d'obres per la nit i vaig quedar encantada!! Per exemple, Sala 2 de la sessió golfa.